Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu

Anonim

O le foliga, foliga ma le faʻaumaina o taualuga o le taualuga ma luma o le aʻa o le faleʻiga na aʻafia tele le faʻaosoosoina o le fale. I se faʻaopopoga, latou te ufiufi ai puipui mai le faʻatupuina mai le timu, o le ea tafe mo le ventrais worcic po o lalo avanoa ua faatulagaina. Sei o tatou talanoa e uiga i le faia o nei numera.

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_1

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu

O osofaʻiga o luma e masani ona fausia e le faʻamatuʻuina o le aʻa, ae e mafai foʻi ona latou faʻalagolago i le taualuga o le taualuga o le taualuga - iuga. O le faavae o le arassets o le pito o le osofaʻiga poʻo tulimanu o le rafter o le tele o faʻafitauli i tua atu o puipui.

Lautele o le cornice ma ni leo i luma

fua faatatau Fausiaina (SP 17.13330.2017) Fuafua le gata i le lautele le tapulaa maualalo o le eaves (600 mm), ma le gata i lea, mo na o taualuga e aunoa ma alavai faatulagaina, lea e le tupu i aso nei. O le mea lea, o le lautele o vae o loʻo filifilia i luga o le faavae o le tusiata o le fale tusiata o le fale. Sei o tatou fai atu, mo faiga masani, o le filifili e iloga i le lautele lautele - sili atu nai lo le 80 cm, ma mo le Igilisi chictics - taugofie. Ae peitai, e tatau ai ina ia amanaia le tulaga talafeagai. Faatasi ai ma pa ma ogalaau puipui, lautele lofituina e talafeagai, e sili ona puipuia le laʻau ma le faʻaʻaive faʻamau mai le faʻamaufaʻailoga.

I lalo o le lautele lautele o taualuga e mafai ...

I lalo o le tele o ituaiga o taualuga, e mafai ona e faatotoga ai le veranda cozy, lea o le a lelei puipuia mai le timu ma le la. E oʻo lava i le tele o skes, o le fale e tatau ona faʻaautuina i le alavai.

Faʻafefea ona faʻateleina le osofaʻiga

Afai o le e feaveai taualuga mamanu e aofia ai rafting faatoaga, lea e sili atu le saʻo e tuuina atu ai se galuega mo le toe rafting vae ma tightening. Ma le isi, e mafai ona atiaʻe ia ternese tau, sa ia ita i le afi o vae o pa. Faatasi ai ma se lautele o 80 cm Overactions i le utupoto vae po o lugs, e fautuaina e saini cushions teuteu mai le puipui, e ese o loo i ai se tulaga lamatia o se taualuga o le fale i lalo o le mamafa o le kiona ma le aisa. Cm aoina se mamanu faavaa o O laupapa o loʻo tuʻu i luga o le pito e nonoa i le uamea tulimanu i le lata ane o taʻavale lata ane. O le tele sv e mafai pe afai ei ai se taufetuli po o (i se fale laupapa) o le laa mataupu faamafanafanaina o le pa i luga o le fufuluina po o le faalava. Moega i luga o le faaleoleo faataga oe e faia le pito i luma salu toetoe lava a leai se aoga.

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_4
Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_5

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_6

I le fatu o le fata frontal o se fale laupapa, o se utupoto mamanu e mafai ona taoto i luga o le cantilever lomiga o ogalaau o le puipui i fafo ma uta.

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_7

O mataupu faapena e masani lava ona tatau ona fai agai mai.

Pe e tatau ona e sve

O le ata o le faapaologa o le taualuga o loʻo faia i le taimi e tasi ma le tuʻuga o le taualuga poʻo le taimi lava ina ua maeʻa ona faʻapipiʻiina. E le mafai ona tolopoina le faʻafilemu o le sāʻi o le uati - pe a fai e latalata i le afa o le afa e mafai ona matua faʻatiga, pe o le lalagaina o se taualuga e aunoa ma le matagi. Ae peitai, e le tatau ona faanatinati. E tatau ona e filifilia mea ma faʻapipiʻi i se mea fuafua ina ia mafai ai ona avea le faʻauma i le sili atu o le taualuga. Afai i ni nai tausaga mulimuli ane, o laupapa (tusitusiga) o le a amata ona saeia mai le savili ona o le sese filifilia filifilia, mo le toe fausia vaomatua.

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_8
Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_9

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_10

E tapunia le fiafia o le versiction veps mai manulele ma iniseti ma ni lipine faapitoa o lipine.

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_11

O lipine tutusa ma le ogatotonu vaega o le taualuga o mea o loʻo tuʻuina atu mo avanoa i le Skate Soul.

Faatasi ai ma le maualuga o puipui o le fale, sili atu nai lo le 3.5 mita o le a manaʻomia le faʻatuatuaina vaomatua ma osofaʻiga. (Ma o 'oti ma vaomatua e faigofie ma taugofie e fai i luga o le upega tafailagi i fafo atu o laupapa nai lo le lisiina o le uamea fausaga.

E mafai ona faia e aunoa ma ni alofivae

O le taualuga e aunoa ma ni soles na avea ma faʻailoga o le masani ona faʻaona i onapo le fale (fale-barn). Mo le pito i fafo o le fale o sea fale, o le tau o le tau - uamea panels (uʻamea, sima, sima poʻo maa) faʻaaogaina. E masani lava ona latou tautua o le taualuga. O le mea moni, o le pa ma le taualuga ma le tuufaatasia o se itu e tasi o le ventilang. I le avanoa avanoa i lalo o puipui o pa puipui, o laʻau apa o loʻo faʻatafunaina, ma o le mailei e faʻapipiʻi i le vaalele o le taualuga.

Suafa kesi i totonu

O le fasilaau o alavai i totonu o le mamanu o puipui e ono mafai ona avea ma tagata agavaa agavaa.

O le a le faaiuga ma matagi laupapa

O foliga (poʻo le pito i luma) laupapa ua taʻua o le vaega e ufiufi ai le pito o le taualuga mai le pito i luma o le pito i luma. I le lautele, e mafai ona sili atu nai lo le mafiafia o laupapa (pa o le aa, ae i le laki ma lautele o mamanu e tatau ona lava lautele. I le tala faa-laupapa laupapa, o lenei mea e tatau ona teuteuina i fasi uila po o le auala manifinifi. O le matagi laupapa e le masani ai i pito o le mea na faia, fausia se malaga tatala i luga o puipui. O le Komiti Faʻafoe e tatau ona tumau saʻo, aua e masani ona tautua o le faʻavae o puipui o le alavai (vaega e tatau ona lafoina i le itiiti ifo ma le lua o loʻo umi le 70 mm).

O le asō i le Foions tatala carrirers & ...

I aso nei, i le faiga, tatala tauau o taualuga ma tusitusiga fou o le taufetuli.

Faʻafefea ona puipuia le iʻuga ma matagi laupapa mai le susu

Muamua o mea uma, e taua le faia lelei o le pito o le pito o le taualuga. I le tulaga o pou fetuʻutuʻu, e manaʻomia le faʻaaogaina o se kapeta o kapeta e amata ona atiaʻe, o faʻailoga faʻapitoa ma alavai ua tupu - kapeta fasi, tusi saisai

O le sili sili ona mafiafia o le pito i luma ma matagi laupapa o le 20-25 mm, o le sili sili ona lelei o le larch. O nisi taimi o elemene ua tapunia atoa i le laupepa uʻamea, ae e manaʻomia faʻataʻitaʻiga ma faʻaaoga ai metotia faʻapitoa (faʻataʻitaʻiga, ma le faʻatulagaina o galu e le ofi ai.

  • Auiliiliga faʻatonuga i le faʻapipiʻiina o le laʻau faʻapipiʻi e fai oe lava

O a mea e taofi ai le faavavau

E masani ona faʻaaoga le laupapa laupapa ma na o se laupapa laupapa, palasitika ma uʻamea ma uʻamea mo le faʻapipiʻi faʻapipiʻi e pei o le lauiloa - sofita. O laupapa e masani ona faʻatagaina tutusa ma le faʻavavau ma faʻamau naʻo le au taʻavale. Ma o le panel e matua fememeva, o lea i le taimi o le tipiina latou ua tipi i luga o vaega o loʻo i luga o laina o le cornice ma le sikulu i le papa mai le alavai. Mo le faʻapipiʻiina o ni sofis, o se tulaga atoa o faʻamatalaga lelei ua uma ona atiaʻe e faʻatagaina oe e aoina cornics o se foliga faigata, faʻaoʻo lea o le vaega i itu eseese.

O le vai ma mea sao o le la e le pa'ū i luga o le pito o le eaves, ina ia mafai ai e valiina ona alu atu iinei mo se taimi umi. Vali laupapa o le a taofia se lanu mo le itiiti ifo 15 tausaga.

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_15
Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_16
Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_17
Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_18
Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_19

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_20

Sousites e tumau i le malaia, o le pito i lalo o rafters po o rafter fusi.

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_21

O le umi o le loloto e tatau ona mataituina i le taimi o le faʻapipiʻiina o faitauga lua taʻitasi.

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_22

Mo le mutiaina, o le faʻaaogaina o le tagata lava ia o loʻo faʻaaogaina ma le umi o le 18 mm ma le fetaomi ossahababa.

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_23

Ina ua maeʻa le fusi, o loʻo faʻaalu e le EAVE.

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_24

O mea sili ona lelei mo vaega o le eAves brarder o Galvanzed Steel ma se polymer Tanute. E le faaitiitia pe a vevela, e le suia le lanu ma le lapoa tele i le leaga i le taimi.

Faʻapefea ona faʻatulaga le cornice ventipelation

Ma o se malulu malulu, ma i le fogafale i le fogaga, o le taualuga e manaʻomia le ea. Pei o le tulafono, ua faʻatuina le tafega tafe i luga o o eAves, ma o le galuega o loʻo ala mai i le itu a le ea poʻo ni manatu Aratotors. O lenei ea tafe e faʻamautinoaina ai le ofe o le susu mai le totonu o le aʻa o le aʻa o loʻo i totonu o le aʻa o le aʻa o loʻo i totonu o le taualuga)

E i ai le lua vaega autu o le masini mo vaalele vaalele. O le muamua o le faʻapipiʻiina o se uʻamea uamea oona po o le laupapa (o le isi e gaosia e uamea paʻu fale gaosi) i le matagi laupapa. O le metotia e manaʻomia ai le tufuga o le sili atu poto masani ma saʻo le fuafuaina, talu ai pe a e tagi i puipui o alavai alavai po o le faʻavaeina o fanua i luga o alavai e mafai ona poloka alavai.

O le filifiliga lona lua o le oso le oso i luga e ala i palasitika palasitika po o uamea sofa. Le taimi muamua, e masani ona latou na tuua le slots le va o le laupapa, ae i le taimi lava lea e tasi le wasps ma isi na seelited mautinoa lava iniseti lele i lalo o le taualuga.

O le aofaiga atoa o le ventipes taualuga pu (nafa ma le skate) e tatau ona le itiiti ifo i le 1/150 sikuea o le taualuga o taulaga.

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_25
Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_26

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_27

I luga o le eaves e masani ona iai le kiona. E taua lo latou le mafua ai le fausia o le kiona, i lalo o le tele o le tele o skicks mafai ona mafatia.

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_28

O le synthelast mamanu o le paipa faʻafua satauro-o le fuaiupu e lua o e silisili ona lelei - latou vavae le faatanoa o le kiona.

E faapefea i le mauga o alavai

O taualuga o taua o le faʻavae o le faʻavae lea mo le faʻapipiʻiina o alavai alavai, ae leai se mea e pa'ū ai le vai tafe le taualuga i le eleele, fufulu le malologa ma le eleele. O le aso, o le sili ona lauiloa o le vaipuna o PVC ma Galvanzed Steel ma se polymer Taleting. O le muamua o le moni taugofie, e faigofie ona faatuina ma te le lagonaina i le timu. Ae uamea oloa toe faatumauina le lanu uluai ma e masani fuafuaina mo se olaga auaunaga umi.

Tele Kamupani ofo vaega o alavai o le lua lapopoa tele: Mo le taualuga o 60-100 m2 (Gutter 110-120 mm lautele ma paipa o le 80-150 m2 (120-150 ma 100-125 mm, ma le loto). O le samasama i luga o le 8 m umi lava e faʻaaoga ai le tasi le paʻu (vertisi paipa) faʻapipiʻi i le tulimanu o le fale. Faatasi ai ma le umi tele, lua faafiafiaga ua faatulagaina, o le faia o le fiafia o le olo mai le vaeluaga i pito.

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_29
Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_30
Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_31

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_32

Faatasi ai ma le sili sili ona lelei, e manaʻomia le faia o taps mai le alavai horod ma sina lagona laiti. O nei paipa maua tetee hydraulic taua, o lea e mafai ona manaomia faaopoopo descents.

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_33

Suavai mai le 'apamemea i luga o le taimi e ufiufi i le matagofie o le ofutino.

Mea uma e uiga i le saogalemu masini o le taualuga: foliga, lapoa, teuteu 5719_34

Peitaʻi, o le latou tuʻufaʻatasiga ma uʻamea faamatalaga e le taliaina, e pei ona mafua ai le lamatia o le eletise. Ina ua faʻapipiʻi le palasitika, e le tatau ona sili atu i le 60 cm.

Faitau atili