Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga

Anonim

O loʻo matou talanoa e uiga i le lelei o le faʻalumaina o le microustic o le mimilo ma lisi ai le faʻataʻitaʻiga filifiliga: O se faʻalauteleina o le faʻauiga i luga o le atigi laupapa ma isi.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_1

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga

Ina ia mautinoa le lelei o le acoustics i totonu o le potu ma musika musika poʻo totonu o le fale faʻa-fale, o se tulafono, e le lava le faʻapipiʻiina o le pa o le tino. O se vaega o le faʻalavelave na faia e galu o loʻo atagia mai i le lamolemole malosi. O le tulaga taua o le a fesoasoani o le a mafai ona foia ai le faafitauli.

Faamanuiaga o le taofia o le taualuga

Toetoe lava o le gaosi oloa o vaega mo le faʻamaloloina ma faʻamilo atu i totonu o faʻailoga e ofo ai mea. Peitaʻi, e masani ona latou masani i ni auala (pei o, mo se faataʻitaʻiga, laupapa laupapa), pe toetoe a le faʻaseseina le leo galu), pe i ai a latou foliga faʻapitoa (o loʻo ia latou foliga faʻapitoa). Sili ona lelei i tulaga o le tau ma le aoga i aso nei o le faʻamaloloina o le faʻalumaina o le miswall o le digwall - o loʻo taofia pe masani ai. I lea ma le tulaga, o le mamanu e laʻititi lava nai si nai lo le mafiafia (mai le 35 MM), mativa, leai se pefu ma e le iloga faʻaleagaina. I fafo, o se aotelega e le mafai ona matua ese lava mai le sima.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_3
Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_4

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_5

I le tulaga o le filifiliga o le faʻailoilo o le ata, e manaʻomia tele e faʻatautaia le asiasiga a le potu. O le amio pulea lelei e tatau ona faia se galuega faʻapitoa o le acoonostics faʻapitoa.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_6

Foliga

E tele taimi e mo le faafaigaluegaina o fausaga, GLCfoted GLC o loʻo faʻaaogaina, Faʻataʻitaʻiga "akou-acosics" i totonu o pu, o latou tino (o latou nofoaga. Umi) 8-12 mm, ma Laasaga 18-25 MM.

O le mea e mafai ai ona faia se laupepa e mafai ona umi ma tele le faʻaititia o le malosi o le mea faʻapitoa (faʻateleina le faʻaaogaina o le fua o le leo faʻaaogaina). O le aano o le mea o le phnomenson o le leo galu na pasia e ala i pu o loʻo olopalaina i vaega o loʻo feagai ma le avanoa i tua o le tasi. O le laititi o le tele o le faʻaititia o le faʻaititia o loʻo tuʻuina atu e se sublet o loʻo oso aʻe i luga o le pito i tua o laupepa.

Le iʻuga o le le tutusa i isi taimi. Ole taimi lava e tasi, e fuafua lava ile tele, fatu ma fefaʻatauaʻi o pu, faʻapea foʻi ma uiga o latou nofoaga i le laupepa nofoaga (o le atoatoa e faʻaaoga). Tulaga masani acoustic glc mafiafia - 12.5 mm, tulaga-tulaga - 1200 × 2000/2500 mm. O le leai o se mea e mafai ona faʻapipiʻi i le pito i tua e mafai ona uliuli pe paʻepaʻe. O le mea muamua e mafai ai ona matauina lelei le pu, o le lona lua ma le lua - o le filifiliga e faʻalagolago i le manatu iloga.

E le tatau ona feʻena le akosustic glcs ma le le mautonu i le palu ("syproc Aku-Line", "Knauf Sapphire", ma isi mea e tupu ai le tele o le maualuga.

Mamanu

I luga o le acoustic uiga o le taualuga afaina e le o le tele o le uiga o mea o loʻo i ai o le aofaʻi o le fofo. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le siʻitia o le tagavai o le HCL mai le ovatu-o loʻo aʻafia ai le tele o faʻaletonu, ma luga o le soʻo, e paʻu. Afai o oe o le tulaga i le avanoa i tua atu o le pito i tua o le aʻa o minerale o le a faʻateleina ai le 10-15% i le atoa o le faamasinoga. Peitai, e le saʻo le Fonotaga, o le laʻau tauagavale o le a tau na o le faʻaleleia o le acouchsics, ae o le a amata foʻi ona faʻalavelave. O lea, ia tatou talanoa e uiga i ata patino ma tulafono o le latou faapipiiina.

O le faʻafitauli o le tuʻufaʻatasia o leo mai le pito i luga o le pito i luga, o le acosustic le taualuga filifili pe a iai se vaega o le fulufulu fulufulu poʻo isi leo leo.

1. O le tuufaatasia o le leoleo mamoe laupapa

O papa laupapa e tumau i le vaega o le afu i le fasilapofi, mo se faataitaiga, o le koluse vaega o 22 × 35 m. O le laʻasaga i le taimi e tasi e le tatau ona sili atu i le 600 mm. E taua tele o loʻo mago i luga o nofoaafi (e le sili atu nai lo le 8% le susu). E le afaina foi i le isi itu e faʻafesoʻotaʻi le ogaumu, e faʻapipiʻi ai se vaega o le ark vene e muamua e faʻaititia ai le faʻasalalauga i le va o le sulugatiti i le va o le sulugatiti i le va o le sulugatiti i le va o le sulugatiti i le va o le sulugatiti i le va o le sulugatiti i le va o le sulugatiti i le va o le sulugatiti i le va o le sulugatiti i le va o le sulugatiti i le va o le sulugatiti i le va o le ociling ma luga o le laina i le va o le sulugatiti i le va o le sulugatiti i le va o le sulugatiti i le va o le sulugatiti i le va o le sulugatiti i le va o le ociling ma luga o luga. O papatusi a GLC e tumau i le alatele.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_7
Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_8

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_9

A faʻapipiʻiina glcs faʻamau ma fao i le 250 mm faʻateleina.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_10

Ona palu lea o pulou ma faʻatumuina laupepa o laupepa ma se gypsum suia i le loloto atoa. I le maeʻa o le valiina o le taualuga o mea e le mafai ona vaʻaia.

O le lelei o le lelei o sea mamanu o se tamai mafiafia (mai le 35 i le 50 mm) ma faigofie faigofie faʻapipiʻi. Ae o le mamafa o le mamafa (i le taimi o le taimi mai le 250 i le 4,000 hz) O le a tupu tele le faʻaaogaina o le 0.35, pe a le sili ona le toʻa e le aoga, e laititi. O le afu o le afu o le a o le a teisi e mafai ona faʻaleleia atili le leo o le tautala ma le faʻamalosi o meafaigaluega. E talafeagai mo sina potu laititi, i le mea e teʻi ai i musika, o se faʻaopopoga i le pa o le pa e faaputuputu ai panels ma tulimanu lapisi.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_11
Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_12
Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_13
Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_14
Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_15

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_16

O le pito i lalo o le acoustic Planmit Court o se faʻavaʻa o laupapa laupapa poʻo le Steel Debilices o loʻo faʻapipiʻi i le sili ona faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le taofia.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_17

O soʻoga o le mamao o le GCC e tatau ona i ai i faʻamatalaga.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_18

A faʻapipiʻiina e le mafai ona faia e aunoa ma le lipine mo soʻoga.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_19

Liligi malu mo le nanaina.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_20

E fautuaina le faʻaaogaina o le faʻalumaina.

2. Faʻamutaina le taualuga i luga o le uʻamea

Pau lava le puipui, ae naʻo pe a fai o le lautele o le star (lautele o le potu) e le sili atu 4.25 m o le dameters ma faʻaoʻo mai le lua faʻamatalaga. I le va o utupoto ma le fasi o le tumutumu e tatau ona tuʻua se avanoa i le itiiti ifo o le 10 mm, ma i le va o le taʻiala ma le puipui o loʻo taʻoto ai le leo vaivai. Le isi - o le pese. O le pito sili ona lelei o le mafiafia o le 70 mm, ma le leo faʻaaogaina le lelei o le 0.55-0.60 o le lautele o le potu e sili atu i le 4.25 m, o loʻo taofia ai le faʻaaogaina o le potu pe fetuunai. Ua latou faatulagaina i ni uʻamea uʻamea e ala i ni kesi mama, ma le laʻasaga e le sili atu nai lo le 110 mm. Lelei e tatau ona e faʻaogaina le faʻavaivaia faʻaalia faʻafitauli, ae o le 3-6 taimi sili ona taugata.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_21
Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_22
Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_23
Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_24
Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_25

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_26

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_27

Mo le faʻapipiʻiina o le leo o le mafaufau ma le le mautonu o le taualuga, o le a talafeagai ai: pei o le leo faʻalelei mea.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_28

Faaaogaina mea.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_29

Faamatalaga auiliiliga.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_30

Special Plantsboard pepa.

3. Faʻafilemu le taualuga ma se isi vaega o le pisapisao o le leo

O le pisa o le leo na faaputuputu ai mea na faʻapipiʻiina i le vaega o le suʻega e sili ona aoga i mea na teʻa, o fea le GLC mai le Overlap e laititi (50-100 mm). I se faʻaopopoga, o lenei fofo o le a faʻaleleia atili ai le tuʻufaʻatasia o le aofia i le 4-8 DB: O le pito i luga o tuaoi o le a le lagona mautinoa o le leo o le leo o le pisa. I le mamanu o le faʻamaloloina o le taualuga, o le slab o le leo o le faʻaoʻoina mea ma le mafiafia o le 40-50 mm (telkocastak, "e masani lava) e masani lava i luga o le faʻavaʻa. I lea tulaga, o le avega i luga o faʻamatalaga ma faʻamalolo atili ai e tusa ma le 25%. O lenei e tatau ona amanaia peʻa fuafuaina, faʻaititia le laasaga o le nonoa poʻo le faʻaaogaina o le lua-tulaga faʻavaʻa (mo se faʻataʻitaʻiga, o le faiga o Knauf p 112 poʻo le P 232).

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_31
Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_32
Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_33

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_34

O le alavai o le ofe e lelei le tuuto atu o le maualalo-masani masani. Ia faʻaputuputu se ata faapena, e manaʻomia le tuiina o le glc.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_35

6.5 mm mafiafia pepa mafai ona punou i le radio mai le 1 m i se tulaga mamago, ae masani ai o mea e tatau ona susu.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_36

O le isi, e sili atu le ogaoga faʻafitauli o loʻo fesoʻotaʻi ma le le mafai ona le amanaʻiaina o le auupega o aʻa o laʻau i le potu. O le faʻamoemoega e le faigata, sa taoto i lalo o le pisapisao o le leo polythylene ata. Ae o le faʻataʻitaʻi, e matua faigata lea ona faʻapipiʻi: e ala i le ata tifaga e te manaʻomia e faamisi ai le tele o faʻamalologa, ona faʻamaufaʻailogaina pu, o soʻo se fasi pepa. O na galuega e taugata ma e manaʻomia le pulea lelei. O se isi suiga o le suiina o le fulufulu fulufulu fulufulu fleberboard ma wax defregngication, systeware synthetic mats po o le flaton.

O le pisapisao o le acoustic digwall
Ituaiga o le Onoforation

(Perforation comicilicive,%)

O le taua ua ave

Mai le soona fai, mm

Matamata e faʻaaoga lelei i le Octave Shoppes *, HZ
125. 250. 500. 1000. 2000.
Mautu faataamilo (15.5) 60. 0.15 0.30 0.70 0.80 0.50
200. 0.45 0.70 0.80 0.55 0.45
Mautu sikuea (23.9) 60. 0.15 0.25. 0.65 0.85 0.60
200. 0.45 0.75 0.85 0.60 0.50
Tauaso faataamilo (12.9) 60. 0.15 0.30 0.55 0.70 0.60
200. 0.45 0.55 0.65 0.55 0.50
Poloka sikuea (16.3) 60. 0.15 0.35 0.55 0.65 0.55
200. 0.45 0.60 0.65 0.55 0.50

* O le tau o le faʻaaogaina e mafai ona maua mai zero (leai se ataata faʻaaogaina) i le tasi (atoatoa leo leo faʻaaogaina).

4. ACaustic Waveres

E le gata na faia, ae faʻapea foi i luga, peitaʻi, faʻapipiʻo maʻi tamai faʻasitepu e mafai ona faʻamutaina ai le galu leo. E le manaʻomia le faia o le lavelave lavelave i luga o le tele o le tele I tulaga o le fale mautotogi, e lava le a le faʻatulagaina o le cornice e faʻaititia i le tulaga o puipui poʻo se lua o baubalkas. Optimal Acoustics o le a maua ai se faʻafefeteina o le faʻauiga - faʻataʻitaʻiga o le sili atu ma transvers utupoto, e mafai ona teuteuina i polyarethane ma polysurethane starethane startha. Ae o le a manaʻomia se faigata o le tino kapoti ma vali papaʻe - ona o le tele o pito ma tulimanu.

Mo le faapotopotoga o le lapopoa lapoi, e manaʻomia le faʻamamaina ia le itiiti ifo i le lua ituaiga, faʻatonuga faʻatulagaina ma feaveaʻi feʻaveaʻiga, faʻapea foʻi ma le le mafiafia o le 9.5 mM. Atiaina ata, tusi faʻasino "mo le tele o fausaga o fausaga, oloa ma nodes", e faigofie ona download mai le upega tafailagi nif.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_37
Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_38

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_39

Mo le faʻavae o le Dome fausaga, o loʻo i ai i mea o loʻo i ai i le faʻaaogaina o mea e maua ai i luga o ni faʻamatalaga e te fesoʻotaʻi ai pe a faʻaputuputu.

Acoustic le taualuga o glc: 4 mamanu filifiliga ma faʻapipiʻi foliga 5857_40

Faitau atili