Suia o le uaea i totonu o le fale o le potu: Faʻafefea ona fai mea uma

Anonim

Sui le uaea - e le faigofie. O nisi taimi e manaʻomia ai le tapenaga ma le faʻamaopoopoina o le poloketi, ae o nisi tulaga e mafai ai ona faatino uma galuega tutoʻatasi ma e aunoa ma le taua tau tupe tutoʻatasi.

Suia o le uaea i totonu o le fale o le potu: Faʻafefea ona fai mea uma 8769_1

Suia o le uaea i totonu o le fale o le potu: Faʻafefea ona fai mea uma

Suia o le uaea i le fale o le potu

O a tulafono ma tapulaa

O le a ou manaʻomia le faʻamaopoopo o le poloketi

O le ata o Wint Diagram i le fale fale

Filifilia o Masini

Faapipiiina galuega

O galuega e fesoʻotaʻi ma le eletise e mafai ona faia ma o latou lava lima. Suia le uaea tuai i le fou e le faigata tele pe a e tuua le polokalame o lo latou tulaga mo tutusa. Masalo e tatau ona e tigaina i auala i totonu, natia i totonu o le puipui po o le ogaumu aale, lea e faigata ai la te pasi. E mafai e i ai le faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le faʻauiga o le sili atu o le tau o le tau ma le lelei o le uaea, ae afai e le faia ni mea sese, o mea uma e tatau ona faia ma le manuia. A faʻapea e sili atu suiga o loʻo fuafuaina, o le Polokalame o Galuega Faʻaletonu o le a manaʻomia, aemaise pe a fai tatou te talanoa i le fale o le konel i le fale.

O le a ou manaʻomia le faʻamaopoopo o le poloketi

Atinaʻe ma tuʻufaʻatasia faʻamaumauga o pepa faʻamaonia e manaʻomia pe afai o loʻo i ai le faʻaopoopoina o le paoa o le faʻaaogaina. O lenei faʻatapulaʻa faʻalagolago i le numera o masini e mafai ona fesoʻotaʻi i le fesoʻotaʻiga. I fale tuai o le masani ai faasologa o loʻo faʻaogaina ai le ogaumu kesi, o le maualuga o le eletise o le 3 kw, pe a fai o le eletise 7 kw. I fale fou, e oʻo atu ile 15 kw e mafai ona faʻaagavatia i le fale mautotogi. Ole mea lea e faʻamalieina ai le manaʻoga maualuga.

Suia o le uaea i totonu o le fale o le potu: Faʻafefea ona fai mea uma 8769_3

Afai o loʻo iai nei le numera o Kivatts e laʻititi tele, e tatau ona e alu i le faʻalapotopotoga pulega. O le filifiliga sili ona lelei o le a tuʻuina atu i lenei malaga i tusitala o le poloketi, a leai e ala ile faʻatasiga e mafai ai ona tuai.

O le nofoaga o sotiga ma fesuiaʻi, nana ma matala auala, o le mamao ese mai uaea i le ogaumu kesi ma isi fuataʻe o loʻo pulea e le au tumaʻoti ma tulafono. O a latou suiga e le manaʻomia le feololo, ae peitai, o soliga o le pee, malo ma le le taliaina o le le taliaina.

  • Fale o le fale: e aoga ma le lelei o fale taugofie

O a tulafono ma tapulaa

A o tusia se mea tau tupe faʻafaigaluegaina fou, e manaʻomia le faʻailoaina o ni tapulaʻa e uiga i soʻufemū ma le nofoaga. Mo potu taʻitasi, o isi mea manaʻomia o le a ese ai. Tamoʻe e tatau ona tuʻu i le maualuga mai le 0.9 m ma i se mamao mai le faitotoʻa ina ia aua neʻi polokaina i latou i le setete tatala. O le umukuka o le umukuka e le tatau ona latalata i le 0.5 m mai le kesi kasa ma kesi fesootaiga. O le mamao mai le fufuluina ma vai paipa - Mai le 0.6 m. O mea e mafai ona faʻaalia ai tutusa nofoaga.

Suia o le uaea i totonu o le fale o le potu: Faʻafefea ona fai mea uma 8769_5

I le faletaele latou te le mafai ona faʻapipiʻi latalata i le 0.6 m mai le taʻele. Apitaga i le taele ma sana e faasaina. E mafai tele ona faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo fesoʻotaʻiga o fale i le fale - fale teu oloa, eletise eletise, ma lauulu lauulu, ma isi. E tatau i vaega taʻitasi ona faʻatulaga i se masini tapunia tapunia - Uzo. Ma o lenei atugaluga e le gata susu. Nai lo le uzo, o le faʻaaogaina o se vavaeʻese tuʻusaʻo e faʻatagaina.

  • O le a le mea e tatau ona i totonu o le fale tufatufaina: meafaigaluega filifiliga fiafia

E le mafai ona faʻaogaina se kiseti lua mo se eletise eletise ma o se malae kuka, talu ai o le a tele naua le avega mo ia.

Pe a suia o le uaea i totonu o le fale potu, e tatau ona e amanaia tapulaʻa e uiga i le uamea ua taoto. E le faatagaina i se tulimanu. E mafai na o le faʻamalosiʻau atoatoa ma tuʻutuʻuga. E manaʻomia le matauina o le mamao:

  • mai utupoto ma Eaves - 10 cm;
  • mai le taualuga - 20 cm;
  • mai le fola - 20 cm;
  • mai le nofoaga o le motusia o puipui - 10 cm;
  • mai faamalama ma faitotoʻa - 10 cm;
  • mai le paipa - 40 cm. Faatasi ai ma le pitonuu ma se paipa vevela vevela, faʻaaoga asbestos kesi;
  • O le mamao i le va o le lua uaea e le tatau ona i lalo ifo o le 3 mm.

I totonu o umukuka ua faasaina i le masini tatala uaea ua mou atu. I totonu o sone susu, ua faʻatagaina ona faʻasaʻo uaea i fafo atu o pa ma le taualuga, o uaea e tatau ona natia i ni tagata poʻo ni mea faʻapitoa pusa.

Suia o le uaea i totonu o le fale o le potu: Faʻafefea ona fai mea uma 8769_7

Afai e faʻaaogaina le atigi uʻamea ae le o polymer, o le kesi i uamea paipa ma atigipusa e faʻasaina.

O le pipii o le mea e le aofia ai - o auala e tatau ona faʻatulaga naʻo i le le masani ai o le amoina. O le tuʻuina atu i latou i tufuga ma puipui o loʻo faʻasaina ai le pa puipui e tusa lava pe o le a le loloto o lo latou loloto i fale nofomau. Ina ia gagau le chite i le vaega e le saogalemu, pei ona mafai ona faasalaina i lalo o latou lava mass.

O fesoʻotaʻiga ma lala e le mafai ona faʻaosofia e le malosi - e manaʻomia le tuʻuina atu o le avanoa mo asiasiga ma toe faʻaleleia.

O le ata o Wint Diagram i le fale fale

Afai e te fuafua e tuu se uaea i lalo o le vaega o le sima o le plaster, e tatau ona maitauina i luga o le Fuafuaga o lona tulaga ia faigofie le mauaina i le taimi toe faaleleia. Afai e le o faia lenei mea, o le a lamatia le lamatiaga o le a afaina ai lona avetaavale.

Suia o le uaea i totonu o le fale o le potu: Faʻafefea ona fai mea uma 8769_8

I le tulaga pe a suia le tulaga o fesootaiga, o le a e manaʻomia se polokalame fou. Ina ua faia, o le a manaʻomia le fuafua poʻo le faʻaaogaina e mafai ai, o le a le faʻaopoopoina, faʻapea pe o le a le manaʻomia le pepa faʻatumu. O lenei atinaʻeina o le aofaʻi o le malosi na faʻaaluina e mea uma. Ogatotonu ma le sili ona lelei faʻailoga na faia. E faapena foi, o le fuafuaina o le Malamalama, Malosiaga o fesoʻotaʻiga ma luga o mea faigaluega faapitoa e faia. Soʻo se fesoʻotaʻiga e tatau ona fetaui ma se uaea uaea. E tatau ona le itiiti ifo i le lua. Maualuga le malosi mo le tasi - 6 kw. Umukuka meafaigaluega e sili ona fesoʻotaʻi ese aua e sili atu le avega.

I le tulaga lua-potu fale mautotogi ma le averesi o le taumafaina, e mafai ona e tuu se 'eseʻese mataga ma uzo mo:

  • ukukana;
  • Lua potu;
  • Hall ma faletaele.

A atiaʻe le polokalame, o le nofoaga o laina o loʻo faʻamalosia ai faʻamaninoina o loʻo fuafua lelei. E mafai ona fanagi ese i tuaoi i luga o le fola, pe a fai e tatau ona foʻia se galuega, ae sili ona sailia mea uma ia latou lava. O le mea moni o le fogafale lava lea e mafai ona fausia ai ni afi eseese ma eseese tulaga o le tiutetauave. Afai ua fausia le fale i le 80-90s, o le faʻafitauli o soliga o faʻatekinisi tulaga sili.

Suia o le uaea i totonu o le fale o le potu: Faʻafefea ona fai mea uma 8769_9

E mafai ona e iloa auala i le puipui i switches ma uiga recesses faataamilo po o le lotoa, e faapea foi ma se pu i le taualuga latalata i le mātau moli tautau. Latou te feololo i totonu o le tagata le pusa. E sili le faʻaaogaina o latou - a leai e tatau ona e faʻatulaga se kesi i le auala tatala.

O le maualuga o pakete e faʻatatau i le fola ua filifilia mo mafuaʻaga o le faigofie. O le a lava e faʻatumauina ai se tasi mo le 4 mita o le potu malolo ma mo uma 10 M2 Chitway. O le taulaʻi i vaega taua o le umukuka i totonu o le umukuka, e fautuaina e tuʻu i latou i le tolu tulaga mai le fola:

  • 10 CM - Mo le pusa puipuia, eletise, eletise ma isi masini e le manaʻomia ai e le toesea;
  • 120 Cm - mo masini i fale, ia e masani ona lima, 'ukuka ule, ma osiaʻi se kofe;
  • 200-250 cm - Mo le tele ma faʻaopoopo moli malamalama.

Mo le faletaele, tasi soka puipuia e manaomia latalata i le susulu o le lagi, tu i le maualuga o le 1.5-2 m.

Filifilia o Masini

I fale tuai, lea e le tele ai isi mea o totoe, na te sui ai le eletise atoa. O le filifiliga o uaea o loʻo faia i luga o le faʻavae o latou mea ma kolosi vaega:
  • Mo le moli - 'apamemea - 1.5 mm mafiafia; Alumini - 3 MM;
  • Mo le eletise eletise - Aluminim - mafiafia 2 mm; Alumini - 4 mm.

Mo mea faigaluega e maualuga le mana, tasi-fitafita, i isi mataupu - lua ma le tolu-fofo faʻaaogaina.

A e faʻafesoʻotaʻi masini ma le malosi malosi o le taumafaina, e tatau ona e faʻapipiʻiina se mata i le 32 amps, mo masani masani o le a o le a o le a o le a o le a lava.

Mo fesoʻotaʻiga taʻitasi, e 32 masini faʻatau a atmm. O le tuusaunoaga o le otometi moli feepela. Faʻamalosi le malosi malosi, ma o le taimi nei e manaʻomia e le fa taimi.

O le Uzo ua filifilia i le 30-50 Coariam.

Faapipiiina galuega

Ina ua faʻatinoina uma mataupu, na malilie le poloketi, ma o le nofoaga o le uaea i totonu o le potu o loʻo iai i totonu o le potu o le potu, e mafai ona e faʻapipiʻiina. O le fale e tatau ona faʻamalosia. Ia galue, o lea o le taimi e taʻua o le taimi e faʻapipiʻi i luga o le talita, o se mea e ese ai le fesoʻotaʻiga ma se rosette ma masini fana.

Suia o le uaea i totonu o le fale o le potu: Faʻafefea ona fai mea uma 8769_10

O luga o puipui o loʻo i ai se faʻailoga mo le taʻoto i le stroke i le vaega o le faʻauma ma le fetaiaʻi. E pei ona taua, i fale o le komiti, o auala pulupulu e faʻasaina faʻapitoa. E i ai le nofoaga o faʻafitauli, kiega, tisipepili pusa ma le talita mai le faʻapipiʻiina o meafaigaluega amata. A faʻapipiʻiina, e iai ma le faʻailogaina mai i pusa feʻaveaʻi. Pe a faʻaaogaina uma laina i puipui, o auala e faʻapipiʻi ai se tagata ua leai. O le uaea ua tuu i totonu o se mea e fai ai ma le tino. Ia sui i latou, e aunoa ma le tatalaina o le stroke. E faʻaaogaina le faʻaogaina o le faʻatagaina o le malosi i papatusi na faia i totonu o le falefaigaluega faʻatulagaina faʻapitoa e puleaina ai masini, e aofia ai ma le moliina. Ma e manaʻomia le siakiina le faʻatinoga o le maeʻa o le sosolo atoa ma tamoe i le suʻega faiga. Afai o loʻo iai mea uma, e fesoʻotaʻi mai pepa e tufa atu i le talita.

Suia o le uaea i totonu o le fale o le potu: Faʻafefea ona fai mea uma 8769_11

O le polokalame e tatau ona faia i le aualagai, tusa lava pe le i ai muamua. I le lumanaʻi, o le a faʻaola le taimi ma le malosi i le isi ituʻau.

Faitau atili