Faʻafefea ona Faʻatulaga le Fale i luga o le VLT: Manaʻoga mo Ils ma Fafo Nofoaga

Anonim

O le nofoaga o le fale e faʻatatau i le isi mea o totoe o mea o le tofo. E i ai le tele o tulafono ma tulafono faʻatonutonu ua fuafuaina e faʻamalosia lona pule mai mea sese ma puipuia mai faʻalavelave.

Faʻafefea ona Faʻatulaga le Fale i luga o le VLT: Manaʻoga mo Ils ma Fafo Nofoaga 8969_1

Faʻafefea ona Faʻatulaga le Fale i luga o le VLT: Manaʻoga mo Ils ma Fafo Nofoaga

Faʻafefea ona tuʻu le fale i luga o le togafiti:

Tulaga tumaʻoti

Mamao i le pa

Mamao i le va o le Izhs ma mea na tupu

Faʻafefea ona maua se fale ma se faʻaopoopoga

Faʻafefea ona tuʻu se fale i laina mumu

Mataupu Faavae o Zoning ma Fuafuaina

  • Nofoaga o le fale i autafa o le lalolagi
  • Mo vaega laiti mai le 6 i le 10 eka
  • Mo vaega tele mai le 10 eka

O loʻo iai i le tulafono mo ni faʻatapulaʻaina o mea e fesoʻotaʻi ma le tele o mea e tatau ona mafaufauina. E aofia ai le faapogaia o le vai sapalai ma alavai i le va o mita i le va o le eletise eletise ma paipa i se tasi nofoaga. O le laina lea i luga o le faʻafanua o loʻo faʻamatalaina ai tuaoi o auala ma isi nofoaga masani i le pito i lalo o pa, mulimuli mai e oa totino. O tulafono mo le nofoaga o le fale i luga o le izhsh plot toetoe a le eseese ese mai tulafono mo le fausaga o le togavao. O le eseʻesega o lena mo le pule o le Izhs mea, e i ai se avanoa o le lesitala i le nofoaga o loʻo nofo ai.

  • Faʻafefea ona fuafua se togafiti o le 10 acres: polokalame, fesoasoani ma ata

Tulaga tumaʻoti

O loʻo iai nei tulaga o loʻo tatalaina se lautele lautele mo fatufatuga. O tulaga faʻavae aia tatau mo avanoa e mafai ona vaʻaia i le va o fale nofomau, soifua maloloina tau tamaoaiga, pa ma o vao o loʻo iai i totonu o snip 30-02-97. E le gata i lea, o le faʻamaumauga e faʻatonutonu ai le tele o fale e tatau ona faʻafetaiaʻi mai e faʻatatau i mea na fausia ai a latou mea e fausia ai.

  • O le tuʻuga o le suavai sapalai ma alavai alavai faʻavaeina snip 2.04.02-87 ma Step 2.04.01-85.
  • O le avanoa i le va o le eletise eletise i luga o le latalata i le itu e tuu ai, faamaonia le snip 2.07.01-89.
  • Vai tumama o loʻo i totonu o Tsn-40-301-92.
  • O tulafono saogalemu o afi o loʻo faʻaalia i totonu o le snip 21-01-97.

Faʻafefea ona Faʻatulaga le Fale i luga o le VLT: Manaʻoga mo Ils ma Fafo Nofoaga 8969_4

Le vaega maualalo o le aia tumaʻoti, e tusa ma le sp11-106-96-9 7, e 6 eka. I le taimi lava e tasi, fale e le tatau ona nofoia sili atu nai lo le 30%.

Afai e fesoʻotaʻi le lalolagi i se nofoaga puipuia puipuia, e ono faʻatapulaʻa ai, ae o loʻo aʻafia ai le malae vaʻalele, poʻo lona fauu i le itu o talaʻaga.

A o le i faia le faaiuga mulimuli, e tatau ai le manatu oka la, ona tusi lea o se ata ma le faataatiaga i luga o le upega tafailagi o loʻo faʻamatalaina faapitoa mo nei faʻamoemoe.

  • 4 taua mea e manaʻomia le tatau ona amanaia pe a fausia se fale mo le taimi o le tausaga

Mamao i le pa

O le mamao mai le fale i le tuaoi o le nofoaga e fuafuaina e le tumama ma ola. E le tatau ona i lalo ifo o le 3 m. E fuaina mai le puipui poʻo le faʻavae, pe a fai o le poletito, parton, puipui poʻo le ogatotonu e sili atu nai lo le 0.5 mita Tele, o mafuaaga na faia e mafai ona faia e le aoga .: usuina faatatau mo moa, 'aiga ma mamoe e tatau ona tuʻu latalata i le 4 m mai le pa. O isi fale e tatau ona i ai mai le pa nai lo le 1 m. Ma le itiiti ifo i le maualuga o le taualuga na faatonu ai le taualuga rod mo le averesi - 2 m; Mo shrubs - 1 m.

Faʻafefea ona Faʻatulaga le Fale i luga o le VLT: Manaʻoga mo Ils ma Fafo Nofoaga 8969_6

O le faʻavasegaina o laʻau i le maualuga maualuga, e faʻaititia i le taimi nei, pe a fai o le palealii oona moli moli, e oʻo lava i latou. Oaks, Birch, Popch ma isi "Giants" e faigata ona faaigoaina e leai se umi nai lo le umi. O laʻau a Apple, Pear, Cherry, Dwarf Pine ma 'ai na faʻailoa mai i le averesi. Ma vao, e sili atu le faigofie mea uma. Peitai, i totonu o latou tuaoi, e masani ona tulaʻi mai feeseeseaiga. O se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia se mataupu pe a avea se tamai fatuga o loʻo avea ma mafuaʻaga o le feeseeseaiga. O le faamasino na Vavaaia tonu le mea saʻo - O le filifiliga e faʻatali ai, pe a soifua o ia e fuafua e fuafua lana vasega e tusa ma le snop.

  • Mamanuina o le fale o le fale i totonu o se fale tumaoti: aoga aoga ma 50 ata o mea moni

Mamao i le va o le Izhs ma mea na tupu

I totonu o Snap Zep5-02-97, o le afi puipuia mamao o loʻo faʻaalia i le va o fale i nofoaga tuaoi i le tasi itu o le fuaitau poʻo luga o lona isi itu:

  • Auā mo fale mai maa, fafie, faʻamalosia siʻosiʻo ma isi mea e le masani ai - 6, 8, 8, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10, 10
  • Mo ni fale laupapa ma mea laupapa na togafitia ma antitigirls - 8, 8, 10 m;
  • MO fale laupapa ma faʻailoga lapopoa e faia ma le futu o afi - 10, 10, 15 mita.

Palakalafa 6.5 o le pepa faʻamaonia e mafua mai mo mafuaʻaga o le saogalemu afi, o le numera o mita mai le tasi fale e le masani ai. Palakalafa 6.8 faʻailoa mai o le tumaʻoti ma ola tulaga o le mamao mai le fale talimalo poʻo se togalaʻau e tatau ona:

  • i le potu malolo ma faʻamaligi mo moa ma tamaʻi povi - 12 m;
  • e taʻele, sauna ma taʻele - 8 m;
  • Septic fitterting lelei - 5 m.

O le cellar e tatau ona aveʻesea ia le itiiti ifo ma le 10 mita mai le faleuila ma faʻamavae. E le mafai ona latalata atu i le potu malolo ma le faletaele i le sili atu nai lo 8 m.

O lenei faʻatasiga e tatau ona maitauina i le va o mea faitino e le gata i lona teritori, ae faʻapea foi ma fale tuaoi. O le faaiuga saʻo o le a maitauina poʻo le a la latou mea e fai, ma ona amata loa lea ona e fuafuaina.

  • Auala e Filifili ai le Land Plut Stect: 6 Fautuaga

Faʻafefea ona faʻatulaga le fale ma se faʻaopoopoga i luga o le upega tafailagi

Tulafono ma o le tumama o loʻo iai nei ma le tomai faʻapitoa e faʻatagaina ona faia i le fale o se faʻaopoopoga. Afai o se nofoaga lea mo lafumanu, ona tatau lea ona i ai se auala i fafo, tuʻu ese mai le vaega nofomau ma lona uiga i le itiiti ifo 7 m.

Faʻafefea ona Faʻatulaga le Fale i luga o le VLT: Manaʻoga mo Ils ma Fafo Nofoaga 8969_9

O le mamao i le pa o loʻo faʻamatalaina tuʻu ese o loʻo fuafua lava i le mea o se isi apa faʻaopoopo. I le avea ai ma faʻataʻitaʻiga i Sniva 30-02-97, E lua tulaga masani e mafaufau iai.

  1. O le fale e tuufaatasi ma se faletaavale. E pei ona tatou silafia, o le fausaga, ua fuafuaina mo le le tumau pe tumau nofo toʻatasi e tatau ona lafoina le itiiti ifo 3 mita mai le pa e palu, o lona uiga, mai apalai taʻitasi: Mai le vaega nofomau e tatau ona e fuaina 3 m, mai le faletaavale - 1 m.
  2. O se tamaʻi paʻu ma tamaʻi povi ua faʻapipiʻi i le vaega nofomau. I lea tulaga, mai le laina lona lua i le pa e tatau ona le itiiti ifo ma le 4 M.

  • 12 mea moni e tatau ona e iloa e uiga i le fausiaina o le fale i nofoaga ma mea leaga natura

Faʻafefea ona tuʻu se fale i luga o le lauʻeleʻele e faʻatatau i laina mumu

O le laina mumu o le tuaoi i le va o le tagata tumaʻoti ma auala, pasi poʻo se isi nofoaga masani.

E tusa ai ma tulaga i le taimi nei, e iai le lautele o le auala o 7 m, ma o le taʻavale e tatau ona i se mamao o le 5 m mai le tapulaʻa i fafo o le teritori turiota. O femalagaʻiga e mafai ona lautele o le 3.5 m, ma o lenei le avanoa ae leʻi faʻaititia le pa i le 3 M. E le mafai ona latalata mai le puipuiga i le 5 m.

  • 7 mea sese tele i le nofoaga o mea faitino i luga o le upega tafailagi (Aua le toe faia!)

Mataupu Faavae o Zoning ma Fuafuaina

O le Tulafono o le Fausiaina ma Faʻataʻitaʻiga Tulafono Spo11-106-96-9 7 Faʻamaonia mo le Tovea Toʻatele Masani i se nofoaga tumaʻoti, tusa lava poʻo a latou eria:

  • Fale;
  • togalaau togalaau;
  • Septic ma isi nofoaga e fai ai nofoaga.

Afai e tatau ona teu povi laiti ma moa, e sili atu le faʻamamaina o se isi nofoaga mo lenei. Ae paga lea, i tulaga e leai se mea e fai mai e uiga i le avanoa mo le malologa, ae o lenei galuega o se uiga fautuaina, e mafai ona e faʻatulagaina se tulaga laʻititi poʻo le sioa o Gazebo. O le a ia aulelei i le talaaga o le togalaau laau po o se pa o loo ufitia i le ivs.

Faʻafefea ona Faʻatulaga le Fale i luga o le VLT: Manaʻoga mo Ils ma Fafo Nofoaga 8969_12

Ina ia o le paluga o puipui o loʻo tafe ifo i lalo o sikuea mita, o i ai uma o loʻo alu i luga o le mamafa o auro, e sili atu le tuʻu latalata i le tasi. O le mamao mamao va i le va oi latou e le tatau ona sili atu 6 m. E faʻalagolago i mea na fausia mai i mea na fausia. Mo le mafuaʻaga lava lea e tasi, e fautuaina ai i atinaʻe tulaga tau tamaoaiga. O lenei metotia o le a faʻatagaina e tatala ai le teritori mo le togalaʻau ma le faʻatoʻaga. E fautuaina e tuu ia fale ese mai le tuaoi fafo.

O se tasi o mea sili ona taua o le ituaiga o se togafiti, ua le fetaui pe sikuea. Faatasi ai ma sina vaega, o se loloto loloto o le faia o le tele o faʻalavelave, faʻatapulaʻaina fuafuaga o faʻafitauli e aofia ai pe a mamanuina o le faʻatulagaina o le nofo ai. E masani lava o le fale e latalata i le pito i luma, fuafuaina paka mo le pa. A o le auala tele e pisapisao, e sili atu ona faaliliuina o le nofoaga i le faamesinaina o togalaau, e tupu ai nei mea i laau. Faatasi ai ma se mea vaʻaia, e tatau ona tuʻuina mai i le pito pito i luga e faʻaititia ai le susu ma le ono o lologa. O le sili sili ona lelei filifiliga mo Gilders o nofoaga paʻepaʻe, o le mea sili ona talafeagai mo laʻau. Afai e manaʻo le pule i ana mea uma i luga o le alofilima ma mea uma sa i le mamao e tasi, o le tutotonu o le pa o le a vavaeeseina o tuaoi.

Faʻafefea ona Faʻatulaga le Fale i luga o le VLT: Manaʻoga mo Ils ma Fafo Nofoaga 8969_13

O le fale autu i luga o le tulimanu tulaga e sili atu le masani ai i le Axis vaeluaina le teritori i le afa, pe o le laititi le feololo mai ai. O le le atoatoa o sea tali o le a fesoasoani i le tulaga o le fausaga.

Nofoaga o le fale i luga o le upega tafailagi i pati

E tusa ai ma le talitonuga lauiloa, o le itu o le lalolagi e faia se sao taua. O le itū-itu i le itu i le itu o le malulu nai lo saute, sisifo po o sasaʻe, sili lava pe afai o le togalaʻau o le a puipuia ai le pa o le fale mai ia.

O le faʻatafunaina o le teritori e faʻalagolago ile faʻataʻitaʻiga o itu a itu o le lalolagi. SP11-106-90 FAAMATALAGA E Siitia ia Sii Ine Vaeluaina Taʻagofie Toe Maua i le Nofoātusaga i le tuaoi ma tuaoi ma tuaoi. O le mea e tasi e faʻatatau i fale lata ane. E le masani ona tu i luga o le faigofie. Afai o le slope foliga i saute, o le nofoaga e sili ona lelei e faʻatulaga i lona pito i luga ina ia maua ai le sili atu le malamalama ma le vevela. I le mamao e taua, e faigofie ona aʻoaʻo mai le gasologa o le natura faʻasaienisi - o le a lelei tele tatou, asses ma le fiafia e tupu i luga o maa ma le susu i matu o loʻo feagai ma i matu o loʻo taofia i matu ma osofaʻiga e oʻo i le malulu ma le susu pito o loʻo feagai ma i matu o loʻo feagai ma le malulu ma le raw overt i matu o loʻo feagai ma le malulu ma le susu o loʻo feagai ma matu o loʻo feagai ma le malulu ma le susu o loʻo feagai ma matu o loʻo feagai ma le malulu ma le susu o loʻo feagai ma matu o loʻo feagai ma le malulu ma raw over i matu o loʻo feagai ma i matu o loʻo taofia ai i matu. I isi tulaga, fale o loʻo taumafai e faʻatulaga le maualuga, tuʻuina atu le fiafia i le vai malulu e puipuia ai laau ma le matagi.

Faʻafefea ona Faʻatulaga le Fale i luga o le VLT: Manaʻoga mo Ils ma Fafo Nofoaga 8969_14

E taua tele le faʻavae lava ia e faʻatatau i ai vaega o le lalolagi. Tuuina atu lenei mea, e mafai ona e sefe i luga o le vevela ma le eletise mo le malamalama. A o le fuafuaina, o le matagi rose ua ave i totonu o le taimi lea e susulu ai le la. O nei tapulaʻa e vaega e ese mai i le itulagi ma ona foliga, ae o loʻo iai ni faʻailoga faʻaalia mo le ogatotonu.

I le itu i matu, e sili le tau i le nofoaga o nofoaga tau tamaoaiga - fale fale teu oloa, fale teu oloa, potu teu. O puipui mai lenei pito i luga e le i ai ni faamalama - a leai se malulu ma le susu o le a ulufale i le potu. O le itu i saute o le vaega e sili ona talafeagai mo le masini o potu nofomau. Afai e tele nofoaga, e talafeagai mo se potu malolo, o se tamaiti poo le Ofisa. Mo le potumoe, umukuka ma le 'potu sili ona lelei o le a avea ma itu i sasae, lea ua lauiloa foi mafanafana ma susulu.

Mo vaega laiti mai le 6 i le 10 eka

E tusa lava pe o le a faʻaaogaina, o le fale e sili atu le tuʻuina i le tulimanu o le pa fafo mai le itu i matu. O lea, o le tapulaa maualuga avanoa mo faafiafiaga e faʻasaʻolotoga, pe e ono maua i gaioiga sili ona tamaoaiga ma le tuputupu aʻe o le iʻa. E mafai ona mautu, ae faʻafetaui faleʻai, e fetaui lelei mo fale apitaga, ma le fola i lalo, o le fale teu oloa ma se tamaʻi vaitaʻele. E faigofie ona fai o se fale e lua-tala i se fale faapena. I luma o le Windows e mafai ona e aauina le togalaau, ma le pa e totoina laau fua. O le fale taumafanafana e talafeagai mo vaitau ola. E tele le nofoaga nai lo le faia o le nofo, aua o nofoaga i totonu e le masani ai e le au tumaoti ma faʻatekinisi.

Faʻafefea ona Faʻatulaga le Fale i luga o le VLT: Manaʻoga mo Ils ma Fafo Nofoaga 8969_15

A o faʻataʻitaʻiga faʻaalia, o le ala fuafua mai le fale i le tuaoi o le nofoaga, tutusa ma le 3 M, e le o ni tupe leiloa, aemaise pe a fai e te faʻapipiʻiina le ala ma fugalaʻau. Afai o le faletaavale po o le hosbler mai le pa e faʻapipiʻi i le fale, o le mamao o le a faʻaititia i le 1 M.V. O le taimi nei e masani ona maua fanua e 10 eka. E sili atu le faigofie i le iai o se fausaga autu, ae leʻo se tasi, ma i le lua, pe a fai o loʻo tatou talanoa e uiga i Izhs mea faitino, ma o le autu autu o le resitaraina i le nofoaga o nofoaga ai. A faʻapea na maua e le pule le tele o faʻafiafiaga, o le fale lona lua e mafai ona tuʻua i lalo o le taumafanafana o le taumafanafana poʻo ni nofoaga e mafai ai ona o le togalaʻau ma faʻatoʻaga, ae mo le faʻatoʻaga ma faʻatoʻaga , o le mea e le toe manaʻomia le faataua le pa, pei o le tulaga o le 6 drooffff. O le isi vaʻaiga o loʻo iai i le mea moni o le afioʻaga e le manaʻomia foi i le "fetuu" i le pa ma tuʻu le laina tuaoi tutusa. E oʻomiina lava le itu e tasi, o le a iai se faʻatoʻaga atoa ma le faʻatoʻaga, ma i leisi itu o le faʻatoʻaga, le togavao ma le tamaoaiga. O le tasi o mea lelei o sea fuafuaga o le puipuia lea o leo o mai nai taimi a sau mai le alatele.

Faʻafefea ona Faʻatulaga le Fale i luga o le VLT: Manaʻoga mo Ils ma Fafo Nofoaga 8969_16

Tele na ia fiafia i le filifiliga muamua, aua i le tulimanu o le laulu e sili atu le sili atu le lautele. E sili atu le talafeagai le alu i le tamaoaiga ona e leai se mea e le manaʻomia e ala i le faʻaitiitia o se ata tele.

Mo vaega tele mai le 10 eka

Lenei, e mafai ona faʻatinoina le faasaua vaʻa i fafo ma faʻaeteete atili i laufanua mamanu. I luga o se vaega o nofoaga, o laau e le toe foliga mai e tele naua.

Afai o le teritori e nofoia se avanoa taua, o le maualuga e ese e iloa ai i luga o le faigofie. Ina ia mafanafana le mafanafana ma le malamalama lelei, e sili le tuu i le pito i luga o le pule. Afai e taua le eseesega, o le a fesoasoani le aloese mai lologa i le tautotogo poo le tautoulu.

O le fale e mafai ona i ai se faʻasologa o le faʻatulagaina ae le ofi i le tulimanu, pei o lomiga muamua. I luga o le teritori mai 15 eka o loʻo latalata atu i le tuaoi ma tuaoi, ae i le mamao mai le auala poʻo femalagaaiga. O lenei faʻavae e mafai ona maua i le maualuga pe a iai le fale talitane o loʻo i le faitotoʻa, ma o le mea taua tele i le mamao e mamao ese mai le faletaavale.

Faitau atili