Faʻafefea ona faʻatulaga le lamepa

Anonim

O le tagata na mafua ai o le semicounductor masini e toe aumaia ai se moli lanu. O se mea susulu ese mai tulaga masani, e pei o le leai o ni moli, vanitila moli ma maualuga mamafa decump. Faʻapefea ona ia faʻauʻuina?

Faʻafefea ona faʻatulaga le lamepa 11500_1

Faʻafefea ona faʻatulaga le lamepa

Ata: Verbatim.

E leai se otaota ma kesi i le taʻitaʻiina, e leai foi se lapoʻa tioata frask ma ono le faʻatuatuaina vaega. O le moli o le malamalama o loʻo faia i le aluga o le toe mauaina o le electrons o electrons ma pu i lalo o le gaioiga o le taimi nei, o le faʻafitauli o Photoron-pu . O le a lea?

E faʻafaigofieina lenei tasi e mafai ona mafaufauina se tasi o se cormikonductor o ni iʻa e lua o vailaʻau na vavaeeseina e se manifinifi. I le tasi afa o loʻo i ai le sili atu o le le lelei o mea leaga o loʻo avea ma vaega (eletise). I se isi, o le sili atu o le lelei o mea lelei na molia (pu). I lalo o le aafiaga o le taimi nei o le taimi nei e maua ai le avanoa e alu ai i totonu o le detenperric vaega. O le fonotaga o se mea lelei ma le lelei o le mea e fai ma le le lelei o le malosi o le malosi o le malosi i le ituaiga o photos ma le matua faʻamatalaina wavength. E mafai uma ona i ai o photoons ma se talotalo o malamalama vaaia (mumu, lanumeamata, lanumoana) ma phenton o le vaega e le o vaaia.

I le taimi muamua (i le onosefulu), na aliaʻe mai i le mumu mumu, lea ma le lanumeamata, ae naʻo le 1993 o le lanumoana-pupula na faia. Talu mai lena taimi, o le atinaʻeina o moli uila e faʻavae i luga o Taaloga, e aofia ai le lanu o le moliina o le malamalama, e aofia ai le paʻepaʻe.

Faʻafefea ona faʻatulaga le lamepa

Ata: Filipa.

O moli uma moli e tutusa le faavae faavae. E aofia ai le semikonductor Chip (poʻo le Crystal), o se mea e faʻapipiʻi ai, faʻafesoʻotaʻi mo le eletise eletise, faʻafesoʻotaʻi ni fesootaiga mo le faʻafefeteina o fesootaiga i le tioata, vevela ma fale.

Faʻafefea ona faʻatulaga le lamepa

Ata: Filipa.

Aisea na taua ai le tolu kapeti? O le mea moni o le mea lena ma le latou fesoasoani e mafai ona e maua ai lanu o isi ata. Mo lenei, o le taʻiala autu e ufitia i le lumanohore, malie i le malamalama o se leo. Lumino Mochucho tekinolosi mo fuatia paʻepaʻe malamalama e aʻafia ai le faʻaaogaina o le tasi puʻupuʻu-laʻo le taʻitaʻiina, mo se faʻataʻitaʻiga, lanumoana poʻo ultraviolet, i le tuʻufaʻatasia ma se samasama lumonatovi. O photuno na faia e le taʻitaʻi, pe pasi atu i le Laonophore Soader e leʻi suia, o loʻo liua i ai i le photons samasama malamalama. O le tuʻufaʻatasiga o photons o lanumoana ma samasama lanu e fausia ai se moli paʻepaʻe.

O le metotia o le faʻafefiloi malamalama mai le tolu na mafua mai i le eseese paolo (mumu, lanumeamata ma lanumoana) e taʻua o le RGB metotia. E mafai ai ona faia se moli paʻepaʻe o se saʻo paolo o loʻo i ai le malosi e faʻamamafa ai le lanu malamalama. Peitai, ina ia fatu se papa paʻepaʻe, o se mea e ono tupu, talu ai e tatau ona faʻaaogaina ni taʻiala se tolu. I lea tulaga, o le malamalama e mafua ai le le taua o le pastel, o le mafuaʻaga autu lea o le maualalo paʻepaʻe malamalama lanu e maua ai i luga o le RGB, ae o loʻo faʻaaogaina i luga o le RGB malamalama lipine).

Faʻafefea ona faʻatulaga le lamepa

Ata: Filipa.

O vaega autu o le ki moli moli e aofia ai:

  • O le mea moni, o le taʻiala ma le faʻaeletise lava, lava, ma mautinoa ai la latou galuega.
  • Malosiaga sapalaiina ma microprocactor pulea, voltage Liverter and Control Soli.
  • Vevela 'ese atu masini (ventipelation pu ma livifoa).
  • O tioata ma mea faigaluega mo le faʻatonuga, fefiloi ma le faʻasalaina o le malamalama.

O le Komiti Faʻatonu Faʻafetai Faʻafetai o Filipi mo le fesoasoani i le fesoasoani i le tapenaina o le tusitusiga

  • Filifili DOMERS mo le Tail Camps: Taua taua mea uma

Faitau atili