Faamama le taualuga mai le Moss ma le Mod: Fautuaga ma o lona uiga

Anonim

Ua matou taʻu atu lava i le matautia o le foliga o lemei, ma ua suia ma leoleo ma le fale i le taualuga ma le auala e puipuia ai.

Faamama le taualuga mai le Moss ma le Mod: Fautuaga ma o lona uiga 7954_1

Faamama le taualuga mai le Moss ma le Mod: Fautuaga ma o lona uiga

O le mea moni, faamamaina o le taualuga mai masina-paga ma faʻauiga e le naʻo se popolega i le foliga o le fale. O le togavao e umia le susu, lea e faʻaleleia atili ai le le lelei o le aʻafiaga o le leaga o le vevela ma cyclic suiga e ala i le tele o le taualuga. E le gata i lea, e faʻaopoopo le fesuiaʻi o le va o le taualuga o le taualuga ma fausia ai le vaniti o mea masani, o loi ma isi iniseti. Tatou tagofia pe faʻafefea ona 'alofia.

Aveesea le leaga o laau ma le suia

Ituaiga autu

Mafuaaga o le moss ma gld

Fufulu malu le taualuga

Puipuiga galuega

Ituaiga o mea leaga

Mosses o ni tamaʻi laʻau o lona umi e naʻo le tele o taimi e sili atu i le 50 mm. Latou te fausia faʻaletonu faʻaputuputu i nofoaga maamau, e masani ona latalata i le vai, e ui lava e mafai ona tupu i soʻo se nofoaga matala, mamago.

O le ata o le tele o musela e fausia ai le tele o koloni i nofoaga susu i luga o siosiomaga taumafa. Atiina ae luga o le fale ma mea faʻaiʻu, O loʻo galue malosi mai le Bedchodges i faʻagasologa o le lalolagi ma o faʻagasologa o meaola, e mafai ona oʻo i lo latou faʻaleagaina tino.

O le avea ma mafutaga a le Baitecinias o maso ma microscopic green algae, o loʻo faʻaaoga ai minerale mai le pefu poʻo timuga. Latou te ola i luga o avanoa matala, le faʻatatauina (aofia ai maa, sima ma le sasaina uʻamea), talu ai o faapalepale o loʻo i ai: 4)

Faamama le taualuga mai le Moss ma le Mod: Fautuaga ma o lona uiga 7954_3

Mafuaaga o le moss ma gld

Ua fausia ma tupu i luga o taualuga ma soʻo se ituaiga o le faʻamamaina o loʻo i ai se fausaga luga. E mafai ona avea o se sima, tuʻufaʻatasiga, coung-oneone ma bitsumen tale, uʻamea laupapa ma fala posterster, asbestoss-coungstostos. I le gasologa o taimi, e i ai le efuefu ma palapala ii, e faʻasolosolo pea le totoe o laʻau mai laau maualuga tuputupu ae agai i luga o le fale. O nei mea uma e faʻatumuina i le faʻamalologa o le mapusaga, ua pupuni i tagata palota i le va o ata o le puipuia o le puipuia i luga o le paʻu o bitsumen.

O le faʻagasologa o le fatuina o se siosiomaga faʻafaigofie ai le atinaʻeina o siama, fungi lagolago timuga ma faʻamaloloina. E oʻo lava i le tau o laufanua, o le latalata o le fale i le faʻatatauina ma le mulimuli o le taualuga i autafa o le lalolagi e le o le taimi mulimuli. E le o faʻatagaina le moss, o le masoga ma le fiafia e masani ona aliali mai i le itu i matu ma itulagi i matu o le osofaʻiga ma vevela.

Faamama le taualuga mai le Moss ma le Mod: Fautuaga ma o lona uiga 7954_4

O isi mea e fiafia iai mo le atinaʻeina o taualuga o le taualuga "e mafai ona o le latalata o le fale i le vaomatua, swamp teritories ma faletupe, vaituloto ma sami. O le sili ona lauiloa nofoaga o faʻaputuga o faʻaputuga o faiga o le anotusi o le anotusi - tuʻutuʻuga, eseese sooga ma adine.

I le aotelega, o le a mafai e aloese pe a tatou mulimuli i fautuaga a le aufaitau o le taualuga ma le lua i le tausaga le taualuga o le fale. Ae, e pei ona faʻaalia masani, latou te masani ona fai o latou manaʻoga. E tele na amata ona saili ni metotia o le faʻavaselaina moss ma le lhen, pei ona naʻo le tele o faʻailoga o le faʻatoilaloina o le taloina.

Fufulu malu le taualuga

Tamaloa

Le sili sili ona taugofie, ae o le tele taimi-aluga o le taimi o le faʻamamaina o le taualuga - ma le fesoasoani i le vai ma pulumu. O le faʻagasologa o le a alu vave pe a faʻaaoga le itiiti teisi. O le vaalele o le vai i lalo o le mamafa o le a vave aveese le moss ma isi filogia. I le taimi lava e tasi, o loʻo alu i le itu mai luga-i lalo (mai le sāvali i le eAves), ae le o le mea e le o le vaʻa. Faigata i le taualuga e aunoa ma le leiloa o le teuina o masini. Fetuʻutuʻutuʻu le paʻu e manaʻomia se sili atu maʻaleʻatuina auala e faʻatumauina ai se vaega o le basil rurkle.

Ma tulaga faapitoa

O le Sweek screnconacal galuega o le a aveesea o se tulaga faapitoa mo le aveeseina o le Dess, o le Bogan ma Algae. Ma mo le latou tusi talosaga e aoga le filifilia o se matutu, ae le o se aso manaia. O le tuʻufaʻatasiga e tele lava o le faʻaaogaina i le togafiti ma le amo, fufulu poʻo se shrayer. Ina ua maeʻa na o lena, o vailaʻau amata ona aʻafia i le le faiaina o meaola. O le polokalame o le isi gaioiga e faʻalagolago i le faʻatupega faʻapitoa. O tagata gaosi o nisi o loʻo fautuaina le toe faʻaleleia o vaega o fetosoina oti, o isi na suia lenei tiute i le masani masani masani masani.

Faamama le taualuga mai le Moss ma le Mod: Fautuaga ma o lona uiga 7954_5

Puipuiga galuega

I le tulaga o fomaʻi ma le lhee, o se fuataga puipuia, tatou te mafaufau e le aunoa o le faʻamamaina o le taualuga mai lapisi, pefu, ma le susu, laʻau, laʻau, ma isi masogisi. Peitaʻi o nei mea na tutupu e sili atu ona faʻaleleia e le uluaʻi togafitiga o le taualuga ma faʻatasi ai ma faʻamatalaga o le tino puipuia o le ola.

Ma, toʻatele tagata gaosi e ofoina atu faʻapitoa ni aʻoaʻoga mo le taualuga: Mo se faʻataʻitaʻiga, "Archinokil" o Kaira ma Nemid. O loʻo iai ni mea e puipuia ai le tulaʻi mai ma le tuputupu aʻe o ituaiga uma o taualuga o le "Talaloa, Mor, Funus, Finas, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANGA, ANga's I le taimi lava e tasi, e le o afaina antippins mo tagata ma manu.

Auala e galue ai ma Antisfotics

  • Ia faaeteete: Aʻo leʻi galue, ia mautinoa e siaki le Anetippini mo se tamaʻi nofoaga. O le mea moni o lena i nisi tulaga e ono aafia ai le lanu o le tufuga.
  • O le taulaitu o loʻo tetea 1:10 (1 vaega o le mafaufau i le 10 vaega o le vai). Tasi lita, o se tulafono, e lava mo le 30 sikuea mita. mita.
  • O le tuʻufaʻatasiga o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaseʻe, spray poʻo le amo i luga o le ua uma ona faʻamamaina. Ma mo le faʻamamaina e mafai foi ona faʻaaogaina.
  • E le mafai ona faʻaaoga le tuʻufaʻatasiga i le taualuga o taualuga ma faʻagaioiga o le laualuga, pe a na iloa o le asmoshortic gaʻoa o faʻamoemoeina i le isi 24 itula.
  • O le galuega e faʻatautaia mai luga i le pito i lalo - mai le salu i le cornice salu, sili atu i le tautotogo poʻo le tautoulu, pe a oʻo mai i puipuiga puipuia.

Faitau atili