Faʻafefea ona fai se galuega mo le lumanaʻi o le fale

Anonim

O le iʻuga o le pito sili ona taua o le tulaga o galuega e fuafua lava i le tulaga lelei o le galuega, e tatau ona filifilia mea uma ma faʻamaoni i le faʻapipiʻiina o tekonolosi.

Faʻafefea ona fai se galuega mo le lumanaʻi o le fale 9288_1

Faʻafefea ona fai se galuega mo le lumanaʻi o le fale

Galulue ma le Formwork: Taua Fautuaga

  • O le eseesega mai le mamanu fuafuaina e le tatau ona sili atu nai lo le 2 mm;
  • O le mativa sili ona puipuia galuega, e foliga mai, e le mafai ona tatalia le avega o le Sese mafolafola, pe i isi nofoaga o le a na alu ese ai mai i le pepa fuafuaina;
  • A o le i fauina le galuega, o le feaua i luga ia o le a tui, e tatau ona fai ma fai ma le pule;
  • Faatulagaina o falefaigaluega e tatau ona faʻataʻitaʻi i le faʻaaogaina o elemene faʻapitoa;
  • O avanoa i le va o talita e le tatau ona sili atu nai lo le 2 mm.

Faʻafefea ona fai se galuega mo le lumanaʻi o le fale 9288_3

Mea mo Galuega

E mafai ona fausia galuega mai toetoe o mea uma o avanoa. Tele taimi e faia ai o laupapa laupapa poʻo laupapa masani. E le gata i lea, o le mea mulimuli e mafai ona faʻaaogaina uma e teuteuina uma ma e masani ai. Talu ai nei, ua televave le mafaufau i mea palasitika. E maualalo le tau. O le isi filifiliga o le ie o le susu e tetee pe masani ai plywood.

Faʻalauiloa le fausaga atoa, faʻapea foʻi ma le fesoʻotaʻi Plywood pepa faʻaaoga laupapa. O le aufaʻatasi e faʻapipiʻi i le mea e te manaʻomia e ogatasi ai se laina e tasi. O le tele o ia malaga, o le sili atu le lelei o le pepa o le a tetee atu ai i le mamafa o le sima.

Faʻafefea ona fai se galuega mo le lumanaʻi o le fale 9288_4

Ituaiga o Galuega

E na o le lua ituaiga o galuega: punou ma le aveeseina. O le manatu muamua e mafai ona faʻaaogaina naʻo le tasi le taimi. I mea uma, i le maeʻa o le siʻosiʻomaga sima, o le faiga e mafai ai ona sui i totonu o se vaega aoga o le luga.

O le pepa o le pepa lona lua e mafai ona faʻaogaina i le tele o taimi, talu ai o le maeʻa o le faʻasologa o le sima o le vaifofo, o le mea e ofo ai. O le iʻuga, e taugofie galuega o le fausiaina.

Ioe

O lenei galuega o le 'au a le atunuu. I le avea ai o se tulafono, e aofia ai polysstyrene foma poloka po o papatusi fesootai e jumpers ma i ai le 'olo groovoves. O lenei mea e faʻamautinoaina ai le faʻaletonu o galuega. Papa latou te malamalama lelei - mamafa le sili atu nai lo 1.5 kg. O latou totonu i totonu o le mea tonu, o loo maua ai le mea sili e sili ona lelei ma sima.

Ole aoga lelei lea e fausia ai le foliga manaomia. O se taunuuga, e maua ai:

  • puipuiga mai i le fungus ma fafo siosiomaga;
  • Vevela le faavaivai ma le susu.

Faʻafefea ona fai se galuega mo le lumanaʻi o le fale 9288_5

Ma tafia

E mafai ona tuʻuina mai le tulaga o mea ese mai mea eseʻese mai isi mea.

  • Talipupuni. O lenei pepa e aoga e faʻasoa ai le faʻasoaina o isi ma lona tau maualalo.
  • Palasitika. Mo mea gaosi, o laina o loʻo faʻaaogaina mai le polymer, ma o nisi taimi faʻapea lava i le fiberglass. Talipupuni e faʻamalosia e se uʻamea faʻavaʻa.
  • Chipboard faatasi ma se uamea faavaa. O mea e faia e faigofie ona filifilia le nofoaga manaʻomia.
  • Laupapa laupapa. Mai ia te oe mafai ona aoina ni talita o eseese ituaiga.

O lenei lagolago auala e faigofie tele ona Mauga. Peitai, e taua le usitaʻia o le faasologa o gaioiga. Muamua, e manaʻomia le tuu o le nofoaga o galuega, toso le loi poʻo lua i le pito i lalo o le tuʻuaʻiga faʻavae. Ma e alagatatau ona faʻatautaia le faʻailoga mulimuli o le faʻailoga mulimuli ma le fasi i le tino. A maeʻa ona e agaʻi atu i le suʻega o le galuega faʻatino.

Mai le Plywood poʻo ni au laupapa e aoina ai talitane o se tele o le tele. Ona faʻapipiʻiina lea o le vaega o Polythylene i le itu i totonu o talita e taʻitasi poʻo le vaivai o le suauʻu. Afai e le o faia e le mea lea, ona o le faʻagaioiga o le faʻamamaina, o le fofo fai sima o le a fatuina i palu poʻo laupapa poʻo laupapa, ma mo latou te faʻamamāina.

Ina ia tausia lelei le saʻo o le faʻavae, e fautuaina e toso le lamepa ma ua maeʻa ona faʻapipiʻi poloka poʻo talita.

Faʻafefea ona fai se galuega mo le lumanaʻi o le fale 9288_6

O puipui o le mea e mafai ona faʻaoʻoina ai le mamanuina o pa puipui. E le gata i le vaevaeina o le galuega, e mafai ona e faʻaogaina le tuʻufaʻatasia. Mo lenei, e faʻatatau i le lapoa o le faʻamalosia i le talita na faia o laupapa, tutusa o pu ma se lapoa o le 8 i le 10 MM ua maeʻa. Ua latou faʻaofi le faʻamalosia ma le lautele i totonu o se isi vaega o le faʻamalosi, e fetaui lelei i le pepa talitati. O lea, mai itu eseese o le galuega e tatau ona i ai i totonu o foliga o le mamafa, o le a taofia ai le mamafa o le sima.

Faʻafefea ona fai se galuega mo le lumanaʻi o le fale 9288_7

I le faʻatuina o galuega e faʻatulaga, tuʻufaʻatasi mai faʻasoasoaga e tatau ona sasaa tutusa. E le taliaina e sasaa ai i le nofoaga e tasi. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia tele le mulimuli i amioga a ia i tusitusiga: pe a tatou maitauina na tipi i ai, e tatau ona taofia le liupili. Aveesea le faiga o loʻo faʻaalu i le lua-tolu aso talu ona faʻatumuina.

Na lomia le tala i le tusi talaaga "FAAFETAI O GALUEGA GALUEGA Nu. 3 (2019). E mafai ona e lesitala i le lolomiina o le lomiga.

Faitau atili