Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani

Anonim

Matou te faamatalaina le aoga ma le le atoatoa o le'man, o loʻo manaʻomia e mea faigaluega mo galuega, pe faʻafefea ona makaina, fai tuʻu le faʻatulagaina i le atoa faauma.

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_1

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani

O le tuufaatasiga o puipui o pa puipui e manaʻomia mo le faʻatumauina o se vevela vevela vevela, ae faʻapea foi ona puipuia fale puipui. O le malulu e iai lona aafiaga faatauaina i luga o le mea. Suavai, ole faʻapau i totonu o pori, liliu i aisa, faʻalautele ma faʻamalosi lo latou pa. O le uunaiga e matua tele e matauina faʻafitauli e foliga mai i le faʻamaeʻaina ma le lagolago. I se faʻaopopoga, ua paʻu ai le paʻu i totonu o se piliki poʻo se sima maʻila i totonu o le microorganis. Faatasi ai ma le umi o fesoʻotaʻiga ma le vai, sima ma se tali mumu o loʻo faʻamamaina ma lemu faaumatia. Ua amata ona pala fafie. O le isoping e fesoasoani e foia ai se isi faafitauli. A faʻaaogaina, o le faʻataʻitaʻiga a le faʻataʻitaʻiga agai atu i le auala, o loʻo faʻaititia tele ai le le fiafia o le porinance.

Uma e uiga i le ofe o puipui e FEAM

Oloa Faapitoa

  • Manuia
  • le atoatoa
  • Faʻavasegaina

Faʻatonuga mo le Faʻalapotopotoga i fafo

  • Meafaigaluega
  • Sauniuniga Lisi
  • Faailoga
  • Plate tuu
  • Fausiaina o tulimanu
  • Faitotoa ma faamalama
  • Faamalosia

Faalumaina o le i totonu i totonu

Tape tulaga

Ina ia iloa ai le mafiafia ma isi tapulaʻa, o se faʻamatalaga faʻapitoa o loʻo manaʻomia, o le a le mea e manaʻomia ai mea uma e afaina ai le microclite. Atonu o isi auala puipuia ma o le a le manaʻomia pe a fai o le faʻafitauli na o le le lelei o le vevela poʻo le mativa-lelei-lelei-lanu. I soo se tulaga, o le a latou fesoasoani mai ua le toe faʻaititia le tafe o le tauleʻole. Afai o le fale malulu e le gata e malulu, ae o le susu tele foi, e tatau ona e siaki pe e aoga pe aoga foi. E mafai ona e tatau ona mafaufau lelei fua e fesuiai le fale. Atonu o le mafuaʻaga o le taofiega o loʻo na o totonu, ma e le o fafo. I lea tulaga, o le DW Synd String agai atu i le potu.

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_3

Vaega o mea

Polyfoam o se polymer flymer. O le le mautonu e aofia ai le malamalama o moli palasitika. I le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai le paʻepaʻe lanu ma e gaosia i le ituaiga o vaega mafolafola o eseese ituaiga. E le mafai ona faia i chells. O se faʻapitoa foliga o se pito maualalo e faʻamautinoaina ai le lelei puipuiga mai le frosts ma se tamai mafiafia o oloa.

Manuia

  • Maualalo le faʻaletonu o le vevela - o le faʻavae autu nofoia le kesi e tumu i palasitika paʻu. E pei ona e iloa, o le kesi e le faigaluega leaga. Puipui ei ai le mafiafia. I se faʻaopopoga, o le faʻaogaina e le maua o se tino palasitika.
  • Faigofie - O le tasi tagata o le a taulimaina ma faapipiiina e aunoa ma faigata. Mo mea e te le manaʻomia ai ni mea faʻapitoa e fausia ai le malulu o alalaupapa. O Papatusi e faaputuputu i luga o le kelu.
  • O le isumu e tetee - palasitika e le fefe i le vai. O lona fausaga e le talafeagai mo le susu, e ese mai i le minerale fulufulu ma o ana faaupuga ma matala matala. O le taimi na manaʻomia ai le pa puipui o puipui ma leleiga, e manaʻomia le laʻau gaosi pusa potu, talu ai o papatusi e le gata.
  • Faigofie ona taulimaina - o loʻo tipiina le panels i se carper carthent naifi. E mafai ona latou faia se foliga.
  • O le a mautu - Ua faʻamautinoaina se olaga fesoasoani, tuʻuina atu o le a le o aʻafia i le tino faʻaletino.

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_4

le atoatoa

  • O le ufiufi o le afi o le afi, tusa lava pe leai se afi mumu i totonu - o se mea e puipuia ai le afi. O ia oloa e iai le "C" Mareuga i luga o le igoa. A o faʻataʻitaʻiga faʻaalia, i le afi latou te susunuina. I se faʻaopopoga e faʻaopopo atu i nai tausaga, ua leiloa fua e le afi mumu o le afi. O le ofutino e tusa ai ma le gost 3024444 o mea sili ona lamatia. O le tapeina vave atu nai lo fafie.
  • Pe a mu, o mea oona e lamatia mo tagata e iloga. Aua le faʻatuatuaina tagata faʻatau ma tagata gaosi oloa o loʻo latou fai mai e leai.
  • E oʻo lava i le maualuga o oloa mai le taʻitaʻi gaosi oloa i le potu vevela o loʻo i luga o le vevela. Ua tupu tele le oona ma mafai ona afaina ai le soifua maloloina. O le tauemu e sili atu le faʻaaogaina mo le faʻaititia o ni fale e le o ni fale e le o iai.
  • Marepeoty. Faʻasalaga fausaga tusa lava pe tapunia faʻamalama e tatau ona "manava". A leai, e faatauku ane le leleilamepa i le ea, ma o le a aliali mai i luga o faamalama, ma o le a tumo solo le fiafia i luga o pupuni ma le taualuga. Faʻaaoga le palasitika palu ma le lelei o le lumanaʻi.

O le mea e lelei tele mea leaga, ae e le talafeagai mo le teuteuina o le nofoaga o tagata nofomau, faʻapea foi ma fale e tele ai taimi o tagata. O le faʻafitauli e mafai ai ona foia le hermetic membrane o polythylene, e taofia ai le pipiʻi o le kesi matautia. Ae le i ofuina le fale, e manaʻomia le mautinoa o ni papatusi e aofia ai faʻamatalaga faʻapitoa e taofia ai ia i latou mai le afi.

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_5

Faʻavasegaina

E tele ituaiga o palasitika palasitika.
  • Polystyreen osam. O oloa a le Prand PSB-C e masani ona fesoʻotaʻi ma le le mafai ona maua.
  • PPT o se masani masani polymer e aunoa ma le afi mumu.
  • Penofol - gaosia i luga o laina ma e iai se ata e sui ai.
  • Suavai vaega mo le faatumuina o finagalo o talosaga.

Faʻatonuga mo le faʻasee o 'au i fafo

Tele taimi e masani ai, oloa mai le PSB-C-25 Polystyrene o loʻo faʻaaogaina mo le Faʻalauiloa. E i ai le maualuga o latou malosi ma lelei le vevela o le vevela.

Meafaigaluega mo Galuega

  • Faʻamamaina le kusi e faʻamamaina ma se koneteina e mafai ona fefiloi ma le vai. O se palasitika pelvis poʻo se papupuni e talafeagai. Faigofie atili le mafanafana o le 'ai pe faʻafefiloi.
  • Se naifi po o le hacksaw ma se nifo lelei.
  • Metallic talaaga.
  • E mafai ona taofia e le mafiafia o tagata mamaʻi ma le tele o mea e mafai ona uʻuina se lio faaletonu, ae le paʻu i ai. Faatasi ai ma le mafiafia o le palasitika o le palasitika 5 cm mo se sima o le tino, o se solo e talafeagai mo le umi o le 9 cm, mo piliki - 12 cm.
  • Primer ma se faaputuga pulumu mo le faaaogaina.
  • Faapipiiina o Aam.
  • Tulimanu ma ata vali.
  • Mea ma Meafaigaluega mo le maeʻa.

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_6

Sauniuniga Lisi

O le faʻavae o loʻo kilia o le tuai o le papala, gaʻo ma pefu. O se vaega na aafia e fungi ua aveese. Tauemu ma isi o fuafua e tatau ona tapunia. O loʻo faʻalauteleina e le Spalatu, Aveesea le Faʻasalaga vaega, eleele ma faʻatumu i totonu o le siusiu-oneone palu. Ina ia puipuia le foliga o siama, o le antippititic tuufaatasiga. Mo le le talitonuina, o le muamua o le loloto o le mamafa o loʻo i ai o le antisestic o le a talafeagai. E faʻateleina le tulaga o le anoa ma faʻatupuina ai le faʻavae. E faʻaaogaina le Primer i ni vaega se lua. Muamua o loʻo faʻasalaina i le vai, faʻasolosolo e afa le tele. O le vaega lona lua e le o faʻaleagaina ma faʻaaogaina pe a uma ona faʻamama le muamua.

Manumalo e sili atu le aveeseina o le sima.

E alu i le pito i luga o le fale, o le ae manaʻomia le faʻamaligiina. E mafai ona latou faia ma o latou lava lima mai le laupapa pe faʻatau se seti o uʻamea uamea o elemene. O le mamao mai le vaomatua i le tausiga o mea e tatau ona i ai 0.5 m.

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_7

Mo le siakiina pe o le a le mea o loʻo sauni ai le laufanua, o loʻo fusi tasi le tasi, ma pe a maeʻa aso e tolu na alu ese ai. Afai e le o le toe gagau le itu i tua ma tumau le tautau, sa faia saʻo le galuega, e mafai ona e alu i le isi tulaga.

Faailoga

O afea e faʻamalosia ai puipui i fafo atu o le puao, o le tasi sizualtal ma tuʻutuʻuga foliga ua lava. E le manaʻomia le faʻailogaina o le tulaga o elemene taʻitasi, aua o vaega e le maua lelei pito. E le gata i lea, e matua manaia lava ma mafai ona solomuli i sina taimi pe a tatau ai.

Mo le makaina, o le a e manaʻomia se tulaga lasi, milletet ma se tamaʻi maea. E faʻaunaʻia, tuʻuina atu le saʻo, faʻamalosia le vali, ona e faʻatuaʻe ai lea. Pe a lavea, e alu ai se faailoga.

Faatoilaloina Tau

Faʻapipiʻiina o loʻo faʻatautaia mai le pito i lalo. I le leai o se poto masani, e sili atu le amata mai le mamao. O poloka e faʻapipiʻi i laina taʻitaʻi. Mo panels, sili atu nai lo le 5 cm mafiafia faʻaaoga se lagolago lagolago tutusa ma latou i le lapoʻa. O loʻo faʻasaʻo i luga o le faʻailoga i luga o le solo-fao. E mafai ona e faia e aunoa ma ia e aunoa ma ia, ae o le a sili atu le faigata o le maua o se sologa lelei. E le aoga pe a fai o le pito i lalo o le faavae i luga o le Faavae. I le va o poloka, o le vevela o le 5 MM - pe a vevela, latou te faateleina le tasi ma fetaomi atu le tasi, faavaivaia le sootaga ma le faavae.

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_8

Faʻamamaina Glue e faʻaosofia i le vai ma o loʻo faʻaaoga ma se nifo nifo i luga o le laʻasaga i luga o le 2-3 cm. Afai o le faʻavae e i ai le lautele o le ipu . E i ai tufuga ua mafai ona sosolo mai le cylinder e pei o se fasi fasi.

O vaega uma ua setiina i le tulaga. Ma o le mea lea e le o se pulumu, latou te tuʻu i luga o le laupapa mafolafola, faʻapipiʻiina vaega faʻataʻamilo. O le faʻailoga na tautua ai le filo ua faʻaloaloa mai le pito i le pito i se mamao mai le pito i luma mai le faʻavae.

Faaopopo mea e fai ai ni solo ma ni maa tetele. O le lautele o se vaega e le tatau ona tusia, ae le tatau ona toso tele tele. Ua tumu sooga i le kilia o Aam. O mea na totoe o loʻo tipi ese ma se naifi naifi pe a malulu.

Faaaoga le vaiama mo le gatete o puipui i fafo atu o le fafo e tatau ona ma le faaeteete. O le galuega e sili atu i le matutu o le tau. O le ofutino e le mafai ona tuua i le sili atu ma le lua vaiaso, ae leai se mea e mitiia ai le susu. E fautuaina e amata faʻamaeʻaina vave ina ua uma le frosting o le faga ma le fofo.

Vaʻai le faiga o ata, faʻatinoga e faʻapipiʻi ai mea i le puipui.

Faʻafefea ona fai ni maʻa lapopoa

Le poloka i le laina muamua, alu i tala atu o le faigata o le fale, e tatau ona faia se mamao tutusa i lona iuga. E manaʻomia lenei mea mo le faʻamamaina o le laina lautele. Ina ua uma le tulimanu i le nofoaga o le tutoʻatasi, sa i ai se fusi, i le laina lona lua o le a manaʻomia e tipiina ai se faʻasologa masani. O le kulimi e faʻaaogaina naʻo le vaega e ogatasi ma le faʻavae. O faʻamatalaga e le manaʻomia e faʻapipiʻi ai.

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_9
Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_10

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_11

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_12

O tulimanu foi o tulimanu e fai ma laei. Afai e te tuua se vaega mautu mai le pito i le ozas, o le a ia faamisi le malulu mai le auala.

Faamalama ma le Faitotoa Fesootai

A maeʻa ni meauni, o le a avea loloto i latou i le 5-10 cm. E lua auala e faʻatupu ai.

Metotia o le Faamauina

  • O malifa e foliga mai e masani lava. I lea tulaga, le a le mafai ona matala lautele mai le faitotoʻa poʻo le faʻamalama e pei lava o le i toe foʻi mai, aua o le sash o le a faʻaalia le papupuni i le foliga o le faʻamafanafanaga.
  • O sucks e faia i se tulimanu, ma faʻatagaina ai ona tatalaina le faʻatoa, pei o muamua. Poloka tipi faataamilo i pito. O le latou itu i fafo e tatau ona puʻupuʻu nai lo le totonu.

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_13
Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_14

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_15

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_16

Faamalolosia o lio

O le avanoa e faʻamalosia i le tumau o le tulimanu o loʻo i ai ma le ata vali i luga o pito. O galuega e faia i le faasologa nei.
  • Fua le numera sao o papatusi ma oti i latou ma le hacksaw. Afai e tatau, o le latou vaega o le latou itu i le itu tutusa e pei o le malifa., Ona alu lea i le latou faʻapipiʻi.
  • O polofiti e fuaina i luga o le umi ma tipi i se tulimanu o 45 tikeri i le faia o le keycile ma tulaga.
  • O faʻamatalaga ma le ata vali e faia ai le matafaioi o le lelei o le faʻapipiʻi i le pito o le tatalaina. E tatau ona faʻatinoina le 10 cm i le pito pito i luga e mautinoa ai le lima ma le puipui. O le tuʻufaʻatasiga o le taimi i le ao.
  • O le faʻalavelave e faʻasaʻo ai ma le solo i le sili ona lelei. Ua tapunia i latou i se vaifofo poʻo se fasi tipi ese mai omam.

Sauniuniga mo le Faauma

Ina ia faʻateleina le malosi o le fausaga, ua ufitia i se palasitika mouvai ma 4x4 sela. E amata galuega i avanoa. Muamua, o le malifa o faʻamalama ma faitotoʻa o loʻo faʻafefeteina ma se manifinifi vaega o le suamalie fofo ma ogatasi ma le faʻaaogaina o se tulafono poʻo se lautele spalalala. O le palasitika fetaui lelei, e fesoʻotaʻi i le vaega o le vaega, e faatofuina i totonu, ma utaina ma le spalala. O faʻamatalaga lava e tasi e faʻaalu i luga o tulimanu o le fale.

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_17

O le ie o loʻo i ai ni mea taua ma se ovatap 10 cm. E malea, o le tasi o le faʻafitauli o le fofo ua lava. Ina ua uma lona mago, o le laufanua ua tuu ma fola. Ona mafai ai lea ona amata le tini.

Ou te manaʻomia le vavaeeseina o se iner luga

E le tatau. E sili le faʻamalosia o le puipuiga i fafo atu.

O le tui o le puipui o le folauga mai totonu o totonu e matua le manaʻomia ona o lona le lelei ona o lonaona ma le afi. Tusa lava pe sui le ofu maulalo i mea, o lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina na o nei tulaga.

Tulaga mo le tui i totonu

  • Ventaila ma le faʻamafanafana e tatau ona faʻamaoni i mea tumaʻoti ma galue lelei.
  • O le ea e tatau ona mago. Ua le taliaina le pupuni i luga o faamalama ma isi mea.
  • Puipuiga ua fuafuaina mo uma luga.
  • E manaʻomia le fuafua o le mea o le a pe a le toe faʻafouina. E le mafai ona faʻatagaina ia maua i totonu o le na faapipiiina.

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_18

Faʻaititia le mea oona o polystyrene o le a o le a o le a le mafai ona o le a le mafai ona tupu. Kesi vaavaai e oo mai i le auala. Pau le tali o le faʻatuina lea o le lepelepale membranes mai polythylene, ae o lona uiga o le le aoga. O le palasitika e sili ona talafeagai mo fale le nofomau.

Faʻapipiʻi galuega o loʻo faia i le faʻavae lava e tasi ma le lisi o fafo.

Faamafanafanaina o faaputuga puipui

O le vaega lagolago e aofia ai le utupoto ma le tasi ma le isi. I totonu, e faʻatumuina i latou i mataupu mataʻutia, fafo o loʻo teuteu i plywood po o se nofoaga sima, ma vavaeeseina.

O loʻo faia le faaauauina o faʻavaʻa o faʻavaʻa, pe a fai o le afu a latou motusia, pe a fai o le susu o le a faʻaputuputu i totonu. Mo lenei, o le polythylene-faʻavae ata faʻapipiʻi. O lo o teu ai sina ananiga ma le tinoi i totonu o utupoto ma se lua sikoa. O le polokaina ua tuu i se mea e faʻapipiʻi ai le 20 cm. O nofoaga o e unduncusments ua tapunia ma Scotch. Ona sui le ata tifaga ma le stapler i laupapa lagolago ma tumau ma manifinifi auala.

O le ituaiga o le faʻavae o loʻo iai i le mea moni e mafai ona maua ai le faʻamalosi tino. O papatusi ma le mafiafia o le 10 cm aua le aveeseina le tele o avanoa, pei ona latou i ai i totonu.

Pa puipui e le FEAM: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma aoga fesoasoani 6063_19

E sili le faʻaaogaina o poloka pmb, e pei ona avea o latou ma afi le sili atu. E tatau ona manatua o le mea oona o loʻo i ai, o lea ua tatau ai ona puipuia le potu ma se hermestic polyethyne membrane ma teuteu.

Poocy panels o loʻo tu i le va o utupoto, faʻatumuina o latou avanoa avanoa. O le avanoa e latalata i le fagota i le fagota. Na tuufaasolo atu le tulaga i luma. O latou fula e le tatau ona taʻutaʻu e aua le fausia le malulu o alalaupapa.

Galue amata i fafo pe mai totonu - e le afaina. A maeʻa ona faapipiiina, o le mea leaga o le a tapunia e le auvae a le auvae a vaʻa. O le pulou hermeac e tu i itu uma e lua, ona sau ai le susu mai le potu ma le auala.

O le tekinolosi o pa puipui e ala i le folauga mai fafo e le ese mai le galuega i totonu. Sa matou talanoa auiliili pe faapefea ona fai.

Faitau atili