Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga

Anonim

Matou te faʻailoa pe faʻafefea ona faʻataʻalo ma le laʻau, sutua, suā, kleimer ma faʻafefea ona feagai ma le faʻatatauina o le pa puipui.

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_1

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga

Talu ai nei, sa le gata i le komiti ua pei ona faʻatatia ai le fola, ae pei foi o pa puipui. I le taimi lava e tasi, o ona eseese mea, ua faasaoina: Aliethetics, aoga, olaga. Mafaufau i auala uma ma le faʻamutaina o le aotelega i luga o le puipui o loʻo faʻatinoina, faʻapea foʻi ma ni matataʻalo o lana filifiliga.

Mea uma e uiga i le faʻapipiʻi o le laminate i luga o le puipui

Laumua Filifilia
  • I le vasega ma tagata gaosi
  • I le ituaiga o le faapalaga

Metotia o faapipiiina

  • I le kee
  • Luga o Cherkertku
  • Faʻaogaina Komimers
  • Faapipiiina le taimi uma

Oka se auala e filifili ai

O le ata o le pa

Vasega ma tagata gaosi oloa

Faʻalagolago i le malosi ma le tulaga o le ofuina o le teteʻe, o le fanua faʻapipiʻi ua vaevaeina i ni vasega lelei, lea e mafai ona fuafuaina ile suafa.

  • O loʻo faʻaalia mai o fuainumera 21-23 o nei oloa e fuafuaina mo le faʻasoasoaina o nofoaga ma se tamaʻi mea.
  • Vasega 31-33 o se tasi tulaga maualuga o puipuiga ma Aperaamo, lea na faʻaigoaina mo le faʻagaioiaga i fale tau fale, faʻapea foʻi i fale mautotogi e nofo ai le toʻatele o tagata. O lenei fetauiga o le sili ona tumau, ma e masani ona maua mo le fola uma.

A o le ofi o le puipui e fetaui lelei ma le sefe, talu ai o le avega i luga o se tini ua laiti. O le mea lea, o le vasega 21-23 o le a fetaui ma sili. Afai e le mafai ona e mauaina se oloa, e mafai ona e filifilia ni laupapa i le maualuga 31.

E talitonu o le maliu o le 'aiga o le atunuʻu poʻo Europa gaosi e sili ona talitonuina. Ae o le au Saina e sili atu le faʻatau, talu ai o loʻo faʻailoaina mai i se tele o mea leaga. Le leaga le fiafia o le feagai mai le USA, ae e taugata tele.

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_3
Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_4

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_5

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_6

Fesootaiga ituaiga

O le ituaiga loka lea e fesoʻotaʻi ai le lamellae ma le tasi, e manaʻomia le filifili e faʻatatau i le faʻapipiʻi tekonolosi.
  • Mo alaga atu i luga, e faʻaaogaina e faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le talimalo, o lona uiga, i mea uma e aunoa ma le loka fesoʻotaʻiga. I le lelei o le lelei, o le leai o le faapogai o le Mauga o le a le afaina ai se auala, aua o le a misia uma le au puipui ma le teuteuina lautele. O le mea moni, o fonotaga ma Folasaga i le ala lea, ae e sili atu le taugata, ae leai se manaʻomia mo i latou.
  • DIce ma se paso dock (ki luga) ua filifilia mo le nanaina o se laupapa laupapa. Faʻapipiʻiina i latou i luga o le faʻaofuina o tagata ma fao, ma o nisi taimi i luga o oe lava-fetu ma kelu. O le Schip-Groove System saunia ai le mataina o le pito i tafatafa, ae e manaʻomia e galue ai ia maua se poto masani.
  • Laminate ma kiliki loka o loʻo faʻaogaina foi pe a taoto i luga o taiala, ma tele taimi i uʻamea. O le fesoʻotaʻiga o Clone o ni ie lava e tasi, ae sili atu lavelave, pe a faia, latou faia se uiga kiliki. O le faʻaaogaina o loka o lenei ituaiga e mafai ai ona e faia le toetoe lava o le toetoe lava a le mafaufau. O lapisi i luga o atigi o atigimea ma le ata tusi. Ia malamalama lelei pe faʻapefea ona nonoa nei laupapa faʻatasi ma le tasi, muamua taumafai e faʻafesoʻotaʻi ni fasi i luga o le fola.

Metotia mo le nana o le laminate i luga o le puipui

1. I luga o le kelu

O le tele o kulie o se tasi lea o tekonolosi faigofie, ae e manaʻomia ai le faʻavae lava ia. A leai, o le a vave ona faatali vave lava a le au a Camemella ia i tua ma mulimuli ane ua latou pauu. O le mea lea, na tatau ai ona siaki le laualuga. Afai e i ai ni pamu i luga, stholes, chips - e fai ai latou, ona togafitia le sima, ona togafitia le sima i le muamua o le loloto o lalo. I luma o se faaiuga tuai - vali po o le plaster - aveese, faʻaaogaina le spalala, ma naʻo le taimi ona amata ona fesoʻotaʻi le puipui. I ni tulaga faigata tele, fusua i totonu o le sima, o plywood po o le moa.

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_7
Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_8

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_9

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_10

A maeʻa ona tapena le lamu, faʻaaogaina o le tulaga, faʻaaoga laina Markiko, taʻu i ai vasega o le lumanaʻi o le lumanaʻi ma le avanoa mo le auvai. O le auala faʻapipiʻi e faʻatagaina ai oe e faʻapipiʻi e alu ese i soʻo se faʻasologa: sipela, faʻamisamini, o le faʻamisamini.

E tusa ai ma le faʻailoga o loʻo saunia ma mea. Oti fasi pepa i le lima (pe a iai) i na oloa o le ai ai i ni vaega tele, pe a tatau ai, faapuʻupuʻuina laupapa. Uma faia uma ma le fesoasoani a se jigsaw.

Mo le faapipiiina o mea, ave Polyrowthhane Sealant poʻo le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻi o le kisi. Faʻaaoga lemu le tuʻufaʻatasiga i tua o le itu i tua o le lamella i le taimi atoa o le lautele, ona i le ogatotonu.

Faʻamalosi mausali le laumua i le faʻavae, teisi popo ma paʻu o le XBY XY. O le pito i lalo o le tele o le gliue ua aveese ma le isumu poʻo se isi vailaʻau mago. E faapena foi, kelu le vaega o totoe o le maliu.

Faatasi ai ma le faʻaupuga faʻapipiʻi, amata tuʻu laupapa mai le pito i lalo mai le fola, mai le agavale i le taumatau ma isi -un. Ma le itu - mai le pito i luga tauagavale pito i luga ma lalo. A e manaʻomia se ata tusi ata o le ituaiga "Kerisimasi laʻau", o le mea sili lea e faʻapipiʻi ai, ma e vave lava i le tasi itu o le gasologa o le taoto.

O le galue ai ma nimaʻelu pamellas, aua neʻi galo o le a le faʻapipiʻi e tatau ona puipuia le ono mafai e le latou kapela o lo latou kapoti. O le vaega o le pito i lalo e tatau ona faʻamautu ma le va i le va o latou ma le fola o le 1-2 cm. I le lumanaʻi, o lenei faʻailoga ua tapunia e se mea.

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_11
Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_12

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_13

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_14

2. I luga o le ID

Afai i le taimi o le maeʻa gaioiga e tatau ona e te feemomoia ai, scred screen pove poʻo se tapuni eletise eletise, o le a le faʻapipiʻiina, e faʻaaoga se ato laupapa. E le gata i lea, o le a faʻatagaina ai le tuʻufaʻatasia o le eleele o le "faʻamamaina" i le ala, o lona uiga, e aunoa ma le faʻaaogaina o ni vaisu suavai. Fausia se tino e faigofie.

Saunia lelei le mago pa laupapa laupapa ma le lautele o le itiiti ifo ma le 40 mm. Latou aofaiga o le aofaʻi e faʻavae i luga o le tele o le puipui ma faʻaumaina o mea: o le mamao i le va o le lua o faʻailoga e tatau ona afa le umi o le paʻu (10-20 cm).

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_15
Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_16

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_17

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_18

'E ave ai pu i lalo o le fusi, ona fai lea o se faʻailoga i luga o le puipui, ona loka lea o pa e faʻaaoga ai le toese-fao ma le faʻapipiʻiina o oe lava. I nofoaga e le mafolafola le laualuga, e tuu i lalo o tina. A faʻapipiʻiina, siaki ma se fale i le tulaga, aua le faʻatagaina mamanu o ni suiga i itu eseese.

E manaʻomia le malamalama lelei i le faʻafetaui o le laumua i luga o le puipui: sipela i luga o le pa. I le tulaga muamua, faʻapipiʻiina le pule i luga o le foloa i le fola, i le lona lua - i le tutusa i ai.

Mo le faʻataʻapepeʻa i luga o le faʻavaʻa, o le a e faʻaaogaina faʻapitoa o le faʻafesoʻotaʻiga o ia ma le pulou mafolafola, faʻapea foi ma le tele o fao 1.6x20 mm.

Faʻapipiʻi le laina pito i lalo o le laina i le Spacer PADS i luga (ma le faʻaupuga faʻapipiʻi) ma faʻamalamalamaina le saoasaoa: i lalo - i le ogatotonu - i le pito i lalo. Luga e faʻasaʻo ai le oloa i tapuni, sikoa i latou i le pito o le groove i le 45 tikeri, faʻapena foi - i luga o pito ma ogatotonu.

O le isi lamella e fesoʻotaʻi ma na o le faʻapipiʻiina ma le saogalemu - o le tagata lava ia e oʻo i le pito i lalo ma fao i luga. O le oti o le laina pito i luga o loʻo faʻapipiʻiina foi i le loka ma le pito i lalo, ona faʻaaoga lea o faʻapipiʻi. Oe le toe manaʻomia le viliina o le fao i le taimi nei, aua o le pito i lalo o le faʻasaga i luga o le loka fesoʻotaʻiga.

O le laasaga mulimuli o le ata o tikeri i le va o puipui, o le taualuga ma teuteu: i nei nofoaga, faapipiiina palasitika po o alumini lima po. Ia aveese le avanoa i luga o le stead i luga o le fola ma faapipii le upu.

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_19
Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_20

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_21

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_22

3. faapipiiina ma kimimers

Se isi auala e mafai ai ona e faʻasili o se laupapa laminate i luga o le ata. Kleime o se uʻamea puipui ma se maʻa laupapa ma pu mo le faʻapipiʻiina o elemene. Filifili, vaʻai i le lelei o lona nofo i le pito o le maota o lau panels - e taua tele o le puipui e le tafafao ai. E tupu e le mafai ona faʻasaʻoina le kaleamer i le laulaufaiva ona o le mafiafia tele o le mea mulimuli. I se tulaga faapea, o le loka e mafai ona 'aveʻesea i le faʻailoga poʻo se naifi maualuga. Ae peitai, e le mafai foi ona amanaia i lenei mataupu, a leai sa latou le usiusitaʻi. E mafai ona e fetuunai le puipui, gagau teisi i ona ofu.

Fuafuaga o le uluaʻi laina laina (latalata i le fola) e tuʻu ai le pito i lalo ma faʻasaʻo i le pito i lalo o le tagata lava ia. Ma le isi, tuu le pito o le togalaau o kialiers ma fao i ai i luga o rakes o le faavaa. I lea lava auala lava e tasi, o loʻo faʻapipiʻi ai le tele o le lamellae, sa luluina i le pito i tua. A o le i le faʻaiuga o le faʻatulagaina, aua neʻi galo e siaki le oona o le tele o le fausiaina tulaga.

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_23
Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_24

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_25

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_26

Maualuga pito i luga e fesoʻotaʻi i le loka ma le pito i lalo ma le fesoasoani a kikimirs i luga o pamu, malupuipuia i luga o le paʻu. O laina uma e mulimuli ane faʻapipiʻi e tusa ai: O le pito i lalo o lamella taʻitasi o loʻo i totonu o le maota, ma le pito i luga - luga o kikimors.

O se auala faʻapena o loʻo faia i fafo ma le faʻatafunaina. Amata mai le pito i luga tauagavale. Faatulaga le aupega muamua i le puipui. Mai le tasi pito, faʻaaoga le faʻaaogaina o oe lava pe faʻaumaina fao, ma luga o le isi - kimimirs. O le isi vaega o le laina e fesoʻotaʻi i le loka ma le muamua ma tuu i luga o puipui.

4. Faʻapipiʻi le faʻatulagaina o le faʻatulagaina

O nisi tagata gaosi oloa o loʻo sapalaiina ma le puipui o loʻo sauni i le aofaʻiga o faʻamaumauga, e aofia ai ma le uʻamea. O ia tulaga e talafeagai ona e le manaʻomia le tuueseeseina o elemene o le aʻa, o faʻamau ma isi mea. Ua lava le faʻaaogaina o faʻatonuga ma le fesili i le auala e tuʻu ai le laumeta i luga o le puipui, o le a faʻaumatia o ia lava. O le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o tali ia e mafai ona vaevaeina i ni vaega e le masani ai.

  • Faʻapipiʻi le taʻitaʻi e ala i le puleaina o lo latou agafesootai. O le mamao i le va oi latou, o se tulafono, e le tatau ona sili atu i le 50 cm. Ua uma ona faʻatagaina pu mo le faʻamau, ona na o le faʻamaloloina ma vili i le loloto o le taʻele i lalo o le fogafale loloto i lalo o le solo?
  • Faʻapipiʻi le laupapa pito i lalo ma le nonoa i lalo, e faʻafefiloi i luga o le tulaga ma faʻapipiʻi le laina tipi e aveese le selu. O gaioiga lava e tasi ma isi laupepa o le laina muamua. Ona faʻalili ai lea o le lokaina o faʻasologa i le pito i tua o vaega faʻapipiʻi uma i nofoaga na o le laumua o loʻo sauaina i tusi.
  • Puipuia le lamella i luga o le faʻavaʻa, tuʻu i luga o kilipa i totonu o le uroto i luga o uʻamea povi. Faalogo i se maalima, ia mautinoa o loo fai le panels. Faʻaofi i totonu o le faʻailo i totonu o le faʻamatalaga o loʻo aofia ai i totonu o le pusa, ma oomi ai laupapa mai luga ma latou.
  • Datch o le pito i luga lamella ma le pito i lalo, tapena le muamua i se tulimanu o le 45 tikeri. Fetaomi i luga o le au ma nonoa foi ma kikimors.
  • Usms i luga o pito pito i luga o le pito i luga ma lalo vaega e le tatau ona fesoʻotaʻi, a leai o le avega ia te i latou o le a tele tele. O lea la, o le lona lua lona amata mai i tipiina le faiga, lea na tupu pea mai le mea muamua, ma mea nei, e uiga i le faapena, ma le vaega atoa. O le iʻuga, o soʻo se tasi o loʻo auai i le faʻalauiloaina. Aoina laina uma seia oʻo i le taimi mulimuli - i le taualuga.
  • O le pito i luga o le pito i luga o papala o le laina mulimuli ua le toe aoga: tipi i le auala lava e tasi e pei ona faia i le lamepa i le pito i lalo. Ae o rates mo le faʻavae o le a toe manaʻomia: Faailoga lo latou tulaga i tua o laupapa, ona e fao lea i le fusi. Faʻaaogaina o faʻailoga, faʻapipiʻi le panels i luga o taʻiala.
  • E tumau pea le tapuni o pito o le taina ma laupapa laupapa po o le alumini luga. Faʻapipiʻi mai ia i latou mai puipui taʻitasi ma le taualuga.

Ioe, o le mauga o le stedrate ua maeʻa ona maeʻa, o le tala ma Clamps e faigofie lava, ae e aoga ona mafaufau o le tau o ia anae e silisili ese.

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_27

O le fea auala e filifili ai

Faʻafaigofieina Auala e toe fai ai le laumua i luga o le pa, e tatau ona e gauai atu i le tele o tulaga.

O le muamua oi latou o le o le a o le a. Afai o le tulaga faʻaalia ai o lona curvature e tutusa ma le leai o se mea, ma e manaʻomia le tapunia ai ni nai faʻamaʻi, e mafai ona e tuʻuina saogalemu le faʻafilemu o le kulu. Luga e le atoatoa lamolemole? I lea tulaga, e tatau ona e siomia (sauaga) poʻo se tutusa, faʻaaoga se pepa mea, pei o le plartboard. O le mea autu o le o le faʻapipiʻiina e le o le suavai o fao, ae i luga o le faʻapaʻu o le tagata. Ma na o le pau lea o lena mea e mafai ona e paina panels i luga o silicone. O isi filifiliga uma e uiga i le fausiaina o le faavaa o le faavaa.

O le uluaʻi aganuʻu o le mea lea na faia mai ai le oti. E fautuaina le tuu o le laina mai le vinyl na o le glue composictions: Afai e te faʻaaogaina fao poʻo fao, o le faʻamaeaina o le a faʻaleagaina tele. O le mea e tasi e faʻatatau i oloa o le taua o ituaiga. Afai tatou te tuu i luga o le tiphip scriw, o le tau mafanafana o le a afaina. O se sili atu le talafeagai o tekonolosi - kelu pe kiki.

O le vaega taua lona tolu o le i ai o le i ai taimi ma tomai fausiaina. Afai e te manaʻo e fai vave mea uma ma faia oe lava, ma o loʻo iai se poto masani, filifili le faʻamaeaina o le pa. E oo lava i le aliʻi amata mafai ona faʻafetaia ma ia.

Faʻafefea ona faʻasaʻo le laumua i luga o le pa: 4 auala ma faʻapipiʻi faʻatonuga 5941_28

  • Laminate i luga o le taualuga: O mea uma e uiga i le filifilia ma faapipii mea

Faitau atili