Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga

Anonim

Matou te taʻuina pe aisea e tatau ai ona ou faʻalogo i le celraim i le cellar, o le fea faiga e aofia ai ma le auala e faʻasaʻo ai lelei.

Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_1

Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga

Ventaila i totonu o le cellar ma le lua paipa e aofia ai se sapalai auala ma se suluia. E sili atu le aoga i le tasi-auala, aua pe a faʻaaoga, o le fesuiaiga o fesuiaiga o le ea. Ina ia aumai le tafe agai i luma, e manaʻomia ni auala se lua - mo le mauaina o le fou ma le aveeseina o otaota otaota. Hea Tulafono ona o le faʻamalosi o loʻo tu i totonu ma fafo atu o le potu. Le sili maualuga o le maualuga, o le mamafa i lalo. Vevela kesi ua uma ona tumu ai le tele o le tele ma gaoioi pe a fufulu le siosiomaga. Peitaʻi, e le aliali mai le gaoioi pe a fai o le a le i ai i le avanoa i se avanoa tapunia ma le tasi galuega. Ina ia amata le gaioiga, o le uunaiga e faʻatumu ai le avanoa avanoa. E mo le mafuaʻaga lea e tasi o se mea e sili ona faʻaoʻo pe a tatala se faitotoʻa i totonu.

Matou te maua le popole i le cellar

Faamoemoega o le Ventiption System

O le lapoa o le sao ma fafo pu

Auiliiliga o le fausiaina

tulafono

Laasaga-i-laasaga faʻapipiʻi faʻatonuga

Faʻafesoʻotaʻi masini eletise

O le taua o le sapalai ma le manava o le tino i le pito i lalo

E manaʻomia le faʻatumauina o se microcliten i totonu. Nofoaga ma potu aoga e manaʻomia i le faʻavae o loʻo manaʻomia, e aunoa ma se mea o le a le faʻamalieina ia i latou. Mo fale nofomau, E faʻavae le malosi ile vaega saʻo male aʻoaʻoga.

Afai o le faletaavale o loʻo i ai i lena taimi, o le tulaga lamatia o mea oona i le manava manava ma le kesi o le kesi. O le potu na faʻatutuina i totonu o le potu e teu ai e tatau ona tausisi i tulaga masani.

E masani ona vaʻai le ata i le mamafa ma mea faigaluega mo le fuaina o le maualuga o le susu, tautau i puipui tuai. O loʻo faʻaaoga e le naʻo le mea uaina ma tagata gaosi oloa o teine ​​sisi. Ia o oloa ua faʻasao i le umi e mafai ai, i totonu o le vevela mai 1 i le 10 tikeri ma le le tagi 85-95%. E mafai ona e lagolagoina se microclite na o se fetuutuunai fetuutuunai o tafega i totonu. Na latou vevela ma malulu le ea i le tulaga manaʻo, faifai malie mai le salalau atu o le goto, na maua e Ethylene, tatalaina e le Cared mataupu.

Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_3

O le soona fefe tele e tau atu i le faatafunaga o puipui ma le taualuga. Ua aliali mai i luga o latou laufanua, e mafua ai le mamafa o le sima o le faamautu.

O le fausaga o le piliki e iloga i le tele o numera o le matala. Saili i totonu, o le vai e faʻaleagaina ai mea, tuʻu puipui, o le aofia ai. O le mea lava e tasi e tupu i totonu o le sima. I le aluga o taimi, na faasolosolo ona faasolosolo ma foliga mai. O lenei faiga e fesoasoani i le foliga mai o siama o loʻo faʻateleina faʻateleina i totonu o se siosiomaga eleele.

E le tatau ona faʻatagaina le faia o le steam e tolopo i totonu. E tatau ona faʻafouina pea ma faʻatino i se aofaʻiga.

Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_4

  • Faʻafefea ona fai le ea i se fale tumaʻoti fale

Fuafuaina o le lapoa o le sao ma le sili ona lelei paipa

O le paipa satauro vaega e le tatau ona i lalo ifo o le 1/400 sikuea o le potu atoa. O lea, 1 M2 tala mo le 25 cm2 auala. Mo le pito i lalo o le 10 M2, o le vaega o le tasi vaega (s) o le 0.025 M2.

Na fuafua Radius e tusa ma le fomu: R = _ √ s / π = √ 0.025 / 3.92 = 189 cm.

O le fuafuaina o le lautele e taua tele. Afai o lenei tapulaʻa e sili atu i le masani ai, i le taumafanafana i le pito i lalo, o le vevela e oʻo i luga aʻe o le mea tatau. I le taumalulu, o le a pa'ū i lalo ifo o le zero. I tulaga uma e lua, o le a taitai atu ai foi i le manogi o oloa ma le ulufafo o mea faigaluega. Lamatiaga e fai ma sui o le vai malulu i fesoʻotaʻiga. A o le faʻaʻaisa, o le vai faʻalautele ma gagau palasitika ma uʻamea. Ina ia faʻaititia le koluse vaega, fetuʻunaʻi pugs ma se auala faʻataʻamilomilo faʻataʻamilomilo.

Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_6

Ma le le lava sao, e sili atu le faigata e foia ai le faafitauli. Atiina ae o se CeLala Velilation Scheme ma paipa e lua, o le satauro vaega ua ave ma se aitalafu a le 10%. Afai e tatau, o le mea sese e faigofie ona faʻasaʻo.

Elemene o le ventilation

I le avea ai o se tulafono, asbestos, uamea ma palasitika taamilosaga o le ea ea ua faaaogaina. Ua leva ona noatia i le uamea. Ma le isi, o le la luga e tumau lelei. Asbestos e faigata ona tipi. O auiliiliga e iai le tele o mea, o loʻo faʻafaigata ai ona faʻapipiʻi ma felauaiga. Le palasitika e le fausia le pisa ma isi faaletonu. O le a tumau i le umi o le steel ma alumini. O lona malosi e maulalo, ae ua lava lona faʻasoa mo le sosoʻo i lalo o le eleele, - e le o le tele o avega o le fanua.

E mafai ona e faʻaaogaina le Derwer uaea ma le lapoa o le 11 i le 25 cm ma le umi o le 1 i le 6 mita. O le mea o le Drese PVC, fuafuaina mo masini masini, tele taimi i le maualuga nai lo le tafe omiga. Oloa ua faamauina sooga. Ua lelei ona latou fetuunai e galulue i se siosiomaga susu ma le malosi. SN4 faigata faʻatagaina latou e tetee atu i le malosi o le malosi i le loloto o le 1 m. I le vevela o le 11 ° C, o le mea e tatau ona feololo ai, o loʻo palu i fafo atu o le malae. Mai totonu o le a latou faʻamafanafana ai le ea i fafo o le potu. E mafai e le vevela ona mafai ona ave oe e aveese le loto i totonu o le totonu.

O le seti o loʻo aofia ai faʻataʻamilomilo lima, tes, fetaui lelei e fausia ai se hermeac ma le faʻauiga faʻapipiʻi. Faʻaaogaina le mea na teʻa, o le auala na faʻatulaga ai le itu manaʻomia. Ae ia amanaia: O le tele o suiga, o le sili atu o le faiga galuega, ma faigofie ona faamamaina.

Ina ia mafai ona timu ma vai ma le vai o le vai o loʻo i totonu o se paʻu, o le devices ma se laina faʻa-laga o loʻo faʻaulu i luga. Faʻafetai i le Parper system, e faʻateleina ai le le fiafia. Mai le faafeagai o le matagi, ua fausia se gaogao, faʻasolosolo le vaitafe. O le malosi o le matagi, o le tele o le vaipuna.

Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_7

Mataupu Faavae o le Ventiption masini

  • Faʻapipiʻiina o loʻo faʻatino e faʻatino i le taimi o le fauina o le fale, aua neʻi e tipiina ni pu mo fesoʻotaʻiga i puipui ma tuufaatasiga. O se tasi o faʻafitauli o le faʻapipiʻiina o latou i le pito i luga o le fale. O le uaea i le taimi o le fausiaina e sili atu i le tulaga i le mafiafia o le puipui - o lea e le nofoia le avanoa o potu.
  • Afai o le nofoaga maualalo, ae o le a faigata ona tupu mai fafo. Fausiaina o le Por ma Gaket of Orport i lalo ole auala e tele le taimi ma taumafaiga.
  • Ina ia mafai ona faʻatino lelei le faiga, e manaʻomia le faʻatulagaina o ana vaega. E tatau ona latou tutusa le sili atu. O le aofaʻi o le faʻapolopolo e tutusa ma le voluma o le pito i fafo.
  • O le ulufale atu ma le ulufafo o loʻo tuu i le eseese o le 'eseʻese. O le sili mamao i le va oi latou, o le sili atu. O isi mea e faia i le tulaga o le tulaga, o le trim alatoto ua tuu e latalata i le fola e mafai ai. O le tulafono, o lona maualuga o lona maualuga mai le 20 i le 40 cm.
  • O le outlet e tatau ona i luga atu o le tulaga taua. O le sili atu o le mamao i le va oi latou, o le sili atu le toulu. Afai o le eseʻesega e itiiti ifo nai lo le 1 m, o le system taofi le galue. E sili le aveeseina o le auala i luga o le taualuga. E tatau ona tutu i luga o le mamao ese mai le puipui, sikala maualuga maa ma isi mea faigata. O le tuʻufaʻatasiga ma se faʻasoaina ou te faʻatagaina.
  • I le taumafanafana, i le mafanafana o le tau, o le tofa toetoe a le aoga, o lea e tatau ai ona faʻatuina le faʻapipiʻi i luga o le ufi o le ufi, o loʻo tumu i le papala e tafe mai luga.
  • O le ato ato e faʻaauupegaina ai ma le grid e puipuia ai mai lapisi, rodents ma lapoʻa iniseti. E tuu i luga aʻe o le maualuga o le kiona - a leai o le a tatau ona teena e le pu.
  • O le itiiti ifo, o le malosi o le tafe. Ina ia le faʻaputuputu le faʻaputuputu i totonu, o le popo o loʻo faʻamau i lalo o le tulivae maualalo.
  • I potu taʻitasi, e manaʻomia le faʻaauauina o se isi vaega e tuʻuina atu i mea masani.
  • O le pito i luga o le fola o le fale o le fale e tatau ona ufiufi i le mafiafia o le ofe o le tino o le a puipuia mai i totonu o potu falefotuputu i luga. O le ulufale e sili atu le faia mai le itu o le auala. Afai o le cellar o loʻo fesoʻotaʻi i le vevela vevela, o le tembura masini o le a manaʻomia.

Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_8

Tele le saoasaoa o le faaeleʻa ma le lua paipa

Faapipiiina e faia i le tele o tulaga. Muamua o le sili ona taua. E aofia ai le tapenaina o le Ventiplation Scheme i le Cellar ma lua paipa. Afai o le fale o le o le Izhs mea, o le a tatau ona aofia i le poloketi o le Toefaatulagaina ma faamaopoopo i ofisa tuufaatuu. I le fale o le fale o le Huin Creenter e taʻu mai ai o le faʻapipiʻiina o inisinia fesoʻotaʻiga o se toe faʻatulagaina. Faia se poloketi e aofia nei suiga, naʻo le toe faʻaleleia o faʻalapotopotoga ma fausaga fau fale ma le laisene talafeagai e naʻo. I le tulaga faataʻitaʻi, o le fuainumera o loʻo tusia mai ai, o le aofaʻiga o mea ua manaʻomia, o le faʻasologa o galuega ua faʻavaeina.

E tusa ai ma le Fuafuaga Autu, o vaega o loʻo tipiina faʻamatalaga o le umi o le umi. E faia lenei mea, faʻaaoga se disk na vaʻaia mo uʻamea poʻo fafie. Burzes ua aveese ma se naifi ma fufulu ma le oneone.

Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_9
Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_10

Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_11

Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_12

O le trim alatoto ma le grill o loʻo ulagia i luga o le puipui pito i luga o le kiona. E le manaʻomia le fuaina - O lenei faʻailoga e ave mai le pito i lalo. O le ea e pa puipui i lalo ma alu i lalo i le maualuga o le 20-40 cm mai le fola. O le pu i le puipui i fafo ua tipiina i le siusiu o le paluga o le paluga tutusa. E le o le ua leai, e tuua ai se pu ma le lelei le lamolemole e le tau masani ai ma faamalosia. O slots faataamilo i lima o le ofu e manogi i le sima sima, o le sami pe malulu tele.

O le ufi ua tuu i luga o le taualuga po o le tumutumu o le puipui. Ia faia se pu, faʻaaoga se tailagi taifau. Uamea vaega o loʻo auai e le aliʻi. Ua faʻapipiʻiina tuufaatasia ma palasitika fanua elemene o loʻo faʻapipiʻi i pepa faʻapipiʻi i puipui ma fola, ma le sami ua gau.

Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_13
Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_14
Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_15

Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_16

Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_17

Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_18

Afai e te fuafua e tuʻu le fesoʻotaʻiga i totonu o le fale, e tatau ona e mafaufau i le tulaga o le lima muamua. Ma latou te le faʻalavelave, latou te tuʻufaʻatasia i le autu ventipenaʻe paʻu poʻo le taʻele latalata i isi fesoʻotaʻiga. E sili atu ona faigofie le nana i latou i se kapeneta ma le faitotoʻa matala. E masani ona o ia kapeneta e latalata i umukuka ma faletaele. O loʻo latou taumafai e aua neʻi e aumaia latalata i potu nofomau, a o le o loʻo maua ai le faifai pea leo.

O loʻo faapipiiina auiliiliga i puipui ma le taualuga ma uʻamea clamps o loʻo minoi i luga o le fao ma nifo. I luga o nofoaga faalava e fausia ai se tamai faʻailo e faʻatagaina le faʻamalosi e ala i le taʻavale.

A tuʻu se auala i le eleele o loʻo i ai se tulaga lamatia o lona tau ma le faʻaumatia. Eleele, o loʻo i ai le lomb, ua uma ona pasi vai. I le taimi o le taimi umi o le timuga ma le tautotogo o lologa, e faʻaputuputu i totonu o le mafiafia, mafua ai le tele o suiga ma taʻitaʻi pito i luga o le lafo. Faʻapipiʻiina o se laʻititi tulaga ese pe a o le eleele e aofia ai oneone ma maa e feaveaʻi vai.

Puipui e faʻafesoʻotaʻi ma le malulu lalolagi, faʻaputuputu. I fafo, latou o loʻo afifi i geothexles poʻo le afifiina i le minerale fulufulu o loʻo ufiufi i se mafiafia o polythylene.

A o sauni le vaega autu, o loʻo tapunia alatoto ma atopati, ma le teteʻe ma sui o le au palota i luga o paipa tetele.

Faapipiiina o sapalai masini

O le tele o le vevela o loʻo pa'ū i totonu o le fale ma luga o le auala, o le sili atu o le fetuunaiga o galuega. I le taumafanafana, o le maota e toeitiiti lava pea. O le stianilation system e faʻagaioia e ala i le nanaina o le oso i luga o le ea. Ina ia aua le polokaina le masini, ona o lona fale, ua totoina i luga o le swivel teops ma ave ese pe a tape.

E tatau ona maitauina o le sapalai masini o le a ave ese ai le fetuunaia o au. Ma le tele o galuega, o le faʻaaluina o le kesi o le a amata ona tafe i potu pito i luga. I lenei le tupu, o le manu e tatau ona tuu i totonu o se isi auala ma lou lava fua.

E manaʻomia le fesoʻotaʻiga e le mafai ona maua i se susu susu, ae i se potu susu mamaʻe. Afai o le ua vaivai o loʻo i lalo, e manaʻomia le faʻaogaina o ni mea faʻataʻitaʻi ma le puipui puipui na faʻaaogaina mo umukuka ma faletaele.

Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5143_19

  • Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga

Faitau atili