Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu

Anonim

Matou te taʻuina le mea o loʻo ese ai le pipiʻi o le laʻau ma le MDF, oa mea faigaluega o le a manaʻomia mo galuega, faʻafefea ona faia se toʻotoʻo ma siitia le faʻasologa o le laʻau.

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_1

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu

O le taualuga o le laina e foliga lelei i totonu o se atunuʻu fale ma i le fale mautotogi. O sea tali e talafeagai mo le fuafuaina o le totonu o le itu i totonu o le gesttic style. Ua maeʻa ona faʻaaogaina ni faʻamaumauga faalenatura i totonu o le taulaga. O le faapaologa ma nofoaga e nofo ai, ae e mafai ona maua i le atunuʻu. E tuʻufaʻatasia atoatoa ma pa o ogalaau, laupapa, maʻa masani. O lenei metotia e masani ona faʻaaogaina pe a taʻele vai taele ma sauna. O galuega e mafai ona 'faia i ou lava lima e aunoa ma le auai i le toe faʻaleleia mai le toe faʻaleleia o nofoaga fauina ma fale. Ae e sili atu ona faigofie le galulue faʻatasi, o le a faigata le tasi tagata e tausia le pa ma fao le paʻu. Ia taulimaina le faaputuga, tatou te manaʻomia galuega masani, e leai ni mea faʻapitoa ma tomai faʻapitoa mo lenei manaʻoga.

Uma e uiga i le mauga o le clappopi i luga o le taualuga

Oloa Faapitoa

Fuafuaina o le numera o vaega

Laasaga-i-laasaga faʻapipiʻi faʻatonuga

  • Sauniuniga o le faasolo
  • Mea talafeagai ma mea faigaluega
  • Faapipiiina o le faavae mai le pa
  • Faapipiiina o le tino maliu
  • Atigi

Auiliiliga o mea mo le tipi

O le ufiufi e masani ma faʻalenatura, faʻataʻitaʻiga o ata vali ata.

O le a le faavae

  • O laʻau masani - o papa ma le faʻamaoni. Tele taimi e masani ona faʻaaogaina ai afi, pine ma laugutu. O le tulaga autu o le vevela-suamalie defomis ma maualalo le tetee atu i meaola laiti. O le aveeseina o latou, o oloa e tatau ona mamago, ona fai lea ma faʻagaioiga puipuia. E faigofie ona afi le mama. Faapitoa faʻapitoa - antiparens - faʻatele lemu le faiga faʻavae, ae aua neʻi foia le faʻafitauli faʻanefu. O meatotino lelei o ni mea manaia ma le tetee i le inisinia avega. Faʻapipiʻiina o loʻo faia i luga o le faʻavaʻa mai le pa poʻo le alminisum talaaga. O le paʻu o loʻo faʻaulu i nai uʻamea, le manatu faapito ma kimimers.
  • E le fefefe PVC i le susu ma le teuteuina, ae e i ai le malosi maualalo. E faigofie ona gagau le panels. A uma lena, e le mafai ona toe faʻaleleia latou. Palasitika vave mou atu i le la. E sili le faʻaaogaina i nofoaga e leai ni faʻamalama, mo se faʻataʻitaʻiga i totonu o le faletaele. O loʻo faʻamamaina oloa o loʻo liusuavai i le maualalo o le vevela ma leiloa le pepa i lalo o le mamafa o le vai vevela. O le palasitika e le susunuina ma e le o le tatalaina o vailaʻau oʻona, ae e oʻo lava i le potu vevela e mafai ona faia se manogi le lelei. O papatusi e gaosia i le monophinic a ma se mamanu. Afai o le laufanua e faʻatatau i le tino o se laʻau masani, o eseesega mai le amataga e matua lava maitauina. Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le totonugalemu ma ou lava lima mafai ona faʻaaluina e aunoa ma se fesoasoani pe a fai o le panels e na ona faʻaofi atu i se faʻataʻitaʻiga muamua. E masani lava ona faʻapipiʻi tutusa i le laupapa.
  • Uameaina Papatusi - Ua Faia i latou i moli malamalama e le o afaina. O faʻataʻitaʻiga na gaosia ma se teuteu teuteu, ae o foliga mai e maualalo i mea masani. O loʻo faʻaauau pea le panels faʻaaoga pusa ma taʻiala.
  • MDF PASL - Ia maualuga le malosi, aua le suia fua ma foliga i suiga i le le tagi ma le vevela. Ae e le talafeagai se kuka mo le umukuka ma le faletaele. O le mauaina o totonu, o le vai e faaleagaina ai le talanoaga o le maea ai, ma tau i le le fiafia. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le fautuaina e solo ai le susu susu. Faʻasaina le gaʻo gaʻo ma isi faʻafitauli faigata o le a le mafai. O le faʻavae e aofia ai le paʻu ma o le afi afi. O loʻo faʻapipiʻiina le panels i le faʻavaʻa o le pa poʻo uamea o loʻo i ai fao ma kimimbers - faʻapitoa clompting staples faʻapipiʻi i luga o le faʻaʻaisa. Oloa i fafo e pei o le laminate.

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_3

O le faʻafefeteina e leai se aoga pe a tapunia uma soʻotaga ma se vaega o le vaega o le vaega o le mea na muamua, ma i totonu o le tulaga, o le avanoa i le va o le chammfer ua tatala.

  • Mea lilo o le matagofie umukuka trim ma 71 ata o totonu

Faʻavasegaina o faʻasologa

Tele na masani ona faʻaaogaina o laʻau masani. E fa vaega o oloa mai le faʻasologa e eseʻese mai le aofaʻi o nofoaga, aʻoka ma isi leaga.

  • Le vasega "Extra" - e leai se mea leaga i luga. Oloa e gaosia e ala i le faʻapopoleina - o le faʻaaogaina o mea lelei o le laʻititi ma le patipati. I le nofoaga susu, o loʻo aliali mai le faʻasologa i le faʻasologa, o lea i le umukuka ma o faletaele e le fautuaina se mea teuteu.
  • Vasega a - faataga i le i ai o le laiti laiti. Mea o lenei vaega e maualuga atu le tetee atu i le vevela, vevela, masini masini. Peitaʻi, a o leʻi faia se taualuga o le laupapa laupapa, e tatau ona mago ma faʻatulaga ma puipuiga puipuia.
  • Vasega B - Fetaui mo BalConies ma Country Home, faʻapea foi mo ni tagata maʻi o loʻo le manaʻomia le maualuga o mea.
  • Vasega C - oloa o loʻo iai le tele o ni faʻaletonu. E faia fua i le fau o pulega ma e faʻatagaina ona faʻaaogaina. E mafai ona vavaeeseina i totonu pe a fai o ona foliga e le tele. O ia laupapa e masani ona aofia ai nofoaga e le nofomau.

  • Woodsite Weings: Vaaia Vasega ma le Lautele Lisi, o le a fesoasoani i le filifilia

Fanua foliga ma tele

O le vaega o se 'autū o se ala laupapa poʻo le poloka i le ituaiga o le tele o elemene o loʻo i ai.

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_6

O pito uumi i luga o le tasi itu e iai le fata, i le isi itu mo le sologa i le isi vaega. Puʻupuʻu pito i se maumaugatasi mautu malosi e fetaui ma le tasi ma le isi. Na faia e le lua fale mo le Ventailation ma le faamautu. O lenei elemene e naʻo vaega faʻatauvaʻa. E tatau ona matauina o a latou tulaga faatauga uiga e maualuga atu nai lo le aiga.

E tusa ai ma le gostas, o le tele o faʻamatalaga e mafai ona iai. E le faʻalauiloa e le Rusia pepa o Rusia. O le umi o le aso 0 o le a le lautele o le 7.6-20 CM, o le le mafiafia o 1.2-4 Cm, o le maualuga o le spike, faʻapipiʻi i totonu o le togavao - 3-5 mm.

E gaosia ni auiliiliga a Europa ma le umi o le 0.5-6 m, lautele 8, 10, 11, 12 cm ma le mafiafia o le 1.3; 1.6; 1.9 cm. Spike maualuga - 8-9 mm. Mea sese i le tele o le tele. Mo totonu, o se ogaumu o loʻo faʻaaogaina e 1.6 cm mafiafia. O le tuʻufaʻatasia o le vaipanoa ma le clapboard, e sili atu le ave o elemene mulimuli atu. Latou te fuaina le masani ai ma maua ai se maniga o le malosi. E manaʻomia tele le mafiafia o le mafiafia pe a mafai le oloa ona faʻamautu i lalo o lona mamafa.

Ituaiga o Tauva

  • O le vasega - o le itu pito i luma e lamolemole.
  • Faailoga o Timoka.
  • Faʻataʻitaʻiga Logs (Block House) - o le foliga foliga ua lapotopoto.
  • Amerika - O le vaega foliga o loʻo i ai i le tulimanu o tua. O le mea lea, o le tautalaga simili faʻataʻitaʻiga o laupapa na faataatia mai i le apamemea. Faʻatulaga se Amerika e tatau ona tutusa ma le masani o le ogauʻe.

  • Mansard, o le laʻei ma le patipati: fai i fafo le potu ma lona aoga (75 ata)

Fuafuaina o le manaʻomia numera o vaega

E tatau ona ave i le mark. Masalo o nisi vaega o le a faʻaleagaina i le taimi o felauaiga ma faʻapipiʻi. O se pasene o le faʻaipoipoga ua i ai i seti tapenaga. Taʻitasi o le elemene o loʻo manaʻomia pe a faʻatau e tatau ona siaki.

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_8

I le faʻavae, o le vaega o le vaega vaʻaia ua faʻaaogaina, ae le o ni 'ai natia ma faʻataʻoto e ufiufi soo. Ina ia mauaina le numera manaʻomia o elemene ua maeʻa, ua vaevaeina e le Lalo o le Vaega, Vaʻaia i fanua o puipui.

Afai o le laina mulimuli e faʻaputuputu, e tatau ona e fuafua pe faʻafefea ona tutusa ma le atoa. Afai o lona lautele o lona lua taimi e itiiti ifo nai lo le atoa, o le a alu i le lua taimi O laupapa e mafai ona tipiina ma faʻaaoga le afa o se vaega ese o se vaega o loʻo muamua.

  • Faʻafefea ona e taofia le faitotoʻa o le laupapa laupapa

Auala e faʻasaʻo ai le laupepa i luga o le taualuga

Sauniuniga Lautele o Luga

O le faʻavaʻa o loʻo faʻapipiʻi i luga o le pito i luga. Aʻo le i amataina le galuega, ua faʻamamaina mai le puao ma mago, pe a iai le faʻateleina. Ua faalauteleina le paʻu ma se spalasula ma faʻamamaina. O pipisi gaʻo ua aveeseina ma le ava malosi. Pore ​​o le sili ona faʻamalosia sima i lalo o tulaga o le faʻateleina o le faʻamalosi dumpinity mafai ona toe gaosia auala o siama o siama. Ina ia le manogi le potu le ata, o le sili atu o le soona fai e tatau ona togafitia e faʻatosina mai ai le assabacard tuufaatasiga. Ina ua maeʻa faʻamamaina, gaosi ma faʻamagoina, o le laʻei ua faʻamaufaʻailogaina ma le sima-oneone paluga. Tamai taufetuli, o le atuatuvale ma povi ua salu. Aua le faia se faaputuga lelei atoatoa. O le mea autu o le faʻatumuina o le gaogao ma ausia se lelei faʻapipiʻi ma le faʻavae.

Manaomia Meafaigaluega

  • Aafiaga Chall ma Chall i luga o le sima 5-7 MM e fai ni pu i lalo o le faletalimalo. Latou te manaʻomia mo le faʻamauina o le faʻavaʻa.
  • Sikulukalaiva pe sikulu.
  • Wooden Hacksaw po o le electrolybiz. O isi laina e seasea ona faaputuputu i totonu o le nofoaga o le gaosia. Tele taimi e tatau ona e suʻi ai le faapuupuuina, o loʻo maua mai i le pito.
  • Hammer ma kamuta fao 3 cm.
  • Fausiaina tulaga, pule, roulette ma penitala mo le faailogaina.

Faapipiiina faatata mo laupapa

Mo lona foafoaga, o le a e manaʻomia 4x4 osofaʻiga, stel tulimanu ma faʻafefeteina o ia fao. O le mamanu o tutusa fasi fasi. E le manaʻomia le le faʻamaoni o le le mafaufau

Muamua tatou te faia le faailoga. O le laasaga o le faʻailoga i lalo o le pati i luga o le laʻau faʻalagolago i lona umi. O pito o laupapa e le tatau ona faaolaina. E tatau ona latou faʻasaʻo i luga o le galu. Mo oloa i le atunuʻu, o le sitepu o le 0.5-1 m, mo Euroski - 0.2 -0 cm. O le TRAMS o loʻo faʻaoʻo i luga o pa.

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_10

O le faʻavae o le laupapa o loʻo faʻamauina i luga o se sikulu pe i luga o puipui uʻamea. O le filifiliga mulimuli e sili atu le talitonuina. O aitema uma e tatau ona susu, a leai e mafai ona suia lo latou lapoa ma faia i le taimi o faʻagaioiga. Ua latou lelei femala faatasi ma le ogalaau i le potu vevela mo le lua i le tolu vaiaso, tuu faaputuga lapisi ma fai ai kesi i le va o le i le va o fala. Aua le faʻaaogaina se fausaga fulufulu poʻo se faʻaeletise faʻa-eletise mo nei faʻamoemoe. Ma le tau tele o le motona auala o le a vave maua vave ma le le mautonu. Lenei o le a tau atu ai i mafatiaga o oloa ma foliga o le tauʻave i le faʻasologa.

Ua faʻamamaina fata e faʻamamaina ai ma le agispssic ma ufiufi i vale, puipuia le susu mai le ulufale atu. Ua latou tumau i le lola. Ua siaki le maualuga i le fausiaina. E tatau ona tutusa i vaega uma. E ova le millimeters tipi ese. O iina, o fea nofoaga o faanoanoa na fausia ai, ua tuu e le aumea laiti o le a latou tui.

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_11
Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_12
Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_13

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_14

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_15

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_16

Afai e tatau ona e faia se fesoʻotaʻiga o se mea faigata, o le faasaga i le tu i se tulimanu i le pusa. Afai e tatau ai, mai le alavai e fai ai le grid, e i ai ma tamaiti laiti. Latou te tautua e taui ai pe a faʻalauteleina le mea. O loʻo afaina, o vaega o loʻo faʻateleina i le tele o le tele o millimeters. Afai e te le o tuʻua avanoa i le va oi latou, latou te faʻamalosia e le tasi le isi. Lenei o le a faʻatupuina ai le apaau o initeners ma faʻatafunaina o le pito o le pa puipui.

O le taualuga o le laina i totonu o le fale laupapa e tatau ona musuia. I totonu o le taulaga o meaola, o loʻo tuʻufaʻatasia o le faʻaputuga mo le faʻaleleia atili o le leo. Mineral Balio e maua meatotino lelei. E gaosia i luga o papatusi ma i le faiga o le le mafaufau i ai. O Slabs e aunoa ma se atigi mafai ona fetuunai i lalo o le tele o le tele, tipi ese le sili atu tele o naifi. A i ai se atigi, o Papaloa e le fautuaina. O mea ua tuu i le va o alala latalata ia i latou. E le mafai ona tuʻua avanoa, e pei o le malulu ma leo galu faʻamalosi.

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_17
Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_18
Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_19
Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_20
Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_21
Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_22

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_23

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_24

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_25

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_26

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_27

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_28

O le vaega o le vevela ma le faʻamalosi tino e tatau ona puipuia mai le susu i itu uma e lua. O le tumutumu o loʻo ufiufi i le susu susu pe faʻasolosolo o le polythylene ata ma se auala o le 10 cm. Mai le itu o le potu e sili atu le faʻaaogaina o le potu e sili atu ona faʻaaogaina le potu e sili atu ona faʻaaogaina le potu e sili atu ona faʻaaogaina le potu e sili atu ona faʻaaogaina le potu e sili ona faʻaaogaina le potu e sili atu ona faʻaaoga le potu Na te misia ulugalii i totonu, ae tuai i le le fiafia o loʻo i totonu o le ea fafo. A e mamanuina, e taua e le feʻena ai le pito i tua ma tua, a le tele o loʻo galulue ile isi itu, tago ile susu ma teu ai totonu.

Faapipiiina o le metallic prop

O mea mo lona fausiaina o se ala o le alminin p-foliga mai o loʻo faʻaaogaina le faʻavaʻa mo le plasterboard. O loʻo teuteuina i luga o le faʻamalologa faʻapitoa, o le uʻamea faʻapipiʻi ma pu i lalo o le faletalimalo. Ua maimoa mai le au maitaga, o loʻo pipii ai le auala o le p-foliga i itu uma e lua ma ua toe faʻalelei i ai ma le fao. O le taofia e faʻaalia ai 0.5 m mai le tasi ma le isi.

O taiala o loʻo tuu i luga o le faʻailoga i le sitepu o le 40-50 cm. O le itu pito i luga o le mataitusi "itulau" e tatau ona vaʻai i le fola, O laupapa e faʻapipiʻi i le pito i luga o le fao. Ina ia faia lenei mea, latou te manaʻomia ona faʻapipiʻi i le faʻavaʻa ma le viliina le pu, ona toe faʻalelei lea.

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_29

I le tulaga o le potu i le faletalimalo, o le palu o le puipui ua nonoa. O loʻo tuu i luga luga o le puipui i le tasi tulaga ma isi vaega o le pusa. Fao ma solo i lenei tulaga e sili atu ona talafeagai e le mimilo, ma clog le samala. I fale mai se laʻau pe faʻapitoa lelei, e mafai ona e faia e aunoa ma se faletalimalo ma fao i le pito i lalo o le fao ma le umi o le 3 cm.

Tomai o Clappoboard Clapboard

O le komiti e matua masani lava i le taiala i se laupapa laupapa o le laupapa. O le laina mulimuli ei ai le pito i luga o le puipui, ogatasi ma le fale o le fale ma mulimuli ane ua lelei ma ata o ia lava. O le ata o le isi vaega o loʻo faʻaofi i totonu o ulaga o le muamua, faʻaalia i tulaga o le maualuga, ona taofi lea. Afai o le vaega mulimuli o le pito i lalo o le puipui e tatau ona teuteu, e sili atu le tuu i totonu o se sone e le aoga. Mo lenei, o le avanoa na tapunia i puipui, poʻo nofoaga i luga o le kapeneta. O tagata atamamai na fautuaina le le atoatoa o laina i luga o le faitotoa ulufale - i le ulufale atu i le potu, o lenei sone e le vaaia, ma pe a e masani ona e te le iloa foliga.

O le taʻoto o le palasitika e alagaina ma fao e le mafai, a leai. I totonu o le grooves dill pu, ona tosina lea o ni panels ma fao.

Faapipiiina o le fetuutuunai i luga o le taualuga: Fautuaga i le filifiliga o mea ma teuteu 5426_30

Afai e tatau ona e nanaina le vaega faʻapipiʻi, e te faʻaaogaina kikiors. O latou o staples, faʻaseʻe itu o le groove, o loʻo latalata i le pito i luga. O faʻapipiʻi o loʻo faʻapipiʻi i le pito i lalo ma le fesoasoani a le tagata lava ia o le faʻapipiʻi. O lenei metotia e sili atu le faʻatuatuaina. E le gata i lea, e le faʻaleagaina ai le laufanua ma e le tuua ai i totonu o pu. O le faʻauma e mafai ona aveʻesea e aunoa ma le faʻaleagaina ma le faʻaui i totonu o le isi potu. Ina ua maeʻa le TRIM, o le o loʻo tapunia le potu o le potu e oʻo i upu.

Faʻataʻitaʻiga faʻatulagaina o faʻamatalaga, pe faʻapefea ona faʻaaoga le taualuga ma le claphoard, faʻapea foi ona vaʻai i le vitio.

Faitau atili