Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga

Anonim

Matou te taʻu mai ia te aʻu e te manatu pe a filifilia le ituaiga o faavae ma o fea o togafiti e sili ona talafeagai.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_1

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga

O le mamanu faʻalagolago i le tele o fausaga, e tatau ona ia tatalia, i uiga o eleele ma o latou faʻavaeina. Latou te aafia ai le malosi o le pulega, le faʻaogaina o le loloto, o le tulaga o le faʻanoanoa i le nofoaga na fausia ai. I le nofoaga lava e tasi, e mafai ona ese lava faʻatatau i le mea o loʻo iai le 'upega tafaʻilagi - i se maualuga atu poʻo se maualuga, latalata i le vasa mai ia. Le vaega o le tamaoaiga, le faʻafaigofie, le ono mafai ona nofo ai i luga o meafaigaluega faʻapitoa i luga o le togafiti. E aoga le mafaufau pe fia tagata o le a galulue i luga o le fale. E tatau ona i ai la latou taimi e sasaa ai seiloga na ia puʻeina, e mafai ona faigofie ona faʻapipiʻi se poloka mamafa, faʻatulaga le faʻagasologa e le faʻalavelave i soʻo se tasi. Ia faia le faavae i lalo o le faletaavale e aunoa ma le poto masani, e aunoa ma le poto masani i galuega, e te manaʻomia se sitepu-ala-sitepu faʻatonuga.

Faavae mo se faletaavale ma au lava lima

Meatotino o le eleele
  • Minerale tuufaatasiga
  • Susu ma le vai

Fanua faavae

Ribbon fausiaina

Poles ma faaputuga

Filifiliga Filifiliga

O le Amio AOAO A LE FILIFILIA O SE ITULAU O LE LALOLAGI

Ae le i faia se faavae mo se faletaavale, e tatau ona e mafaufau i uiga o le eleele - O se tasi lea o mea sili ona taua itu pe a filifilia se mamanu. Afai e malu tele ma mobile, o le a tatau ona e faia se faʻavae loloto ma se malosi malosi faʻamalosia e faia ai e fetuutuunai. I luga o se matutu matutu luga e mafai ona e faia e aunoa ma nei puipuiga. O uiga o le eleele e afaina ai ana 'ava malosi ma le susu.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_3

Minerale eseesega

I se vaega faʻapitoa, e mafai ona e filifilia le papa ma oneone o oneone. Latou te i ai le maualalo o gaioiga ma tausi lelei lelei. A faʻaaoga ia latou, e le o i ai se mea e te alu ai eli faʻapitoa poʻo togi ma le tele o faaputuga lapisi. O le loloto o le ofi i lenei mataupu o le averesi o le averesi o le 0.8 m. Ship Greats, Caveve ma nutimomoia Granding le maualuga maualuga le mafai. E iai foi le malosi o le oneone ma le mautu. I le ogatotonu o Lane, e faʻaaogaina faʻatasi ma lapisi ina ia faʻamalosia ai se osofaʻiga faasaga i aʻafiaga o eleele ma le faʻamalieina o le eleele. I nei itulagi, omea, ai falaoa, o salumusa le puleaina. Afai e te atiaʻe tuʻusaʻo ia i latou, o le fausiaina o le a le umi se taimi.

Mo le sili atu o le maualuga, e maualuga le gaoioi o le gaoioi. Latou uu vaipuna lelei, lea, faʻalauteleina pe a faʻaʻaisa, faʻamalosi i luga o le fausiaina o le pito i lalo. I le tautotogo, a liu le aisa, o le toe faaleleia faagaoioia. O lenei malosi o le a le tumau i le faʻavae tusa lava pe o loʻo i ai le faʻamalosia faamalosia. I lalo o nei tuutuuga, e manaʻomia le totogiina ona o le tauʻaina nei i le tulaga o lona pagia. E tatau ona i lalo ifo o le maualuga o le faʻaʻaisa.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_4

Heady Headyty ma Vai Vai

O lenei vala e le o se taua taua pe a fai o le fauga e faʻatautaia i luga o papa papa poʻo oneone. I le vaeluaga o le fatafata, e matua puleaina ai le maaafia, o se tasi o sili ona taua i le fuafuaina. O le Clay e taofia ai le susu na faʻaleagaina ai le faʻavae i le taimi o le vaitau o le vaitau ma le teteʻe atu. I le faʻaopopoina, e faʻafetaui ai, mafua ai le faʻaleaga o mea. O le tulaga ua faʻateleina i le tautotogo ma le tautoulu pe a liusuavai le kiona, ma tele tele le timu. O le mea sili ona faigata o le mea pupuu i lalo ifo o le maulalo, aemaise latalata i le vaitafe po o le vaituloto, pe i totonu o le swampiny eria. E foia le faʻafitauli, e tatau ona e inuina le alavai alavai.

Ina ia iloa le auala e latalata ai i le laufanua o le eleele, e masani lava o se sperta - o se pupuʻu pupuʻu. Mo lenei, o loʻo faʻaaoga le aug ¯ a le aug ¯ a le aug ¯ a le au tusi lesona. O le loloto o le faavae i lalo o le faletaavale e tatau ona sili atu o latou tulaga i le sili atu 0.5 m.

Fanua faavae

O se faavae totogi e mafai ona apalai i soo se tuutuuga ma e mafai lava ona fealuai ai i puipui mamafa tele. O se monolithic sirrizic sprizol faʻamalosia sima sima faʻapipiʻi i luga poʻo lalo ifo o le tulaga o le faʻaʻaisa. E le lelei o ia i sea faʻaiuga o lea faʻaiuga o le lavelave lenei - ile lavelavefa o mea faʻatulagaina ma galuega. O nei mea uma e totogi ai le tugaluga ma le talitonuina. O le poloketi e faasino i le vasega o lavelave ma taugata. E manaʻomia pe a o isi filifiliga e le talafeagai. O le faʻavae e mafai ona faʻaaogaina o se foloa, e mafai ai ona sefe le taimi ma mea e fai. O lona foafoaga e faia i le tele o tulaga.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_5

Laasaga-i-sitepu faatonuga

Muamua, o le nofoaga e tuu ai le maea na nonoa i sipela. Ona latou faia lea o se aluga mai le oneone ma le maualuga o le 10 cm. Mai luga, o le maa nutimomoia ma le tele o le 3-5 cm i totonu o eleele . Ina ia le faaitiitia le aluga o le aluga, o lo o faasusuesea mai le hese ma faamau ma se tusi lesona. E mafai ona fausia ai i luga o lona lava, mai le mamafa mamafa, na faatau faatau atu le au.

O le Pertimeter e fausia e se galuega faʻatino mai laupapa ma le mafiafia o le 3 cm. Ina ia le tipiina le vaifofo, e faʻamalosia e le penisiu. I pito, o le palapala ua tofoina. Mai totonu, o le mea e faʻapipiʻi ai le galuega ma polythylene. Ona faia lea o le mea. O le pito i lalo o loʻo ufiufi i Geotexles, pe a maeʻa le liligiina o se sima fofo o le M100 faʻailoga. O le vaega e le tatau ona sili atu ma le 2 cm. Ina ua maeʻa se tulaga, o le faʻafetaui ua togafitia i le eleele gaosi. Masani ona faʻaogaina binamemen mo lenei.

Ina ua uma ona mago, o le vai susu ua maeʻa i le foafoaina o le faamalosi tino. O le lua grids o loo taoto i luga ma lalo, na fusifusia ma uamea papa. O la latou vaega ma se ipu mafiafia o le 20 cm e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 cm, ma le mafiafia o le 30 cm-1.6 cm. Rods e faʻaaoga i le preseng i le 20-25 cm. O le faʻavaʻa e tatau ona faʻaseʻe i ai le sifi O le loloto o le 5 cm. O lenei nofoaga i luga o le pala palasitiga tu.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_6
Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_7
Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_8
Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_9

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_10

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_11

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_12

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_13

O le faʻatumu e faia i le taimi - a leai o le fusi o le faʻavae o le faʻavae e ono tupu. Ina ia faʻamaufaʻailogaina mea, o le loloto o le vibtor o loʻo faʻaaogaina poʻo se mafiafia o le faʻamalosiʻau rod.

Ribbon fausiaina

O se auivi sa faia e le faiga o mea faitino, pe aoina mai poloka. Ua tu i totonu o le tului o le faletaavale ma tautua o se lagolago mo ona puipui. Lelei lelei mo ituaiga uma o eleele eleele, uiga i lona loloto loloto.

Laʻititi loka e faʻaaoga mo naʻo fale o le tino e aunoa ma le potu i lalo. O le eleele e tatau ona i ai le laititi o laugatasi ma maua ai le maualalo pe faʻafefe le tausuaga. O lenei filifiliga o loʻo fautuaina mo ni itulagi, e aofia ai le Northern, i le mea o le alavai e sili atu i le tasi mita. O lenei e faʻamatalaina i le mea moni e le mafai ona faʻatagaina le tele o le eli ai se pu tele mo se fale le nofomau. O lenei filifiliga e masani ona fai. E sili le aoga ma faʻamalieina aia uma mo le malosi ma le faʻamaoni.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_14

Afai ua fuafuaina le masini o le matau o le vaʻai, o le maualuga o ona puipui e tatau ona i lalo ifo o se mita.

Filifiliga o mea

  • Slagoblocks - Faaaoga Atoa. Latou te le taugata ma e maualuga lona malosi. O le faaletonu e aofia ai le maualalo le tetee i le transverte avega ma vaivai le susu o le, e le talafeagai mo eleele omea susu.
  • O poloka poloka - e tutusa le leaga. E i ai a latou laiti ma talafeagai i le faiga. O lo latou uiga faʻapitoa o loʻo lelei le vevela o le vevela. Talafeagai mo fale moli.
  • Cerarazite poloka e puipuia lelei mai le malulu, ae le mafai ona ave avega. Ona o le tele o mea matala o le matala, e manaʻomia ai le eletise. Cerarazite e faigata ona faagaoioia. A tipiina, na ia tagi, fausia se pito le mautonu.
  • Faʻamalosia sima o se tulaga lautele, lea e mafai ai ona e faʻatulaga lautele auiliiliga. Afai e tatau, faʻaopopoina, faia poʻo le fatuina o pori, faʻagesegese poʻo le faʻavasegaina o le rate e mafai ona folasia atu i totonu o le palu. O lana tautua olaga o le 150 tausaga, o le faʻalua lea o taimi na sili atu nai lo filifiliga muamua ma faʻatolu taimi e sili atu nai lo le piliki.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_15

Faʻafefea ona liligi le faʻavae mo le faletaavale

Ia malamalama poʻo le fea ituaiga o loʻo manaʻomia mo le faʻavaeina o le faletaavale, e tatau ona e fuafuaina poʻo fea tapulaʻa e manaʻomia. Mo oneone ma le rock base, m200 ma le M250 vaega o loʻo faʻaaogaina, mo le omea - m250 ma le m300. O le maualuga o le ituaiga, o lona uiga, o lona vaivai, lea, ua faʻaaogaina le MMD00 i le taimi o le fausiaina o faʻavae. Faatasi ai ma le tele o puipui o puipui ma le loloto o le ufiufi i luga o le 0.3 m, m150 e talafeagai. Mo le itu i matu, e sili atu le faʻaaogaina o le palu faatasi ma faʻaopopoina o loʻo faʻateleina ai le palasitika. Faatasi ai ma le maualuga o le eleele eleele, e tatau ona fai le suavai. I le paluga e mafai ona e ulufale i le hydrophobic faaopoopoga.

Muamua e tatau ona e fuafuaina le fua, tele o le fausaga, meatotino o le eleele. Ona e manaʻomia lea ona e fuafua uma tapulaʻa o tapulaʻa ma le numera o fale mea talafeagai e fausia ai. Ina ua maeʻa le mataupu faʻavae, e tatau ona sauni se togafiti, afai e tatau ona sauni, pe a mafai, e faʻasao mai mea uma e faʻalavelave i galuega. E fautuaina le mafaufau muamua i le tulaga o mea faʻapitoa ma faʻamama le nofoaga mo le teuina.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_16

O le tulaga ua faailogaina i siteki ma maea a le maea, ua faaloaloa atu i le va o latou. O loʻo faʻapipiʻiina i itu uma e lua o le lumanaʻi o le lumanaʻi e tutusa ma le tasi ma le isi. O lona averesi lautele e tusa ma le 40 cm, o le loloto o le 50 cm.

O le pito i lalo o loʻo ufitia i le oneone oneone ma le mafiafia o le 20 cm. O lea e le faʻaititia i le taimi o le fausiaina, o loʻo faamau ai le vaalele o le suavai. Mai luga, iliili pe tuʻituʻi se vaega o le 10 cm ua liligiina. Ina ua maeʻa, o le mea e mafai ona tuleia ai le 25 cm. E tatau ona tulaʻi mai ai le eleele. Faamalosia le laueleele mai i pa. E mafai ona faia le auvae i le va o puipui, i le fao. Ma o laupapa e leʻi lavea, e manaʻomia ona taʻitaʻia e papa tulaga.

Ina ua sauni le fale gaosi, o ona pito i lalo ma pito i lalo o puipui ua tumu i polythylene po o rubbroid. O le faʻamalosi tino na aoina mai se toʻotoʻo ma se koluse vaega mai le 0.8 i le 1.5 cm. Latou te fesoʻotaʻi ma isi o loʻo lelei le suʻega lelei. O le naunautaiga o le naunautaiga mai le pito i lalo o loʻo i luga o pito, o le aufaasoga faʻapipiʻi ia i latou ma le laʻasaga o le 20 CM. Mo le tele o eleele, o le sili atu o le tele o le auvae ua manaʻomia. Nai lo le transversee, uamea puipui ma se taamilosaga kolosi o le kolosi e masani ona faaaogaina. Ia o le uamea e le fesoʻotaʻi ma le siʻosiʻomaga, o le faʻavae o loʻo tuʻuina i luga o lapisi lapisi. E tatau ona tuʻuina i se fofo i le loloto o le 3 i le 5 cm.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_17
Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_18
Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_19
Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_20
Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_21

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_22

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_23

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_24

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_25

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_26

E manaʻomia le mautinoa o mea faigaluega uma e avanoa, ma e leai se mea e faʻalavelave i le fofo o le fofo i le lua. Afai e aumai e se loli, e tatau ona e tausia e mafai ona ia ulufale i le togafiti. E sili atu le talafeagai le faʻaaogaina o se sima sima. O le fofo e tatau ona tuu i le taimi e tasi - A leai e pei o le a aliali mai.

Ina ua maeʻa le faʻatumuina o le tau vevela, o le mea e sili atu ona tapunia vaega e tapunia ma se ata tifaga poʻo se isi mea, talu ai o ni faʻafitauli e ono aliali mai o se faʻamoemoega. O le fofo o loʻo maua ai le malosi o le ulu mo le fa vaiaso. O le a mafai ona ia tatalia le tele o le tagata i aso e sefulu, ae o le a le toe tolopoina o le a lafoina seiloga e tolopoina le atoa atoa.

Faaputuga faaputuga

O le faaputuga tupe e tatau ai pe a fai o loʻo faʻatautaia galuega i eleele livi, ma e tele le fausiaina. E ave ni faaputuga o le a manaʻomia se metotia faʻapitoa. E i ai le isi vaifofo. O pou e mafai ona faia i ou lava lima taumatau i luga o le togafiti.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_27

I le tulaga o le lumanaʻi, e manaʻomia le eliina o le pu o le 50x50 cm i le loloto o le 75 cm. E tatau ona faʻatulaga i le mamao o le tasi. I le pito i lalo, o le oneone e ufiufi i se vaega o le 20 cm ma le jet o le vai o le ramling. I luga o itu o loʻo i ai se galuega mai ippes o Plywood poʻo laupapa. E tatau ona faatino i luga o le laualuga mo le afa o le mita. E faʻamalosia mai itu uma, o mata faʻafeagai o loʻo faʻamalosia i fafine. I totonu o le folaina e le faʻaputuputu pupuʻu ma lologa ma se fofo.

Faasee le auvai

O se tuʻufaʻatasiga o le lipine ma koluma. O le utu o le 40 cm lautele o le 'eli faataamilo solo. I totonu, tasi le mita ua faia i ai ma le sitepu o le tasi i le lua mita. E mafai ona latou lapotopoto pe sikuea ma e sili atu le lautele nai lo le utu. O loʻo faia i le loloto o le faʻaaogaina o vaipuna.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mo se faletaavale ma ou lava lima: auiliili faʻatonuga 7503_28

I le pito i lalo ua faamalieina i se oneone oneone. O le pepa faʻamaonia e mafai ona avea ma mea lelei atigipafu mea, fuliʻau i totonu o se lisi, po o se paipa o se lapoa o le lava lautele. Mo se lapotopoto koluma, o le steel strel faia o ni paʻu paʻu ma le lapoa o le 0.8-1.5 cm ua faia.

Faitau atili