Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea

Anonim

Matou te taʻu atu pe faʻafefea ona filifili i poloka poloka, o loʻo tusia ai le tofiga ma faia galuega o le Laveaʻiga o le Lainaina o le Tamiga vave ma lelei.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_1

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le fbs poloka

Faavasegaina o mea

Fautuaga mo le teuina ma feʻaveaʻiga

Fuafua i le Aiga

Tulaga lelei ma le le atoatoa o le fbs

Faʻafefea ona fai le faʻapipiʻiina o galuega

  • Matou te faia Mark
  • Utu po o tagata faitolosi
  • Masini na
  • Faʻafefea ona atiaʻe le masona
  • Tele Meaalofa

Taitasi Fale, e leʻo tele foi, e tatau mo se lagolago, e aunoa ma le mea o le a pa'ū ai, o le a o atu i le eleele i lalo o le malosi o le eleele, vagana ua masani ai i gaioiga a le eleele. Ioe, o le fale e le o le tutu i luga o se maa lapoa o le maa. O le faavae o fausaga ua fuafuaina mo le tausaga na faia ai le nofoaga na faia o piliki poʻo le mamafa ogalaau e faʻatulaga i le tele o auala. E tofu i latou ma ni avanoa ma le le manuia. Lalo o le a avea ma aʻoaʻoga a lea laasaga ma lea-sitepu luga o le fausiaina o le faʻavae mai i poloka avanoa, faʻapea foi ma faʻatusatusaga o faʻataga e faʻatagaina ai ma isi tekinolosi.

Vasega o poloka ituaiga

Oloa eseese i le tele, tele ma le malosi ma le malosi, faʻapea foʻi ma le i ai poʻo le leai o ni tulafono mo le uaea ma isi fesoʻotaʻiga. I le mataupu mulimuli, o le folasaga "FBP" e apalai. A o le tulafono, o meamea e le o faataatiaina i le fofo i le gaosiga tulaga, e aunoa ma le mautu o le avega e matua faʻaititia. O loʻo faamalosia le faamalosia ina ia okaina atu i le fale gaosi tulaga, ae e le masani ona manaʻomia nei le mamafa, ae naʻo le maualuga ma le mafiafia o leolatupe o le lagolagoina o le fale.

E tolu ituaiga o sima o loʻo faʻaaogaina o ni mea: mamafa, anucate ma omea ma se lelei talafeagai o le 2400, 200 ma le 1800 k. O le tetee e tufatufa atu o le uta o loʻo faʻalagolago i lenei tapulaʻa. O nei ituaiga e tolu o lo o faʻaalia i totonu o le faʻailoga o tusi tetele e tolu: "T" - Malamaʻa; mamafa; "P" i luga o faʻaofu manaʻoga, o le palapala lea; "C" e manaia.

Vasega e ala i le faʻamalosi malosi e faʻamatalaina i le laulau

Vasega Le averesi o le malosi, kgf / cm² Vaifofo
B3.5 45.8. O le m50
B7.5 98.2 M100
B12.5 163.7 M150
B15 196.5 M200
Tele o poloka avanoa mo le faʻavae eseese. Faʻatasi ai ma le vasega, mamafa ma ituaiga mea, o loʻo faʻaalia i le faʻatuina o oloa e tusa ma le totō.

O le tetee aisa e sili atu i le 50 malulu taamilosaga ma tetete. Afai tatou te manatu o le itu i totonu o le fausaga i taimi uma e mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma le ea mafanafana, lea e le faʻatagaina ai ona lafoaʻi, O le tautua olaga e sili atu nai lo le olaga sili ona faʻatuatuaina.

Ole puipuiga e puipuia w2 e le mafai ona puipuia mai le susu pe a le toilalo le tali a le mason, ma pe a fai o le poloketi fuafuaina e aunoa ma ni mea sese.

O oloa uma e faaauupegaina i le faʻapipiʻiina o hinge e tatau mo i latou e piki i luga le popo. A faapipiiina, e faigofie ona latou le o maitauina ma aua le faia ni faʻafitauli, ae e mafai lava ona faʻatupuina ma leai ni mea.

O loʻo iai nei tulaga e faʻatagaina ai ni tulaga faʻapitoa ma tele.

Teuina ma felauaiga o mea

O le teuina o le teuina e tatau ona faʻatino i totonu o faaputuga ma le maualuga maualuga o 2.5 m, tuʻufua i luga o se mautu ma lamolemole luga. Taitasi laina e tatau ona taʻoto i luga o laupapa laupapa ma le mafiafia o le 3 cm. O le tulafono lava e tasi e aoga mo femalagaʻiga. O le avega e tatau ona faʻasaʻo lelei i le tino i se auala e pei o le taofiofi lona gaoioi. O le maualuga o le faaputuga faalagolago i luga o le taʻavale e sili ona tatau ona faʻatinoina.

Fuafua i le Aiga

Mai Mati 1, 2019, Faletusi o le Atunuʻu ua vaevaeina i ni vaega se lua:

  • Faatoaga aiga;
  • O le mea o le tagata taʻitoʻatasi fale (Izhs).

I le tulaga muamua, e mafai ona faia se fausaga: mai se tamai fale mo le avanoa i le vaitau o nofoaga i le falefaʻie. I le lona lua, o se fale atoatoa lea e iai le aia tatau e tatau ai lona pule e maua ai le resitalaina e talia le puipuiga. Mo se ituaiga pule, e tasi lava manaʻoga tumaʻoti ma le faʻapitoa tulaga faʻataʻitaʻi ma tulaga tumama ma tulaga faʻapitoa pei o fale talitutoʻatasi. Ina ia maua se pepa e mafai ai ona e mafaufau i se mea se mea ma le fale atoa, e tatau ona fausia ma faamaonia le poloketi i tulaga ole setete. E tatau ona fauina i lona atinaʻeina aofia ai le faʻatapulaʻaina o le vaega o loʻo i lalo, pe tatau ona iai se faʻalapotopotoga ma le laisene talafeagai.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_3

Mo se togalaau, o le a lava la na sau ai i le inisinia le manatu, o lenei faamaoniga e le manaomiaina. Faatasi ai ma le laititi o puipui ma le taualuga, e mafai ona folasia e tagatanuu faʻatekinolosi i latou lava ia lava lamatiaga, taialaina e le poto masani faaletagata lava ia. Afai o le fale o le faitotoʻa o le faitotoʻa o loʻo fuafua e faʻaofi i luga o le seneturi ma le ono mafai ona lafoina i Izhh, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi o le faʻatulagaina o le faʻalapotopotoga.

E masani ona aʻoaʻoina e Inisinia le tele o le eleele i le teritori o loʻo fuafuaina. I le omea vaega, o loʻo faʻaalia e ala i le feoaʻiga ma le loloto o le faʻaʻaisa, e manaʻomia le faʻataʻavaleina o se mamafa mamafa mo le loloto o le 0.5 mita o le 0.5 m 0. O le tasi e tatau ona tuʻuina i lalo o le laina o le faʻaʻaisa, talu ai pe a malulu i le leaga o le vevela, o le eleele e amata ona faʻalauteleina. O le loloto o le lanu e faʻalagolago saʻo lava i le tulaga o eleele vai. Masalo o le a faʻaalia e le suʻesuʻega o le faʻaaogaina o se enisinia faʻapitoa fofo i luga o le upega tafailagi e le taliaina. E fai ma sui o le vai vai (ufiufi i le oneone. Naʻo le inisinia faʻapitoa e mafai ona iloa ai latou.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_4

Lautele ma le maualuga, faʻapea foi ma mea uma faʻavae, e le tatau ona avea ma mata. Faia faaiuga saʻo saʻo e faʻavae i luga o faʻataʻitaʻiga talafeagai ma faʻamatalaga e naʻo ni tagata faʻapitoa.

O le faʻavae faʻavae o le fale o se vaega o lana poloketi. O le lautele o le lautele i le pito i luga. I le avea ai o se tulafono, o le fua o le 1: 200 poʻo le 1: 400 ua ave. O le fuafuaga e tatau ona ma faʻailogaina uma fesoʻotaʻiga, o latou mea faʻatino. Faamatalaga e tatau ona faʻaalia i le tusi faʻapitoa. O le faʻavasegaga o le vaega faʻaalia ai le faʻatulagaina o vaega o loʻo manaʻomia i luga o vaega uma. Afai o le monoliith o loʻo manatu, e tatau foʻi ona faʻamauina i le ata faʻatasi ai ma faʻamaumauga uma.

  • 10 sili ona lelei fua polokalame mo fale

Tulaga ma le agavaa o le Faavae mai FBs poloka

I le maualalo-tulai mai o le fausiaina, tutusa ituaiga o le lagolago o le lagolagoina o fale mo fale fausia mai mamafa o logs, piliki ma isi mea mamafa o loo faaaogaina:

  • Sima monolithic raion, o le foafoaga lea e aofia ai le faʻaaogaina o galuega faʻatino;
  • O le faafaigofieina.

O le Monolithoc libbon e sili atu ona faʻamoemoeina, ae le itiiti fetuʻutuʻunaʻi, o lea ua ia tele avanoa e ola ai pe a fai o le palapala o lona lua. Tufa tupe teu tupe faʻafaigaluega ma fua e faʻaaogaina, o galuega o le a faia i le tele o taimi faigofie, aʻo leai se mea e faʻatali ai le fofo i le tino.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_6

O le isi foliga iloga o le ono mafai ona faʻaaogaina poloka poloka i le taumalulu. E tatau ona manatua o le paluga i le leaga o le vevela o le faʻaʻaisa e sili atu le leaga ma maua le itiiti ifo i le le mautonu nai lo le matutu o le tau. Peitai, e oo lava i ona uiga ese o uiga o le a lava pe a lava le pepa potutuu ua lava. Afai e muaʻi taumafai le taimi, e leai se mea e faʻaalia ai le vevela i luga o le auala - ma le pe minus. Faatalitali mo le tautotogo e le tau.

O se mea taua o le mafai ona fausia mai oloa na faaaoga. O a latou oloa ua uu sili atu nai lo le 100 tausaga.

O le poloketi vaega e faafaigofieina, a o faigofie le faia o se lelei lauiloa foliga sili atu nai lo le lelei fuafuaina o galuega masani.

O le faalavelave ona o le faʻapipiʻiina o le a manaʻomia se siʻitia o le lalagaina o le tuʻu i luga o le upega tafailagi. Ia, afai o loʻo i ai se tusi lesona ma le fale suʻesuʻe poʻo le fale i le ola ai i le gaioiga, ae e le mafai ona iloa o le faʻamutaina o le fofo i totonu o le suʻega ma le patu e sili atu le faigofie.

Faʻafefea ona fai galuega i le fausiaina o le eleele

E pei ona matou vaaia, aua o le a le aoga uma lava o tatou lava lima - ia maua ai faʻamaumauga fuafuaina, e manaʻomia masini, ma aveese ma faʻasaʻoina le cargo ua na o se crade bride .

Matou te faia Mark

E tatau ona e amata i le sauniuniga a le teritori. E manaʻomia e fuafua muamua i le mea o le a tupu le crane, lea ua iai le nofoaga o teuina.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_7

Ina ua maeʻa uma le fegalegaleaiga ma o loʻo iai se fuafuaga manino talafeagai, o loʻo faia ai le faʻailoga orimet. E iai itu o le lumanaʻi i le fale, o faʻamau i flas o loʻo faʻamalosia i nei nofoaga, ma o le 'maea na faʻaoʻo mai i le va o latou. E tatau ona i ai ni pine i le ogatotonu o le sitaili sima i le itu tutusa mai i totonu ma fafo. E tulia i latou i lalo i le mita mamao ese mai le pito ina ia aua neʻi latou paʻu i le eleele lemu. E manaʻomia le au fuʻa e iai se crane ma excavator sili atu vaʻai ia latou.

O le mea lea e taua tele ai vaega o loʻo taua, o le i ai o le a aʻafia ai le faʻavae o le faʻavae. Afai o le fale e i ai le faigata o le tino ma le faataatiaga, faʻailoga o loʻo faia e vali, pake poʻo lio. I le taimi lava e tasi, o le faʻatau ma le tuʻuina atu o mea o loʻo faʻatauina. O le numera o elemene o mea na teʻa ma o latou nofoaga i le masony ua fuafuaina i le tulaga mamanu.

Utu pe faʻapipiʻi?

O le lipine faavae mai le fbs poloka e tuu i totonu o se utur po o pi. O le filifiliga mulimuli e talafeagai pe a fuafua le fogafale tino, pe afai o le palapala palapala. E manaʻomia foʻi le eli pe a tuʻu i lalo o le autu o le mamanuina o papatusi faʻapitoa, ma ua faʻatagaina ai le sili atu o auala.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_8

I le tulaga muamua, o le lautele e tusa ma le 1.5 mita, amanaia le nofoaga mo alavai, vevela ma le susu, ma le loloto o le 0.5-0.9 o le faataamilosaga e sili atu. I tulaga uma e lua, o nei faaletonu e tatau ona faia e tusa ma le poloketi. I le malulu o itulagi o loʻo faʻavaivaia ai le palapala i le loloto o nisi mita, e le tatau ona e alu loloto i le loloto. Faʻaopopoina faʻaopoopoga 20-30 cm e le talafeagai.

O le eleele e sili atu ona gagau ese ese mai le upega tafailagi ina ia le soona faʻaalu ai le auala auala ma e le faʻalavelaveina i le gaioiga.

Masini na

Fuafua i meatotino a le eleele, pe le mautonu le maa poʻo le oneone o le aluga poʻo le fusi mai le fllows. O le filifiliga muamua e talafeagai mo eleele ua leai se aoga, o le lona lua - mo le feoai ma se sili omea mea. E manaʻomia le taua tele, ae faamautuia le talafeagai le tumau i le fauina. Nai lo papatusi, o le faiga fatu e masani ona faʻaaogaina. E taugofie, ae a faʻaaoga, e tatau lava ona faʻatali 3-4 vaiaso seʻia toso le malosi o le vai. E ui i lea, o le fiafia e sili ona taua ia te ia. Mafaufau i sili atu auiliiliga. O le laufanua ua o gatasi ma o le sefululima o le aluga mai le oneone o loʻo faʻatulaga i luga. Mai luga, 15 cm crusi fufulu maa o loo sasaa. Ia faʻateleina le lelei o lenei faʻatauga, o vaega taʻitasi e tatau ona faʻamaufaʻailogaina taʻitasi ma se tusi puʻupuʻu o manulele poʻo le soifua maloloina. O le mea o loʻo faʻavavevave vave pe a susu. Ma vaivai le gasologa o eleele, poloka e mafai ona ofuina i luga o se faavae. Faapea e aofia ai le eleele tele o Clayy, ma matou manaʻomia lava ona fai se sima.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_9
Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_10
Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_11
Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_12

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_13

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_14

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_15

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_16

O le mea e faʻamalosia ai le mea e potopoto ai mai le lamolemole laupapa ina ia e le oʻo le palu. Ua faamalosia i latou e siteki ma faaleaogaina e le punou i lalo o le omiga ma latou te le o solo. O le faʻamalosia o le faʻamalosia o loʻo tuʻuina atu i totonu, e aofia ai le mafiafia o le lapotopoto o loʻo i ai ma le lapoa o le 10-15 mm, sasaina luga o pito i luga ma lalo ma alu ai ma le fauina fa o luga. Faatasi ai ma le fesoasoani a uaea, latou te fusifusia i le tasi ma le isi ma le manifinifi tuʻutuʻuga faʻapipiʻi poʻo puipui o loʻo tamoe i le 10-20 cm. Karkas e tatau ona taliaina i le siʻosiʻomaga ma le siʻosiʻomaga ma le siʻosiʻomaga ma le siosiomaga e nonoa i tamai uʻamea sa i ai i le maualuga o le 1-2 cm i luga aʻe o le eleele. Lenei o le a faʻatagaina ai le mafanafana atoa ia i latou lava i le paluga ae leʻo le tele mai luga, ae e faʻaititia. O le pito i lalo e mafai ona nonoa i se taugofie vai vai ina ia le alu le vaega o le suavai.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_17

O le sasaa o loʻo faʻatinoina lemu ma tutusa. Ina ia faʻamaufaʻailoga le paluga ma aveese le gaogao, e manaʻomia le sasaa i taimi uma le suo poʻo uʻamea tootoo. I le tulaga mulimuli, o le laualuga ua fesoʻotaʻi. I le tau vevela o le a tatau ona susu pea. A leai, o le a faia e le aufana ma le le mautonu ma le le mautonu.

Faʻafefea ona atiaʻe le masona

O le sima crande m100 o loʻo faʻapipiʻi i luga o le faavae. I le averesi, 10 lita e faʻaalu i le averesi. Ia o le mea uma o mea e sili ona lelei o elemene na tu ai i le maea i le laina i le pito o le puipui. O poloka o loʻo faʻaalia i le tulaga ina ia tutusa a latou vaega. O le sui i le va oi latou ua sasaa ma se fofo. Taitasi laina e tatau ona folaina i lalo, alu ese mai i fafo atu o fausaga i totonu.

Tele Meaalofa

O le faavae, e oʻo lava i itu i saute o Saute, e laʻititi le vave osooso, e manaʻomia le manumalo. I le eleele, susufaʻi e tuʻu i taimi uma e mafai ai ona mafua ai le leaga o le mea, ma tuʻua le va, faʻaleagaina. E le o tupu lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina le suavai faʻafefe. I le pito i tua o le fatafata, lea ua susu le palapala, e fautuaina ai le faia o se atigi laupepa mai le Rubbroid.

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_18
Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_19
Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_20

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_21

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_22

Faʻafefea ona fai se faʻavae mai le FBs poloka: Laasaga-i-laasaga faʻatonuga ma fautuaga i le filifiliga o mea 8672_23

O le ata o le a sili atu le malosi ma le magafagafa, pe a oʻo i le pito i luga o le faʻatulagaina o loʻo faʻaaogaina se isi vaega o sima ma le mafiafia o le 25 cm. O le uta mai lalo, E sili le tuʻuina atu o le faʻamalosi o le au faʻamalosi mai lalo.

Mo auiliili faʻamatalaga, vaʻai i le vitio.

Faitau atili