Tamini Taiala mo laupapa laupapa

Anonim

O loo matou faatasiaʻi ituaiga o vali ma matou fautuaina oe e faʻalogo iai pe a filifilia.

Tamini Taiala mo laupapa laupapa 6302_1

Tamini Taiala mo laupapa laupapa

O le Nomengells o valivali mea e faʻaaoga e puipui ai le laʻau e matua tele ma i le foliga sili ona taatele e mafai ona vaevaeina e le lautele ma fafo faʻailoga. O se vaega tele o mea mo laupapa laupapa, vagana ai le lanu ei latou lava, e aofia ai ituaiga uma o le taofiga ma le phim. O le saʻo filifiliga o le faʻaletonu, lomiga ma vali ma o latou fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga faʻatagaina oe e ausia le mea moni o le sili ona faʻatuatuaina o le sili atu ona faʻatuatuaina ma sili ona lelei, ata mataga. I mea uma, leai se mea sese tele tagata gaosi e fausia atoa lavelave o mea - o ituaiga o lomiga ma laiti, ma i totonu o le faʻaaogaina e tatau ona faʻagaioia. I le matou tusitusiga - o se auiliiliga atoa o ituaiga uma ma fautuaga, o le fea vali e filifili ai mo se laau.

Uma e uiga i le filifilia o le vali mo fafie

Ituaiga o vali i foliga vaaia

E tusa ai ma le tufuga

  • Acrylic
  • Vai tufatufaina
  • Alkyd enamel
  • Acrylic le aoga
  • Suauu

Faaopoopo Faapitoa

Fautuaga mo le Filifilia

Fautuaga mo le pisia

Ituaiga o vali i foliga vaaia

I foliga foliga, vali ma mea eseese e mafai ona vaevaeina i ni vaega taua e tolu: o le ofutino o leo, lafoai o lanu ma opaque.

Manino

I lalo o ofu faʻapitoa, puipui puipui (glaze), le afaina o sui ma faʻamatalaga manino. Atonu latou te aofia ai ni faʻaopopoga o pigments ma faʻailoa ai le fausaga masani o le laʻau. I lea tulaga, o laei e maualuga lava le avanoa e maua ai le suluiva, lea e fesoasoani e aveese le susu mai luga ma le puleaina. I le avea ai o se tulafono, o nei tuʻufaʻatasiga e aofia ai ia mea e faʻatino ai le matafaioi a le ultraviolet faʻamama. O le 'eleʻele foliga e maua ai le puipuiga mai le faʻatamala i lalo o le gaioiga o le la ma teteʻe i le matua. Toe gaosi e fautuaina pe a uma le 1-3 tausaga e aunoa ma le aveeseina o le vaega muamua.

Tamini Taiala mo laupapa laupapa 6302_3

Faʻateʻaina

O folasaga o le acrylic valiina i tausaga ua leva ona lauiloa lauiloa. Ia i latou, o vai ua faʻaaogaina o se isi tulaga, ma e pei foi o le fusi saito, poʻo a latou fausiaina. I totonu o le latou fefaʻasoaaʻi e oʻo atu i le 80-85% o le aofaʻi o le gaosiga o vali ma varnishes.

O le saʻilia na mauaina o se mafuaʻaga o le faʻaaogaina o ia ata tifaga e iloga ai le siosiomaga, vai ma le lanu tetee, isi, latou, latou o le arsor!

A maeʻa ona faʻaaogaina le laufanua ma le faʻavaeina o le ata, la latou faʻafitauli - vai - faʻafefe, o le faʻaiuga lea o le ofutino na avea ai ma mea leaga. Ae ao leʻi faʻaaogaina, o lona uiga, i afifi (faletupe, ma isi mea), o lanu tiga o loʻo faʻasaina. Latou te mafai ona oti ona o le faʻaleagaina o le emomisi ma fusi, pe leiloa le tele oa latou meatotino.

Tamini Taiala mo laupapa laupapa 6302_4

Opaque enamel

Faatasi ai ma le toe afio mai o le vai-faʻailoga ata, o le faʻaaogaina o ni suiga masani ma faʻaituau ua faʻaititia tele, e ui lava o loʻo lauiloa lava ona o le maualuga o le peleue, faigofie ma le faigofie ona faʻaaogaina. O latou autu autu oona oona ma afi afi. Alkyd, Vinyl Chloride, Acrylic, Polyarethane ma nisi e sili ona lauiloa i ata o vali.

Tamini Taiala mo laupapa laupapa 6302_5

  • O le a le faʻauiga o le faʻauiga mo fafie ma pe faʻafefea ona faʻaaoga: O se auiliiliga auiliili

Vaega o vali i totonu o fatuga

Acrylic

Acrylic, pe o le tutusa, faʻafefeteina, vali o ni fofo o le posciyth poʻo latou togitogiga i le okeni itulagi poʻo le faʻaleagaina) i le vai. O le taʻotoʻo na faia e latou e iloga e ala i le malamalama maualuga, faʻaolaina ma vai teteʻe. Afai o loʻo e sailia se mea e sili atu le valiina e sili atu le valiina o se laʻau, tali - o aʻoaʻoga acrylic e sili ona lelei mo galuega i totonu ma fafo. Ua maeʻa ona fefiloi ma faʻasaoina, fausia se lapoʻa (sili atu nai lo le 2,000 ata) lanu ganut.

Acrylic vali TIKUUVIV PIKA-THO

Acrylic vali TIKUUVIV PIKA-THO

Vai tufatufaina

Vai-emulsion (suavai-mautu poʻo le faʻapolofesa) vailaʻau - taofia o pigments ma faila i totonu o le operane operates, acylates ma le copoxy reslins ma isi malo.

E iloga e le vaega o le vai o le vai i le taotoga - o loʻo faʻaaoga le au o loʻo faʻaaogaina i le tele o pulumu poʻo se faʻaseʻe, o le vali ma fevae. E pei ona malie, o elemene laupapa e tatau ona toe valiina.

O le isi uiga uiga o le vai-o le proval prorylic vali o se taimi fiafia. O le olaga tautua e mai i le 4 i le 8 tausaga (i nisi mataupu e oʻo i le 10 tausaga). Peitaʻi, masani lava sui o lenei kulupu ua le faʻatagaina mai lagona maualalo, ma o latou faʻaaogaina o tupe maualalo maualalo.

Tamini Taiala mo laupapa laupapa 6302_8

Alkyd Valnish ma Vaimea

Alkyd Varnishes faʻavae i luga o Alkyd Reslins, tele glyphlehele ma pentaptholic, o loʻo iai vailaʻau, faʻasologa ma isi ata tifaga. Faaaogaina e fai ai alkyd sili atu. Alkyd sili atu - vali mea e faʻavae i luga o alkyd Vapnishes, ua faʻaaogaina e puipuia ai oloa mai uʻamea ma fafie.

Tamini Taiala mo laupapa laupapa 6302_9

Alkyd Valnish ma Spemels ua leva ona lauiloa o ni mea sili ona le mafaamatalaina. I se tasi taimi, na latou amata ona ave sui atu o vaitusi a le suauu mai le maketi. O nei oloa e i ai maualuga hydrophobicity (vai-recollence) ma o le mea lea ua faʻaaogaina mo le totoina ma fafo o le lautele o le tele o fausaga. O latou tulaga puipuia o le mea moni o le mea moni o se ata ma le mafiafia o le itiiti ifo 0.1 MM ua fausia i luga.

Alkyd vali duux dulis

Alkyd vali duux dulis

Ona o le mea moni o le faʻamamaina o nei mea e tupu vave, latou toetoe lava a le mafai ona ulufale i totonu o le laupapa ma le ata vali e le mafai ona tumau. O le uiga ese o nei faʻataʻitaʻiga ma le enamel e maualalo le vai ma le vapē o le vai, ona o le mea elemene o loʻo ufitia ai i mea e oso ai i le susture.

enamels Alkid ma enamel faavae i isi ni faila (alkyd-urethane, acrylate) o loo faaaogaina mo Valivali faavaa o faamalama, o faitotoa, fola, o, tonu lava na elemene e le tatau ona suia o latou tapulaa i lalo o le gaoioiga o le susu.

Ae e tatau ona e manatua lena mea, faʻatusatusa i vai ipu, e na o le a faʻaaogaina o ia i luga o le vali, pei o le a faʻamago ai fafie.

  • Filifili le sili vali mo meaafale: auiliiliga o tuʻufaʻatasiga mo mea eseʻese

Acrylic ma polyarethane varnish ma enamel

E tele mea tau ona faaonapo nei o loʻo i ai ni faʻafitauli o meaola e aofia ai le acrylic ma polyarethane e sili atu ona leaga ma vario. O polyretatthane o tulafono faapitoa, talu ai o ofutino e faʻavae i luga o latou e faʻasino i luga o le maualuga o le teteʻe ma fafo atu. Peitai, e ui i le tulaga tutoʻatasi, maualuga uiga lelei ma sili ona lelei puipuiga meatotino, polyarethane o mea e sili atu le tele o mea tau (isoyanis). O nei vaivaiga e leai se eseesega o acrylic fesuisuiai ma sili atu, e maualuga foi le malamalama ma le lanu. O loʻo faʻaaogaina mo fafo ma totonugalemu lanu o puipui, faitotoʻa, faʻavasemata ma isi fale faʻatulagaina.

Dists Tex mo Wooden Tractides Infodi

Dists Tex mo Wooden Tractides Infodi

Suauu

Suauu Souts - le mafai ona faʻaleagaina pignis poʻo a latou fefiloi i OliF. Aofia ai dicakal ma feoplettants (savali). O loo matou gaosia e le Desese (pasty) ma sauni-i-faʻaaoga (vai). Talu ai nei, o tuufaatasiga ia o loo faʻaaogaina ai le olive o se fusiʻapeʻapeʻapeʻapeʻapeʻapeʻapeʻapeʻapeʻapeʻapeʻapeʻapetasi, pe a maeʻa le faʻaaogaina o le laufanua. O lenei ua avea ma muamua ma le faʻaalia o le fou, sili atu le alualu i luma ituaiga o vailaʻau. E tatau lava ona maitauina i totonu o le faʻaulufaleina mai o vali, suauʻu ua le maua.

Faaopoopo Faapitoa

Primer - o le eleele mo le ogatasi o le lanu o le pito i lalo ma le siʻitia o le faʻauiga (o le faʻamalosia o le stratum o vali vali i le pito i lalo) e latalata i le pito i lalo)

O le Primar o se faʻamalologa o pigning poʻo se paluga o pigments ma faʻapipiʻi, faʻaaoga i le vali luga ma le faʻamalamalamaina pe a faʻamamaina o le sili ona lelei o le vali.

Tamini Taiala mo laupapa laupapa 6302_13

Auala e Filifili ai Pints ​​mo Fafie

  • E fiafia lava oe mai i le togavao (mo fale lagolago lagolago (folau, ogalaau, puipui), o papa e masani ona faʻaaogaina, ma le taua o le fafie.
  • Vaʻai i aiaiga o faʻavae o fale laupapa - mo se faʻataʻitaʻiga, o le i ai o le suluimea maualuga.
  • Mafaufau i le avanoa ma metotia mo le muamua gaosia laupapa laupapa ma mea aʻo leʻi faʻapipiʻiina.
  • Amanaia le ono mafai ona toe gaosi.
  • Ua ou mataala i le vali le talafeagai ma ofu muamua.

Tamini Taiala mo laupapa laupapa 6302_14

Ponesi: Fautuaga mo le valiina o le fale laupapa

O le autu autu o le faʻaaogaina o le faʻavae o le tutusa ituaiga o le taimi muamua. Ae o le a se mea e fai, a leai se tasi e manatua lenei mea, ae leʻo le mafai gafatia? I le tulaga lea, faaalu le ata vali ma le abrasveve skurtur. Afai e tumau le nifo i luga o le papae, e foliga mai, o le mataga (vai-vai lua), ma afai e frep, pe o suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o le suauu, po o suauu Afai o le fale laupapa na mulimuli ane vali sili atu nai lo le 10 tausaga talu ai, ona mafai ai lea ona matou fai atu lena ono, e mafai ona matou fai atu lena pe alkyd enamed.

Vali dufa premium woodflex

Vali dufa premium woodflex

A maeʻa ona faʻamatalaina le ituaiga atavali, e tatau ona e saunia le laufanua i le lanu. Ina ia faia lenei mea, aveese le agging ma le fetaui lelei. E masani lava ona lava lenei mea, ae a o le laualuga ua tautalagia i le tele o taimi, o nisi taimi e tatau ona e soloia uma vali vali. Ina ia faʻafaigofie ai ona aveʻesea le suauu tuai, o le laufanua e mafai ona mafanafana, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o se lauulu faʻapitoa. E mafai ona e faʻaaogaina le tele o meaʻai mo vali. O luga o le ata e tatau ona valiina e tatau ona mago ma faamamaina mai le paʻu, palapala, gaʻo ma pefu. E sili atu le talafeagai mo fefaʻatauaʻiga - o le ea e mamao mai le faʻamama e vali ai e aunoa ma se sauniuniga lelei. Aua le salamo i le taimi ma taumafaiga i le faʻaogaina o sauniuniga, faia ma le faaeteete mea, ona tele ai lea o le ata vali.

  • Uma e uiga ia Aerosol Pailts: Ituaiga, Fautuaga mo Filifiliga ma Faaaoga

Faitau atili