Faʻafefea ona faʻavasega lapisi i le fale ma tuʻu i ai pe a e nofo i Rusia

Anonim

Matou te faʻailoa poʻo a ituaiga o otaota o loʻo i ai o loʻo saunia i aiga mo faʻavasegaga, faʻapefea ona pasi le pepa otaota, tioata ma lapisi.

Faʻafefea ona faʻavasega lapisi i le fale ma tuʻu i ai pe a e nofo i Rusia 5360_1

Faʻafefea ona faʻavasega lapisi i le fale ma tuʻu i ai pe a e nofo i Rusia

E faʻailoa mai e le sosaiete a latou tulafono o le taʻaloga. E tatau i mea uma ona faʻatau mea fou, ae o le a le mea e fai ia i latou ua uma ona e mauaina lau oe lava? O mea teu e tupu vave i le malaia, o loʻo puʻeina uma teriota fou ma fou. Naʻo le pau le auala e faʻaitiitia ai le aofaʻi o otaota o lo latou tulaga lua faʻaaogaina. O le a matou fuafuaina pe faʻafefea ona faʻavasega lelei lapisi, ina ia mafai ona toe totogiina mulimuli ane.

Uma e uiga i le faʻavasegaina o lapisi

Ituaiga o lapisi

Sauniuniga mo le faʻavasegaina i le fale

Fautuaga mo le sailiiliga talafeagai

O fea e pasi ai

Faʻafefea ona faʻaititia le aofaʻi o lapisi

O a ituaiga o mea e iai

O mea uma e lua o mea e vaevaeina i totonu o ituaiga ituaiga:

  • Celleare (o nisi taimi e faʻapipiʻi ese pepa ma pepa malo).
  • Ipu.
  • Uamea (o le Alumini e sili atu le tuueseese).
  • Maa.
  • Palasitika.
  • Terapapak.
  • O otaota leaga (luga o afifi na oloa e tatau ona avea ma se faʻailoga o lenei).

O ituaiga muamua e fa o pepa, uamea, Bastery ma le tioata - ia lima i luga o le faigofie. O lea e leai ni fesili i nofoaga e talia ai, e tatau ona e iloa le auala e fai lelei ai lapisi i le fale. Otaota e tatau ona faʻaogainaina i ituaiga, fufulu (fagu (fagu e manaʻomia ona fufulu, vai palasitika pusa). I le gaosia o pisinisi, latou te pasia ni faʻamaumau, ae e le o se paʻia lea. O meaʻai o loʻo sailia e faalavelave ai i le faʻagaioiga, ma sili atu le pala.

O le fesili sili ona lauiloa, o fea tagata e fesagaʻi: Aisea e te faia ai? Afai e te le amata taua le filogia o le natura i le taimi nei, ona atonu e tuai.

Faigofie le pala o mea e sili atu ona tusia tutoʻatasi masani - o konedy vai faʻaputuputuina, mo se faʻataʻitaʻiga. Ina ia latou ave le avanoa. O mea e aofia ai fagu palasitika e manaʻomia ona le faʻaseseina ma tuʻuina ese atu ese (latou te aveina i totonu o sea faʻapitoa). E le o le palasitika uma e mafai ona toe totogi. Afai tatou te pasi, ia mautinoa o loʻo e mulimuli i tulafono - e laʻititi foʻi le palasitika e masani ona le taliaina, ma e faʻalavelave i solo papae.

Faʻafefea ona faʻavasega lapisi i le fale ma tuʻu i ai pe a e nofo i Rusia 5360_3

O mea faigaluega a le aiga ma le eletise e tatau ona lafoaia ese. Nisi ituaiga o palasitika, pei o PVC, e le gaosia. E le mafai ona faʻapipiʻi uma pusa uma ma tioata gau ma nisi ituaiga palasitika (faʻataʻitaʻiga, laʻititi).

  • Faʻafefea ona faʻatulaga se tuʻugaga o lapisi lapisi, pe a fai o iai sau tamai umukuka: 4 fono

Faʻafefea ona tapena mo le faʻavasegaina o lapisi i le fale

O se fesili taua e popole i le tele o auala e faʻatulaga ai se tuʻuga tuʻu ese lapisi lapisi i le fale. E sili le faʻatauina o le tele o le tapunia pusa. O i latou uma ua faʻamoemoeina mo se ituaiga ituaiga o tulaga lua mea. Ia, afai o le koneteina o lo o fetaui ma e mafai ona maua se tasi i le isi i le nofoia o le itiiti avanoa. Ae tusa lava pe i totonu o le tamai fale o le a latou le mautonu.

O lea la, e aoga le feutagai ma tuaoi ma faatulaga se sooga soo o le toe faatulagaina. O lea, i luga o le lauʻeleʻele poʻo le potu i lalo, e sili atu le faʻapipiʻiina o pusa a le au aisi. A o latou faʻatumuina o le lima i luga o mea faʻatau. Afai e tele o manaʻoga, atonu o le a ave le kamupani galulue faʻatasi. E foliga mai, o le a faigata ona feutagaiga le talafeagai, ae sili ai o taimi o le a sili ona aoga.

Faʻafefea ona faʻavasega lapisi i le fale ma tuʻu i ai pe a e nofo i Rusia 5360_5

  • Lea e faʻatulaga ai le aoina o le fale o lapisi: 12 nofoaga talafeagai i le fale mautotogi

Faʻafefea ona faʻavasega lapisi eseese i le faʻagaioiga

Mea o loʻo mulimuli mai i le fale e faʻavasegaina ma teuina i auala eseese. Nei tulafono faavae mo ituaiga eseese o mea lua powy.

Maclatura

Ole faatafuna lea e faʻavae i Clullsulose, Faʻapea: Tusi nusipepa po o mekasini, faʻamaumauga o ofisa, faʻatulagaina poʻo isi pepa. E aofia ai foʻi ma pepa malo, ae le togi. O nisi taimi o tagata e taliaina ua talosagaina e vaevae pepa ma pepa laupapa. I ni faʻafitauli, o maea, puipui poʻo ni faʻailoga e le tatau ona iai. E le o se mea e tatau ai ona autilo solo. Afai e sili le voluma, e sili atu ia tutusa silima ma oona.

O le a le mea e le tatau ona i totonu o le otaota pepa:

  • Sikaleti afifi.
  • Faaaoga pepa puipui.
  • Tiketi mo felauaiga, tupe siaki (latou te afaina ai ma wax).
  • Ata.
  • Pepa-tagata lava ia.
  • Toe faʻaaogaina oloa: pepa solosolo poʻo solo solo.
  • O ipu eseese e lua (ufiufi i le palasitika ata).

Faʻafefea ona faʻavasega lapisi i le fale ma tuʻu i ai pe a e nofo i Rusia 5360_7

Palasitika

I lalo o le igoa o le palasitika, e tele ni vaega o mea i nofoaga eseese o loʻo nana. O nei PVC poʻo le polyvinyl chloride, fagafao poʻo le polythylene tagata asiasi, PVD ma le PND poʻo le PRD-Porstyerne, Polystyrene. E tofu i latou ma se vasega o mea lamatia: o le saogalemu pe ono lamatia ai se tagata. I le faʻaopopoga, o nei itu uma ua faʻaigoaina: numera mai le tasi i le ono.

Mea o loʻo iloga uma isi ituaiga o loʻo iloga e fitu. Ina ia mafai lelei ona faʻavasega le soʻotaga tino, e tatau ona e fuafuaina le mea na faia. Faia i luga o le makaina luga o le oloa. O isi taimi e leai se faailoga tusi. O lea e le masani tagata gaosia. O se mea le mautonu e sili atu le tolopoina i totonu o se koneteina ma palu fefiloi, a leai o le a faʻaleagaina le faaputuga atoa o le reuccled.

O a palasitika e mafai ona potopoto i le fale

  • Jos faʻatau oloa oloa: Cottage cheesemores, kulimi kulimi, yogurt (ma le 6).
  • Polytyylene afifiina mai kulimi kulimi po o le keyo, afifi, masini masini afifiina.
  • Fagu mai ie teu oloa, vai, susu, etc. (faailogaina 1).
  • Koneteina mai oloa (maka 6).
  • Fagu mai lalo o le gels, shampoos, faamama oloa (ma le 6 ma le 6).

O le a le mea e faasaina e tuu ai i le palasitika recycling

  • Afifiina mai le oona, sukalati, Macaroni.
  • Inu tubes, pulumu nifo.
  • Suia mo oloa.
  • Lole afifi.
  • Ope.
  • Fagu mai lalo o le suauʻu fualaʻau.
  • Le mafai ona maua

Faʻafefea ona faʻavasega lapisi i le fale ma tuʻu i ai pe a e nofo i Rusia 5360_8

Uamea

O le mea sili lea ona taua o mea e tatau ona toe fuaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Alminim e mafai ona toe faʻatulagaina se aofaʻiga o taimi. E le gata i lea, o lenei uʻamea e le o se fesoʻotaʻiga faʻafouina, matua talisapaia lava. Ae ui i lea, ua manaʻomia le faʻavasegaina o oloa uamea, a leai e le mafai ona toe iloiloina i latou e le faiga.

O le a se mea e mafai ona e faʻaputuputu i le fale

  • Mafai.
  • Almininus Jars mai Soda, isi meainu.
  • Ufiufi mai ipu vai.
  • Otaota o masini, taifau, seleulu.
  • TIN Jurs mai pepe meaai, ti, lole, kofe.

E matua faasaina e tuʻu i totonu o uʻamea pusa ua faʻaaogaina e le alavai ma AERRool apa.

Tioata

Mo le faʻalapotopotoga o soʻotaga faʻatasi, e manaʻomia le faʻalauiloa le atigipusa pusa. O loʻo faʻataʻapeʻapeina faletupe, e mafai ona e pa ma taʻe, fagu o fualaʻau poʻo meainu o vailaau. O le tulaga taua e aofia ai nei mea uma, e aofia ai ma fasi fasimea, sa mama. O le agavaʻa e tatau ona fufulu pe o le mea lea e ono fusia e leai se toe toega o meaʻai poʻo vailaʻau, mago. Ua aveʻese le auʻaunaga.

Faʻafefea ona faʻavasega lapisi i le fale ma tuʻu i ai pe a e nofo i Rusia 5360_9

Otaota lamatia

I tulaga uma, pe faʻafefea ona faʻavasega lapisi i totonu o le fale, ma e taʻua ai le lamatia o vaipanoa ua taua. O nei mea e mamate tikeri, maa, matematika-opinumi o moli, maa. O nei mea uma e na o mea na tuʻuina atu i mea faʻapitoa. A o aitema o loʻo teuina i le fale, e tatau ona ave ma le le faʻaleagaina o le amio saʻo o lo latou faʻailogaina. E faapena foi le sau ma mea faigaluega tuai o le aiga. E le o le lamatia ea ea tagata na ona vaa, a faʻapea ua togiina i totonu o le faleai lenei, o le a avea ma mafuaʻaga umi o le faʻalupega.

O fea e ave ai lapisi

I Rusia, naʻo le 240 faʻagaioiga o mea. O i latou uma o se pale i le tele o taimi, aua latou te le mauaina se tele o le gaosi mea. Latou te nonofo latalata mai ia, o taulaga tele, i totonu o tufanua, lata ane i se laueleele), ma laau ua filifilia e faʻavasega ia latou. O le mea lea, o le pasene o le mea a le atoa o le Recycram, e foliga mai ua laititi foi.

Ae o loʻo iai pea kamupani na faʻatasia faʻamaʻi lapisi ma ave i nei laʻau. Ina ia fesoasoani i le natura, oe manaʻomia le suʻe i lau taulaga mea ua ave ai nei meaʻai. O le faigofie auala o le a ono faatasi ma le tilivaina o pepa, uʻamea, maʻa ma le tioata. Afai tatou te faasee ma ave ia i latou, o le a avea le penefiti. E manino lava o le a le mafai ona lima atoa i luga o lapisi atoa i le galueaina, ae a o nisi o taimi ua uma ona i ai.

A i ai le mauaina o mea i le taulaga, e tatau ona e iloa le tulafono o le faʻavasegaina mai le kamupani e auai i le taliaina. Ma lenei mea e le faigofie mea uma. Alu i le upega tafaʻilagi a le faʻalapotopotoga o loʻo sapalaiina mea faʻavave atu mea i luga o le gaosi toto, pe valaʻau. I se talanoaga pe i luga o le upega tafailagi, saili auiliiliga o ituaiga o otaota latou te faia. Faavae i lenei mea, amata aoina.

Faʻafefea ona faʻavasega lapisi i le fale ma tuʻu i ai pe a e nofo i Rusia 5360_10

Faʻafefea ona faʻaititia le aofaʻi o lapisi na gaosia

Ina ia faʻaititia le aofaʻi o otaota i totonu o lou fale ma e le afaina le natura, o le a fautuaina e faʻatau tele oloa ma afifiina, pepa pepa (aofia ai kofe ma oe).

O le leai o se aofaiga o taimi o loʻo lafoina i le faʻagaioiga naʻo le alumini ma tioata, ae le palasitika ma pepa. O le mea lea, faasino i le teuina o oe faʻatau ma togi ese, ma le faʻamaoni.

Otaota e tatau ona toe faʻatulagaina, ia e le masani ai i Rusia. I luga o fanou lapopoa, otaota mai i aii aiga o loʻo faʻaputuputuina e faigofie ona faʻaputuputu. Innerganic ma nofo ai iina, ma le eletise lemu linou. Ae e tupu lemu (ona o le mea moni e mafai ona latou mauaina le ea fua na poloka). O lea, e oʻo foi i pepa o ni afifi ma tagata biodegrareble o le a afaina mo se taimi umi i luga o le 'aisa, lea e pei ona agavaʻa i tausaga uma.

  • Faʻafefea ma le mea e tuʻuina atu ai le lapisi o lapisi

Faitau atili