Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai

Anonim

Matou te taʻuina e uiga i tulaga mama, faʻapipiʻi o le alavai alavai, o le faʻagaioioiga o totonu ma fafo atu o le potu i lalo.

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_1

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai

Suavai sapalaiina o lalo mai totonu o le eleele vai ono iloga lona tulaga maualuga i luga o le tulaga o lo latou iloaina. Afai e maualuga atu nai lo le leai o le faʻailoga o le potu i lalo, o le susu na o faʻamalosi i luga o le faʻavae. O le ono faʻateleina o lologa faʻateleina, ae mai i le paʻu ma le tautotogo i le taimi o lologa. O se loloto o mea tutupu, faifai pea le avanoa e ala i se vaega o le faʻamalosia o sima, e oʻo i lona faʻaumatiaina. I se faʻaopopoga, o le tau e faʻaleagaina i totonu o le potu. O le ata o loʻo aliali mai i luga, ma o loʻo maua le ea e le ea. Faʻaaoga se potu faapena i lalo ole taulaiga poʻo le fale faigaluega e le mafai ona manaʻomia, aua o mea ma oloa e mafai ona o mai i le le mautonu. Puipuia puipui ma le fola o le ua uma ona fausia fale e na ona i ai i totonu. A maeʻa le fale, e tatau ona faʻamaufaʻailogaina ma le faʻaeteete lana vaega mai fafo - ina ua maeʻa le faʻaiuga o le fausiaina o le a leai ni avanoa.

Uma e uiga i le suavai o le pito i lalo

Norms ma tulafono

Alavai faiga

  • I totonu o le cellar
  • Luga o le auala

Sauniuniga o le Potu

Laasaga-i-laasaga faʻatonuga mo le tuʻufua i totonu

  • Puipuiga o puipui
  • Pollers

Galuega i fafo

Tuutuuga ma Tulafono

O faʻamaufaʻailogaina o le faʻavae i fale, o mea o loʻo iai o fale o fale o fale (IZHS), e tatau ona tausisi i manaʻoga o le snip 2.03.11-85.

  • A o le i amataina galuega, e tatau ona faʻamau, fufulu, fufulu ma tapuni uma pamu, aveese le elelaau, filogia, le faʻamalosiʻau lea o le siʻosiʻomaga o le siʻosiʻomaga.
  • I le muamua-saunia mafuaaga, e manaʻomia le faʻaaogaina o le prestir. I lea tulaga, o le le fefe o le sima e le tatau ona sili atu 4%. Ina ia faʻaititia lona tulaga, o le fausiaina o fulufulu manu, o tagata malosi malosi ma le vevela o loʻo faʻaaogaina.
  • Ua tapunia le tulimanu e se isi vaega o Hermetic e puipuia ai Lepaka i sooga o poloka. O nei nofoaga e sili ona vaivai ma manaʻomia le faʻaeteete atili faʻagasologa. Steip fautua mai e faaaoga ai le Hydrolilil. O le mea na manaʻomia o le 2 cm.

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_3

I falelaʻau, fale fale, ma le atunuʻu, e le faʻaaogaina nei manaʻoga. Ae ui i lea, o nei faiga e fesoasoani ai e aveese ai fesuiaiga ma maualuga le susu, tusa lava po o le a le tulaga o fale ma tofiga.

  • O le mea uma e uiga i le mafanafana o le faavae i o latou lava lima

Faapipiiina o se fafo ma fafo alavai

Ina ia faamago le foloa i le pito i lalo ma le laueleele latalata i le fale, na manumalo i fesoʻotaʻiga auala.

Faatoʻaga fesoʻotaʻiga i le fale

E faia pe a uma le fola.

  • I luga o puipui, o le utu o le loloto o le 0.5 m.
  • O loʻo tuu i luga o le pito i lalo o le maa nutimomoia ma se vaega o le 0.2 cm ma taugofie.
  • O le paipa pipisi o loʻo faʻapipiʻi i le utu, i le sao i le pito i lalo o le fola. O le pau le moe i luga o lapisi ma tapuni le pa. Nai lo le pai, e i ai nisi taimi e faʻaaogaina matala matala, tapunia i luga o le grid. O sea faiga e galue ai lelei. Paipa ma fola luga e tatau ona i ai se malifa e tatau ai.

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_5
Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_6

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_7

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_8

Afai e mafai ai e le tulaga taua, ona faia lea o le vai venup i luga o le foloa. O le paipa poʻo le chite ua vavaeʻese mai le tele o avanoa o le galuega. O loʻo tuʻuina mai o ia i tamai misa i alavai faʻapipiʻi. Loka le e tatau ona eliina i le ogatotonu ina ia le faia i le ogatotonu. O paipa e le mafai ona tuʻuina i tafatafa o pito, ae faʻapea foi i le nofoaga uma, o loʻo setiina auala i itu taumatau.

I le tulaga pe a le mafai ona fesoʻotaʻi i le lipine e le mafai, ona aveese le faʻasoaina o le pamu.

Puipuiga o le i fafo atu o le fale

A o leʻi faia le suavai ma le totoina o le potu i lalo, e tatau ona e fausiaina ni tuutuuga mo le lalagaina o mea. O le faavae e tatau ona mago. Faatasi ai ma le atoatoa tafega o le faʻamalosia o totonu, o le unau o le a faʻaititia, ma o le a oʻo mai le laufanua. E foʻi le faʻafitauli, e tatau ona e inu vai mai i puipui. Lenei o le a fesoasoani e aveese ai auala ma i le tulaga o le faʻaleagaina o le soʻotaga.

  • Faataamilo i le fale faʻataʻamilo le 0.4x0.4 m ma tuʻu i ai ma se paʻu masani mo le alatele mo le alavai, faʻapipiʻi i luga o le upega tafailagi pe i tua atu. E tatau ona e faia se maliliega o le itiiti ifo ma le 10 tikeri ina ia tafeina vai, e aunoa ma le laina i totonu.
  • A uma le lua mita o le lua, na matauina ai le matauina. Ua latou tautua e faamama le tino. Afai e te faʻateleina le mamao i le va oi latou, o le a e i ai le eli loloto loloto. O puipui o vaieli ua tapunia e le saito.
  • O pipi a le tagata lava ia o loʻo afifi i se vaega o geothoxling o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le pita, ma moe i le tamai rubble. Luga o auga o latou te fesoʻotaʻi e ala i le sopoia. Geotextratile e manaʻomia i le faʻamamaina. A aunoa ma lea, o le a vave ona foia le system. O le eleele ua faapuupuuina i luga.

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_9
Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_10
Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_11
Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_12

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_13

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_14

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_15

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_16

O auala e mafai ona faʻaavanoaina, lafi i latou i lalo o se teuteuga teuteu poʻo se mea mautu, ufiufi i luga o le rubble.

Sauniuniga o le Potu

  • O le pito i lalo o le fale gaosi mai totonu o le ai ai o le a aoga pe a uma ona aveese le susu, palapala ma sasaina. Pe a oo mai lologa, o le a e manaʻomia se pamu poʻo se pamu faigofie mo le vaieli. E sili ona faia o ia i le taumafanafana pe a fai o lologa o lologa, ma o le Autum Rains e le maua le taimi e leai se palapala. Tusa lava pe maeʻa ona faʻamamaina, o le faʻamisamini o le a vave ona tuiina i totonu o taupega, o le a oʻo atu i le aveesea o le puipuiga o le puipuiga. Afai o loʻo i ai lo tumu i le faʻavae, e mafai ona faʻaaluina i le tau malulu.
  • O le potu o loo faasee. O auala o loʻo faʻamamaina ai le vertilation. O le mesh ma tamai sela e le o le faʻaseʻe o lala ma mamago laʻau o loʻo tuʻuina atu i luga o le vaitusi matala. Lenei ua faia foi ina ia mafai ai ona ufitia i totonu. E mafai e le atoa le suia o le ventiplation faiga e sili atu le lelei o le a manaomia. E mafai ona faʻatino galuega tutoʻatasi. I totonu o le fale ma se auala faigata e fuafua ai tulaga talafeagai ma le mamanu o le poloketi, o le inisinia faalapotopotoga o le a manaomia. Fai i ou lava lima e mafai ona naʻo faʻapitoa.
  • Ua kilia solo le laufanua, ua faʻasolo le taupulega ma faʻatumu i le tulu i le kulu poʻo se paluga o oneone ma le sima. Ina ia mautinoa na aveese le suia, o le pito i lalo e togafitia ma le affabacter formal. Faʻaaogaina le paʻu paʻu poʻo ni faʻailoga faʻapitoa ma sanitinidics prigingers mo piliki ma faʻamalosi sima ma faʻamalosi.

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_17

Totototo i totonu o le eleele

E tele auala e puipuia ai le le mautonu ma lagolago. O la latou filifiliga e fuafua lava ile meatotino a le eleele ma le susu. Afai e matutu pamita e oʻo lava i le lologa ma o timuga, e mafai ona faʻatapulaʻaina oe i le fola puipuiga. I isi lava ia lava, o le taʻamilosaga tuufaatasi o le a tapunia.

Fuafua pe faʻafefea ona faʻamamafa le faʻauiga o le fausiaina o le fale o lotü o loʻo i lalo, faʻaaoga le lua ituaiga o faʻafitauli.

Ituaiga o puipuiga

  • Anti-Plair - Puipuia faasaga i le dumpine o loʻo aʻafia i luga o pori o piliki poʻo le faʻamalosi sima.
  • Le leai se totogi - mamanuina e teena lologa ma timuga mamafa.

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_18

Inisiua mo puipui

O lana galuega autu o le tapunia o le taʻe, aemaise i tulimanu ma nofoaga o le faʻatau poloka. Mo lenei, e tele auala e faʻaaogaina.

  • Laina ma faʻaaogaina mea e masani ona faʻaaogaina bitsumen mastic ma rubbroid.
  • Susuvai Sports Plaster - O la latou tuʻufaʻatasiga e tatau ona aofia ai se pollymer polymer, tapunia poʻo le tapunia.
  • MMBRANONS o ni ata seleni, le tatau i fafo, ae auina atu ulugalii mai totonu. O le mafiafia o le tele o millimeters e mafai ai ona e faʻaaogaina latou mo le lua-itu o le faʻaleleia.
  • O le tui puipuia o loʻo faia i le faʻamalologa e ala i le fofoga fetalai o le kelu poʻo le faʻapipiʻi o le 'au.
  • O loʻo i ai i le faʻapipiʻiina o le paluga - le afaina o le laualuga ma le faʻaʻaisa, fausiaina o se pa puipui e faʻasalalau ai le mimita.
  • O le paʻu vai - e aofia ai ni binumen.
  • O le lipine o le lipine o se fusifusi o le lipine mai bitmemen poʻo le paʻu o le pamu mo le tipiina o ie.

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_19

O le lalagaina o mea

O loʻo faʻapipiʻiina i latou i le faʻaseʻe i luga o le vevela o le manava. O le tausuaga e fusia ai le faʻaaogaina o pato. O se tasi lea o metotia sili ona taʻutaʻua ma le maufaatuatua e sili ona faʻatuatuaina, ae le tatau ona faʻaogaina i se malosi faʻamalosi o eleele - e mafai ona faʻapipiʻi le kuka. E masani ona faʻaaogaina e pei o le puipuiga faʻaopoopo mo puipui ma le itupa.

O mea e aoga ai oloa e le gata mo le vai o le vai mai totonu o le eleele eleele. E masani ona latou aʻafia i galuega mai fafo.

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_20
Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_21

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_22

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_23

Galue ma le pipili

E aofia ai ma oneone, simāina ma vailaʻau faʻasalalau o le faʻateleina o le palasitika. E mafai ona latou le malamalama i luga, o loʻo i totonu i le 5 mm. Ina ua uma ona talosaga, o le sima o loʻo vaʻaia, fausia se atigi le talafeagai.

O le paluga o le afi. E le o le faʻailoaina o le vailaʻau oona ma faʻatagaina e faʻaoga e oʻo lava i nofoaga nofomau.

E i ai le bomairy faiga. O vaega o loʻo faʻaaoga i totonu o le lua tulaga. Ona latou tali faʻatasi lea, fausia se malo malosi Gel Patene faʻailo.

O le fofo ua tuu i se kilomita po o se pulumu. A o le i amataina galuega, aveese le pefu mai le pore o le susu susu ma mago ia i latou ma se fau fale.

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_24

Mea o loʻo faʻaaogaina i le 2-3 vaega. O isi tagata uma na faʻaitagofie pe a maeʻa faʻamago le muamua.

Faʻamatalaga faʻavae e sili atu nai lo le lelei o fofo i le lelei i le tele o taimi. Latou fausia se malosi ma le palasitika sootaga. E muamua faʻaaogaina ma le tioata vai, ma ina ua maeʻa le lima itula o kalisium chloride. Ona toe faaputuputu ai lea o le faavae i le vaega muamua.

O le tioata tioata e masani ona faʻaaogaina e aunoa ma calisium chloride. O loʻo faʻamasese pe a faʻaʻaisa ma faʻamalosia le faʻataʻitaʻiga fausaga, faʻafaileleina ai le susu. Tioata e talafeagai mo teuteuga faʻamaeʻaina maeʻa. E manino ma le itiiti vaaia i luga o le talaaga.

Faatoega faasoesa membranes

O i latou o le paʻu paʻu ma le PVC ma le mafiafia o le 2 mm. O le ata ei ai le spingy bitsumen vaega i tua. Mo le malulu cellars, o le membrane exdm e talafeagai.

O le paʻu o le paʻu ma le palasitika e sili ona lelei o rubbroid. Latou eseese mai e faigofie ma aua le fausiaina avega i luga o sima. E mafai ona faʻapipiʻi i luga o le pa susu. O Membranes i lenei tulaga o loʻo faʻapipiʻi i le faleʻoloa. O le eseʻesega mai fafo mai aga masani o oloa e sili atu le lelei.

O loʻo 'alo i luga ma tuʻutuʻuga faʻaofuga ma le faʻapipiʻi ma le laititi. Fafo, latou tapunia ma genotyxles.

Talosaga o tui puipuia

Tele ituaiga vaega.

  • Sima - faateleina le malosi o le malosi o le faavae.
  • EPOXY - latou te latalata i le va o le osooso i le taimi o le aoauli.
  • Polyearthane ma methyl e faʻateleina o loʻo faʻateleina i totonu o pu, piima i totonu.

E vaaia le faʻamalosia, ma faʻateleina le talitonuina o tagata feaveaʻi. PASMSD GELS CALSS o loʻo faʻalauiloaina i totonu o le faʻavae i totonu o le au i ai. O le tui ua gaosia e le faʻaaogaina o masini faʻapitoa. E le faia iinei le ulu o le ulu.

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_25
Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_26

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_27

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_28

Suavai bitmoles

Talafeagai mo soʻo se mafuaʻaga - siʻosiʻomaga ma faʻa-. Fai se vaega o le 2 mm. A o le i faagalo le pito i lalo o le eleele eleele mai totonu o loʻo i totonu o le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega, e tatau ona e faamasani i faʻatonuga. Talosaga Tekonolosi mai isi fale gaosi e ono eseese.

Mo muamua-faʻatinoga, faʻapitoa faʻapitoa o loʻo faʻaaogaina e siʻitia ai le faʻapipiʻi ma mea. O le paʻu o vai o loʻo uia i le posua ma le tau, ona mago. O le fao poʻo le sipuni ua teuteuina.

Galue ma le susu-le-malosi

Na o latou na o mea leaga.

  • Sima ma oneone - e ese mai masani mai masani. E aofia ai tala a Minomen, o le tioata vai, isi vaega o loʻo faʻateleina ai le fufusi ma le susu o le susu. E mafai ona e saunia na o latou mai le sima o le M400 i le M500 Brand ma Quartz oneone. I le 1 kg o le sima, 2 pe 3 kg o oneone o le a manaomia. O le laʻasaga o loʻo tauʻavea, faʻatagaina puipui ma le taualuga "manava". O tuʻufaʻatasiga ua faʻatau atu foi i le faʻatumu. Ua iloga i le malosi maualuga, agalelei faigalotu.
  • O le taʻele lea - e seasea faʻaaogaina mo fale tumaʻoti, talu ai e manaʻomia le faʻaaogaina o masini polofesa.

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_29

Fafo Puipuiga

O se tulafono, e lua metotia aoga.
  • Faʻamalosia le fusiua mai le siʻosiʻomaga-oneone fefiloi. O lona aoga e faʻateleina ai le i ai o polymer o loʻo faʻaopopoina e siʻitia ai le manaia ma tapunia mama.
  • Bitnumen ma Rubberoid, faʻapea foʻi ma a latou mea oona o aso nei - linocur ma isi.

Suavai le potu i lalo o le eleele eleele

O puipuiga mai fafo e galue lelei ai nai lo totonu. E le gata i lea, e mafai ai ona e puipuia ni fausaga i lalo o le eleele mai le faʻamalosi e iai i latou. O le ofutino totonu e le mafai ona taulimaina foi lenei galuega.

O galuega o loʻo faia i le tulaga faufale. Ina ua fausia le fale, o le a matua faigata ona oo atu i le pito i fafo atu o vaega. Mo lenei, o le a i ai le eli o aʻoaʻoga faataamilo i le lautele o le fale ae leʻi faʻavaeina.

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_30
Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_31
Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_32

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_33

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_34

Faʻafefea ona fai le paʻu o le eleele mai le eleele vai 5776_35

E masani lava, laina laupapa o loʻo faʻaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, pe naʻo pe ua tamoʻe. Ina ia faʻateleina le faʻamalosia, o mea ua faamamaina ma le eleele. Rubroroid o loʻo tuu i luga o le molten bymimen e faʻatumuina ai ni vailaʻau uma.

Polythylene ata e talafeagai. Faatasi ai ma le maualuga o le eleele vai ma malosi faʻamalosi, e sili atu le faʻapipiʻiina i le tolu faaputuga. Ma maualalo, o le a lava le misia o le faavae o le bimeminis polymer mastic.

Ina ia faʻateleina le tautua o le tautua o le faʻavae ma le lagolagoina o fausaga o le nofoaga i lalo, latou te faʻatonutonuina o latou vaipota fafo. E manaʻomia ina ia e le faʻaʻaisa i totonu o le piliki poʻo le sima i le taumalulu i le taumalulu ma e leʻi faʻalauteleina, faʻaumatia o le pa puipui. E tatau ona tapunia i mea uma e lua i itu uma e lua - ese le manaia o le a leai se malosi mai le eleele ma mai le puipui puipui.

  • Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga

Faitau atili