Tiens for ovner og peiser: Funksjoner og fordeler

Anonim

Tiery ovner - en del av russisk historie. Men nå kan ovnen eller peisfeltet utstedes med fliser. Vi forteller meg at de representerer hvor mye en slik kledningskostnader og hvilke fordeler det har.

Tiens for ovner og peiser: Funksjoner og fordeler 11438_1

Hva er flisene

Tiens kalles spesielle preget og glatte fliser designet for vender mot fasader og interiørelementer. Som en eldre, nå er de mye brukt til å dekorere ovner og peiser.

Tiens: Keramisk eventyr

Tiered Cladding vil fullstendig forvandle utseendet til en vanlig peis med fabrikkovn. Foto: Russian Majolika

På baksiden av tradisjonelle fliser dannes en boks fremspring (rumpu) gjennom hullene der sålene festes med en ledning til murstein legging. I dag er flisene ofte laget uten RMS og er montert ved hjelp av silikatlim, men ifølge deres "eksterne data" er moderne fliser-ovner ikke dårligere enn de beste gamle produktene.

Tiens: Keramisk eventyr

Du kan bestille keramisk kledning for et badekammer og dekorere detaljene med plottmønstre. Foto: "Keramikkinnredning"

I dag, som århundrene siden, blir ovnen laget for hånd. Som regel oppretter først en modell ("Kapu") - det kan være plasticine, gips, tre, stein. Deretter lager en gipsutskriftsmodell - et skjema for fremtidig slips. Gips Gygroscopic og har evnen til å ta vann fra leire, hvorfra slipset er laget, som et resultat av hvilket sistnevnte reduseres i størrelse og lett fjernes fra skjemaet, og fullstendig fastslår lettelsen. Det er imidlertid viktig å ikke forvride arbeidsstykket, slik at krympingen ikke er for stor, ellers vil lettelsen på formen begynne å "presse" på lindringen i leire, ødelegge den. Hvis du trekker ut flisen enda senere, så sprekker hun bare. Stykke fliser som bare er inkludert noen få, kan kunstneren gjøre direkte fra leire. Etter den foreløpige tørketningen følger den ankringene, så flisene dekorert med emaljer og glasur og brenner igjen. Med en kompleks dekorasjonsteknikk kan flere gjentatte steking være nødvendig.

Julia Comissarova.

Kunstnerisk direktør for verkstedet "Russian Maitolika"

Spørsmålsprisen

Kostnaden for forfatterens motstående kit kan ikke være lave (prisene starter fra 200 tusen rubler), men det er nødvendig å forstå at du ikke er anskaffet av utilitaristisk kledning, men et kunstnerisk arbeid. Og forresten kan du delta i etableringen selv, og tilbyr plottet av sammensetningen eller uttrykke ideen knyttet til ovnenes stil.

Tiens: Keramisk eventyr

Tradisjonelt er den tyske keramikken verdsatt, som kan bestilles i russiske representasjonskontorer av ledende firmaer eller på internett. Foto: Gutbrod Keramik

Fordelene med testene

Pragmatister vil sikkert bli interessert i egenskapene til keramisk vendt mot.

  1. Faktisk, et ubegrenset levetid (med mild håndtering). Produkter fra den brente leire er ekstremt holdbare. Ikke rart at dette er en av de viktigste materialkildene som produseres i prosessen med arkeologiske utgravninger i ulike deler av verden. Glassert keramikk "lever" århundre selv i ugunstige forhold, ikke rot og ikke lider av korrosjon.
  2. Hygieniskhet. Med en jevn overflate er det lett å fjerne støv, sot, fett og andre forurensninger. Om nødvendig kan du bruke eventuelle vaskemidler og organiske løsningsmidler. Som et resultat ser ovnen alltid pent ut, og på overflatene danner ikke en dårlig luktende nagar.
  3. Varme akkumulerende evne. Ovnen som er foret med tradisjonelle fliser, kan holde varmen dagen og enda mer. Spesielt refererer dette til tradisjonelle tykke fliser med trykk, hvor hulrommet er fylt med leire med tilsetning av kjole (spesielle små grus) eller mursteinskrummer. Imidlertid øker enhver keramisk kledning, selv fra vanlige fliser, ovnens treghet.

Tiens: Keramisk eventyr

Selv street ovner er foret med keramikk, som viser at holdbarheten og flisen selv, og monteringslimet. Foto: Russian Majolika

Tiens: Keramisk eventyr

Ofte kopierer moderne fliser vintageprodukter, i en rekke konserverte i kongelige avdelinger og klostre. Foto: "Keramikkinnredning"

Les mer