9 tagata sili ona lelei mo le fufuluina o le kapeta i le fale

Anonim

Meaʻai Suauu, Ammnia Bord, Ice ma Paʻaga masani - Taʻu mai ia te oe nai lo le mafai ona faʻamama le kapeteni mai le pisia ma le pefu.

9 tagata sili ona lelei mo le fufuluina o le kapeta i le fale 10148_1

9 tagata sili ona lelei mo le fufuluina o le kapeta i le fale

O le kapeta o se teuteuga totonu, ae afai o iai i luga o vaa, e mafai ona vetia le fausia fausia. Aveʻese le palapala e le gata i le teuina o tuʻufaʻatasiga, ae faʻapea foi foʻi o lea ua e faʻatali. Matou te taʻuina atu mea o lona uiga mo le faʻamamaina o kapeti i le fale e lelei ma saogalemu.

E uiga uma e uiga i le kapeta ola e tagata

Sauniuni tulaga

Filifilia o se Meafaigaluega

Tausiga ma le tausiga pe a uma le faamamaina

Sauniuni sauniuni

O le laʻasaga muamua aʻo le i faʻamamaina le kapeta i le fale e ala i le faʻailoga o le faʻamatalaga o le mea o le oloa. O le a fuafua i ai, o le a le auala e mafai ona faʻaaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamamaina le fale i le fale o fulufulu tino poʻo le silik kapeti e le o le sili sili ona lelei. Ma le isi fale talimalo e le talafeagai mo le peleue mai Suisee. I isi mataupu, e manaʻomia le faamalieina o lea o maota o palu e sili atu ona ofu ma e amio pulea. Ae o oloa mai mea faʻalenatura e sili ona atamamai, e sili le faʻaeteete ma i latou.

O le laasaga lona lua o le malamalama lea i le vaega o le oloa o lo oe fuafua e fufulu. Afai o le faʻamamaina o loʻo fuafuaina i le lotoifale, ona mafai lea ona e agaʻi i le isi laasaga. Afai e te manaʻo e faʻamamaina uma le ufiufi, ona e tatau ai ona e faʻaseʻe meafale. Ia manatua foi o le ae manaʻomia le taimi ina ia faʻamago ai le oloa. O lea la, e manaʻomia le faʻamamaina i vaega, pe tuʻu se tamaʻi ala mo le fuaitau.

O le laasaga lona tolu o le faʻaalu atoatoa o le taina o le sasaina o lapisi ma le pefu na faʻaseʻe i lalo o le faaputuga. O lenei laasaga o le a mafai ai ona faafaigofie atili ai le faamamaina.

9 tagata sili ona lelei mo le fufuluina o le kapeta i le fale 10148_3

  • Auala e Filifili ai se kapeta i le fola i totonu: 5 taua manatu e tatau ona e iloa

O le a le ituaiga o prickly o lona uiga o le kapeta i le fale

Afai e te le faʻaaogaina le chemistry mo le faʻamamaina i le fale ma filifili e fufulu le faʻamamaina, ona o nisi o punavai, o lona uiga ua talafeagai. Faaaoga e tatau ona faaeteete. A o le i amataina ma le faʻagasologa, e taua le siakiina o le tuʻufaʻatasia i se vaega o le kapeta, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le o vaʻaia i lalo o meafale. Afai, pe a uma ona le faʻaaogaina, o loʻo suia e le au faitusi le lanu, ona le mafai lea ona faʻaaoga le tuʻufaʻatasiga.

1. Soda

O meaʻai o le soda o se matagofie masani masani masani. O le a aveese le popomoina o meafaitino, ma o le a fesoasoani foi e aveese manogi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o lau fagafao na tuʻua se mea le fiafia i luga o le taʻotoga. Mo le fufuluina o le a vave ona maua se pusa lelei ma le mama ma le mama vai.

Tuu le mea paʻu soda i totonu o le koneteina, faʻaopopoina sina vai, ona faʻaʻai lea. E tatau ona maua se pasta vaivai. E apalai i le pisia pe o le isi mea talafeagai ma aumai atoa le matutu. O le Frozen Spon ua tusia ma se pulumu po o se moli uila. Afai e le i siʻitia ni vaʻa, e mafai ona e solo a latou 3% hydrogen peroxide. Ae e aoga le faʻaaogaina i luga o le malamalama o le malamalama, e pei ona faʻasolosolo ai le laufanua.

9 tagata sili ona lelei mo le fufuluina o le kapeta i le fale 10148_5

2. vineka

O le masani ai 9% vinegaka o le a fesoasoani e aveese ai ni mea fou e leai se taimi e inu ai. I le afa o le lita o vai mama, davert 2 tbsp. Sipuni tupe. O le iʻuga o le faʻafefiloi e taulimaina ai le pisia ma suamalie ma se pupuʻu. Ina ua uma mago, faaalu. O le a fesoasoani o le a fesoasoani i manu e fai ai manu mai le kapeta pe a latou tuua le puddle i luga, pei ona latou le fiafia i le manogi. Peitaʻi, e manaʻomia le malamalama o le manogi e ono le fiafia i le tagata uma.

3. Fina

Masima o se isi mata mata mataalia. E saogalemu, aua o le a le mafai ona tupu. Sa faʻamamaina masima ma mea faʻanatura ma mea faʻalenatura. O ia, pei o le Soda, e mafai ona feagai ma manogi le fiafia. Mo le faʻamamaina, o le fulufulu masima o mea lelei lelei e fetaui lelei, ma se faʻataʻitaʻiga, sili atu eseese.

O le metotia o lona faʻaaogaina e matua faigofie lava. Mamago kapeta arters sosolo i le masima. Ona latou tufatufaina lea i luga o le Coungting, e sili ona talafeagai le faia i le pulumu po o le croom. O le taimi talafeagai ma le tufatufaina atu, e mafai ona e sisina ai le faaputuga i le sooupu e amoina. I le taimi o le seleselega, masima o vaega o le a palapala. E tatau ona latou faʻaalia i se susu susu susu i vai mafanafana. Ona e manaʻomia lea o le faʻasalalauina o le masima ma toe fai le faʻagasologa. A o le mea e taofi ai le palapala, e mafai ona uma le faʻamamaina. Tuʻu atoa le lavalava e mago atoa ma alu i totonu o le strimium mama e aveese le mea faigaluega.

9 tagata sili ona lelei mo le fufuluina o le kapeta i le fale 10148_6

  • Faʻafefea ona fufulu le kapeta i le fale mai le pisia, fulufulu ma le pefu

4. O le togi, o lala po o semoliina

O isi mea e masima ai, o le a le auvae, lala ma semoliina. Latou te faaleagaina ai foi dite atoatoa. O meafaigaluega uma e aoga e faaaoga na o le mago. Vaʻavaʻai atu i le taina o le pulumu o se pulumu matutu, ma i le pito o le faʻamamaina vave e ala i le faʻamamaina o mama e aveese ai ni fasi vaega o totoe.

5. aisa

O le a fesoasoani le aisa o le a tamoʻe ai le lamuina o le lamu ma le wax. E tatau ona tuʻuina i totonu o le mafiafia polysethylene afifi, mo lenei mea e lelei mo le zip-nonoa. Ona tulu ai lea o le afifi ma aisa i totonu o le filogia i luga o le filogia seia faʻamavae. Ina ua uma ona ave se mea valea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le spatua, ma aveese mea leaga. O mea o totoe o loʻo faʻamamaina ma se ie puipui.

Afai e le i maeʻa le palapala, e mafai ona e faʻaaogaina le soda pe faʻaaoga se isi vaega i luga atu. Ma pe a uma ona gaosi, blot ma le solosolo susu i totonu o le vai mafanafana.

O le a fesoasoani foʻi le aisa i le faʻaalia o nifo mai meaafale. E tatau ona e tuu i luga o se poloka o nofoaga ua vela ma tuu mo le lua minute. Ona tuʻufaʻatasia ma le faʻaeteete le faaputuga o pulumu, siitia.

9 tagata sili ona lelei mo le fufuluina o le kapeta i le fale 10148_8

6. taumafanafana ava malosi

O le isi septon laucesen Dreever o Amona o le ava. Faatasi ai, e mafai ona e aveese le ola mama ma se tamai palapala, o lea e talafeagai le tuʻufaʻatasiga mo le masani ai. Vaelua 2/3 sipuni o le ava malosi i le afa lita o le vai. Liligi le vaifofo i totonu o le fagu i se pulupulu ma le pulupulu ma spray i luga o tamaitusi. Matamata i luga ma se pulumu po o le sponge. Faʻamago, ona faʻamau ai lea o le kiliva tui.

7. Snow

A aauina atu ai le kapeta i le kiona - o le auala e faaaoga ai o tatou matua, ma matua matutua. E lauiloa pea, aʻo e matua aoga. I lenei auala, o faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻamaufaʻailogaina, e aofia ai ma le siama ma le microorganises, pei ona latou oti ai i le susu o le vevela. O le metotia e talafeagai mo le taulimaina o kapeti i le puupuu uma ma le umi faaputuga.

E faia se oloa i le auala tu i le tau malulu. E leai se mea e le mama i le taimi o le a o le a o e mafai ona toe fanaina le kapeta. Maualuga le suamalie e afaina ai i fiber. Filifili se togafiti ma le paʻepaʻe paʻepaʻe le kiona. O le mea lelei e faʻatino ai le taualumaga pe a maeʻa le kiona pe a fai o le kiona e leʻi i ai se taimi e tuʻu ai i le la ma liliu i totonu o le aisa, ma mafai foi ona faʻaleagaina le mea.

O le metotia e faigofie: o se kapeti e taofi ai le kapeta i luga e pupuni ma le kiona. O le a ia faʻaputuputu palapala mai le faaputuga, ona e manaʻomia ai le suia i se pulumu poʻo se atigi. Ona toe faia lea o le gaoioiga ina ia mama le kiona. E mafai foi ona e ave se tuʻituʻi faʻapitoa ma alu mai luga e aveese le pefu - o le a tumau pea i le kiona.

9 tagata sili ona lelei mo le fufuluina o le kapeta i le fale 10148_9

8. pulumu

Fufulu le kuka e mafai ona aunoa ma ni fofo. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma le pulumu ma ni e faʻamalosia ma le malosi o le taugofie (vaivai o le a le fesoasoani ile faaputuga, ma faigata e mafai ona faʻaleagaina). E manaʻomia le "selu" le 'oloa e faasaga i le faaputuga. I luga o le pulumu, o le lauulu ma le fulufulu manu o le a faʻaputuputu, e le mafai ona aveʻese e faʻaaoga ai le faʻamamaina o le mama.

9. Ata faʻapitoa

O se auala aoga mo le faʻamamaina mama e mafai ona saunia i le fale ma o latou lava lima. Peitaʻi, e manaʻomia se laʻititi sauniuniga.

O le a manaʻomia le saʻi falaoa, pu pulu samama ma masima. Ma e tatau ona fefiloi 6 fasi falaoamata ma le tasi vaega o le pulu ma masima. O mea e tuu ai i totonu o le sicenican, faʻaopopo nisi vai ma aumai i se kuka i luga o le vevela vevela. O le iʻuga e oʻo atu i le puʻupuʻu o le mafiafia. A uma le mafiafia, o le fefiloi e faatagaina e malu. E mafai ona sasaa i totonu o se fomaʻi mo le sili atu ona fetaui lelei faʻaaogaina. O le a mautu le fofo o le a mautu ma tutusa ma fasimoli. O le mea faigaluega o le a feagai ma le palapala i luga o le tusitusiga e pei ona mulimuli mai: o le "fasimoli" o loʻo faia i le faaputuga, ma pe a maeʻa le pulumu mago.

9 tagata sili ona lelei mo le fufuluina o le kapeta i le fale 10148_10

Faʻafefea ona tausia le kapeta ina ua maeʻa faʻamamaina

A maeʻa ona e fufulu le faaputuga, e aoga faʻapipiʻi i fautuaga faigofie. I lea tulaga, o le a mafai ona sefe le oloa mo se taimi umi i le ogatotonu setete ma puipuia mai le faaleagaina.

  • O le ofutino mai i ni mea e le manaʻomia ona faamamaina ai le vai vevela tele.
  • Afai na e totoina se pisia, ona manaʻomia lea o le tele o mea faigaluega. A leai, e mafai ona puipuia ma oe e faavavau.
  • Faia o le kapeta pe a e filifili e fufulu ma ou lava lima, e tatau ona e pipili. E faʻapena foʻi ile faʻamamaina, e aofia ai le faʻaaogaina o le pulumu.
  • E le faʻapea ona fautuaina le faʻamamaina o faʻamamaina i le faʻamamaina. E masani ona puʻupuʻu le faʻaaogaina o le oloa.
  • O le tulaga o le kapeta o nisi taimi e aoga ai suiga. O lea e te taofia le foliga mai o foliga o le malosi ma le lima nofoaga i nofoaga na e masani ona o i totonu o le potu.
  • E tatau ona e maua e le itiiti ifo i le tasi 7 aso uma, ma faʻatasi i le tausaga e faʻatino ai tapenaga lelei.

9 tagata sili ona lelei mo le fufuluina o le kapeta i le fale 10148_11

  • Faʻafefea ona sefe le kapeti mama: 7 faigofie le olaola

Faitau atili