Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou

Anonim

I fugalaʻau i le fale lagona lelei, e le gata ina le tausia o latou, ae e faʻaleagaina foi meaola. Matou te taʻuina pe faʻapefea ona faʻailoa mai se faʻamataʻu ma vave aveese.

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_1

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou

Sulu suamalie lanumeamata i luga o fata poʻo pou faʻamalama - o le mataupu o se faʻailoga leaga o le talimalo. E sili ona fiafia i le taumalulu togalaau pe o ni nai pot ma greens e tutusa lelei ma tausi. Ae paga lea, o meaola o le fale gaosi e masani ona taufaaleaga o latou ola. O le a matou fuafuaina pe faʻapefea ona fuafua le ituaiga ituaiga o faʻalogologo "tagata ese", e pei ona lelei ma vave ona aveese loa.

Uma e uiga i tui ma auala o lo latou faatafunaga

Mafuaaga o faʻamaʻi

Faʻamatalaga o ituaiga o faʻafitauli o iniseti

  1. Talipupuni
  2. Melybug
  3. Tulei le kiki
  4. Turisi
  5. Scriardes
  6. Amphid
  7. Belle netta

Mafuaʻaga o le faʻatoʻaga

E masani ona tupu ona o le enaena enaena ola i luga o le faamalama e amata ona pipii ma oti ai. O le mauaina o le osofaʻiga o meaola, o le driestrest dreacess o loʻo sailia le mafuaʻaga ma le mafai ona malamalama i le mea o loʻo sau ai iniseti.

  • O laʻau na ave i luga o le auala, i luga o le avanoa veranda poʻo le polomoni i le taimi mafanafana.
  • Na latou o ese mai mo se taimi umi tatala faamalama po o vents. O le faʻaliliuga, o pamu e mafai ona tui i totonu e oʻo lava i se tamai slot.
  • O le fugalaau na suia i se fou sili ona lelei. E oʻo i le eleele na faʻataua, aemaise lava leai se faʻamaoniga o puipuiga, pe a fai o le eleele e ave i le vaomatua pe o le togalaau.
  • Sa matou faatauina se kopi o le faia. Ae paga lea, siama i tausinies e le masani ai. Latou te momoli atu nei oloa i faleoloa.
  • Faataga mea sese i aso uma tausi. Latou faʻavaivaia le ola mamana, faʻaititia lona teteʻe atu ia o lona tetee atu nai lo le faʻatagata e tatau ona faʻaaoga lelei.

O lea, o auala mo le siosiomaga e tele lava. Saunia puipuiga mai le faia uma o le a le galue, o lea e tatau ona e sauni mo le tauiviga mo au fagafao meamata.

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_3

  • 4 Faʻatupuina metotia o le a fesoasoani e aveese ai le beetles o loʻo i totonu o le fale mautotogi

7 piniva o le i totonu o laau ma le puleaina o fua faatatau

E mafai le vave ona vavaeʻese mai o tagata faalava pe a faʻaigoaina ni auala o le faʻaleagaina. O le mea lea, le a tatou masani lelei i igoa ma ata o ipu anufe, saili pe faʻafefea ona ofa ia i latou.

1. Talipupuni

I totonu o le lanu enaena enaena pe kulimi lanu i luga o le stem. O le mea moni, o se iniseti lea e lafi i lalo o le mafiafia chitine atigi. O lona maualuga e le sili atu i le 4 mm. Afai e te le faia ni fua, o le aofaʻi o aʻoaʻoga faʻateleina vave, latou faʻatumu le faaputuga, tu i tua o laulaau ma e oʻo lava i fua. O faʻataʻitaʻiga o loʻo feosofi i le laau ma susunu fualaʻau meaʻai mai ia. E liu samasama ma faasolosolo malie mago.

O le tulaga ua faateteleina pe afai o le auvai na tuʻua e auvae o le talita, e faʻatumauina le fungos. Fafaga fafaga i le auala tutusa. Latou te faʻatusalogia foʻi i le fale telnedede. E naʻo le leai o se atigi, ua faigofie tele ona tauʻa ese i latou. E le afaina le ituaiga eseese o le fale, o loʻo latou tauivi ma i latou.

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_5
Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_6

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_7

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_8

Faapefea ona tau

  • Paʻu Masani Masani Masani, Faʻamamaina Atoa uma fana ma se pulumu vaivai, e mafai ona avea ma nifo.
  • Fufulu i lalo o le lava vevela, ae le sili atu i le 50 ° C, taele.
  • Togafitiga Vaʻai ma se malosi fasimoli fofo. Mo ana kuka e ave i le loloto o le tamaoaiga.

Mai vailaʻau faʻaaogaina "Aktellik", "Talitonuga", "Gold Spark", "Aktavir", ma isi

  • 6 e masani ona avea ma faʻamaʻi o le i ai i totonu o laʻau ma le auala e togafitia ai

2. Mucouded sili

O loʻo taʻua foi o le sgging leiloa, ona o le malosi o le taʻavale i luga o le tino e pei o le fulu. Ogaoga poʻo le kulimi parasi o loʻo vaʻaia lelei i luga o le lanumeamata talaʻaga. Ua tuʻituʻi i ni vaega laiti, faʻavasega mai ia Paddy ulana Rossewood. O se suamalie suamalie lea e tosina ai se fungus e avea ma mea e mafua ai le tele o le fuga. Ua ou maasiasi i o fana, leai se sua suamalie mai ia i latou.

O le sili ona lamatia ituaiga o Cherweet o le aa. E i ai i lalo ifo o le eleele, e faʻapea foʻi le mamafa. Naʻo oe naʻo le vaʻai mai le ulo o le lalolagi Com. Ua maua e pei o le "Aiga" o Cigslaites ua tafeaina e pei o falaoamata. O o mea o olaola, e tutupu toetoe lava a ni ituaiga uma o nofoaga faʻafiafia, faigofie ona agaʻi mai le tasi faʻaaliga i le isi. A oo ina latou maua, e manaʻomia le vave ona tagofia le fua o siama.

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_10
Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_11
Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_12

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_13

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_14

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_15

Metotia o tauiviga

  • Ma le faʻaleagaina o le anufe anufe, o le eleele suia o le a manaʻomia. O aʻa ua tumu i vai vevela, o lona vevela e tusa o le 50 ° C.
  • O aoina tusi lesona o siama na sosoʻo ai ma le mamafa o le lanumeamata o le Greenery i lalo o le taʻele.
  • Togafitiga i le fasimoli fofo. Saunia i le fua faatatau o: o le sipuni ti o le umukuka o le aiga i le vae o le vai.
  • Taufetuli mea na afaina ma le ava malosi. Le afaina, o se tamai fasi e pei ona togafitia mo faʻataʻitaʻiga. Le talafeagai mo CACKIY IR.

Fesoasoani i togafiti o ituaiga o laʻau i totonu o vailaʻau i vailaʻau. Faasaga i ituaiga uma o Chervtsov faaaoga "Carbofos", "tauʻupu", "ma le mautinoa", "Taʻaloga"

  • Faʻafefea ona aveʻesea le ata i totonu o le fale mautotogi

3. Fufulu Tick

Matua leaga le iniseti. O le tagata e laʻititi tele, o le lapoʻa o le tele e le sili atu 1 mm. O lea, ia vaai i latou faigata. O le gauai e tosina mai ai ni mea laiti-punā i luga o laupepa laupapa ma siliva web, contanging fana, laulaau, fugalaʻau. E moni, a o latou matauina, o le Tick ua uma ona nofo umi i le potu DE GENNery. Laʻitiiti Tagata Faigamalaga Agai i luga o le faaputuga o le upega, sa vave lava ona mumu le teritona ua leva ona mu.

O le faasolosolo lava lava, o le pisi e mafua mai ona o le ufiufi atoa e le upega tafaʻilagi o loʻo ola ai siama. Ua latou susuga ni faafiafia mai ia te ia, o le a ia malepe ma mou atu. E masani lava, o le faʻamaʻi pipisi o loʻo tuʻufaʻatasia i le faʻaopopoina o le tisk-agi mai le faʻamaʻi, o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi o le suamalie o le suamalie e ola ai. O le Upega Tafaʻilagi e nofo i soo se aganuu, ae o mea laiti laiti, o laʻau, o Talsos ma isi tautalaga e mafai ona iloa ai.

Ae paga lea, e aveese se fili matautia e faigata tele. E oʻo lava i se tamai vaega o le kolone na ola i totonu o le eleele e faʻagaioia i le taimi. O lea, i le uluaʻi faʻailoga o tulaga matautia, ua amata loa ona latou faʻaumatia.

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_17
Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_18

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_19

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_20

Faapefea ona tau

  • Aveese le sili ona afaina i le Tick lau.
  • E faʻapipiʻi ai se mea e tupu ai le faʻamalosiʻau o le sosolo malosi o le pologa, bershvik, fetolofi i ato, pyream poʻo le basilica. Na soloia ai le suauu o le suauu tipina i le vai o lo o lelei.
  • Faʻatumau le faʻataua i le vai mama, sasaina le mafiafia o ona o tama. Ina ia ufiufi le eleele i se ulo o le palasitika, sa fai e moemiti ai e faʻamaligiina atu le iʻuga o le areto o le fugalaau. E tetee i le afa itula, fufulu.

Vailaau mai kiki: "phytoverm", "Aktlik", "Apollo", "aʻi". Apalai lelei e tusa ma faatonuga.

  • 9 sili ona taatele o le tele o le afi ma faʻamaʻi o togalaʻau o laʻau (ma le mea e fai ma i latou)

4. malaga.

E maua le faʻataʻitaʻiga toetoe o soo se mea. E mafai ona maua i le malae, i luga o le vaomatua o loʻo timu, i le togalaʻau, latou te teuina le mea o nonofo ai i Beres poʻo ni fualaʻau. E laiti le latou tino, o le foliga le malamalama, o le lanu e ese: mai le samasama samasama i le koale-uliuli. O le umi e le sili atu 3 mm. O malaga e matua fua tele, o tagata matutua e mafai ona lele. O lea, o kolisi o loʻo olaola ma toe tupu lautele ma manumalo i nofoaga mo le ola ai.

O Trivs o Tariasaga, ae sili le matagofie o fuga o fuga o aganuu: Hibiscus, Violet, roase, rosa, Faapitoa le le mafai ona faigofie ia i latou susu talavou ma fana. O ituaiga ma le mafiafia o lau e le fiafia i iniseti. O le osofaiga a le Custice sa ufitia i ni pu laiti o le samasama samasama. Laititi lanu uliuli o le faʻateʻaina ua maitauina.

TRIVSS meli i luga o le lanumeamata pito i luga pito i luga o vaega ma i totonu o le eleele coea. E manaʻomia le iloa, amata ona faʻaumatia le kolone i le faʻatonutonuina o nofoaga uma ua afaina.

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_22
Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_23
Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_24

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_25

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_26

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_27

  • Faʻafefea ona aveʻese anufe i anufe i fugalaʻau lanu: o se aotelega o metotia lelei

Fuataga o Tauiviga

  • Ua faʻamamaina faʻaputuputu ma fugalaʻau, aua o le tele o le aofaʻi o le utu faʻaputuga o loʻo avea nei ma.
  • I le laititi o le vai, o le taʻavale Zooshampun o loʻo maua mai i luga o le fiafia, o loʻo iai le pemethrin. Sasaina i totonu o se vai taele. Latou te talosaga atu i le stalks ma lau, tuu mo le 35-40 minute., Ona e tanumia lea.

O le iniseti o loʻo avea ma mea lelei o loʻo avea ma taumafai: "Aktara", "Tali", "Vista-Playerm", "Vistima".

  • 7 O mausa leaga i le tausiga o laʻau, ona o le mea latou te masani ai

5. sciardes

O le igoa lona lua o se mushroucroom osquito. O le faʻailoga e uiga i le foliga mai o tuaoi lamatia o le a avea ma faʻailoga lanu uliuli, faʻaliliuina lele i totonu o le potu. Ua latou saogalemu mo fagafao lanumeamata, ae o fuamoa fuamoa e atiae i larva-anufe. O le mulimuli mulimuli, i le faʻamafanafana o le potu, o loʻo nofo ai i totonu o oʻu aʻa masoa.

O le mea lea, ma foliga faʻafuaseʻi, o faʻailoga e tatau ona siaki vave, e leʻi faia se faʻailoga o le eleele i totonu o le palapala. Faafaigofie. Ua lava lea e aveese ai se tamai vaega o le eleele, o le a omia o le larva e masani ona i ai i le loloto loloto. Taoto i ai larva ma tagata matutua tagata taʻitoʻatasi, a leai o le a latou tolopoina fou Manuzy, o le mea leaga o le a toe aliali mai.

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_30
Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_31

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_32

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_33

Faapefea ona tau

  • O le eleele i totonu o le ulo e tatau ona mago. O le tele o le susu na tosina mai ai mashororororon osquotoes.
  • Le faʻaaogaina o otaota maʻi, pei o le faʻamamaina o pateta, o atigi vaifanoa, ma le fasia o meaʻai.

Mo le faʻaleagaina o le larva, o vailaʻau "i le taupou", "Mukhaed", "o loʻo faʻaaoga aktara. O le ogatotonu o loʻo faaumatia e sprays o le "raptor" poʻo le "neo-dichlorophos" ituaiga, etc.

  • O le a le mea e le tumau ai i le fale: 10 matautia

6. tll

Togalaau o le togalaau i fale e seasea lava. Nei o, e sili atu nai lo le 2 mm, loli tagata. O latou o le faavae o le kolone. O lona laʻititi vaega o loʻo aofia ai se talleged riley, o loʻo puʻeina o fuaiupu fou mo le siakiina i totonu. Matau le alavai e matua faigofie lava. O tagata taʻitoʻatasi e tautau fana poʻo laulaau, tuʻia o latou atigi ma susu susu. O poloka o pasctures e vaaia i foliga o le pogisa.

I le taimi o le taua o gaioiga, o le TLM e maua ai se fomai. O se suamalie suamalie lea e fai ai le pelu ma tapuni le efuefu. Na tosina e Rosa ni mea e faʻaaoga ai i meaʻai. E manaʻomia le faʻaumatia o le loli i le taimi lava na vaʻaia ai. E tatau ona manatua o le larva o le au faitoga e ono lalo ifo.

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_35
Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_36

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_37

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_38

Metotia o tauiviga

  • O tagata taʻitoʻatasi e le lelei ona latou faia i totonu, ua fufulu lelei i lalo o le laʻau taleti. E fautuaina le faia o se mamafa malosi, o lea o le fufuluina o le a sili atu lona aoga.
  • Spray o se vao ma trim mai citrus. I le 1 l o le vai o ni nai mataua o le taua o le suauu po o le 4 lbsp. Sipuni o le mama.
  • Togafitia ma le fasimoli fofo. I luga o le 1 lita o le vai o se sipuni ti o le suluia o le manava aiga.

O le fefe i le faʻaaloalo, e mafai ona e tuʻuina i le mea lea e agaʻi atu i ai, ae o le gaosia o laʻau, o le cheanium ma le manogi manogi. Mai le vailaau o le vailaau, o le "Sphib i le Auro", "Aktar", "Sailiga", "tusi pasi" faaaoga.

  • Matou te tau ai ni ofuvae i le togalaau: o le sili ona aoga uiga mai

7. Bellenka

Molama kulimi lanu, o ona apaau ma le tino o ufiufi i le paepae fuga. I le ata e mafai ona vaaia e foliga tutusa ma le mole, na o sina itiiti. O le umi o le tagata e le sili atu 3 mm. Mo Faʻatoaga i totonu, o le lamatiaga o arvage ma matutua o loʻo tuʻuina atu ni kopi. Na latou susuʻe le sua, tuu le isi vaega o le ola i le nofoaga o lo latou nofo ai - o se isi tagata.

Na ia puʻeina le unisia, e taofia ai le manava, tosina loi ma le fungas. Faʻamaʻi o le faʻamaʻi e ala i le paʻepaʻe e oʻo atu i le vave maliu o le fagafao. O le MOLIMOU O OROMOOS, ae maise le alofa genaum, fucccia, tao, hibiscus. E tele ina latou sao mai, o se tasi tasi le fesuisuiai insecticides e le o le fesoasoani masani. E manaʻomia le faʻaalu faʻalua ma sili atu. E le gata i lea, o vailaʻau e manaʻomia e faʻaaoga eseese ai e suia le mea faʻagaioi.

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_40
Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_41

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_42

Meaola o le aofia ai laau: suafa, ata ma le auala e feagai ai ma latou 5080_43

  • Faʻafefea ona aveʻesea le paʻepaʻe i luga o fugalaʻau a le atunuʻu ma fatu fatu

Aoga auala o tauiviga

  • Fufulu i le fasimoli fofo. Ua ave le fasimoli a le tamaoaiga poo le suavai lanumeamata. E oo lava i le "galu" i lalo o le vai taele o le a faaumatia ai nisi o Moths.
  • Tuunaga ma se ipu e faasaga i namu. Lelei le faʻaleagaina o tagata matutua pepe.
  • Glue mailei mailei ma pepa faʻapipiʻi pepa, mafua ai le fiafia. Fesoasoani i le puleaina o le moga.
  • E faʻafefe ese le paepae, o le fanua i totonu o se ulo e sosolo tele ma lefulefu.

Mo le palu, insecctiticides o loʻo faʻaogaina: "O le Predige", "tagata faʻatonu", "aktara", "spūona".

O loʻo matou lisiina igoa o le tino o loʻo nonofo i fale puipui na faʻaalia ai a latou ata. E oʻo lava i fugalaʻau sili ona le talafeagai o le a mafai ona iloa le lamatiaga, lelei ma vave foʻi.

Faitau atili