Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi

Anonim

E mafai e le Afa o Matagi i luga o le '' upega tafaʻilagi e mafai ai ona e aveese le puddle ma sefe i le susuga o le faʻavae. Matou te taʻuina poʻo a mea e ulufale ai i le faʻatulagaina ma pe faʻafefea ona faʻapipiʻi ma ou lava lima.

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_1

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi

O matagi mai afa i totonu o se fale tumaoti, o le faapipiiina o polokalame ma lona faapipiiina tatau ona mafaufau lelei i fafo. O le tino e mafai ai ona e fofo le tele o faafitauli i le taimi e tasi. Faatasi ai ma ia, e mafai ona e aveese le pamu i le taulaga ma fai le eleele ma le susu. I tuga masani o le toilalo o le toʻilalo o le toʻilalo, o aʻa o laʻau e amata ona faʻaletonu ma faʻaalia ai o latou foliga. O le alavai alavai e sili ona manaʻomia mo togalaau. I le taimi o timuga mamafa, ua faʻamalosia i latou e fai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻaputu ai moega. Laveai le seleselega e le o masani ona mafai. Vai i lalo ole vai ile eleele, faatonu atu i puipui o le faavae. O le maualuga lona maualuga, o le tele tele o le mamafa. E le masani taulimaina pea e le vai le vai. Pau lava le auala e foia ai le faʻafitauli o le aveeseina o le tino o le tino o le fale poʻo le sone o loʻo manaʻomia.

Mea uma e uiga i le afa o le afa i totonu o se fale tumaoti

Ituaiga o Faiga

Auala vai

Polokalame

Laasaga-i le sitepu faʻatonuga mo faʻapipiʻi faiga

  • Mea ma Meafaigaluega mo Galuega
  • Faapipiiina o auala matala
  • Faʻatotototogi i lalo ole atunuʻu

Ituaiga o afa afa

  • Tatala poʻo le laina o le faigofie fofo lea o loʻo i luga o faʻamatalaga uma o loʻo i luga. O le faiga o le manava ua potopoto mai le palasitika, uʻamea poʻo mea sima. Ua tapunia i latou ma le Grid, talafeagai e faʻafesoʻotaʻi le laufanua ma taofia lapisi mai le ulufale. E tatalaina avanoa o nei moli matala, ae o lenei tulaga e tatau ona latou fufuluina mai leisi, lala ma maa ma maa. O loʻo fesoʻotaʻi i le aoina, o le aofaʻi o le faʻaʻaita o loʻo aoina ai le vai i totonu o le tane mo lona faʻaaogaina. I itu o le averesi o le averesi o le vave o le vave, o le faʻasoa ua lafoina i le faʻatoʻaga ma togalaau fualaʻau mo vai.
  • Tapuni pe tuʻu - vai tafe i timuga, faʻafesoʻotaʻi e ala i luga o paipa i lalo ma le faʻasoaina popo auala. Ina ia faʻatinoina lelei le fuafuaina o le fesoasoani, e te manaʻomia se fesoasoani mai se fomaʻi faʻapitoa. O le a faigata mo mata pe faʻailoga i le numera o elemene muamua, o latou nofoaga, tulaga o le minus. I le tulaga o le mea sese, o le faiga o le a le mafai ona e galue lelei ai. E le gata i lea, e i ai le tulaga lamatia o le masani ai o le le talafeagai se aofaiga tele o tupe i luga o lana masini.
  • Tuʻufaʻatasia - tuʻufaʻatasiga o matala ma tapuni ituaiga.

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_3

Filifilia o le metotia o alavai

Tele itu e aafia ai le filifiliga.

  • Foliga o le nofoaga o le fale. Afai o loʻo i lalo ifo i lalo ifo, mamafa puipuiga faiga o le a manaʻomia - a leai se taimi o le le fiafia, ma o le le fiafia o le a faʻaleagaina ai le fale ma le 'upega tafaʻilagi. I lenei tulaga, o le Thiritori o loʻo faia, o le kesi o le tap auala, masini o lalo o le eleele ma isi gaioiga faigata.
  • O le averesi o timuga i le itulagi o loʻo faʻaalia i le snip 2.04.03-85. Fausia, o loʻo i se mea matutu ma tutu i luga o le eleele malo, e le o se mea e faigata ona afaina ai vaitafe. E foia ai le faʻafitauli, ua lava le taofiofi o le otaota i le otaota. E i ai vaega e tatau ai galuega tele.
  • O le maualuga o le kiona e ufiufi - e aʻafia ai le maualuga o lologa.
  • Stoke eria - o le teritori uma, e aofia ai le taualuga ma ala.
  • Meatotino o le eleele ma lona toomaga. E faigofie ona pasi le vai i totonu o le oneone ma papa papa, ae mo le umi o le taimi ua leva ona tuai i papatusi o Alliana, faia ni puddles ma le malosi o le eleele.
  • Fuafua i luga o le tulaga, faʻapea foi ma manaʻoga mo ia mata mamanu. Tatala auala e le fetaui i le laufanua o le teritori. E tusa lava pe maualalo le susu, o nisi taimi e tatau ona e taina auala i lalo ole eleele.
  • Ina ua tapunia le metotia, e tatau ona e iloa le loloto o le Price of the City of the Mission. Paipa e le tatau ona afifi, a le o latou le mafai ona galulue i le taimi o le tautotogo lolo. I lenei vaitaimi, e manaʻomia foʻi le latou manaʻoga. E le gata i lea, o le faʻalauteleina o le vai pe a faʻamalieina le faʻaʻaisa. A tuʻu i le pito i luga o le pito i luga, Geothexles poʻo isi mea o loʻo faʻaaogaina e isi mea.
  • E tatau ona e iloa le nofoaga o ua ua uma ona tuufaatasiga.

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_4

A o le afa afa masini i totonu o le fale tumaoti, e le fautuaina le tuʻufaʻatasia ma le uaea lautele o loʻo fesoʻotaʻi ai. I le taimi o lologa ma le faaumiumipiina o le potu, o le tulaga i vaieli o le a tupu. O le a fausia faafitauli ma le osofaʻiga ma alavai i totonu o le umukuka, faletaele ma le faleuila. E le aoga le otaota o loʻo i totonu e tuʻufaʻatasia ma alavai ua fuafuaina e faʻaititia ai le eleele vai. E le mafai e le Tape Brick Bak ona feagai ma le vaitafe. I se faʻaopopoga, o le a lava mamaʻi ma le mama.

  • Faʻafefea ona fai se suʻi i totonu o se fale tumaʻoti: Masini filifiliga ma le saʻo faʻapipiʻiina

Elemene o alavai alavai

  • O tala mai le auala e aofia ai le auala.
  • Timuga-tagata saili.
  • Otaota.
  • E aoina
  • Faamama.
  • O le pito i lalo ole eleele na fesoʻotaʻi i le tane o se faʻaopopoga o le televave ua aveese mai le teritori.
O le filifiliga o polokalame e fuafua mai i uiga o le itulagi ma le itulagi lava ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le alavai i alalala pito i luga e mafai ona toe tuʻu atu i le faʻasaovori tai i tafatafa. Afai e le i latalata ane, o le a aveeseina lelei ai.

Fata

Ua vela i luga ala, i luga o pou o mea taalo, i lalo o le taualuga. E i ai le kopiina o le igoa, o le faʻailoaina o le malosi vasega. Mo se faʻataʻitaʻiga, vasega A15 oloa na tatalia ai le uta i luga o le 1.5 tone, B125 - e mafai ona taʻoto i totonu o le faitotoʻa o le taʻavale. O le averesi o le umi o le vaega o le 1 m. O le bandwidth e faalagolago i le hydraulic vaega e faailoa mai ai le DN IXX. Mo le tuʻuina atu o oloa talafeagai ma se koluse vaega mai le DN100 i le DN200. O mea uma e lua o loʻo fesoʻotaʻi i le faʻaaogaina o loka e faʻatagaina ai oe e puipui i latou i paipa.

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_6

Rain-tagata saili

O masini e ave vaitafe e fesootai i lalo o le eleele. O le latou lapoa ua fuafuaina e faʻailoa ai le averesi o fua faatatau o le faia o le olaga, o le itu o le teritori ma lona tulaga. Lafo uʻamea ma oloa palasitika o loʻo avanoa. Lafo uʻamea e sili atu le faʻatuatuaina ma tumau. Ua faigofie le palasitika. E faia i le ituaiga o le poloka ma le itu o le 25-40 cm.

A faʻapipiʻiina se auala "o timuga, e tatau ona e filifilia le mea saʻo lona nofoaga. O se tulafono, o mea maualalo o loʻo i lalo o le teritori ma le avanoa i le taualuga o le suavai.

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_7
Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_8
Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_9

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_10

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_11

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_12

Lelei

E aveʻesea mai le lua vaitafe ma faʻaaoga ma se lapoʻa tele o le otaota. O loʻo tuʻuina atu i latou i piliki ma o loʻo i ai i puipui o le sima ma le metotia faʻataʻitaʻi e fausia. Ia o le susu e le o faʻataʻitaʻia i totonu o le eleele ma e le i salalau i lona mafiafia, o le sima e tatau ona sima. O loʻo iai ni faʻataʻitaʻiga e aofia ai ma sima poʻo polymer mama. O le pito i lalo o le elemene ei ai le sili atu. Fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi e ala i auvae. Mai luga o loʻo i ai se toe faʻaleleia o le fofo.

O masini o loʻo tuʻuina atu i se isi itumalo e faʻatatau i lo latou lautele. I luga o nofoaga tuusaʻo e lava le tasi i le 10 m.

Tagata aoina

O avanoa ia e mafai ona fai e faaputuputu ai le vai. O tafega uma e fesoʻotaʻi. Mai le au aoina, latou te ulufale i le pa puipui tutusa ma le pa puipui poʻo le kuka. O le teuina o masini e aoina mai le faʻamalosi sima, uamea ma palasitika ma mama mama, sasaa le sima i lalo. E faigofie atu le faʻapipiʻiina o se mea e faia ai-faia poʻo le faia mai i se palasitika lelei, tapuni o le aufaʻatau pu. O loʻo iai ni ata e sauni e fai ai le tele-potu ma se fomaʻi galuega. Mo le pamu e faʻaaoga ai le palapala.

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_13

Faamama ma siphons

O le pusa e ono aofia ai siphon, Graille, o lapisi lapisi. Sipoe fatu se vai tapuni e taofia ai le tui o le manogi o manogi i luga. O se vaega o totonu o le potu. Faamama puipuia mai oneone ma palapala. Fufulu le auivi o le a matua faigata. O nisi taimi e tatau ona eli mo lenei. Faʻapipiiina Faʻaititia le tafe fua o le fua, faʻataga le vaega e faʻamautu ai i le pito i lalo.

Paipa

O fesoʻotaʻiga e aofia ai o le asbestos, uamea po o polymer paipa. O latou vaega o loʻo filifilia e filifilia i tulaga o le faʻamaloloina o le susu. O le voluma e fuafuaina e le fomu: q = Q20 * f * k, lea:

  • Q20 - o le malosi o le alofaga o lenei itulagi o lenei itulagi. O loʻo faʻaalia le numera o le masini na pa'ū i le 20 sekone i le 1 hectare.
  • F - eria eria ma fale uma.
  • K o se faʻailoga e faʻatatau i le mea o loʻo i luga. Mo otaota, e tutusa ma le 0.4, mo le taualuga - 1. E ave mai le laulau i le sipi.

Tele taimi, o oloa ma le lautele o le 10 cm ua faʻaaogaina. O le slope ua fuafuaina e le laulau a luki. I le averesi, o le 20 mm i le 1 itu. m. I le faitotoʻa i le vaieli, o loʻo faʻateleina ai lenei lautele, ma i le filiga pasene.

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_14

Faapipiiina faatonuga mo afa afa

E tatau ona e amata i le sauniuniga o le taualuga. O le alavai e tatau ona galue lelei. E manaʻomia le faia o galuega laufanua ina ia le o tu ai le lusi i le lauka, ma tafe ifo i nofoatonu na faia mo ia. O le a talafeagai le sauniaina o se fuafuaga ma foliga o le mapusaga. E tatau ona faʻaalia e le faʻamafanafana ma le faʻatonuga o tafega.

Manaomia Meafaigaluega

  • Lapotopoto iloa.
  • Fale tulaga.
  • Roulette.
  • O le samala e masani.
  • O le paʻu paʻu o loʻo tuu i totonu.
  • Master lelei.
  • Suo.
  • O le maea e faia le faʻailoga faʻailoga. Ua faaloaloa atu i le va o siteki e lua.
  • Tulaga mo le tapenaa o le sima.

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_15
Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_16

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_17

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_18

Masini o le matala matala

Galue pasi i le tele o taimi.

  • E tusa ai ma le fuafuaga, e pa le utu. O le mamao mai itu uma o le fata i pito o le 10 cm. Mai le pito i lalo i le pito i lalo, o le mamao tutusa e tolopoina. O le Cord faʻailoga le tulaga o le pito i luga o le auiliiliga. O loʻo faʻaalia i le faʻaaogaina o se faʻasologa o le fausaga i luga o laupapa laupapa poʻo le faʻamalosiaina o lalaga. O le pito i luga o le oloa o loʻo i lalo ifo o le auala.
  • Dno roll luga ma le mafaamatalaina. Ua aveʻese maa, ma o afea o le vaega na totoe o le lalolagi ma puʻupuʻu. Ona sasaa ai lea o le oneone oneone 20 cm maualuga ma faʻamau i totonu o le jet o le vai mai le hose. Luga o le faʻatulagaina o se sima.
  • Faapipiiina taitai mai le toe setiina vaega. E i ai le faʻailoga i luga o le tulaga, e faʻailoa ai le auala tafe.
  • O le faʻamamaina o le a manaʻomia se loloto masani. O loo i le faaiuga ma le amataga o le laina. O le masini ua tuu i luga o sooga ma liliu. Ua fafaga le paipa i alavai.
  • O mea uma e sili ona lelei e faʻaalia ai le tulaga. Afai e gaoioi le aofia i luga o le maea, ua faaputuputu ma se Ruber Hammer. O le pito i luga o loo i ai ni nai centimita i lalo ifo o le leai se numera. E manaʻomia ina ia vave faʻavaivai le suavai. O sea eseese o feoai pe a savali.
  • E faʻaalu le itu o loʻo faʻamamaina, o le puipui ua tipiina e se ata. O le kovana e tatau ona faʻapipiʻiina ma le sili ona auiliili o le itu a le itu.
  • I nofoaga lanuola, o le malifa o le fausiaina o taga paia, tuu vaega i ni loloto loloto.
  • O le pito i luga ua tapunia ma le ville. E fetaui ma le pito i luga. O loʻo tuʻuina i luga o pito ma se lapoʻa lapoʻa lapoʻa fusi faʻapipiʻi i pamu o puipui. O le palasitika gatters o loʻo faatofuina i se sima fefiloi ma le lattice ua uma ona faʻaaogaina ia i latou - a leai o le fefiloi o le somoa o le pa. Ina ia le pau i totonu ma latou le faʻaleagaina ai luga o le atpece, o le pito i luga ua faʻapipiʻi ma polyethylene.
  • O soʻoga i le va o le mea na faʻaulufale mai elemene ua faʻamaufaʻailogaina. O pito e latalata i le timu-tagata saili e ufiufi i plug.
  • O le utu i luga o le itu o le faitotoʻa o loʻo faʻateʻaina i le auala laupapa poʻo le palu. O le avanoa i le va o le fata ma o le auala o loʻo iai i luga o le sami.

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_19
Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_20
Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_21
Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_22
Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_23

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_24

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_25

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_26

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_27

Agi mai le vaega o se afa i totonu o se fale tumaoti ma faʻatonuga mo lona tutoʻatasi faʻapipiʻi 5240_28

Faapipiiina o se tulaga tulaga

  • Muamua fai le faailoga. E taʻitaʻiina uma node e siteki ma faʻalauteleina le maea e faʻailoga ai le tulaga o fesoʻotaʻiga.
  • O le a i ai le eli i lalo ifo o le maualuga o le malulu. Mo galuega, atonu e te manaʻomia se meafaigaluega faʻapitoa. O le suo e tatau ona galue mo se taimi umi. E faigofie atu le mautotogiina o se iii excavave.
  • O le pito i lalo o loʻo moe ma se vaega o le oneone ma le toso ma le vai mai le hose. O le maualuga o le aluga o le aluga mai le 15 i le 20 cm.
  • Ia o aʻa o laʻau e le afaina ai, o puipui ma le pito i lalo na tu ma geothexles. O nei mea e lelei tausia le mafanafana ma maua ai puipuiga mai le malulu.
  • O faamama ma timuga o le toe setiina o faamama. O loʻo fesoʻotaʻi i le paipa. O aitema uma e faia e tusa ai ma le faʻavaomalo tulaga ma ua auai lelei, ae e sili atu le faʻaaogaina o se seti mai le tasi gaosi oloa. O lea e sili atu le mafiafia o le gaga.
  • Pe a faʻaoʻo i fesoʻotaʻiga, o elemene e le faʻatagaina. O faʻafitauli o loʻo manaʻomia ona faʻateʻaina, lisiti o momoe ma eleele ma le tatau. Paipa o loʻo auai ma faʻamautu ma fetaui lelei.
  • E faʻapipiʻiina tagata aoina poʻo mea lelei e tusa ai ma le polokalame. O mamafa mamafa e tatau ona faʻatulaga uma 10 m.
  • O soʻo se soʻotaga uma e tatau ona faʻamaufaʻailogaina ma le faʻaeteete.

Ae leʻi paʻu i lalo le lua, amio le suʻega o le polokalama. Na liligi vai mai le fale, faatumu atoa. I le leai o se isi mea, o le utu ua moe. A maeʻa, le faapipiiina o le oso aʻe o afa i se fale tumaʻoti e manatu e faʻamaeʻaina.

  • Faʻafefea ona e faia se suavai i le atunuʻu: o le saʻo fuafuaga ma faʻapipiʻi galuega

Faitau atili