7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu

Anonim

I le tau malulu, e taua tele le tipiina o le vai, mulimuli i le vevela i totonu o le potu ma e le soona fai ma fetiilasa. Matou te taʻuina e uiga i nei ma isi tulafono mo le tausiga o laʻau e fesoasoani ia te oe e tofo i le taumalulu tulaʻi.

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_1

O nisi tulafono taua mo le tausiga o video tautala

1 faaitiitia polyv

I le tau malulu, soʻo se laʻau, e tusa lava ma '' au, e tatau ona e tolili i faʻaputuga alavai. Ua faʻamatalaina lenei mea i le mea moni i faiga uma, e aofia ai ma le tuputupu aʻe, tuai i lalo pe taofi, ma faʻamutaina le faʻapunaina o le susu i le tau lea. Ua tumau pea le fiafia i le palapala ma e tau atu i le tauiviga mo le aʻa o aʻa.

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_2
7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_3

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_4

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_5

Vai vai mo ituaiga eseese o laau:

  • O le faʻamisa o le susu sa i le taumafanafana na fesiligia ai le tele o le alavai ma le feololo, i le taumalulu e manaʻomia e ogatasi ai le tasi pe faʻalua i le vaiaso. Ae le i malaia, ia mautinoa o le pito i luga o le eleele, o le mafiafia o le itiiti ifo i le 3-4 cm, mamago. Ma aua le galo e faaputu le vai mai le pallet. Afai o laulaau e faʻaseʻe teisi, e mafai ona e faʻapipiʻi teisi i latou mai le shrayer.
  • O laʻau na e fetogi i le tasi poʻo le lua taimi i le vaiaso, o le a manaʻomia le faʻapipiʻi faalua i le masina. Mulimuli i le Malo o Fauvaige: Afai o le samasama ma le faʻamamaina o le amataga, e mafai ona faʻateleina le vaitaimi o le vai i le taimi e lua aso uma.
  • O ituaiga sili ona taualoa, pei o KCDI ma le tele o mea faigata, oti i le taumalulu, ina ia lava le totogi i le masina.

  • Faʻafefea ona sefeina fugalaʻau i fafo atu i le tafaoga tafaoga (spoiler: e te le tau fesili mo tuaoi)

2 Malosiaga vevela

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_7
7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_8

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_9

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_10

Iloilo se faʻamatalaga o lau fugalaʻau, e tele ituaiga o ituaiga e manaʻomia le pa'ū i le taumalulu i se ituaiga o le tuina, i le tautotogo e toe amata tuputupu aʻe ma sauni mo fugalaʻau. O lea la, o le nofoaga sili ona lelei o ituaiga, o le a malu lea, ma se malu, ae le o se malulu ogalaau pe itiiti foi i le potu e ese mai le ogatotonu o le maa.

  • 7 O mausa leaga i le tausiga o laʻau, ona o le mea latou te masani ai

3 Tausia o le le fiafia

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_12
7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_13

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_14

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_15

O le ea e faʻamamaina e oʻo lava i le faʻaputuputu o le vai e afaina ai le ea. O le mea lea, afai o le fale e mamago, e mafua ai ona amata se ea o le ea e faʻanoanoa poʻo le syray vai i le ea i autafa o le laʻau mai le fana. I le auala e aoga ai se tali, o tagata o loʻo nonofo i le fale, talu ai o le ea mago lava e leaga i le paʻu ma le soifua maloloina lautele.

  • Faʻafefea ona fufulu i totonu o le atunuʻu (ma pe manaʻomia le faia)

4 Mafaufau i le moli

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_17

I matu o latuatoa, e tele laʻau e le faigofie ona o le laʻititi o le ao. O le faʻailoga sili ona manino o le samasama o lau. Afai o le faʻaliliuina o le latalata atu i le faʻamalama e le o fesoasoani, o le a tatau ona e mafaufau e faʻaaoga ai se moli faʻapitoa i totonu o le fugalaʻau.

5 Puipuia mai le supercooling

I le taimi o le taimi umi, fugalaʻau sili atu le toe foʻi i le faʻamalama poʻo le faʻaseʻe i se isi potu. Faʻapea foi laulaau e le fesoʻotaʻi ma tioata malulu poʻo puipui, ma siaki le faʻamalama mo le i ai o ata.

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_18
7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_19

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_20

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_21

E mafai ona ou taʻoto le kelama poʻo le vaituloto o le malulu i le malulu o le paʻu o le paʻu o le a le afaina ai le polato. O le pito i lalo o le faʻavaʻa, afai e matua ma pasi le ea malulu, e tatau ona pipii ma scotch.

6 Filifili Mea Tonu Fefe

I le taumalulu, e manaʻomia e laʻau le itiiti ifo le itiiti o fetilaisa, pei o gaioiga uma lemu. O lea, faʻatasi ai ma le faʻasologa masani, na latou opoina atu ma naʻo mo le faʻaseseina o isi. I le averesi, o le malulu vaitau fetilaiti e le sili atu nai lo 1-2 taimi.

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_22
7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_23

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_24

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_25

I le taimi lava e tasi, e manaʻomia le lafo i le tulafono o le Nitro ma feteʻenaʻiga o loʻo faʻamamaina ai le mineral. Lenei ua faamatala mai i le mea moni o nitrogen faʻaalia le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe o laulaau fou ma fana, ma i le taumalulu latou te tuputupu aʻe ma mou atu, pei o le laʻau ua moe.

7 mulimuli i mea suamalie

E taua tele le siakiina o le taumalulu meaʻai i luga o le picses ma le gaʻo faʻaleagaina. Faʻamago le ea, o le suavai eleele ma ata e mafua mai i le toe gaosia o Pathogenic Bacterlia ma Cursites. Ma le taimi, i le taimi o le tupua o le vao na teisi.

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_26
7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_27

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_28

7 taua fesoasoani mo le tausiga o laau i totonu o le taumalulu 5177_29

Ina ia aveese le laʻau o loʻo afaina ai, tipi i latou ma sterile scissors ma togafitia le assabaparial sprinkler, e mafai ona maua i totonu o se faleoloa fugalaau. O le mea e afaina ai Stems e tatau ona togafitia ma se faʻamalologa fofo mai le fagu.

Ata i luga o le faavaa: Le mafai

Faitau atili