Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale

Anonim

O le malamalama lona lua faia se potu e faʻalauteleina tele, ae na faʻatupuina foʻi ni faʻafitauli masani, faʻataʻitaʻiga, o loʻo manaʻomia le faʻatulagaina o se tuʻufaʻatasia o kalama. E uiga i nei ma isi aoga o lo o faamatala atu i le tusitusiga.

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_1

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale

E manaʻo uma e tavali tagata uma i lona nofoaga, ia o se tamaʻi fale mautotogi poʻo se fale lautele, ma le aulelei ma matagofie. O le malamalama lona lua o se avanoa lelei e alualu ai i fuafuaga mo le mea moni. E moni, o lenei filifiliga e le talafeagai. Sei o tatou talanoa e uiga i foliga o le ulufale, ma ona lava lelei ma le le manuia.

Uma e uiga i le lua fuafuaga

O le a

Lelei o le lona lua malamalama

Le mautonu o fofo

Foliga fuafuaina

O ai e fetaui

O le a le igoa o le moli lona lua

O le moli lona lua i le fale - o le a lea? O le igoa lea o le tele o le potu, o loʻo i luga o le fuafuaga e faʻamalosia ai le va o le lona lua (ma o nisi taimi lona tolu) fola. O lona uiga, o le mamanu o loʻo fuafuaina e aunoa ma falaoa faʻatasi, ma o faʻamalama ua faʻatulaga i laina o le leai se aoga. I lalo o le "lona lua malamalama" moni e faʻaalia ai se isi faʻasologa o faʻamalama matala na tu ai i totonu.

I le taimi muamua, o le lua-vaiaso avanoa na sili atu le ese. O le taimi muamua na aliali mai i Roma anamua, ina ua aʻoaʻo ma faʻapipiʻi le tioata. Mo le faʻaopopoina o le moliʻe o potu pito i luma ma tau na amata ona maua le tioata matala i luga o le taualuga. Mulimuli ane, ua uma ona faia i le ogatotonu tausaga, o Glazing foliga mai. Sa faaluaina, o nisi taimi e tafatolu, aua o fale ua matua maualuga lava.

Fale puipui e i ai feololo ma taupusaga, faʻaopopo lagolago, e pei ona fuafuaina faʻapitoa mo lua-auala fausaga. Ua tumu pupuni maualuga ma ni laina i le tioata atoa, lea na valiina ai le moli o le la e ala i le lanu malamalama. Ua faʻaalia e le vaitaimi o faʻavasegaina avanoa fou. Lua-pailate moli moli. O lea ua faʻaaogaina nei i le aoauli, i luga o le pito o le pito i luga o le pito i luga.

I fale o onapo nei ma fale mautotogi e masani ona faʻaaoga le mamao i le va o fola e lua e aunoa ma le taualuga pe o le Antingol. Ole tulaga lea e fausia i se maualuga maualuga ma e mafai ona fausia tulaga e le sili atu nai lo le 40% o le potu potu. O lenei mafai ona tuu i totonu o se tamaʻi fale faʻatasi ma se potumoe i lalo o le pito sili ona lauiloa poʻo se potu sili ona ulu i le fola lona lua i totonu o le atunuʻu.

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_3

Faaopoopoga o le lona lua malamalama

Lua-loloto fofo e lautele ma lauiloa. Matou te lisiina ona aoga tele.

Arethetics

Le toʻatele oi latou na filifilia se tuʻuga o le tuʻuga o latou fofo i se potu manaia. Oaga maualuga, o le tele o le malamalama ma le avanoa o le le talafeagai lelei o le tulaga umi.

Eseese suiga o faatulagaga

Mo se fale mautotogi ma maualuga maualuga, o le i ai o le anti fighlili faatagaina e te maua ai se isi vaega o le ola. Seʻio le tusa o le tele o ituaiga o 40% o le taua, o le faʻatau taua lea. Aemaise pe a laiti le fale. Lenei o le a le masani ai o le a tatalaina le tulaga autu.

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_4

Faaopoopo le moli

O le faaputuga o loʻo mafai ona faʻateleina ai le faʻamalama o le moli o le potu. Tusa lava poʻo se vaega o le nofoaga o le a nofoia e le sunhol, o le a maualuga atu pea le faʻalapotopotoga nai lo le potu masani. E lelei tele mo nofoaga, pe a fai o le numera o le la o le la e laititi. E moni, o le a tatau ona vaʻavaʻaia le faʻasee taliaina o mea totino, a le o latou o le a latou fenumiʻi tele i ai.

Le avanoa o le faia o le uluaʻi galuega faʻapitoa

O le ata filifilia o le potu e lua-dagegenil potu. O le faapipiiina lea o se tamaʻi faapaologa, mezzinanine, atoatoa matala le faʻaaogaina o potu-ofeʻau ma sili atu. O se mamanu tulaga ese e mafai ona i ai i totonu o le fale, ae o fafo foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻasaina o le a teuteuina i luga o le panisini o le payramicmic o se tulaga-faʻatagata.

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_5
Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_6

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_7

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_8

Mafaufau i mea e manaʻomia ma le sili ona lelei o le moli lona lua mo se fale tumaoti, e manaʻomia le malamalama o loʻo iai le faʻapipiʻiina o sea faiga. O le tasi pe lua potu pito i luga o le a o ofi lea i totonu o lona nofoaga. E aliali mai o le pule ua le maua ai se numera o le avanoa o le avanoa, ae o le toe maua o se muamua avanoa fuafuaina.

Leaga o lenei fofo

Lua itu-faʻavae mamanu e manaia, ae taua tele le latou lelei o ai e manaʻomia le iloa o le tagata e ona.

Lelei acoustics

I lea tulaga, e le mafai ona faʻaaluina e lelei atoatoa. O lea, gaogao puipui maualuga ma vaega poʻo le leai o le leai o le faʻaaogaina o le inter-stopy luga o le lelei acoustic. O leo o leo ma tiga a le au aau sili ona lelei i le pito i luga. Afai ei ai se potumoe, e mafai ona avea ma faafitauli. Aemaise pe a fai e iai tamaiti laiti po o ni aiga matutua i le aiga. E mafai ona e taumafai e faʻaogaina leo o leo leo o le faʻamamaina poʻo ni mea faigaluega, mo se faʻataʻitaʻiga, mafiafia ma ie puipui. O lenei a fesoasoani i le mea lea, ae o le a le foia le faʻafitauli.

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_9
Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_10

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_11

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_12

Faigata le tausiga

O le faʻailoga o le faʻafanua e aofia ai le faʻaititia o le tele o sikuea mita o le fola o le fola e le tatau ona fufulu. E mafai ona iloiloina lenei mea. Ae i le taimi lava lea e tele ai le maualuga o puipui ma matala faamalama. Mafai ona faʻateleina le numera o le mea mulimuli. E le gata i, o pupuni umi ua filifilia mo i latou. E manaʻomia foʻi le faʻamamaina o auvae. O nei mea uma e faʻamalieina ai.

I ai o se nofoaga lamatia

I fale o Vasa, o le faatulagaga o le faasitepu e faigofie ai. Sili faigata i nai aso laiti, le mea na fuafuaina ai le faʻapipiʻiina o le Mezzinane. O le tumu i le faʻi o le a ave le tele o le avanoa e le o mafai ona gafatia e tagata uma. Ma o le fetuunaiga o le filifiliga e masani ona filifilia: Ma le tuʻaiga tuʻusaʻo pe o se mamanu mafaufau lelei. Mo tagata soifua maloloina, e taliaina, ae o tamaiti, matutua po o le mafatia o tagata o le aiga e le mafai ona faaaogaina.

Le manaʻoga mo le ea

O loʻo i lalo o le totonugalemu o le potu e manaʻomia le maualuga o le lelei o le tino. E masani lava, o potumoe o loʻo tuʻuina iinei lea o le ea fou e tatau ona saoloto. O le faia lea o lenei mea, o le a tatau ona e faʻaloaloa ai le ea pe faʻapipiʻi le ventiplation auala i le lona lua tulaga. A leai, o le potumoe o le a faʻapipiʻiina foi.

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_13

Talimalo o le Heatting

Tele o potu o potu o loʻo manaʻomia se manatu-mafaufau lelei. O le mea taua o le tau mafanafana o le a oso aʻe le ea i luga o le maualuga, aʻo le malulu o le a tumau le malulu. Ae o iina o le a masani lava o tagata o le a malu. O le fofo e ono avea ma se faaputuga o soʻo se ituaiga o soʻo se ituaiga poʻo le '' eseʻese. Peitaʻi, o le a le lava le faʻamama o oa latou malosi mo le faʻamalolo atoatoa, ma faʻaopopo ai o latou tuʻuina se vailaʻau masani poʻo le ea.

Mafaufau i mea ma le talafeagai o le moli lona lua, ia mautinoa e taʻu mai tele o le tau o lona faʻatulagaina ma anotusi. O tau o fuafuaga fuafuaina ma faʻapipiʻiina o isi ventiperation ma le faʻamafanafanaga o polokalame e le maalofia, e mamanuina totonu, etc. Ae o lē e ona maua ni mea lelei e faʻamalieina ai ana talosaga uma.

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_14

Foliga o le fausaga o fale ma le lona lua malamalama

O galuega e lua o galuega e faia ma le manino o le zogle. O le mea lea, oe manaʻomia le vave ona iloa le mafuaʻaga o tulaga uma e lua. O lea, o le tele o taimi ua tuʻuina atu i le potu malolo, e laʻititi i lalo o le potu 'eseʻese. Pito i luga - i lalo o le potumoe po o le tofi. I soo se tulaga, o le sitepu e avea ma vaega taua. E le gata i lea, e tatau lava ona lava avanoa mo ia. A leai, o le a avea ma malu ma le fiafia.

Masani ona i lalo ifo o le afi afi. O lenei mea o se mea moni o le mea moni ma faʻataʻitaʻiga. I le tulaga muamua, o loʻo faʻaaogaina o se isi mea e maua ai le vevela. Afai o loʻo i lalo o se potu malolo ma se potu 'ai poʻo le umukuka, nai lo le magalafu e mafai ona e tuʻuina se paleti kuka ma vevela o le fale.

O le sifi lea o le potu lelei e tatau ona sikuea ma lapoa i le eria. A leai, i le taimi lava ina ua maeʻa le faʻatulagaina, o le a pei o le vaipuna. O le mataʻupu i totonu e tatau ona faʻamoemoe i le fatuina o se potu malulu potu. Mo lenei, o le ogatotonu o puipui o loʻo faʻaalia loloto i itu sisina ma isi metotia.

E masani lava o le lona lua malamalama pe o le auala tele o le fale. Lenei o loʻo faʻaalia mai i le tele o ata faʻataʻitaʻi (gramorac greazing, o faʻamalama tetele, le tele-faʻatagata tulaga, etc. O se mea na tupu ai le faigata o faamalama o faamalama matala mo le po. Ma, afai e tu le falelua o loo i ai se tenisi ua puipuia, atonu e le talafeagai. Ma o le faʻafeagai ua fuafuaina o moli auala moli, lea i le pogisa o le a faʻafaileleina le totonu.

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_15
Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_16

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_17

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_18

Lea sili ona lelei e faʻaaoga ai le moli lona lua

Toatele matou te mananaʻo e teuteu lo latou fale ma le moli lona lua, ae le o fale uma e talafeagai mo le poloketi. O lea, o le foloa eria e tatau ona le itiiti ifo 120 sikuea mita. m. E manaʻomia ona o lona foliga o sikuea. A leai, o le ata o le a vaʻaia ma le umi, toe lelei. O le sili sili ona lelei o le fausiaina e lua fola. Masalo tolu, ae o le poloketi o le a faigata.

O nei tulaga uma o loʻo faʻasaoina mo fale mautotogi i luga o fale maualuluga. Mafai foi ona faaluaina. E manaʻomia le moni, e le mafai e le tagata moni ona faʻasoesa o le tagata ma le matala o le faʻamalama iinei, o lona uiga o le atinaʻeina o faʻamalamalamaina o le moli faʻataʻitaʻi O loʻo tuʻuina e le ata ni galuega mo faleʻau ma fale.

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_19
Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_20
Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_21

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_22

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_23

Uma e uiga i le mea e tatau ai ma le lelei o le moli lona lua i le poloketi i le fale 5171_24

Malamalama i le moli lona lua o se avanoa lelei e maua ai se manaia ma le lelei nofoaga ma se lautele lautele o avanoa. E moni, o le tau o lona alafua, o le matioga ma mea o le a maualuga tele.

Faitau atili