Faʻafefea ma mai le siʻosiʻomaga e faia: uma e uiga i le gaosiga faʻagasologa

Anonim

E le mafai ona fausia le fausiaina e aunoa ma le sima. O le a matou taʻuina atu, mai le mea matati ma pe faʻapefea ona gaosia.

Faʻafefea ma mai le siʻosiʻomaga e faia: uma e uiga i le gaosiga faʻagasologa 8888_1

Faʻafefea ma mai le siʻosiʻomaga e faia: uma e uiga i le gaosiga faʻagasologa

Uma e uiga i vaega ma metotia o le counds gaosiga

Vaega o le tuʻufaʻatasiga ma uiga

O Vieturies o Brander

Tolu auala o gaosiga

  • Mamago
  • Susu
  • Tuʻufaʻatasia

O le a le sitaili

O le mea o loʻo faʻaaoga lautele. O loʻo faʻaaogaina o se faʻavae tumaʻoti ma faʻatautaia i fofo. O mea uma e mafua mai i meatotino o le matutu fefiloi - E mafai ona faʻaoʻoloto le puipui pe a oʻo le tele o le vai, ma le a matou faʻamaualaloina, liliu i se tagavai o maʻa. O ona uiga masani o se vaʻaiga eseʻese e faʻatatau i luga o le faʻavae, o lea e taua le iloa mai le fea o loʻo faia ai le sima.

E i ai lava lona lima ni mea tetele. O le a matou faʻataʻitaʻia i latou i luga o le faʻataʻitaʻiga o le siʻosiʻomaga o Plaster, tasi o ituaiga e sili ona sailia - pe a maeʻa ituaiga:

  • Calciaum Oxide - e le itiiti ifo i le 61%;
  • silikini dioxide - Le itiiti ifo 20%;
  • ola e uiga i le 4%;
  • Uʻamea oxide - e le i lalo ifo o le 2%;
  • Magnesium oxide - Le itiiti ifo 1%.

O le faʻaopopoina o loʻo faʻalauiloaina i totonu o le paluga, faʻaleleia ...

Faʻaopopo e faʻaleleia atili ai ni uiga o mea o loʻo faʻalauiloaina i totonu o le palu. Eseese ituaiga e mafai ona faʻaaogaina e pei o mea mata. O le gaosiga e masani ona tuʻuina i le lata mai o le tau o le teuina o tupe teu.

E manaʻomia laʻau laʻau i le auala tatala, o lenei:

  • Warbonate papa: Dolomite, Mergery, Roadel, Coupy ma isi maapatu.
  • Clay Gures: Lalo, Sullinna, Shale.

A o faʻaaogaina e tagata faʻaopoopoga o Apatifirs, o le SAMA SPAT, ALECA, Allelia, etc.

  • O le a le eseesega i le va o le sima mai Putter: O se auiliiliga faʻamatalaga mo tagata amata

ATA O Mea

Tele ituaiga o sima ua sau ai. Latou eseese mai le tasi i le isi i le tele o uiga:

  • Malosiaga. O le faʻailoga sili ona taua o loʻo faʻaalia i luga o le igoa. E faatinoina i le foliga o le mataitusi m ma fuainumera. Mulimuli ma faʻailoa le malosi. Ua fuafuaina o se faʻaiuga o le suʻega faʻapitoa.
  • Vaega. Fuafuaina e le paluga ma se faailoga. O le mea o le mea e ma manifinifi, o le sili atu agavaa oloa e mafaufauina. O le mea lelei o le tuʻufaʻatasia o vaega tetele ma laiti, talu ai o se maʻi manifinifi manaʻomia tele vai i le taimi o le tootuli.
  • Auala televave. Eseese e ala i le folasaga grapsium i se paluga. Fuafua i le mafuaʻaga o le oloa, e mafai ona eseʻese ma le sili atu.
  • Tetee aisa. Fuafua e le tali i le malulu ma le le mautonu taamilosaga. O mea e iloga i le aofai o na taamilosaga e mafai ona tatalia e aunoa ma le suia o ana meatotino.

Vai manaomia mo le tootuli

O le manaʻoga mo le vai pe a uma le fofo e faʻalagolago i le tele o mea, faʻapena le tele o le vai mo le tootuli ai o eseese faʻailoga eseese. Sili atu suavai faaitiitia le malosi malosi.

Fuafua i luga o le lautele o le talosaga, o nisi ituaiga ituaiga o sitaili o corgrets e iloga.

PORTRA CORME

Umia i le ea ma i le vai. Minerale sili ona lelei. Lautele faʻaaogaina e faʻatulaga ai ni vaega matagofie monolithil.

SLULFID FOLAFOLAGA

O lona uiga o loʻo faʻateleina le teteʻe atu i le vailaau mataʻutia siosiomaga. E iloga e le maualalo o le sili ona lelei. Lea faʻatagaina le faʻaaogaina o le sulphate-teteʻeina le sima e fausia hydrotechnical, lalo eleele, ma isi.

Pozzolan

E mafai ona mafaufau i le tele o le soli o le suluiga o le sulphan-tetee, ae i le faaopoopoina o le malosi o mineral. Sa lemu le malosi, e iai le maualuga o le vai. Faaaogaina mo le fausiaina o le ki

Soloia

Faateleina le anufe o kalisiu ma Alumina. E faʻatagaina ai le paluga e faʻamaʻapeina ai. O loʻo faʻaaogaina mo le gaosiga o le tele o le faigata o le vevela-tetee ma fausia fofo o loʻo faʻaaogaina i le toe faʻaleleia o galuega, o le saoasaoa-netrect

ACID-tetee

O le tufuga e aofia ai Medz oneone ma Sodium aniconfluride. E le fefiloi ma le vai, ae i le ipu vai. Faaaogaina e maua ai le acid-puipuia ofu. E le o taofia le avanoa faifai pea i le vai.

Puipui

O loʻo gaosia ma faʻapitoa ni mea na tuʻuina atu ai ni mea leaga e tuʻua ai le tumau ma faʻateleina le faʻaolaina o le 'auʻaunaga i lenei sima ma fofo. Latou te mauaina le malosi sili, sili atu le tetee atu i aafiaga faigata ma eseese i le vai maualuga.

Shagocotzer

Slag liliu i luga o lana fua, o le pasene o le anotusi o mea e mafai ona eseese mai le 20% i le 80% o le tele o le oloa. E faʻaititia le paluga, taugggs i lalo le saoasaoa o lona faʻamalologa ma faʻateleina le vevela o le vevela. E faʻaoga e faʻatutuina ai le teʻa o le teateration, lalo o le vai ma lalo ifo o mea.

A o faʻataʻitaʻiga faʻaalia, o le sili ...

A o faʻataʻitaʻiga faʻaalia, o le ofu o Portland o le sili ona sailia-maeʻa. O Ia o le uiga o le a pe a afio mai i totonu.

Faʻafefea ona fai sima

O fale gaosi tekonolosi o le mauaina ma se mea na ola ai. Ua valaʻauina le fatu, o se mea o le gaosiga o oloa. O lo latou tomai e masani ona suia. O le papa lea o le maalili ma omea, fefiloi i le 3: 1 vaega. I le natura, e i ai le minerale, tutusa tutusa i le tina. Ua taua o ia e auvai. Peitaʻi, e faʻatapulaʻaina ma le faʻatagaina le manaʻomia o le gaosiga.

O le mea lea, o le mea autu e faʻaaoga ai se auala faʻapitoa o le faʻafanua. Ina ia mauaina, o mea e tatau ai o loʻo fefiloi ma le faaeteete i ni pusa tetele ma ni nifo faʻapitoa. O le auala saunia tele i lenei auala ua fafagaina i totonu o le ogaumu, lea e susunuina i le fa itula. O le vevela o le faʻagasologa e tusa ma le 1500 ° C. I ia tulaga, ua amata loa ona faʻatoʻilalo le paʻu i totonu o nusipepa laiti. Ina ua uma ona malulu, clinker saito ua lafoina e olo. Ua olopalaina i latou i le tele o moega ma polo ma polo. Ile tulaga lea e taua tele le olo o le granules ma maua ai se paʻu oloa o faʻapitoa. O le omea ua fuafuaina e le skive sela lapopoa. O le iʻuga o le paʻu ua fefiloi ma mea e tatau ai ona faʻavasega e iloa ai le faʻailoga ma oloa meatotino.

Sauni mea lelei

O mea maeʻa tupe na teuina pe i le vaega aoina, pe a latou tufatufa atu i totonu o le koneteina o tulaga eseʻese poʻo utaina i ni taʻavale faʻapitoa.

E ui i le tele o tekonolosi, e tolu metotia e mafai ona faʻaogaina e gaosia ai le tuʻufaʻatasia o fuafua i meatotino a le fua.

Mamago foliga

O lenei metotia e ono faʻaititia ai le taimi ma le tau o le totoina o le sima o le sima. Na ia fautuaina ni vaega:

  1. O mea mata mata ua olopalaina e aumai fatu i se tamai vaega.
  2. Ua faʻamatuʻu tagata o loʻo faʻamamaina e maua ai le le fiafia i le le fiafia. E faia lenei mea e faafaigofie ai gaioiga.
  3. O mea e fefiloi e tutusa ai. Ina ua mavae lena, nutimomoia, i lona falaoamata.
  4. O loʻo sapalaiina le paʻu i le faʻaumaina o le ogaumu, lea ua susunuina, ae le o agasala i le granules.

Ina ua uma ona malulu, o le maeʻa o oloa na lafoina i le fale teu oloa poʻo luga o le afifiina.

O se vailaʻau mago e manatu o le itiiti ifo i le malosi o le taumafaina, ma o lea e aoga tele mo tagata gaosi oloa. Ae paga lea, e le aoga mo vaega uma o mea mata mata.

  • 7 Faʻamaeʻaina mea e te leʻi faʻaaogaina i totonu

Auala susu

I nisi o itu, e manaʻomia le faʻamalieina o mea ua saunia mo le gaosiga. I ia tulaga, o se vai exk auala ua faaaogaina. Ina ia saunia se falemaʻi, lea e aofia ai le papala ma omea, o se paluga o le vaega autu i le faʻaopopoina o le vai o loʻo fefiloi. O le iʻuga, o se viscouss tele ua maua, o loʻo manaʻomia.

O loʻo faʻatagaina i le ogaumu i le mea e tupu ai le faʻi. I lenei faiga, granulles fausiaina mai le tui puipuia mai le tui, ua lafo atu e olo pe a uma ona malulu.

O le faʻaiuga o le falemaʻi

O le efuefu na mauaina mai le Clinker e fefiloi ma olo le mea na tupu. Naʻo le maeʻa o le oloa ua sauni mo afifiina ma teuina. O le tuʻufaʻatasiga na gaosia e na tekinolosi ua sili ona maualuga le tau.

  • Faʻamamaina o le faʻapipiʻi ma o latou lima mai Putty: Faʻafanua mo paluga ma metotia o talosaga

Tuʻufaʻatasiga metotia

E faʻaaoga e faʻaititia ai le tau o oloa uma. O se ituaiga o symbisis o mago ma susu tekinolosi. O loʻo tuʻufaʻatasia e ala i le aofia, lea e mulimuli ane paʻu. Ona faia lea o fale kuka. E ulufale i le ogaumu o loʻo galue i luga o le "faʻamago" tekonolosi. Le isi, afai e tatau ai, faʻafefiloi ma faila, ma ua sauni le oloa. O le faʻagasologa o loʻo faʻaalia i nisi auiliiliga i le vitio.

O le uiga lelei o le tuufaasolo tele i luga o le mata mata fuafua i le mea e gaosia ma le sao o le tausisia o vaega tekonolosi uma. I taʻu mai e faʻatatau i uiga o le fale na faia mai le lelei o le tulaga masani o le paluga, e aoga tele le faʻaaogaina lelei.

Faitau atili