Slik forbereder du vegger til å fullføre

Anonim

Vi forteller hvilke formuleringer og blandinger som trengs for å forberede vegger og hvordan man utfører arbeid.

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_1

Slik forbereder du vegger til å fullføre

Og bakgrunnsbilder, og fargerikt belegg påføres de forberedte veggene. Først av alt, de rengjøres fra peeling gips, lyn maling eller tapet, flekker av fett og foci av mugg fjernes. Etter det er det bakken, plastering og kitt.

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_3

Jorda forbedrer adhesjonen (adhesjon) av reparasjon og dekorative materialer med basen. Evnen til sistnevnte for å absorbere fuktighet er et viktig landemerke for det riktige valget av jord.

For eksempel, for uunngåelig eller svakt absorberende fuktighetsområder som monolitiske betong, betongplater, gamle sementgips, er kontakttype jordarter egnet. Liten kvartsand i deres sammensetning forbedrer overflatenes klebende egenskaper.

Velabsorberende fuktighet Vurder gipsplater og gipsblokker, luftet betong, keramikk og silikat murstein. For dem er universelle jordarter ment, og hvis basen er gammel og porøs - jordinntrengnings jord.

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_4

I tillegg til å øke koblingen av forskjellige materialer, bidrar jorden til å anvende for å anvende gips, kitt, maling, sikrer en jevn fordeling av justering og dekorative belegg, og forhindrer også opphopningen av fuktighet i porene i basen.

Boris sekunder, nestleder Genet & ...

Boris sekunder, nestleder generaldirektør for teknisk støtte Baumit:

Ulike typer etterbehandling Produsenter av tørre blandinger utvikler gips systemer: universell og spesiell. For eksempel er nivelleringslaget av lime-sementspray og gips oppnådd resistent mot fuktighet, mikroorganismer og har en gunstig egenskap av fuktighetskontroll i rommet. Blant fordelene med disse materialene og det faktum at de brukes på murstein og konkrete baser (men ikke på gips). Etter at den riktige "utjevning" overflaten er flat og jevn. Baumit Spritz 2 Spray System og Baumit MPI 25 gips er egnet for tørt og for våte rom under bakgrunnsbilde og maleri, for eksempel maling Baumit Divineeco, selv uten tidligere Shtcloth.

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_6

  • Hurtigguide: 3 Pålitelige måter å nivåere veggene

Plasteur

Sprekk, sømmer, uregelmessigheter og variasjoner av vegger fra vertikal og horisontal opp til 30-50 mm justeres med gips. For å oppnå det, bruker de en tørr gipsblanding fra et bindemiddel, fyllstoff og forskjellige tilsetningsstoffer, pakket i hermetiske poser. Før du arbeider, omrøres blandingen med vann.

I vårt marked er gips representert av Volma-selskaper, "Prospektorer", "Sedrus" (The Varemerker "Basic"), Bergauf, Unis, Knauf, Saint-Goben (Brand Weber-Vetonit), Nenkel (varemerker Ceresit), Mapei, Unis.

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_8
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_9

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_10

Sømmen mellom GLC er fylt med kitt, fjerner overflødig, legger et forsterkende tape, og trykker på spatelen

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_11

Etter 12-24 timer påføres et annet lag langs den tørre kittet

Når du er ferdig med interiør, brukes sement og gipsgips oftest. Den første ingen problemer tolererer dråper temperatur og fuktighet på badene, badene, kjellere, garasjer. De danner et slitesterkt og slitesterkt nivelleringslag, hvis levetid ikke er et dusin år.

Men planlegging av reparasjonsarbeid, det er verdt å vurdere at den fullstendige styrken til sementgipslaget blir 28 dager senere. Og han burde tørke naturlig. Hvis veiviseren tvunget til å primet basen fra absorberende materiale, vil det raskt utvide fuktigheten fra gipset og vil ikke gi det for å få den nødvendige styrken. Dette er fulle av utseendet på sprekker.

Plaster på gipsbasis er ikke gjenstand for krymping, og anvende dem tillatt i flere lag.

Etter justering av veggene med sementmørtel, går ikke tidligere enn 1-2 uker til neste trinn av etterbehandling. Tidsintervallet avhenger av tykkelsen på laget, fuktighet og temperatur.

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_12

Forsøk på å fremskynde tørking av sementgipslaget, for eksempel ved hjelp av en konstruksjons hårføner kan føre til sprekker

I rom med normal fuktighet (ikke mer enn 65-70%) bruk gipsgips. Lett plastløsning uten innsats kan fordeles over veggoverflaten, for å oppløse og fjerne overskudd. Og han tørker og hard det raskere sement, fra flere timer til 5-7 dager, som har en positiv effekt på reparasjonsperioden.

På grunn av den mindre tettheten og massen av gipset, er det tillatt å påføre et tykkere lag enn sement, opptil 50-70 mm og utjevne betydelige uregelmessigheter. Gipsplaster har imidlertid mindre kompresjonsstyrke og mindre holdbar. Tjenestenes levetid på deres tjeneste varierer fra 5 til 10 år.

Hvis plasten er tykk, er det nødvendig å slå på boringen med dysen og blande sammensetningen igjen.

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_13

Ved behandling av leddene i basene fra forskjellige materialer, vinkler i vinduet og døråpninger og andre problemområder, styrkes gipslaget med et glasbåndsnett. Det forhindrer utseendet på sprekker i stresskonsentrasjonen. Den optimale cellestørrelsen er 3,5-4 mm slik at plastering med store fraksjoner løst passerer gjennom dem.

Gitteret er kombinert i en frisk løsning av en tredje lagtykkelse. For å øke styrken på plasteringlaget på en skjøre base, eller når en stor tykkelse på nivelleringslaget er nødvendig, anvendes et metallnett (for gipsgips - galvanisert).

Pavel Belov, produktleder selskapet Knauff:

Under utarbeidelsen av plastering eller gipsløsninger fra tørre blandinger forstyrrer arbeidstakere ofte rekkefølgen på lasting av blandingen og vannet. De sovnet først i pulveret inn i beholderen, så helles vann i den. Men hvis den tørre blandingen er plassert nedenfor, og vannet er over, er blandingsprosessen vanskelig og blandingen er dårlig fuktet med vann. Den riktige prosedyren er den neste. Først helles vann i den rene kapasiteten for fremstilling av en justeringsløsning. Deretter er den tørre blandingen dekket med vann. Merk: Når du blander noen blandinger, kreves en lukkerhastighet 2-3 minutter for å fukte et dekket materiale, for eksempel for Knauf Fueph og Knauf-Uniflot. Deretter omrøres komponentene i oppløsningen ved bruk av en bygningsblander på lav revs eller manuelt. I dette tilfellet er prosessen lett, den tørre blandingen og vannet blir til en homogen, plastmasse.

Riktig forberedelse av blandingen

Plasteringssammensetningen skal smøres til tilstanden til homogen masse, uten klumper. Rotasjonsfrekvensen til boren med dysen bør ikke overstige 800 rpm, ellers vil det være et bunt av blandingen: tunge fraksjoner (sement, sand) vil bli ødelagt, lungene vil stige opp. Deretter er løsningen igjen alene i flere minutter, slik at de modifiserende additiver som er tilstede i det virker og omrøres igjen.

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_14
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_15

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_16

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_17

Shit.

Platkels brukes på den endelige fasen av foreløpig forberedelse av vegger. Størrelsen på fyllstofffraksjonene i disse sammensetningene er mindre enn i gips. De danner en flat og jevn overflate som du kan male eller tegne opp med tapet.

Når du kjøper en blanding under den etterfølgende farging, spesielt glanset maling, som er til og med de mest små feilene i tjenestene, velger du et spa med størrelsen på kornet av filler 40-60 mikron.

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_18

I utgangspunktet kan selv baser, som betong, ikke engang gips, men umiddelbart slått av, selvfølgelig etter overflatebehandling med jord. Men det er verdt materialet ganske dyrt, og det er irrasjonelt i et tykt lag. Derfor, i andre tilfeller, er gipset uønsket å forlate den foreløpige justeringen.

I henhold til typen shtaplovka (sement, gips, polymer) er lett å forstå, med hvilken type gips er det å foretrekke å kombinere og hvor de skal brukes. Fuktighetsresistente sementformuleringer er beregnet for våtrom, for betingelsene for normal eller redusert fuktighet - gips eller polymer.

Legg merke til at inkonsekvensen av typen av den valgte kittet og dets bruk er en av de vanligste feilene. Selv om det i den tekniske beskrivelsen alltid er angitt, for hva som fungerer, er det opprettet og på hvilke grunner som det brukes.

For behandling av et flatt plan og ...

For behandling av et flatt plan av veggen mindre enn tapetlimet forbrukes

Platekeller er delt inn i blandinger for pre-justering (grunnleggende) og etterbehandling. En litt grov overflate av basislaget er optimal for å stikke av de fleste typer tapet. Så hvordan det glatte laget av målskovlene er en utmerket base for maling og tynn lett tapet.

I fremstillingen av vegger under fargen på basen er spyttlaget vanligvis forsterket med glasur. Et tynt lag (1-1,5 mm) overflate påføres på toppen av basen kitt. Dens mindre mangler (tilstrømning av lag, de minste tuberkulosene og depressionene, riper) elimineres av en sliping hud.

På veggene malt av matt til ...

På veggene malt av matt maling, er lyset forsiktig spredt, skjuler små uregelmessigheter i basen

Fremstilling av vegger og skillevegger fra gipset begynner med behandling av ledd av individuelle ark. De ytre vinkler på vegger, dør- og vindusåpninger er beskyttet av hjørnemetallprofiler, som er installert på SHP-kanten. Den perfekte glatte overflaten oppnås ved en solid shtpocking av veggene.

Forberedelse av veggen

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_21
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_22
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_23
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_24
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_25

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_26

Rent vann helles i tanken, hvorpå den gradvis helles i den en tørr gipsblanding, konstant omrøring. Deretter omrørt med en bore med en dyse i 1-3 minutter til homogen konsistens

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_27

Løsningen kastes på veggen av sylemasken og utjevnet med en metallskinne

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_28

Fylle dypere og skjære overskudd

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_29

For å få en jevnere overflate, legg plasser på basen. De minste feilene på overflaten er nivellert av et slipemiddel, håndtert jord

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_30

Etter tørking fortsetter den med dekorative farging

Evgeny Khananykin, leder av teknisk støtte til salg Kiilto:

For ikke å tvile på jordens kompatibilitet, gips og kitt, kjøp et sett med en produsent, og ikke bland produkter av forskjellige selskaper. Til tross for samme formål, er de ofte forskjellige i kjemisk sammensetning. Deling kan føre til forringelse og til og med endre sine eiendommer. Resultatet av foreløpig veggforberedelse forventes å være god dersom de kjøper produkter av kjente selskaper og tar vare på kompatibiliteten til produkter med dekorative belegg. Et eksempel på et omfattende system for fremstilling av veggene: Universal sementbasert gips med Kiilto Trin-forsterkende fibre, den ferdige hvite polymeren kitt Kiilto LH og jord-konsentrat Universal Kiilto Primer.

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_31
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_32
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_33
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_34
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_35
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_36
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_37
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_38
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_39
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_40
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_41
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_42
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_43
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_44
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_45
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_46
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_47
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_48
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_49
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_50
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_51
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_52
Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_53

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_54

Kompleks Kiilto System designet spesielt for foreløpig forberedelse av krympende vegger

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_55

For behandling av absorberende baser av alle arter, brukes dype penetrasjonsjord: tiefgrang (bergauf) (UE 10 kg - 505 rubler)

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_56

For behandling av absorberende baser av alle arter brukes lavt penetreringsjord: Ceresit CT 17 (Henkel) (UE. 10 kg - 597 rubler.)

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_57

For behandling av absorberende baser av alle arter brukes lavt penetrasjonsjord: Knauf Tifen Grond (UE 10 kg - 638 rubler)

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_58

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_59

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_60

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_61

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_62

Gipsstrimler Knauf-Fugen og Knauf UniFlot ikke sprekk og ikke gi

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_63

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_64

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_65

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_66

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_67

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_68

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_69

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_70

Beskyttende polyetylenfilmer med limmaleribånd Easy Cover (TESA), Størrelser av avfall: 2,6 × 17 m og 1,4 × × 33 m (1 PC. - 514 og 558 Руб.)

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_71

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_72

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_73

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_74

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_75

Slik forbereder du vegger til å fullføre 10227_76

Les mer