Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro

Anonim

Faʻafefea ona malupuipuia le malupuipuia mo pupuni, faʻatulaga saʻo i le faʻamalama ma e iai ni vaega fausaga e tatau ona amanaia i le taimi o le faʻatau? Matou te tali i nei fesili ma isi fesili.

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_1

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro

O le a le mea taua e mafaufau pe a faʻatau se ato

Ae e te leʻi faia le auala e faʻapipiʻi ai se ie puipui i luga o le puipui, o le a matou taʻuina atu ia te oe le mea e tosina ai pe a faʻatau se oloa. O le maketi o loʻo iai ni ata eseese:

  • faagaau;
  • Framtworkard;
  • manoa;
  • Fata.

E tofu i na latou lava avanoa ma mea le lelei. E tatau ona manatu i ai. Ae i luga o le faʻapipiʻiina Sili faatosinaʻaga ua naʻo le ituaiga puipui o loʻo maeʻa oloa. Fuafua i mea, e tele filifiliga e iloga:

  • Palasitika. O le taugofie, ae o le sili ona maaleaese. E sili atu i latou mo tinene ma mama gardin. A tautau ni paʻu mamafa, e faʻaola le fusi, ma ma le taimi e pa ai.
  • Fafie. Fesoasoani ia iloa le malamalama lelei fofo fofo. O lo latou malosi e faʻalagolago i le tulaga lelei o le gaosiga. O le mea lea, o vaega e tatau ona suʻesuʻeina ma le faaeteete, fuafua le leai o se mea, chips ma teteki.
  • Uamea. O le sili ona talitonuina ma tumau cronutitions mo pupuni. A faʻatagaina le paketi, e manaʻomia ai le manaʻomia e tatau ona tuʻuina ia i latou.

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_3
Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_4
Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_5

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_6

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_7

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_8

O filifiliga taʻitasi o loʻo iai ona foliga foliga. Tele o latou e aafia ai foliga vaaia. Ae o le ituaiga o le laulu ipu e fuafuaina ai le talitonuina o le faʻapipiʻi i le puipui:

  • Tolu-manatu. E mafai ai ona faʻasaʻoina Mamanuina ma aloese mai le liua o le rod i luga. Ole filifiliga lelei lea mo le faʻapipiʻiina o le sima ma fafie. Afai e latalata pu i le tasi ma le isi, o le faʻapipiʻiina o mea toega o loʻo faigata: o le sima faʻapitoa, palu piliki ma isi. O le fasi fasi o le vaivai o le auala e mafai ona agamalu pe vaeluaina.
  • Tasi-itu. Na o le pau le pu i lalo o le faletalimalo o loʻo i le ogatotonu o le faʻapipiʻi "ipu". I le taimi lava e tasi, i lalo o le mamafa o pupuni mamafa mamafa, e mafai e le puipui ona solomuli i lalo. Ae e mafai ai ona mausali O lona i luga o mea papa. Ua lava lea o le filifilia o se mea e te manaʻo ai i le ituaiga manaʻomia ma le umi.

Afai e tatau ona e faia le tolu-manatu "i le ipu" i le vaega o le vaega, matou te togiina le tagata o le karrier o lo o i le pito i luga. I le isi lua matou te mimilo ai fao itiiti fao e aloese ai mai le tape le puipui.

Matou te fuafuaina i le nofoaga o le faʻapipiʻi o le cornice mo pupuni i le puipui

Faʻalagolago i le nofoaga o le atopau e faʻatatau i le faʻamalama, o pupuni lava ia foliga ese foliga. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e taulai atu i le tulaga o totonu poʻo le vaʻai e maua ai le maualuga o le maualuga o le taualuga. Ae, a o le i talanoa e uiga i le mamanu, matou te tuuina atu manaʻoga maualalo mo le nofoaga o le ato. E tatau ona ia:

  • E leai se mea maualalo i lalo ifo o le 5 cm mai le pito i luga o le faamalama slop.
  • Faia se itu i fafo atu o le faamalama i le 30-50 cm.
  • E puipuia mai le faʻamalama matala ina ia le pipii atu i le pupuni i le susulu ma le faamalama.

O le lisi lisi o faʻavae e faʻavae i luga o le erinomics. E te maua:

  • O Le tatalaina atoa o le ie puipui ma le sili atu le malamalama matala;
  • o le mafaia ona tuu le faamalama e faaosoina ai ma malosi malosi;
  • Faigofie pe a Taeao.

E le gata i tagata e mafai, o le nofoaga o le ie puipui o le tino o loʻo aʻafia ai le mamanu o le potu. Matou te tuʻuina atu le tolu lauiloa filifiliga mo lona tulaga:

  • E tusa ma mea maualalo manaʻoga. O le Vitio e maua ai le tatalaina e le itiiti ifo. Ona o lenei, e le faʻapipiʻi ai le mafaufau. O lenei metotia e fetaui lelei pe a manaʻomia ona e mafaufau loloto i le teuteuga teuteu teuteu.
  • Faapipiiina tonu i le ogatotonu i le va Faamalolo ma le taualuga. O lenei mea faʻapipiʻi e sili ona lelei pe a maualuga le taualuga nai lo le faʻatonuga 2.8 m. O oe o le faʻatulagaina o le faʻamalama matala ma aua le nanaina le potu teuteuga.
  • I lalo o le tumutumu. Ua e faʻaleagaina le vaapiapi lane o puipui puipui ma le vaʻaia o le maualuga o le maualuga o le taualuga.

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_9
Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_10
Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_11

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_12

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_13

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_14

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le cornis i le puipui: sitepu i le sitepu faʻatonuga

O le faʻasologa o le faʻasologa o gaioiga e mafai ai ona e puipuia saogalemu le puipui o le puipui o soʻo se ituaiga.

Tuu nofoaga faapipiiina

O fausaga taʻitasi o loʻo faʻaputuputu muamua le oloa uma e tusa ai ma faʻatonuga a le gaosi oloa. Ona o lea e te le tau fuafua i mamao I le va o le lagolago auiliiliga, tuuina atu le tele o le teuteuga elemene ma plugs. E na ona matou fuaina mea uma e tatau ai ma ave i luga o le puipui i le faasologa o loo i lalo:

  1. Matou te faia se peni faigofie i luga o le Wallpaper Sworking cealufi i le ogatotonu o le faamalama.

    Afai e te faia le galuega mo le taimi muamua, atonu e le mafai ona tuu saʻo le faʻailoga. Ina ia aua neʻi manogi le penitala i luga o le pepa puipui, matou te faia faʻailoga i luga o le ata vali (pepa tini)

  2. I le maualuga maualuga, matou te faʻaaluina le tele o femalagaiga i nofoaga o faʻapipiʻi o faʻapipiʻi.

    O le mea e manaʻomia o loʻo taʻoto ese mai le taualuga e roulette. Lea e mafai ai ona e lamolemole le curvatum pe a le o le maualuga o le sili atu o le lautele.

  3. Mai le ogatotonu o le faʻamalama matala i itu, matou te tuʻuina le mamao tutusa i le afa o le siʻosiʻomaga i le va o le fasi ipu.

    E taua le mautinoa ua leiloa le uaea ua leiloa i le saoasaoa. O le faia o lea mea, matou te lolofi mai i le poloketi pe faʻatonutonu le faʻaiʻuga o le eletise.

  4. Matou te faaaogaina lagolago a e na umiaina ma faʻailogaina manatu i lalo o le amataga.

Mo Window Windows e lava le lua faʻapipiʻi faʻailoga i luga o pito. I Cornices lautele, e manaʻomia le tuʻuina atu o le lagolago lagolago. O mea faʻapitoa e faʻalagolago i le le malamalama o oloa ma e faʻatonutonuina e le tagata gaosi. Afai e leai ni faʻailoga faʻapitoa, o le numera o puipui e fuafuaina i le umi o taʻiala:

  • Tusa ma le 2.0 m - 2 umia;
  • 2.0-4.0 m - 3 tagata e umiaina.

I lalo o le mafolafola paʻu paʻu matou te faia se faʻailoga i le 60 cm faʻaopoopo.

A ave taʻavale, ae o le pupuni e masani ona tutupu e sili atu nai lo le manaʻomia. E tatau ona e oʻo atu i ai ma faʻasaʻoina. Ina ia aloese mai lenei, tuu se mamao mo le tasi mama ma se ofutino i le va o le pito o le faʻapipiʻi ma le plug. E taofia le ie puipui i le tulaga ogaoga.

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_15

Krepam puipui

Tele o Eaves Gaosi oloa o loʻo faʻaaogaina i mea e masani ai. Ae e le o mafai i taimi uma ona faʻaaoga. O le filifiliga faʻavasegaina e tatau ona filifilia faʻavae e faʻavae i luga o mea o puipui:

  • Mo sima, o loʻo feololo ma le palasitika ma le palasitika starve lima e talafeagai.
  • Ua sili atu le faʻapipiʻi o le uʻamea faʻapipiʻi i nofoaga uamea i nofoaga o le faʻapipiʻiina o le taiala taiala. I le leai o se mea e mafai ai ona faʻaaoga le vaega o le taʻavale, e manaʻomia le faʻaaogaina o le "baterflies" - o se tagata ta o se fale, o loʻo faʻaalia pe a mimilo le tagata.
  • Mo le fomm poloka e faʻaaogaina ai ni tamaʻi palasitika faʻapitoa. O la latou pito sili ona taua o se filo maualuga ma se laʻasaga tele, tuʻusaʻo pe i luga o le cone.

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_16
Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_17
Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_18

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_19

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_20

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_21

I le matauina o manatu e fetaui lelei ma le screen spetener i le lautele ma loloto. Faʻapipiʻi se meaʻai o loʻo tata ai, tuʻu le fasi ipu ma faʻapipiʻi ma ona fao.

A viliina pu, o le tele o le peleni ua fausia, e faʻamalosia i luga o le puipui. Aemaise pe a fai o latou i luga o le pito i luga. O le mea lea, E sili le faʻaaogaina o taʻitaʻi i le apo ai.

Aveese le efuefu e aunoa ma ni mea faʻapitoa o le a fesoasoani i le teutusi o le falemeli poʻo le "taga" o le pepa mai le faʻapipiʻi i le afa o le afa. Na o le kulimi i le lipine i lalo o le fogafale o le lumanai. Uma le efuefu o loʻo lisi i totonu ma o loʻo mama mea uma.

Aoina le cornice mo pupuni

E i ai a matou mea e i ai le taʻiala i luga o le faʻapipiʻi ipu poʻo le faʻapipiʻi o papatusi. Fuafua i luga o le ata faʻasino, tatou te toʻesea i latou i luga o le filo pe faʻapipiʻi ai le fao-loka.

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_22

Tuu mama e fusifusia i luga o le taiala. O latou numera o loʻo ave i le fua o le 10 fasi i le mita o le Cartaliina Pasvas:

  • Ma le lua-points faʻapipiʻi matou te faʻasolo uma mama i le ogatotonu.
  • Faatasi ai ma le tolu-faʻasologa atoa, vaevae i le afa ma le nofoaga ina ua maeʻa faʻapipiʻiina na latou o ese mai i ni itu eseese mai le lagolago tutotonu.

Faʻapipiʻi le toʻotoʻo i luga o latou e umia ma ogatotonu i latou. Ia mautinoa e iloa mai le vaaiga mai le itu. Ae ina ua matou faaputuputu uma le fusi. Afai o le pito o le plug e o ese ese, faʻapipiʻi ma toe faʻalelei.

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_23

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Corluling Cornice i le Pa

E mafai ona manaʻomia le faapipiiina o le fanua, mo se faʻataʻitaʻiga, i potu i le tumutumu o tufuga, pe a leai ni mokesi i lalo o lea mea. I le tulaga lea, matou te faʻaaogaina ni puipui faʻapitoa m-foliga.

Afai e te iloa muamua e uiga i lenei vaega o le faʻapipiʻi, faʻatau le laʻau o le ato ma le fale gaosi puipui faapipiiina. A leai, o le a tatau ona e faʻatauina le fausiaina o tulimanu o taʻamilosaga pe faʻatamala latou lava mai le atigi uʻamea.

Matou te mautinoa na tafi uma ma pa ma pa manifinifi. I le faʻagasologa o le faʻaputuputu o le fao e alu i luga o le alavai, faʻamalamalamaina mai luga i le pito i lalo. A leai, o le a latou feoaʻi i ata tuufaatasia.

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_24
Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_25

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_26

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_27

Tototoese ato ato i luga o le faasologa nei:

  1. Matou te faʻatinoina ma malupuipuia le faʻaaogaina o elemene e tusa ai ma faʻatonuga na faʻamatala i luga. Pau lava le eseesega o le saunia lea mo le faʻapipiʻi manatu i le 60 cm.
  2. O le Bartiette e masani ona faʻapipiʻi mai le tulimanu i le tulimanu. O le mea lea, afai e tatau ai, tipi i luga o le lapoa faapitoa.
  3. Faapipii le mea teuteu teuteu i luga o le vae. Muamua i luga o le itu sao, ona i lea o le taamilosaga, pe a iai.
  4. Matou te fauina tagata e umia i le pasi pasi ma le nati.
  5. Oloa uma o loʻo maeʻa i le faletalimalo i totonu o le muaʻi tapenaina pu.

Faʻafefea ona tautau Cornice mo pupuni i luga o le puipui: Faʻaoga Faʻatonu ma Fautuaga Pro 9828_28

Faafetai i lenei metotia o le faapipiiina e mafai ona e tautau Batutte latalata i le taualuga. O le mamao o le 5-7 mm o le a tumau i le va o le pasi ma le tele o ata. O le mea autu o le mea e le ootia ai elemene elemene. A leai, o le a latou amatalia le ie: O le ata o le a aliali mai, ma i le taimi atoa, masalo, ma momotu.

O le sotesaina o puipui o nisi taimi sili atu. Ina ia latou le maitauina, ua lava le valiina o tulimanu i le lanu o le pepa puipui.

Afai e te manaʻo e toe faʻapipiʻi atoatoa le fasi mea, i le isi toe faʻafouina, pei o seevae i lalo ma pa i totonu o le laupepa maʻa. A maeʻa ona faʻapipiʻi le puipui puipui mai le puipui, naʻo tagata faʻamatala paʻu ua teteʻe.

Mo le manino o gaioiga na faʻamatala i luga, matou te fautuaina e faamasani ia te oe lava ma le vitio aʻoaʻoga Faapipiiina cornice mo pupuni i le puipui.

Faitau atili