Faʻafefea ona tuʻu le laupepa faʻapipiʻi e tuu se auiliiliga faʻamatalaga mo le amataga matai

Anonim

Matou te taʻuina, aisea na tuʻu ai le 'olo ma faʻafefea ona e faʻatino lelei galuega.

Faʻafefea ona tuʻu le laupepa faʻapipiʻi e tuu se auiliiliga faʻamatalaga mo le amataga matai 7921_1

Faʻafefea ona tuʻu le laupepa faʻapipiʻi e tuu se auiliiliga faʻamatalaga mo le amataga matai

Lavea lamolemole e le o se mea e ave ai tagata faʻatau, ae o le tulaga talafeagai mo le lelei o le faʻamaeaina. E mafai ona e finau mo se taimi umi, faʻafefea ona sili atu le maualuga o le vaalele, ae afai o eseʻesega eseese, leai se isi mea, e le mafai ona faʻaleaogaina. A maeʻa ona faʻapipiʻiina, e manaʻomia le faʻamaualalo. Mo i latou e o o le a faia mea uma ia latou lava, o le a tatou auiliiliina pe faʻafefea ona tuʻu.

Mea uma e uiga i le Plasterboard fana

Aisea tuu le shnothe hl

Faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina o le spike palu

  • Sauniuniga
  • Tapuni o Sams ma Faapipiiina pu
  • Faaumaina o tulimanu
  • Ogatasi o vaalele

E tatau ona e tuu le laupapa i le taimi muamua

E tatau ona e tuu le laupapa i luma o le faʻapipiʻi o le pepa puipui poʻo le ata vali? O le manatu e maeʻa ai le galuega e le manaʻomia e le pei o se tasi. Aemaise pe a fai e faigata, pasdsting ma ave le tele o le taimi. E tonu lava ia o le manaia. O le mea lea, o le toʻatele o aliʻi amata ua fesiligia e uiga i le talafeagai o le faʻaaogaina o se putty faʻapipiʻi i luga o laupepa o le GLC. Ae maise lava, e foliga mai ua lamolemole. O nisi taimi e matua sili atu, ae o le tele lava e masani ona faailogaina faaopoopoga e tatau.

Vali, aemaise le matagofie, faʻaalia le faʻaititia o sese. Ma e tele a latou mea i luga o le plasterboard. Amataina i le maualalo-saoasaoa dints mauaina i le taimi o felauaiga poʻo faʻapipiʻi, faʻaiʻu i pu i ai o mata o le tagata lava o oe na taliaina. O le pepa puipui e mafai ona lalafi ai se vaega laititi o ni faaletonu, ae o le toʻatele oi latou o le a latou faʻaalia ai foʻi. Mo lenei mafuaʻaga, o le faʻavae mo vali poʻo lalo ole pepa puipui e tatau ona ufiufi ma le faʻaeteete.

E faigofie atu le sauniaina o se pepa laupepa i lalo o le paʻu poʻo le teuteu teuteu. Ae o lea ua tatau ai ona e tapunia lemu le sooga, o sui ma lagona o fusi fau. O lea, i lalo o le vali, o le faʻavae e salu atu i ni vaega se lua: Amataina ma maeʻa. I lalo o le pepa puipui, aemaise pe afai latou te mafiafia, naʻo le tasi le vaega o le paluga o loʻo faʻaaogaina. O le laufanua i lalo o le Tile e le mafai ona tuʻuina, ae o le umi atoa le maualuga o faʻaletonu.

Faʻafefea ona tuʻu le laupepa faʻapipiʻi e tuu se auiliiliga faʻamatalaga mo le amataga matai 7921_3

Taulimaina le laupepa i lau oe lava lima: laasaga-i-sitepu faatonuga

A o le i amataina galuega, e tatau ona e filifilia le mea. E tolu ituaiga o tuʻuga i faleoloa: Polymeric, Gypssum ma le faʻaaloalo. O le filifiliga mulimuli e sili le le faaaogaina. O le fofo o le a le palasitika. E faigata ona faʻauma, ma sili ona taua, e toetoe lava a le mafai ona faʻamamaina. I lenei auala, o le vaalele mafolafola e matua faigata lava.

Gypsmom Pression o loʻo palasitika, e paʻu tele, aua le gagau. E te manaʻomia ni mea eseese se lua: Amataina ma faʻaiʻu. O le muamua e sili ona iloga e ala i ni vaega tele o le faila, ina ia lelei ai le nana. Mo tulimanu ma soʻoga e i ai tapenaga faʻapitoa, e mafai ona e filifilia. Ua maeʻa foʻi ona solomuli fofo, o loʻo latou faʻalelei lelei le faʻavae. O lenei tulaga lelei e sili ona lelei polymers faʻavae faʻavae.

Pe a filifilia, faʻaeteete i le ituaiga o le vailaʻau. E mafai ona avea o se fofo o le fofo, latou te faʻatau atu i le tane. Ua lava na o le fefiloi ae e te lei tuua. E masani ona tele na gaosia polymer pasta. Gyptum masani faatau i le ituaiga o le mama powder. Ae le i faʻaaogaina e fefiloi ma le vai. E manaʻomia le faia o lenei mea i le faʻasologa e tusa ai ma faʻatonuga. A leai, o sui o le fofo o le a suia.

O le tau manaʻomia o le vai o loʻo liligiina i totonu o le koneteina, ma ni vaega laiti ma le faʻamalosi tino e moe ai le powder. Ua lelei le mea lilo, pe a uma ona totoe mo le 10-15 minute, ona toe tiga ai lea. O lenei ua sauni e galue. Mo le tasi e taliaina, o sina laititi o mea e fefiloi. O le a mago lava le mago, ma e le mafai ona faia se vai vai.

Faʻafefea ona tuʻu le laupepa faʻapipiʻi e tuu se auiliiliga faʻamatalaga mo le amataga matai 7921_4

Galuega sauniuni

E tatau ona aofia ai muamua. Skip O lenei tulaga e le mafai ona fautuaina. E faia e le Primer ni galuega se lua i le taimi e tasi:

  • Faaitiitia le mitiia o le faavae. O le mafaufau o le GLC e faʻamomoina, e faigofie ona susu le susu, o le faʻaaogaina o le amataga faʻaitiitia le tafe o le tafe o le fofo.
  • Faateleina le kasa poʻo le aʻi feʻaveaʻi i le va o mea. O le tulaga lamatia o le tuai, o le faʻavae o le ea o le ea ua faʻaititia, o le faʻauma e pa'ū i laiti.

Ia tatou nonofo pea i le filifiliga o le Prices. Tonive le GLC i le Spacing Mass e sili ona lelei mo loloto loloto. E mafai ona e filifilia le fausaga mo taimi punou. Ole mea e te faʻapipiʻi i luga o le punosi, faʻalagolago i mea ua fuafua e tuʻu ai. O le pepa puipui o loʻo faʻaaogaina i lalo o le pepa laulau, e faʻaleagaina ai le vai. I lalo o le atavali faaee atu se muamua o le loloto o le loloto po o le mimita vali. E tatau ona tatou faʻamaninoina i fautuaga a le tagata gaosi oloa.

Eseese lomiga mo nofoaga susu ma mago. E tatau foʻi ona mafai ona amanaia le taimi lenei pe a filifilia. Afai o loʻo iai se mea lamatia i le foliga mai o le tino poʻo le fungas e sili atu le aveina o se vailaʻau ma ni vailaʻau a se vailaʻau. Priging o le sili ona talafeagai e faʻatino ai le 'aveʻese, mo tulimanu ma faigata-i-mea-taunuʻuga, o le pulumu o loʻo faʻaaogaina. E mafai ona e faʻatautaia uma ma le pulumu. O le palapala e sili atu lona tele, i le tasi vaega. O isi galuega e faia pe a uma lona matuitui atoa.

Faʻafefea ona tuʻu le laupepa faʻapipiʻi e tuu se auiliiliga faʻamatalaga mo le amataga matai 7921_5

O le faamau ma faapipiiina o pu

O loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina faʻapitoa. Ua tootutuli tutusa ma le masani ai, ae mago i sina vave vave. O le mea lea, i le taimi e vavaeeseina ai se vaega laititi. Mo pu faamau, o le a e manaʻomia se tamaʻi sapati.

Auala e Tapue Aim

  1. Na matou tufatufa atu sina auala i le mea faigaluega.
  2. O lo o matou fetaomi atu i luga, matou te faia sina faʻamalosi i luga o le ulu o le tagata lava ia. O le nifo ua tumu i se tumutumu vaega.
  3. I le nofoaga tutusa tatou te faia ai le mea faigaluega, aveese le faatalatalanoaga o le fofo.

E faʻapena foʻi, tapuni uma o pu. Faafefe lea e sili atu faigata. O le a matou fuafuaina le auala e tapunia ai. O le tekonolosi e faalagolago i le mea e faia ai le pito o le laupepa. O nisi o papatusi i le gaosiga faiga o loʻo faia ia tuʻuina atu taualumaga. E aliali mai le pito o le pito i se tulimanu o le 45 °.

Auala e galue ai ma le faamalosia o le laina

  1. Matou te saunia le faamalosiauga le faalagolago. E mafai ona palasitika pe pala po o le pepa. Tipi se fasi fasi mea manaomia. Pepa susu i vai mama.
  2. Matou te ave se spalala, sikoa se fasi pepa.
  3. Faatumu lelei i lona itu i ina ua tapunia atoa.
  4. Fetaomi le pepa pepa. Matou te pipii i le lipine i le tagata.
  5. Matou te ave le spaula ma amata ona fetaomi le malosi o le elemene i le digwall. Agai mai le ogatotonu i pito. O le fasi mea o loʻo aliali mai i le taimi lava e tasi ua aveʻesea.
  6. Toso le le fiafia ma le laualuga ma luga. Mo lenei, toe tasi ona tatou ui atu i ai ma le statty tele.

Faʻafefea ona tuʻu le laupepa faʻapipiʻi e tuu se auiliiliga faʻamatalaga mo le amataga matai 7921_6

Sherryyanka solia nai lo pepa. O ana fibre e mafai ona feita ma le alu ese mai le asa. E mafai ona faʻasaʻo teisi. Ribbon kelu i luga o se matutu matutu. Ona faatumu lea ma le paluga, ogatasi. O lenei faiga e faʻafaigofie ona faʻatino ma e leai se tele o taimi, ae e i ai le avanoa o le manaʻo o le gaogao i lalo o le grid.

Laupepa ma le unicriming pito i luma ae leʻi mafai ona tipi soʻo. Fai i ai lava:

  • Afio mai ia fola laupapa. Mo lenei, o le susu susu e tele na leai. Matou te toe faia le taotoga lua pe tolu taimi seia o le gyptum o loo milo.
  • Matou te ave se naifi ma le maʻai ma le maʻai, o loʻo tipi lemu le pito i se tulimanu o le 45 °.

Ae le i galueaina, o le soʻofaʻatasi soʻofaʻatasi e sili ona faʻamuamua. A uma lena, ua tumu i so o se auala na faamatala atu i luga.

Faaumaina o tulimanu

O le ata o totonu ma fafo atu eseese eseese. Mo le faʻamalosia o le nofoa o le faʻatagata o le taualuga o le faʻapotopotoina ma le puipui poʻo puipui lua, o le ceath Nethnutpa poʻo le pepa ta. Tekonolosi faamanatuina galuega ma sooga. Muamua, o sina vaipuna ua tuu i totonu o le tulimanu, o se lipine o lo o tuu i luga. Ma se taumafaiga na oomi ai lona tulaga. E sili atu le mea ua faʻamamaina, i le taimi mulimuli ane o le vaalele.

Faʻafefea ona tuʻu le laupepa faʻapipiʻi e tuu se auiliiliga faʻamatalaga mo le amataga matai 7921_7

O nai tulimanu i fafo atu e vavaeeseina ai sina faigata. E galue, o le a manaʻomia ona e faʻatauina le tagata faʻasaina o le almininim poʻo le palasitika tulimanu. O nisi o matai e pei o le teuteuga ma le mellibmized itu i luga o se pepa. Ua taua ai foi i latou o tumutumu, i le igoa o le tagata gaosi kamupani. O le faʻaaogaina o nei vaega e mafai ai ona e faia le sili atu le lamolemole suiga i le vaalele.

Faʻafefea ona faʻamau le tulimanu ma le stroke

  1. Fuaina ma vavae ese le faʻamalosia o elemene o le umi umi.
  2. I itu uma e lua i le checkeong order matou aumaia se kalama o le pulupulu putte. O le umi o le pupuga e 10-15 cm.
  3. Matou te faʻatagaina se elemene mo le faʻavae, ma sina taumafaiga puʻupuʻu.
  4. Matou te mauaina le maualuga, siaki le faalava ma le faasalaga. Afai e tatau, faʻasaʻo ina ia saʻo mea uma.
  5. Matou te aveese le faapogai o le faapogai, e tutusa ma le aitema. Matou te avatu le paluga e mago, pe a tatou olo. Afai e tatau ai, tuu se tulimanu.

Faʻafefea ona tuʻu le laupepa faʻapipiʻi e tuu se auiliiliga faʻamatalaga mo le amataga matai 7921_8

Ogatasi o vaalele

Ina ua maeʻa uma le tele o mea leaga e faʻamatalaina, agai atu i le faʻaiuga mulimuli. E manaʻomia mo nisi atavali poʻo le faʻapipiʻi o le pepa puipui. O le a ave ai se lautele spalala ma le lautele o le 40 cm ma vaapiapi. Mo le vaega muamua, filifili le amataga palu. Na tuu e le vai se mea e tuʻu ai ma faʻatonuga.

Faʻafefea ona faʻatagaina se vailaʻau

  1. Matou te mauaina se vaapiti spalala, matou te faʻatagaina ai se tuʻutuʻuga pasta ia i latou i luga o le lautele. E tatau ona i ai se tamai faifeau i le pito o le lau.
  2. O loʻo matou fetaomi le mea faigaluega i le faʻavae, ma se tamai faʻamalosi faʻamalosiina i ai, faaloaloa le tele o le luga.
  3. Matou te toe faia ni taimi.
  4. Fufulu le spalala, fetaomi atu i le na o se lapoʻa-faʻaaogaina faʻavae faʻavae, ogatasi.

Le faaeteete ma le faaeteete. O le lelei tele o le a faia, o le a le soona faʻaaluina e tatau ona faʻaalu i se mea mulimuli ane. E faia pe a uma ona matutu mea. I le taimi lea, e mafai ai ona uma na e fuafuaina e faapupu e faapipii pepa puipui. O le tuʻuga o le plasterboard i lalo o le vali e aofia ai le faʻaaogaina o se isi vaega o le paluga. O le taimi lea o le faʻamaeaina o le faʻavae ua faʻatagaina.

O le matutu o le eleele luga e tatau ona muamua. E faʻaʻaisia, ona faʻaaoga lea o le masani masani, faʻatali mo le matutu. O le paluga mo le faʻaaogaina e tatau ona sili atu le vai nai lo le amataga sauniuni. E fai i le auala lava e tasi o le vaega muamua, ae lima malosi. Tatau ona maua se sili sili ona lelei vaega. Ina ua uma ona mago, o le pito i lalo o olo. E le mafai ona ave ese se ata, a leai e iai fale maʻoti, ave se tamaʻi tele oneone. Ua sauni le eleele mo nisi teuteu.

Na matou iloaina le auala e tuu ai le laupepa. E foliga mai e le masani ona galue se galuega le poto masani Leai se mea e tuu ai ou lima. Faasolosolo sau mai le poto masani ma tomai. Matou te ofoina atu se vitio o le a fesoasoani e malamalama i ituaiga o le faʻaaogaina o se palu palu.

Faitau atili