6 togalaau vaomatua e matagofie bloom i le tautotogo

Anonim

Modzing, Rhododendron ma Lilac - Faamatala e uiga i vaomatua o le a teuteu lau togalaau i le tautotogo masina.

6 togalaau vaomatua e matagofie bloom i le tautotogo 9640_1

6 togalaau vaomatua e matagofie bloom i le tautotogo

Faʻaopopo le pupula na o le tolopoina mai i le taumalulu hibernate togalaʻau ma vaomatua na fuga mai i le tautotogo. A faʻatulaga vaega laau i luga o le 'upega tafaʻilagi, e taua le amanaia le latou teteʻe i le tino, susuga tetee ma le faʻatupu o le moliina o le uila ma le suavai. E le manaʻomia le tolopoina o le tele o moli lanumoana latalata ane, o le tuʻufaʻatasiga o loʻo faʻamamaina ma lanumeamata fou foliga sili ona aulelei.

1 Togafitiga

Sulu samasama samasama, lea i le tautotogo o se tasi o muamua ala mai i le moe. Molipi foliga foliga mai, aemaise le faʻasaga i talaʻaga o toetoe lava a le taʻele o le gaʻo fualaʻau. O le maualuga o le vaomatua e ese: mai le 1.5 i le 3 mita. O le tausia o ia e faigofie: Faʻasalalauga le manaʻomia e fafaga ai, tatalaina ma tau masani. Fetilaizers amata ona ulufale vave i le tautotogo ma faaauau pea tusa lava pe ua uma ona sasaaina le vaomatua.

O le faamalosia sili e toto i luga o vaitaʻele soʻo, ae o lea i le tuagane, o le laʻau na lagona le manaia. Aloese mai, masalo, naʻo nofoaga faʻapaleni.

6 togalaau vaomatua e matagofie bloom i le tautotogo 9640_3

  • O a fugalaʻau e tuʻu i luga o le fale ia Aperila: o se lisi o laʻau matagofie mo lau fugalaʻau

2 Rhododendron dursky

Rhododendron Dauri o se togavao ma lish fugalaau lanu piniki. O laʻau e fesoʻotaʻi ma le tele e foliga mai e eseese lava, mo se faʻataʻitaʻiga, o le fua o le fugalaʻau eseese mai se tamaʻi tele i le 20 sene. O Rhodendonndron e sili ona manaia le faʻafetai i ona laulaʻau e oʻo lava i luga o le suotosina: latou suia le lanu mai le Green i luga o le Burgindy.

O se nofoaga lelei mo le totoina o laau - afa. E i ai le tuʻufaʻatasiga ma mea maualuluga, o le a puipuia ai le vao mai le la susulu.

6 togalaau vaomatua e matagofie bloom i le tautotogo 9640_5

  • O le a le mea e tuʻu i le atunuʻu i le paolo: 9 laʻau o le a tupu gofie ai iina

3 Weigela

Afai o loʻo e sailia se togavao e mafai ona ave le nofoa o le nofoa o le faʻatoʻaga i le togalaʻau, ma mafaufau ia Welsel. O se tamai bushing vistid paolo ma le susu. Afai e te fuafua e faʻavasega tele laʻau, aua neʻi galo e alu ese mai i le va o latou intervals e mautinoa ai le tuputupu aʻe masani ma tuputupu aʻe. E le tatau ona i ai le laititi ifo nai lo le "va lapopoa fatu, ma le tele o tupe e tatau ona tuʻuina i se mamao o le 2 pe sili atu mita mai le tasi ma le isi.

E faigofie ona tausi lelei le Welilli: O le laʻau e na o le taimi o le lamala, ua leva ona leai se taimi ma fafaga. O lenei vaomatua e talafeagai lelei mo nofoaga faifaatoaga.

6 togalaau vaomatua e matagofie bloom i le tautotogo 9640_7

  • Mo tagata gaosi tagata fai togalaau: 5 Fautuaga i le auala e fausia ai lau muamua togalaau

4 lilac.

Lilac e masani i tagata uma - O se laʻititi tele lenei tele fugalaʻau fugalaʻau ma se manogi pupula. E manaʻomia le tele ma e tele taimi o vai, aemaise lava i le taimi o tafeto ai. I ni ituaiga o lolac, o lenei vaitau e pa'ū ai pea, isi - mo Iuni. I le faʻaopopo atu i le tele o le alavai, o le palapala i lalo o le vao e masani ona toe maua mai (papaʻu) ia mautinoa o aʻa o le lelei ea ea, lea e manaʻomia tele ai le laau.

6 togalaau vaomatua e matagofie bloom i le tautotogo 9640_9

5 O Pene Peni

O lenei vaomatua e mafai ona tupu i le lua mita. Faatasi ai ma le tausaga mulimuli ane, o se laʻau ola maloloina ua ufitia e sili atu lona tele, matua pei e aulelei tele. O le tausiga o po o le pony e pei o i tua o ona uso, pea le tumau. O le sili masani lea o le vai: E tusa o le 30 lita o le vai e manaʻomia i luga o le tasi vao. I tua o oneone uma, e manaʻomia e le lalolagi ona mou ese teisi atu e le faia le mafiafia o le sisitema le, o le a le o le a faʻalavelavea ai le fefaʻatauaʻiga. O le eleele o Anotino e alofa Clay Clay ma mafai ona ola e aunoa ma le suia i le tasi nofoaga i lalo o le 100 tausaga.

6 togalaau vaomatua e matagofie bloom i le tautotogo 9640_10

6 Daphne

Daphne po o Wolf Borry o le, atonu, o se tasi o sili ona vevesi o le togavao vaneina. O le mea atoa o loʻo i fua o togalaʻau e aliali mai i le taimi lava o le fugalaʻau. O nei tamaʻi taamilosaga o loʻo taufaʻamataʻu ma oona. O le mea lea, e aoga le taofia mai le totoina o laau ia i latou e i ai a latou fagafao ma tamaiti.

O Daphne o se matagofie matagofie togalaau e nofo ai. O le fuga mai i le Spring Spliciate Pink-Beale fugalaʻau. E sausau e sili atu i le afa. O le tausiaina o ia: E manaʻomia le faʻatagaina o le laau e tele taimi, e pei ona sa le talisapaiaina lemu.

6 togalaau vaomatua e matagofie bloom i le tautotogo 9640_11

  • O le a le mea e tuʻu i luga o le pa i le atunuʻu: o se filifiliga o laʻau, lanu ma vao

Faitau atili