Faamoemoega O mea mo le fale gaosi: o le a le mea e filifili?

Anonim

O a mea e matua aoga ai mea, ma o le a le mea e le o iai? Matou te ofo atu e faʻatusatusa i ituaiga autu.

Faamoemoega O mea mo le fale gaosi: o le a le mea e filifili? 9869_1

Faamoemoega O mea mo le fale gaosi: o le a le mea e filifili?

Polythylene

Polythylene ata o se auala o le puipuia o le togavao mai le malulu o le malulu e lauiloa i fale taumafanafana mai le Soviet taimi. E ui lava i le mea moni o le filifiliga o le matau mea mo lanumeamata ma lanumeamata i aso nei sa lautele lautele, ae leʻi leiloa lona mautinoa.

Le matua le lelei o Polythyl

O le faʻasalalauga agavaʻa o le pito i lalo o Polythylene Resungs o le 80-90%, o loʻo aʻafia ai le tuputupu aʻe o faʻatoaga o fualaʻau 'aina. E i ai ni au faʻatoʻaga e manatu lava i le faʻamalama e le lava lava le maualuga, peitaʻi e leai. E matua manino lava mea e talafeagai mo le valevale, ae e ono afaina ai fualaʻau: O le malamalama tele tele ua afaina i manoa ma le atinaʻeina o fualaʻau. O se mea e tutusa lelei le aoga o le la o loʻo faʻaalia o le la e fesoʻotaʻi ma kuka, tamato ma bakhchyev, o fua lea e mafai ona i lalo o le mamafa.

Faʻafetai i le ata i totonu o le fale teu meaʻai, o le sili sili ona lelei o le le fefe i taimi uma lagolagoina. I le taimi lava lea, o le vevela o le eleele i luga o moega e maualuga atu nai lo fafo. O le mea lea, o se microcumeci faʻapitoa ua foafoaina, lea e sao tele i le vave tele o togalaau. Latou te le o le leaga le malulu ma le malosi matagi, tikeri pe puao ma le sili atu.

O le mea taua o le polythylene e le lelei le tetee i le faʻaleagaina o le faʻaleagaina: E mafai ona tuia faafuasei, gagau pe tipi. O le maualuga o le ofuina o le tetee atu e tuua ai foi le tele o le manaʻomia. O le taugofie a le faʻataʻitaʻiga e naʻo le tasi le vaitau, pei o le faʻaosoosoga ma le la o le la e le maua ai lona manaia, ona o le mea na te leiloa ai le malosi e tetee ai.

  • O tekonolosi faʻaonaponei i le tautua o fale o le taumafanafana: 7 masini o le a faigofie ai mo le ola

Cellular polycarboate

Ona o lona ata telefoni feaveaʻi, o le polycarboatea ua faʻateleina le malosi ma le lelei vevela-faʻasaoina meatotino. E le pei o le taugofie ata mai polythylene, e teteʻe i le uta i luga o le va i le va o le va o le va, e le faʻaleagaina mai le matagi ma le timu, e le fefe foi i foliga masani. O le Uunaiga o le Ponels o le 86%. I le taimi lava e tasi, latou te le mauaina a latou uiga masani ona o aʻafiaga o le unaʻivii ma le faʻapitoa faʻapitoa o loʻo faʻaaogaina i o latou pito i luma.

Afai e faʻaaogaina le fale o le fale

O mea e mafai ona faʻaaogaina i soʻo se vevela i le laina mai le -40 i le + 1200c, lea o le a toetoe a iʻu ai i le le fiafia. Leitioa a le tautua o le au tautua o le cellular polycarboate e le itiiti ifo 15 tausaga.

E leai ni faʻaletonu ogaoga vagana ai le maualuga (i le faʻatusatusaga ma le ata) tau, e leai ni pepa telefoni. O le mea autu o le filifili i latou e filifili ma faʻapipiʻi.

A filifili, muamua lava mea uma, e manaʻomia le amanaia le vaega o le falefanoa o le falelotu. Afai e le matua tele (e oʻo i le 30 m2), faʻatau tele mafiafia palasitika i se mea, i lenei mataupu e tatau ona tapunia i totonu o pane ma le mafiafia o le 6-8 mm. Mo mamanu o le 20 M2, polycarbonate e talafeagai lelei - 4-6 mm. O oloa o le 10 mm mafiafia ma luga o loʻo faʻaogaina mo fale tetele, mai le 40 m2.

Atoa mafiafia e manatu n

  • Faʻafefea ona fufulu mai totonu o le fale o le fale oona mai le polycarboate i le Spring: 11 o lona uiga

E pei ona taua, o le tele o panels e i ai le puipuiga o le le lelei mai le le lelei o le la. I le taimi lava e tasi, o nisi fale gaosi ina ia faʻaitiitia ai a latou oloa e le puipuia mai i le taʻi ultraoplet. O le mea lea, pe a faʻatau, e tatau ona e mautinoa o mea e fiafia i ai le mea e le fefefe ai i le la.

  • Manaia moega i le Dacha ma o latou lava lima: 6 Masani filifiliga ma 20 faʻataʻitaʻiga ma ata

O le lelei polycarboate e ese mai le pepelo:

  • Pepa mafiafia. Masani manino cellonared polycarboate mo greenthouse i ai le mafiafia o le 4 mm, ma le taugofie 3-3.5 mm, e masani ai, e fai togafiti mo le masani ai.
  • O le le mafiafia o vaega i totonu uma ma puipui o fafo, ma o lona uiga, ma le mamafa. Laina Laina mo se lanumeamata 6 m umi e tatau ona mamafa 10 kg.
  • Le i ai o le maualuga-tulaga puipuia ata tifaga.

  • Auala e Filifiliina ai se Nofoaga i lalo o le Fale o le Mea Fanau: O tulafono e tatau ona iloa e taga taʻitasi

Nonwoturas

E masani ona i luga o togalaau e mafai ona e vaʻai i le ata tifaga mai le mea faʻatau. O loʻo foliga mai, e foliga mai o le tele-faʻatauva o le tele o le faʻamalosiʻau o le faʻauigaina filo. O le sili ona lauiloa ituaiga - agil, lotrasil ma spunbond. O e na fausiaina i totonu o atunuu ese, ae e le manaʻomia le faʻatauvaʻa le tagata gaosi oloa, ae o le le mafiafia o le mea faitino ma lona mafuaʻaga.

O le gaʻo faʻamalosia ata n

O lea, o le paʻepaʻe ma le manifinifi "leai-knack" o le tele o le 17 g / m2 puipuia laʻau mai le taʻaloga ma laiti frosts (e oʻo i - 20 ° c). Faʻaaoga i le masani ai e aunoa ma soʻo se mea taua. Ae o le proppolene e talafeagai (30-60 g / m2) ua uma ona faʻaaogaina faʻatasi ma le tulaga o le 'aisa i -60c. I le taimi lava e tasi, o le mafiafia (60 g / m2) o le uliuli laulafila puipuia le faʻatoaga mai le malosi o le susu ma faʻamalosia le tuputupu aʻe o vao.

Le lalagaina o mea i lalo

O mea e le iloga e iloga i le mea moni o le ea, vai ma le la o nofoa ua pasi i totonu o le vaega o vaega. Faʻataʻitaʻiga, i le taumafanafana vevela, o le paʻepaʻe paʻu na sefe mai le le fiafia, ma le uliuli (i le tautotogo) e le avatua ia i latou.

Ae paga lea, prappilee fiber, atoa foi ma pofathyne, e le lava le malosi tele, vave tosina ma faanatinati. Tele taimi e masani ona faʻaaogaina o se mulch, itiiti masani - o se malutaga atoa i luga o le faʻavaʻa faʻavaʻa.

  • Faʻapefea ona taʻele le fale vevela i le vevela: 3 galue faiga

Tioata

Glass Greenhouses e masani ona faʻaaogaina i itulagi uma, tusa lava poʻo le a le tulaga faʻafanua ma masani masani. Ma o lenei e malamalama: tioata o mea e fai ai mea e puipuia ai laau mai fafo o se seti atoa o lelei o lelei. APEADS o ni malamalama lelei e tele mea e maua ai meatotino, ma le lelei le orlamala o loʻo ia tetee i uta ai kiona. I se faʻaopopoga, o le tioata tioata ua avea ma e masani ona suia vave.

I tua o le fale o le fale na faia o tioata faigofie le taliga ...

Ioe, e iai auala tauleloto e fausia ai se fale gaosi falepueo iai. Ae peitai, afai o faamalama tuai o loo tumau i le falesa, o faamalama tuai e oomiina, latou te le maua sili le faaaogaina lelei. Aemaise lava o le faʻaaogaina o latou mo le fausiaina o se auala sili lea e sefe ai.

O le faigofie faigofie e aoina mai le laau. Ina ia faia lea mea, o le a le manaʻomia le mauaina o ni meafaigaluega faʻapitoa, pei ona faʻafuaseʻi ona tupu le fafie. E tusa ai, e leai ni faʻafitauli i le fesoʻotaʻiga o elemene. E tatau ona i ai ni mea, aua o iai ni meaola o nisi o BIllet e mafai ona aoga i le galuega.

Aua le lafoina le faamalama o le faamalama tuai mai tala. Latou o le a latou faʻaola moni le tala faʻatago a le aiga ma ia avea o se moegasa mo le fale gaosi. E aoga foi le maitauina o le mea moni o le tuai o le faʻailo o loʻo faʻaalia i fafo pe a toe suia fou faamalama ma e mafai ona pikiina i latou e leai se totogi.

Afai e manaʻomia se mamanuina o se mamanu, e mafua ai ona okaina se ata o loʻo faia ma le lanumeamata o loʻo faia ma se Aleamini faʻamatalaga.

  • Faʻafefea ona fai se papupuni uma i le atunuʻu: faʻatonuga mai le a i le z

Fautuaga

  • I le fausiaina o Greenthouse, o le pito o le polycarboate pepa e tatau ona puipuia mai le tuiina o le susu ma le puggiga faapitoa.
  • Ma le faʻafuaseʻi o le vevela, e ono vaʻai le palasitika poʻo le faʻalauteleina. Afai i le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina e le amanaia lenei tulaga, ae faʻaputu mea ma faʻalagolago ai le faʻamau.

Andrei Karsev, Dachnik:

Andrei Karsev, Dachnik:

Faaalu le moli i le fale gaosi. E iloa e tagata uma pe faʻapefea ona taua se isi i Greenmes mo le seleselega i le lumanaʻi, ae o le malosi o le tino, ae o le tausiga e mafai ona faʻaaogaina mo taumafa mumu ua le mafua ai le tufatufaina mumu o lenei taliaina. I le totoina o fale o le tapunia o le Wil, o lenei faʻalavelave e faʻaumatiaina i le faʻaaogaina o mea maualalo (okeni o matatisi, mo le faʻaoʻoina faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le ememoni.

Na lomia le tala i le tusi talaaga "Fautuaga o Au o Polofesa" Nu 12 (2017). Lesitala i le lolomiina lomiga o le mekasini.

Faitau atili