O le ea e tatau ai: Faʻafefea ona fai se mea e tupu i se fale tumaʻoti ma ou lava lima

Anonim

E manaʻomia e le faʻamalosia o se fale tumaʻoti i se fale tumaoti ma pe faʻafefea ona faʻapipiʻi - faʻamatala.

O le ea e tatau ai: Faʻafefea ona fai se mea e tupu i se fale tumaʻoti ma ou lava lima 8896_1

O le ea e tatau ai: Faʻafefea ona fai se mea e tupu i se fale tumaʻoti ma ou lava lima

Ventaila i totonu o le atunuu ctattuge:

Tulaga faapitoa
  • Mo fale fai togalaau
  • Mo Izhs.

Tulafono mo le fuafuaina ma faapipiiina

  • Mo fale le nofomau
  • Mo fale

Faamalosia faiga

Aʻafiaga o seneturi i le fale o le fale e aunoa ma le faʻagaioiga. Sa taua le aʻe i avanoa uma e ala i ata tusiata, dempness, rodents ma iniseti e mafai ona faʻaaoga. I le lua sefulu ma le tolu tausaga, na matou alualu i luma i lenei mea, o le tulaga ua matua suia. Le mautonu puipui ma le lua sifiu faamalama, o aso nei na te le tuua ai le malulu o se avanoa tasi. Ae i le taimi lava e tasi, ua leiloa le lelei o le ea - e sili atu le tele o le raw, poʻo le vice mo - faʻamago, pe e le lava. O le ventipelation e tau mo sina taimi. Ae ui i lea, o tagata e ona o le 'au o le suburbans o mea totino, o le tulaga faʻapitoa e foia ai faʻafitauli tutoʻatasi, o le fesili e tulaʻi: Faʻafefea ona fai se' olo ma o latou lava lima.

Tulaga faapitoa

E tusa ai ma le tulafono o loʻo i ai nei, o mea uma o loʻo vaevaeina i vaega o loʻo vaevaeina i ni ituaiga o faitotoʻa - o fale o le faitotoʻa o fale o fale o fale. O le mea muamua e faʻamoemoe mo le taimi o le taimi, o le lona lua - mo le tumau. I le tulaga muamua, o tulafono e laʻititi lava ma latou te fesoʻotaʻi i tulaga autu o fale ma suiga i o latou tulaga, ma faʻamamafa le tele o vaega faʻapitoa e aunoa ma le tele o vaega faʻapitoa e le o manatu. I le lona lua - e iai tapulaʻa mo nofoaga nofomau eseʻese.

Mo fale fai togalaau

O lenei tulaga, e le o faʻamaonia mai i le tulafono faʻavaeina soʻo se fesoʻotaʻiga. E ui i lea, o se tagata e tulaʻi mai pe a oʻo mai i puipui ma faʻafaigofie. O le isi faʻailoga o le manogi o le dumpini ma le pala o mea faʻatamala, o lea ua fausia ai le fausaga. O mea leaga e sili ona faigofie ai i fale laupapa. A fai le faʻatutu o poloka poʻo laupapa piliki, e tatau ona matua le faʻatuatua i le auala o le a latou faʻalauteleina ai.

O le ea e tatau ai: Faʻafefea ona fai se mea e tupu i se fale tumaʻoti ma ou lava lima 8896_3

I le taumafanafana, i le tau vevela, o faamalama e masani ona vavaeʻese, ae i le malulu, o le vevela mai ogalaau e mafai ona oʻo atu ai i le manaʻomia e faʻaseʻe ai le faʻamalosiʻau o le a mafua ai ona faʻamalosia atili le toto. O le faʻafitauli e tatau ona e iloa pe a pa'ū le vevela i lalo ifo o le leai. Afai e lava le faʻaleleia o le fale ina ia mafai ai ona faʻapipiʻi i le taumalulu, o fautuaga faʻapitoa uma i luga o le fausaga mo le fale e talafeagai ai.

Mo Izhs.

Le tele o faʻatapulaʻaina faʻailoa le faʻaiuga a le Malo o Lusia 2007 "i le faʻamaoniga a le faʻatonuina i luga o le faʻailoga o nofoaga o le SPA 60.13330.2012:

  • E le faʻatagaina masini ventcanal i se mamao o le itiiti ifo i le 10 cm mai le eletise eletise ma paipa;
  • E matua faʻasaina e tuʻufaʻatasia ai le umu o umukuka ma faletaele, faʻapea foi ma isi nofoaga e le o ni tagata nofomau. O le mea mulimuli e aofia ai potu moe, fanau ma potu fanau;
  • E le mafai ona e faʻaogaina faiga e mafai ai ona mafai e le pito i fafo mai le tasi fale mautotogi i le tasi, pe a fai i le fale mai fale mautotogi e lua ma sili atu.

Ua faʻamatala mai foʻi o le mita o le sikuea taʻitasi e tatau ona faʻaauau i le tumama o loʻo iai nei ma faʻatepalai mo le tele o le maketi. O lenei upu faʻailoa le fua faatatau o le tele o le ea o le ea i le avanoa, o loʻo latou pasi i le iunite o taimi. E tusa i lenei faasalaga i le tumaoti tulafono o le SP 55.13330.2016, o le itiiti ifo le faʻaaogaina o le galuega faʻamalosia o le faia o le vailaʻau o loʻo faʻavaeina. I totonu o le potumoe ma le potu malolo okesene e tatau ona toe faʻafouina uma itula, o le umukuka e manaʻomia le itula o le 60 m3, i le potu faletaele - mai le 25 M3 i le itula. Faatasi ai ma tagata fiafia na motusia pe i le leai o tagata, o le faʻateleina o le tele o le 20% o le potu potu i le itula.

  • Ventaila i totonu o le Cellar ma le lua paipa: polokalame ma faʻapipiʻi faʻatonuga

Faʻafefea ona fai se pulou i se fale tumaʻoti

O faiga e lua ituaiga o ituaiga:
  • Faʻalenatura - o loʻo tupu le puipuiga ona o le faʻamalosi i le pito i lalo o le ea o le post ma le pito i luga;
  • Faamalosia - o le tafe e tulia e ala i le suia gele.

Mo fale o le togalaau

O le filifiliga muamua e le aoga ma faʻaaoga mo tamai fausaga ua fuafuaina e faʻapipiʻi i le vaitau mafanafana. O le tele o le mataupu o loʻo faia i lenei mataupu o loʻo faia le faʻafetai i le puipui poʻo alatoto o alatoto, faʻapea foi i le faleuila faʻapipiʻi i luga o le faitotoʻa. O le fofo faalenatura o se umumea oveven. Afai e leai, e mafai ona e faʻaaluina se paipa mai le ulutala i le taualuga, tuʻu i luga o le sili atu o le mamao mai le Windows ma Dours i le leai o ni mea fou okesene okesene. I luga o le taualuga mo ia e sili atu le faia o se faʻaaliga, ma le a le timu, ma i totonu o le potu, latalata i le alatoto o le a oʻo mai. O le lautele e mafai ona ave i le 20 cm, ae o le tamai potu ma 5 cm o le a lava.

O le ea e tatau ai: Faʻafefea ona fai se mea e tupu i se fale tumaʻoti ma ou lava lima 8896_5

O le maualuga e tatau ona i ai mai le 3 m - a leai e leai. E tusa ai ma le Sanpin 2.1.2.2014, o le paipa e le tatau ona aliali i luga aʻe o le taualuga o sili atu nai lo 1 m.

Nai lo le paipa - palasitika poʻo metallic - e mafai ona e faʻaogaina se polyester heas poʻo le almininim mo le alavai. Faaali le pito i luga o le pito i luga e le o le taualuga. Ina ia mautinoa le faʻatiga paʻu, o le a lava e faia ai se laʻau i lalo o le taualuga, faʻailogaina ma le grid. Ventkaal latalata i le puipui pe a fai o le a faafaigaluegaina, pe o le a tuʻuina atu i Sutoma ma ia.

Ina ia aua nei faʻaleagaina le suavai sunau puipui ma fola, e sili atu le faʻaaoga tatau o ni ulugalii faʻapitoa e puipuia mai le tuiina o le susu. E faigofie ona latou mauaina i totonu o le faleoloa pe faia foi oe lava.

Tuu le miy e sili atu le malamalama. O isi nofoaga faʻaola i luga ma tuʻutuʻuga, o le faʻaititia o le lelei.

I totonu o le piliki puipui, e le mafai ona faʻasaʻoina se suiga gatasi, ae o lenei vaega e le maua ai galuega lelei e faʻatusatusa atu i le lapotopoto. I se faʻaopopoga, o puipui talafeagai mo le i totonu o le kesi, e tatau ona i ai se mafiafia maualuga.

  • Faʻafefea ona fai le ea i se fale tumaʻoti fale

Mo fale nofomau

Sili ona talafeagai o le a faʻamautu ai faʻamalosi tino. E talafeagai mo potu uma ma faʻatagaina oe e faʻafetaiaʻi ma le galuega. Ina ia faamasani ia te oe lava i lana masini tusitusi, mafaufau pe faʻapefea ona faʻaaogaina i totonu o fale lapoʻa ma le maʻaʻa tele o laa.

O le ea e tatau ai: Faʻafefea ona fai se mea e tupu i se fale tumaʻoti ma ou lava lima 8896_7

I le potu tele e leai se mea e leai se mea e manaʻomia e tuʻu ai le faiga o le faʻamalosia o le ventilation. O lona le mafai ona faʻaalia i se vaega o i lalo ifo o le 10 m2 i le tagata. O le auala Dymeter e le faia se sao taua ile setete, ae i ai o le tafe amata faasolo tuai, ma le tulaga o le hose po o le paipa ua taua. Ina ia malamalama po o le a le lapoa o le auala e tatau ona, o oe muamua e manaʻomia le faʻaaogaina o le aofaʻi o le taumafaina e le formula l = s x h x n, o fea

  • S - potu sikuea;
  • L - o le maualuga o le taualuga;
  • N - Faateleina.

Ave le tele o le potumoe 18 m2. O le maualuga o le tuufaatasia o le a tutusa ma le 3 m. E pei ona tatou iloa, o le ea i totonu o potu nofo i totonu o potu nofo i le itula. Suia le taua i le fua faatatau, matou te mauaina le tele o le 54 m3 / itula.

O lenei ua matou liliu i le fuafuaina o le auala o le auala e tusa ai ma le fomu f = l / 3600 x, o fea le fua o le fua. A motusia mea, e mai le 0.5 i le 1.5 m / s. Ave lona averesi o taua e tutusa ma 1 m / s.

Mo le potumoe, atoa foi mo potu fale nofoia uma lava e tasi le auala e tasi. O lea, o le tau manaʻomia o le 0.015 m2. O lenei e faigofie ona ou sailia le lapoa. Na matou taitaia uma lenei faiga i le aoga:

S = π⋅r2. O le sikuea o le shinius o le a o le 0.015 / 3.14 = 0.004777, ma le lapoa o le 0.14 m.

O lea e tumau pea le filifilia o se fetu talafeagai talafeagai. Matou te matua faamalieina i le vaega 0.15 m.

O le ea e tatau ai: Faʻafefea ona fai se mea e tupu i se fale tumaʻoti ma ou lava lima 8896_8

O le fuafuaina o loʻo i luga e tatau ona faʻatino mo nofoaga uma o loʻo taʻitasi, faʻatautaia o latou foliga na matou talanoa i luga. O le eseese e mafai, o loʻo agaʻi i ai potu o le lua o tuaoi e lua. I lea tulaga, o le a manaʻomia ona e fuafuaina le aofaʻi o le ea i le fausiaina o latou tapulaʻa.

E tusa lava ma le tumama ma faʻapitoa manaʻoga, o le puipui i totonu o auala e tatau ona lamolemole. Visipeʻa o le siʻitia e tatau ona faʻaoʻo atu ma se fofoga fofo, faʻatagaina le asiasiga ma fufulu. I lalo o le masini o le pisinisi, ae le o le taualuga, ae i le tumutumu o le puipui, e tatau ona e taua ia i latou i le maualuga e mafai ai ona aloese mai le "oti" sone i le pito i luga. A o le i le o le taualuga e le tatau ona sili atu nai lo le 15 cm.

Afai e leai ni sui o le fale i le fale, e le manaʻomia le toe faʻafouina atoatoa e saili lona tulaga sili ona lelei. O le sili fofo o le a faʻapipiʻi i le itu ma mafanafana lelei. O le vai mafanafana o le a tupu televave atu nai lo le malulu.

O le pulou i le umukuka i totonu o se fale tumaʻoti e faia vave i le lua tagata - tasi le masani, o le isi i totonu o le ipu. E le tatau ona tuʻufaʻatasia, aua o le tafe mai le lona lua o loʻo taua tele. O le a mou atu i totonu o le umukuka mai le atoa.

O le ea e tatau ai: Faʻafefea ona fai se mea e tupu i se fale tumaʻoti ma ou lava lima 8896_9

O le le mautonu mo le eletise eletise e tu i le maualuga o le 70 cm i luga aʻe o le laʻasaga i luga, mo le kesi - i le maualuga o le pa o le potu. E mafai ona fuafuaina le mana e le folauga p = s x h x 12, lea

  • S - potu sikuea
  • O lona maualuga.

E masani lava, o le ala faasaina e leʻi faʻatonutonuina e le o i luga, ma i le itu, ona o lea na mafua ai ona faʻaititia le paoa ile 25%. O nei pasene e tatau ona faia pe a filifilia le pule o masini.

Sili atu le mamafa o le vanu i totonu o le puipui. E faʻafaigofie ai le tuu o se faʻamalama pulou ma le pu i le manava o manava manava, ae o se fofo na valiina ma foliga o le pulega. I le piliki, sima poʻo laupapa, o le pu e mafai ona faia e faʻaaoga ai se taimane taimane. E masani ona faʻatatauina pe te le taʻamilosaga, ae o loʻo faʻatagaina oe e sefe se avanoa, ae o le lelei i lenei tulaga ua faʻaititia.

E fautuaina le filifilia o se pusa uamea, aua e faigofie atu ona fufulu le gaʻo ma latou e sili atu ona faʻaalia i luga o le faʻafitauli o le vevela o le vevela. O le sili sili ona lelei o le steel. Afai o le Corrugtated Aluminim ua faʻaaogaina, o le paipa e manaʻomia e faʻasaʻo ai i le tele e mafai ai.

I totonu o se fale tumaʻoti, o le pili i totonu o le puipui e le manaʻomia le tuʻufaʻatasia, afai e le o se mea faʻapea ma e le o i lalo o le puipuiga o le Atunuu.

  • Faʻafefea ona fai se moli i le umukuka: faʻatonuga mo faʻataʻitaʻiga eseese

Filifilia faamalosia ventilation

O le faigofie fofo o le a faapipiiina se trim fan. E manaʻomia le tuu i totonu o se avanoa e tasi lava ina ia mafai ai e le tafe i luga o le omiga i isi nofoaga 'e faʻatinoina, ae faʻaalia saʻo i le taualuga. Mo galuega sili ona lelei, o 'au tafeatofi e tatau ona manaʻomia i faitotoʻa, faʻamalama poʻo puipui - uma, ia mautinoa uma, e manaʻomia le fafo o le' aisa, e tatau ai le ese.

O le ea e tatau ai: Faʻafefea ona fai se mea e tupu i se fale tumaʻoti ma ou lava lima 8896_11

Afai o le tafe e tatau ona vevela, e manaʻomia le manaʻomia le faʻapipiʻi ma le fausia-i totonu o le sterter poʻo le recaperator. O lenei masini e aofia ai uʻamea manifinifi uʻamea, e faʻatautaia lelei le vevela. O le ea mafanafana i le Outlet e pa'ū i totonu o le isi sekone avanoa i le va o papatusi, ma solo atoa agai i le vaega o totoe o auala, e iloa ai le vevela mai puipui.

I le falealuga e mafai ona e tuʻuina se tutotonu o tutotonu, o loʻo faʻasolosolo uma le ea. E matua filemu lava, ae e faufautua e faʻatulaga ese ia latou mai le potumoe.

O le alatele avanoa e mafai ai ona e faia ma sili atu faigata masini ma le faʻamamaina ma le tafeaga galuega. Talu ai nei, e sili atu le sefeina o faiga e tele ma le vevela vevela ma le vevela vevela o musika na tufatufa atu. O ia masini e faigofie ona tuʻuina atu i lalo o le fale mafolafola - o latou maualuga eseese mai le 25 i le 45 cm.

  • Matou te tuʻufaʻatasia i le pito i lalo o le faletaavale: fetaui lelei fofo ma faʻapipiʻi faʻatonuga

Faitau atili