O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale

Anonim

Matou te taʻuina pe faʻafefea ona filifili le itu taumatau o loʻo faʻavae i luga o le ata, lapoa, foliga o le pito i tua ma isi tapulaʻa.

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_1

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale

Faʻauʻuina ma le tulafono uma o le a taofia le soifua maloloina o le tamaititi aʻoga. E le o matua uma o loʻo iloa uma le faʻavaeina o le faʻamasinoga, lelei le vaʻai ma lapataia o faʻamaʻi o le ivi mai o le peleni. Taʻu mai ia te aʻu le auala e fai ai saʻo.

Mea uma e uiga i le filifilia o se nofoa mo se tamaititi aoga

Faapefea

Tulaga o Filifiliga

  • Ituaiga o tagata
  • Malosiaga Fetuunaiga
  • Le i ai o le arstrest
  • Toe fai

O le a le mea e tatau ona taua i le tamaititi

E talitonu iai, o fanau taumoa e tatau ona malamalama ma aulelei. Ioe, o se tulaga taua tele lenei, ae le o le mea sili ona taua. E taua le malamalama o le soʻo o le a iai le taimi e nofo ai i le kesi. Lenei o le a saunia lesona, faʻafaigaluegaina i fatufatuga, faitau pe taʻalo taʻaloga komepiuta. O le mea lea, o isi manaʻoga e maua mai i luma.

  • Faigofie. Poi pe a nofo lelei e tatau ona manaia. Ae i le taimi lava e tasi, o le pito i tua o loʻo lagolagoina i tulaga faʻapipiʻi saʻo, vae e tu i luga o le fola poʻo le lagolago.
  • Talitonuina. Mautu mamanu ma le tumau mea, o le alammininum poʻo le uʻamea. Afai e i ai uili, ia mautinoa e le fausia ni mea leaga.
  • Faigofie tausiga. E fautuaina le filifili faigofie o mea. Afai e le mafai, lavelave uversable e mafai ona faʻapipiʻi e le aunoa.
  • Saogalemu. O mea uma o mamanu e na ona faia mai le Eco-faauo mea. Sili o mea uma masani: uʻamea, fafie, ma isi.

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_3
O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_4
O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_5

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_6

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_7

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_8

  • Faʻafefea ona saunia se potu mo ni togi muamua: o se taʻiala auiliili mo matua

Auala e Filifiliina ai se Taitai mo se Tagata Aʻoga: Tulaga Faʻapitoa

Tamaititi meafale e eseese, o lona uiga o le tele o ituaiga. E filifili ai le manaʻo, e tatau ona e galue malosi. O faufautua ile faleoloa e naunau i faʻatauga, o lea e faia ai le sili ona taugata filifiliga. Ae e le o le sili ona lelei. O le a matou auiliiliina le mea e te faalogo ai pe a faatau.

Ituaiga o meafale

O le nofo i le aʻoga e ese a latou fanau. O le eseʻesega o loʻo i le mamanu. I le male i tulaga, o loʻo iai isi filifiliga.

Tutupu aʻe Meafale Faʻasalaga

O le tulaga lelei o le ono mafai ona nofo ai. O lea, e talafeagai mo tamaiti o le isi tausaga. Moni, e i ai faavae. E fautuaina e tagata gaosi oloa a latou oloa i tamaiti na ausia se tuputupu aʻe o se tuputupu aʻe: 95 cm - mo nofoa poʻo le 120 cm - mo nofoa. O nisi tusi e faasaʻoina ma sitepu, latou te faʻaaogaina ai faʻapitoa faigofie. Na te auauna ai i se oloa mo se taimi umi, faʻatasi ai ma le "tamaititi aʻoga i ana aʻoga uma.

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_10
O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_11

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_12

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_13

Nofoa malosi

Nofoa faigofie i le lagolago i uili. Tele taimi o latou e igoa i le komepiuta. Talafeagai mo gaioiga toleniga. Meafaigaluega ma le siʻitia o le masini, faigofie ona suia le itu. Talafeagai mo fanau o so o se tuputupu aʻe. E masani lava ona filifilia i latou pe a latou filifili poʻo le a le nofoa e faʻatau ai mo se aʻoga. Peitai, o ia nofoa e le o taimi uma e maua ai le itu sao i le taimi o vasega. O le mea lea, latou te manaʻomia le filifili ma le faʻaeteete.

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_14
O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_15

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_16

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_17

Ergonomic faataitaiga

Oti le mafai ona faia i le faʻaaogaina o le galuega o le maculofulmal system ma uiga o le saʻo fausaga o le tamaititi. E faigofie tele, gaosia i suiga eseese:

  • Paleni. Tane paleni i le tulaga o le lagolago. Ina ia teena, e tatau i le tamaititi ona nofoia se tulaga paleni, lea e matua aoga tele mo le tui ma toleniga o maso o le tua.
  • Nofoa. Maua ai le sili ona talafeagai ma ergonomic pose. O maso o le pito i tua ma le polofesa e le o le mamafa, o le masani ai o le mea e taofia. E mafai ona maeʻa ma le toʻafilemu tua.
  • Nofo-tu. I lenei tulaga, e toetoe lava ona faʻasaʻoina le vae, aʻo le pelvis ma Lumbar o loʻo toe faʻalelei. O le mea lea, o le asymmetric pose e le aofia ai. Fautuaina mo tamaiti aʻoga maualuluga.
  • Tulivae. E maeʻa ona aveese e le polokalama le avega ma le vertebrae, fesoasoani e faʻaauau pea. O le pito i tua o loʻo tapena i luma, e pa'ū le lagolago i luga o le tulaga i le tulivae tulaga.

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_18
O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_19

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_20

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_21

Orthopedic faiga

Mamanuina mo le faʻasaʻoina ma le puipuia o faʻafitauli ma le tui. O meaafale tonu e mafai ona faʻaogaina i le togafitiga o le mata mata ma le mascloasmulel system. O le mauaina o se iʻuga, e tatau ona e saʻilia oe ma ana fautuaga, pe faʻapefea ona filifili se nofoa orthopec mo se aʻoga.

  • O le pito i tua o se pepa anatomical, toe fai o le vettebramb O lona faavae e faigata i tagata pe a lagolagoina Pendulum lagolagoina, e mafai ai ona e aveese le sili atu le feteenai o maso.
  • E tasi le loloto o le itiiti ifo i le 500 mm ma se malu malu o le pito i luma. O se faiga e puipuia ai le patipati patipati i lalo o tulivae.
  • Fetuunaiga o le maualuga ina ia mafai ona faʻapipiʻi lelei, ae o le saʻo tulaga.

E fautuaina e faʻatau tusi pasi e le maua ai se oloa, naʻo le faʻaoʻo atu o le orthopedic system.

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_22
O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_23

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_24

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_25

Malosiaga Fetuunaiga

I le tuufaafeagai, o lea nofoa mo le aʻoga e sili atu, o loʻo faʻatoʻilaloina faʻataʻitaʻiga fetuutuunai. Le ona o latou o le a umi o latou O le latou tulaga lelei o le agavaʻa e tuʻuina ai se tamaititi se faigofie ma le vaʻai saʻo. Nei o ni uiga taua mo filifiliga.

  • O vae o le tagata faigaluega e tatau ona pisa i itu taumatau. A faʻapea ona avea se tulimanu o le maʻa, e tatau ona faʻateleina le maualuga. O pito o le nofoaga tutotonu ua motusia, aua le nutimomoina i lalo o tulivae.
  • Vae atoatoa tu i luga o le fola luga. E faʻatagaina ona faʻaaoga le faʻavae poʻo le lagolago faʻapitoa.
  • O le pito pito i tua o le pito i tua e tusa ma le ogatotonu o Blades pe maualuga.
  • Afai e te sii aʻe le nofoa i le laulau, o ou lima paʻu i luga i luga o le itu taumatau.

Ina ia faʻataunuʻuina nei manaʻoga, e manaʻomia le aveina o ia ma oe i le faleoloa. Ma o le a mafai ona faʻataʻitaʻi ni faʻataʻitaʻiga eseese, ia mautinoa e mafai ona saʻo lelei i latou. I le tulaga e le mafai pe a le mafai, o fua e faia i le fale. O le a ave se siʻitia o le tamaititi aʻoga ma le umi o vae mai le tulivae i le vae. O le tau mulimuli - e tusa ma le maualuga o oloa. I le averesi, mo le pepe, o le pepe, o le 1-33 cm faʻataʻitaʻiga ua faʻatau mo se tamaititi, o se faʻataʻitaʻiga o 30-33 cm, 12-36 cm, 13-39 cm, 13-39 cm.

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_26
O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_27

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_28

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_29

ORORSTRESS: manaʻomia pe leai

I totonu o fautuaga o tagata poto faapitoa, o le Nofoa e sili ona faʻatau mo se aʻoga, e faʻamatalaina manino pe a manaʻomia le faʻamamaina, ma le taimi e le i ai. O lea, pe a pisi le tamaititi aʻoga tusitusi, faitau poʻo le fatufatuga, o ona lima ua taoto i luga o le laulau. I lenei tulaga, e te le tau lagolagoina le tulilima. Ae ui i lea, e mafai e le tamaititi ona ae i luga o le tulaga. I lea tulaga, o le igoa igoa o le vertebrae ua faʻalavelavea, o le pito i tua maso maua se avega faʻaopoopo.

Sili atu le leaga pe a malolo le tamaititi na o le tasi le tuli. E oʻo mai i le sili atu i le tele o vaega o le manogi o maso, faʻatupu le faʻaleagaina o se lamatiaga o le tulaga o le pemita. O le mea lea, e filifili ai se faʻataʻitaʻiga mo lesona poʻo isi galuega i le kesi, e faʻailoa ai nei faʻamatalaga. O le a oʻo atu i latou o le a sili atu le malosi o le a le lelei ma le le manaʻo tele.

Se isi mea pe a filifilia le nofoa mo le laulau komepiuta. Ua faʻaauupegaina i le toe faʻaleleia o le tulaga mo le keyboard. Ina ua ia tuʻuina i luma, o lima o se tagata o loʻo nofo i le komepiuta o loʻo tautau i le ea e aunoa ma le lagolago. E matua le fiafia, e faigata ai le galue. O lea, i totonu o se tulaga faapea, e manaomia le malosi. Ia, afai e mafai ona e aveeseina mo sina taimi. O se faʻataʻitaʻiga faapena foʻi ona lautele. E talafeagai mo le kesi, ma mo komepiuta.

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_30
O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_31

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_32

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_33

Toe fai

O le saʻo fanua e maua ai se tele o taimi, lea e fesoasoani i le tino o le tamaititi ia ave le peʻa e manaʻomia ma faʻalelei.

  • Atoa. Toe faia o le u o le tua, lagolagoina le tino i le tulaga manao. E mafai ona faʻapipiʻi i luga o le Pendulum lagolago, lea e mafai ai ona faʻatumauina le natura o le auala o le ivitū.
  • Ma rollers. O isi vaega faʻaopopo e faʻatagaina ai le toe gaosia o le tulaga saʻo saʻo i se tulaga saʻo e mafai ai. Saunia ni mea faaopoopo o le lagolago e aveese ai le uta mai le tui.
  • Faaluaina. E aofia ai le lua tutoʻatasi elemene e mafai ona suia lo latou tulaga. E faʻatagaina ai le talafeagai lelei ona faʻalelei le mea. O le tamaititi aʻoga i le ituaiga o le "coressi", e manaia tele mo ia. O tulaga o le lua masani, fetuunai i nisi ituaiga.

O le isi mea taua o le mafiafia o le failauga. Fai mai tagata atamamai i taimi uma, taʻu atu ni nofoa poʻo nofoa e fautuaina mo se aʻoga. O le manifinifi tele e le aoga. Tamaiti e faigata ona nofo, latou te suia i taimi uma le tulaga e nofo ai ma le naunautai. E le talafeagai foi le paʻu ma le malu puipuia: O le tino e pa'ū moni i totonu, o le a le manaʻomia. O le mea lea, o le sili sili ona mafiafia o le filogia o le 300 mm.

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_34
O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_35

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_36

O le fea sui o le aʻoga e sili atu: Filifili le saʻo ma saogalemu meaafale 5506_37

Faʻatau se faʻataʻitaʻiga talafeagai. Muamua e manaʻomia le faʻailoa lona ituaiga, filifili poʻo a ituaiga ituaiga o ata e foliga mai i le tamaititi aʻoga o le sili ona manaia ma ofi i totonu o le potu. A maeʻa lena mea, e aoga le feiloaʻi ma le tulaga o le mea e te fiafia i ai mea e te fiafia i ai e faʻalauiloa ai le tau ma le galuega. E tumau lava le alu i le faleoloa, sili atu ma le tamaititi ina ia mafai ona e paʻi ma taumafai i se lumanaʻi faʻatau.

Faitau atili