Matou te faʻatau se fale: Faʻafefea ona aloese mai mea sese ma faʻaopopoina tupe faʻaalu

Anonim

Ina ia maua le fanua le faʻatauvaʻa, poʻo se togafiti ma se fale ua fausia e sili atu le saunia muamua ina ia aloese ai mai le faʻaaluina o tupe faʻaalu ma faʻafitauli. Faʻafefea ona aʻoaʻoina mea sese a isi tagata faʻatau fanua?

Matou te faʻatau se fale: Faʻafefea ona aloese mai mea sese ma faʻaopopoina tupe faʻaalu 11963_1

Matou te faʻatau se fale: Faʻafefea ona aloese mai mea sese ma faʻaopopoina tupe faʻaalu

Ata: Legion-Media

Manaʻomia tagata faʻatau o le 'upega tafaʻilagi ma le fale pe a aunoa ma le mafai ona feagai ma le tele o faigata - mai le faʻatamala i' au mea tatau i le faia o se feuiaiga.

Itu faaletulafono o le mataupu

O le faʻamaonia o le faʻamatalaga o le feuiaiga i le aso o le tulaga manaʻomia o le faʻatau ma faʻatau atu o le fanua Muamua siaki le faamatalaga

I luga o tagata na ona ma sa lava na ona faia le faaliliuga na fai na faia ma le tulaga i le soifua atoa o lona i ai, faʻapea foʻi ma le tamaoaiga i luga o lona teritori.

O le asiasiga e faʻatatau i faʻamatalaga e uiga i le faʻatalanoaga nofoaga ma faʻavaeina o fanua, faʻapea foi ma le faʻatapulaʻaina o faʻatonuga ma aveaions i le aia tatau o le nofoaga tuʻufua; tagi ma tagi atu o isi vaega; Mafai pe o loʻo iai ni feeseeseaiga faʻamasinoga i le fanua o loʻo i fanua.

E manaʻomia foʻi le mataala ile faaletulafono o le fausiaina o fale o loʻo iai. Afai o le fausiaina ua naʻo le fuafuaina, e manaʻomia le faʻamaninoina o le vaega o le nofoaga (fanua o faʻatoʻaga, fanua o nofoia (mo le tulaga faʻatagaina o dacha vine), talu mai le O le ono mafai ona faʻatulagaina e faʻalagolago i nei tapulaʻa.

O le tagata faʻatau e iai le tomai e tutoʻatasi ai se vaega o faʻamatalaga talafeagai. Faʻataʻitaʻiga, faʻamatalaga e uiga i le numera maʻi, lea sa i ai, vaega, o le fomu faʻatagaina, eria, tuaoi, aia tatau i soʻo se sitiseni o le Rusia Federation na totogi le tiute talafeagai. E mafai ona faʻafesoʻotaʻi le matagaluega a le Terriorival o Rossingvizhimst ma se faʻamatalaga tusitusia i luga o le tuʻuina atu o le CADASTRATE (o le a saunia i totonu o le Terbray aso faigaluega).

E le gata i lea, e le aoga i le Matagaluega o le Tusitala o le Faʻatulagaina o le Faʻalapotopotoga o Itumalo ma Faʻatoga, lea ua maua ai le 'upega tafaʻilagi. O le mea lea, o le a mafai ona maua faʻamatalaga e uiga i le fuafuaina o le Fonotaga, Atinae sol poʻo isi mea faitino, faapea foi faʻamatalaga ma manaʻoga ma manaʻoga faʻaletulafono.

O mea sili ona taatele o tagata faatau o le au pa.

  • E le masani ai suʻesuʻega o pepa o loʻo ofoina atu e ala i le tagata faʻatau (mo se faʻataʻitaʻiga, e leʻi faamaoti mai e le tagata faʻatau fanua fanua)
  • Faʻamaonia faʻamaonia o pepa aloaia ma togafitiga (le malae sa faia i le tagata muamua e le o le aia tatau o le pule, A, ia tatou fai atu, i le itu taumatau o le faʻaaogaina);
  • IceCuyonas pe a faia se faʻatau faʻatauga (e leai se faʻatagaga i le feuiaiga mai le toʻalua; leai se faʻasino
  • e uiga i le mafaufau o le tagata faatau).

Pe a faʻatau atu le mea totino, o le tusi faʻamaonia tuai o loʻo tumau mai le tagata faʻatau. Mai Mati 1, 2015, O le tusi faamaonia o le umiaina e le o i luga o se nofoaga puipuia, ae i luga o le masani pepa ma afifi ma fusi lanumoana, o lea e faigofie tele e pepelo ai. Ina ia mafai ona leiloa tupe, o se vaega mai le USRP e sili atu le mafai ona okaina latalata i le aso o le feuiaiga

Faamoemoega o le Fanua

A o le i amataina le sailiga, e manaʻomia le fuafua mo le mafuaʻaga na faʻatau ai: o le ae fausia se atunuʻu poʻo se fale, tuputupu aʻe o laʻau. Fuafua i le faʻaaogaina atili, filifili le nofoaga talafeagai. Manatua le faʻavasegaina o nofoaga: Eleele o Faʻalavelave o Faʻaaupega; fanua; fanua faʻapitoa faʻamoemoe; Alamanuia fanua; aemaise le puipuia o The Witer Torrements; Visinisi; Suapulega Suavai; Lalolagi teuina.

Mo fale Fale, E talafeagai fanua mo fale taʻitoʻatasi. I fanua faʻatoʻaga i nisi tulaga, o loʻo faʻatagaina ai le puipuiga o fale taʻitoʻatasi ile resotiud. Peitaʻi, o agasala e manaʻomia le faʻatagaina nai lo le tulafono. Tele taimi, o le fausiaina e mafai na o le maea ai ona momoli fanua i le vaega o le laueleele.

O vaega taitasi o le fanua ei ai ana tapulaa. Ma, i itu ua fuafuaina mo le togalaau, e le mafai ona fausia fale tetele. A e manaʻo e fausia se fale o le atunuʻu mo le nofomau i le nofoaga tumau, e te le mafai ona oʻo mai i fanua o le togalaau. Ae i nofoaga mo le atunuu o fausaga ia e mafai ona tuʻuina atu i le lesitala tumau (faʻatatau i manaoga uma o tulafono a le Lusia).

Faaliliuga o Lafutaga mai le tasi vaega i se isi vaega mafai, ae manaʻomia le tele o le malosi, taimi ma tau tau tupe.

Tagata e ona po o le tagata faaaoga?

E mafai ona auai o ia i le pule i le itu taumatau o le umiaina poʻo le faʻaaogaina i taimi uma. I le mataupu e mulimuli ai, o le ata o le taʻiala o se vaega mai lea o le tusi Galuega (teuina i le pulega a le lotoifale, pe a manaʻomia, suʻesuʻe vaega. O na togafiti e le mafai ona faʻatauina, tuʻuina atu, faʻailoga. Faʻavaeina i aiaiga o le tulafono o loʻo iai nei, e mafai ona toe faʻaleleia le aia tatau o le tumau (lagolagoina) le faʻaaogaina o malo e faʻatino ai ni lala o le tagata lava ia e faia ai se tagata totino. o le totogi.

O le aia tatau o le umiaina o se tutusa itu e mafai ona lesitala e aunoa ma le faatalanoaga. I le tulaga lea, o le CADastneral Passport tuu i ai,

E le faʻailoaina ni tuaoi o le teritori, ma o le nofoaga o loʻo faʻaalia. Peitaʻi, e tatau ona faia lava o ia i le mafaufau, pe a maeʻa le tulafono resitalaina o le aia tatau a le tagata, o le suʻesuʻega ua tatau ai.

Aveese mai le tusi a le faletalimalo o le lava o le resitalaina o le lesitala o fanua fanua, ae pe a na o le mea mulimuli na tuuina atu mo le faia o se tasi o le faatoaga faaletagata. A maeʻa le nofoaga mo isi faʻamoemoe, ua manaʻomia le tuuina atu o se pepa faʻamaonia poʻo faʻamaonia le aia tatau o le umiaina.

Ina ua maeʻa le faʻatulagaina o le umiaina o le tagata e ona, e mafai e le ona le lafoina o le 'upega tafaʻilagi i totonu o tapulaʻa na faʻavaeina e le tulafono o loʻo iai nei o le tagata o loʻo iai nei o loʻo tumau i le tulafono o le Rusia.

Aua neʻi galo e fai se auiliiliga faʻamatalaga (ma ata puʻe) meatotino, pe a fai o nisi vaega e liliu ia te oe faʻatasi ma le fale. E le gata i lea, e le gata mai o mea uma o meaafale ma mea faigaluega i totonu o le fale, ae o le faia foi o latou tulaga

Le asfinished tagata faatau

E tusa ai ma tagata moni, e aoga le mataala, pe a fai o le tagata faʻatau atu le fanua o loʻo taumafai e faia se feagaiga (atonu o loʻo ia taumafai e nana ona faʻasaga atu i le nofoaga poʻo le i ai o le nofoaga); e le maua se pepa atoa o pepa (o le fanua e mafai ona mauaina o se taunuuga o le lava-foafoaga, o le a manaomia le taimi umi o le taimi); Na ia faʻatuina le pito i le itu taumatau o le faʻataʻitaʻiga tuai (masalo, o le nofoaga na faʻatau pea).

Ina ia mafai ona faʻateleina latou lava, fesili i le faʻatau atu o pepa nei:

  • O le tusi folau o se sitiseni o le Rusia Federation (pe a fai o se faʻalapotopotoga o se tagata faʻatau - o se tusi pasi o le lesitala ma faʻavae o le faʻalapotopotoga loia);
  • Mana o le loia mo le aia tatau e faia ai se maliega (pe a e te le tagofia le e ona, ae o lona sui faaletulafono);
  • Faʻamaonia le faʻatagaga a le toʻalua mo feuiaiga;
  • O le iugafono o le Puipuiga ma Puipuiga Tino (pe a o le tagata e ona le tagata o se tamaititi);
  • O tusi pasi mai le Honf Dece Psycho-Neurological ma fualaau faasaina Tuatusi e le mafai e le tagata faatau ona amanaia.

Siaki pe o faʻamaumauga a le tagata faʻatau ma faʻamatalaga e uiga i lē e ona le nofoaga, faʻaalia i le itu taumatau-tusi mo fanua ma le fale. Afai e le faʻataunuʻuina le togafiti e le pule, ona fai ai lea o le tagata faʻatau, o le tagata faʻatau e tatau ona iai se mana o le loia mai le tagata e ona

Ma le le faʻapopoleina o le tulaga faʻamaoniaina taimi ma faʻamaoni faʻamaonia faʻamaumauga.

Le masani ai o le lesitala

Manatua o faʻamaumauga i luga o le fanua o le fanua (lapoʻa, nofoaga, ma isi) e le tatau ona vavaeeseina. E le aofia ai le tulaga lamatia o le faʻatauina o se vaega o loʻo e iloiloina, suʻesuʻe ma le totoʻa le tusi folau (o le muamua, ae le o se kopi, o loʻo i ai le fanua o loʻo i ai.

I le tulaga o le RADastrant o loʻo faʻailoa ai le numera o le nofoaga, nofoaga o le upega tafailagi, o fanua fanua, ituaiga o faʻatagaina le faʻaaogaina, eria, o le poto taua. Le faia o se feuiaiga, lava ituaiga o le b.1 B.3, ae sili atu le siakiina o pepa uma (B.1-V.6), o loʻo iai faʻamatalaga e uiga i tuaoi. , etc.

I le feagaiga a le faʻatau, e manaʻomia le faʻailoa atu o le tele ma le nofoaga o le 'upega tafaʻilagi, lona faʻamoemoe, o le tau o le fanua, faʻapea foi ma avega (pe a iai).

Manulauti ma fesoʻotaʻiga

A siaki le pepa mo le fale ma le fale, ma na e talitonu o le faʻatuatuaga o le tagata faʻatau, e sau o le faʻasologa o le vaega mulimuli o fanua. E sili le aoga mo i latou e maua se togafiti mo se isi fauga pe sauni e vave talisapaia le mafai ona toe fetuunai le fale (po o le fausiaina o se nofoaga fou).

O lea, o tagata faʻatau e manaʻomia ona faʻamanino pe mafai ona fesoʻotaʻi pe mafai ona fesoʻotaʻi i le mana o mea (eletise ma / poʻo le kesi) ma le suʻisuʻi mo le latou fauina. Ia manatua e ma le tutusa o le auai i le fausiaina o fanua i le fausiaina o fesoʻotaʻiga, e manaʻomia i le faʻaeteeteina taugofie, aua latou te sili atu i le tau o le tasi.

I le faʻatauina o se maota faʻauma, faʻaaoga le galuega faʻataʻitaʻi. O le a fuafua pe o le pito i lalo o le fausiaina o le fale (e oʻo foʻi i le tagata faʻatau galuega le mafai ona mautinoa atoa i lenei). Afai e tatau, o le faʻaiuga o tagata atamamai o le a tautua o se finauga i le faamasinoga

O le tagata faʻatau e manaʻomia le talosagaina pepa e faʻatatau i le eletise, kesi, kesi, vai sapalai ma le suavai. I le tulaga muamua, o muamua faʻatekonolosi i nei mea mo le tuʻufaʻatasia o eletise; Togafitiga i tekonolosi fesoʻotaʻiga i le eletise eletise (faʻamaoniga o totogi); Afai e le o fausia fesoʻotaʻiga - i le tulafono sapalai poloketi ma tuʻufaʻatasia uma, faʻamatalaga i vaitau faufaleʻele; Afai o le fausiaina - se maliega mo le sapalai o le malosi. I le tulaga lona lua: faʻapitoa faʻapitoa mo le kesi kesi; Faʻamaoni o se kamupani kesi i le lotoifale e uiga i le ono mafai ona taumafaina o se aofaiga faʻapitoa o le kesi (hydralic fuafuaina); galuega ma le taimi o le fausiaina o le kesi paipa; Afai o le kesi paipa o loo fausia - o galuega faatino. I le mea mulimuli, i le tulaga tolu: faʻamatalaga i luga o le ono mafai ona viliina a latou lava lelei pe lelei masini; I luma o le ogatotonu o le suavai sapalai ma alavai - o se konekarate ma le tulaga iunite; I le leai o se osofaʻiga - faʻamatalaga i luga o le ono faʻapipiʻiina o se nofoaga mama o le lotoifale poʻo isi faiga o le lotoifale i le lotoifale (Septic).

A e faʻatau se nofoaga mo le fausiaina o se maota pe ma se fale ua leva ona sauni mo le nofomau, aʻoaʻo le galuega a le Kamupani i le lotoifale o le lotoifale. O le agavaa o ana tagata faigaluega o le a faʻalagolago i le tulaga o le faʻamafanafana o lou olaga i le lumanaʻi.

Mulimuli ane, Talisapaia le tomai e faʻalautele au meatotino - masalo pe a maeʻa se taimi e te manaʻomia ai se fale ma (pe) sili atu. Afai o loʻo iai se lumanaʻi, e fautuaina le filifilia o se ogaoga o togafiti, lea e iai le tomai faʻapitoa e faʻateleina ai le avanoa avanoa.

Saunia ni pepa

A faia se fefaʻatauaiga a le atunuʻu, e le tatau ona e tuʻulafoaʻia le fesoasoani a le loia. Afai e te le manaʻo e faʻaaoga le au tautua a le loia mai le ofisa fanua o loʻo e faʻatau ai se togafiti, e mafai ona e valaauliaina se tagata faʻapitoa mai le tutoʻatasi o le Breunts).

I soo se tulaga, e tatau ona e manatua e tatau ona aumai le tagata faʻatau:

  • Faalauteleina pepa mo le fale (tusi pasi o le setete faamauina o aia tatau; Tulafono o le Komisi i le taliaina saʻo, pe a fai o le fale o le faatauina atu; tofi);
  • Polokalame Faʻafoe o le Fale (Fanua Fuafuaga, faʻamatalaga o fale ma fausaga fale ma fausaga fale ma fausaga, o latou mafuaʻaga, faʻapitoa tulaga ma tau);
  • tusifolau tusifolau ma se foloa fuafuaga mo fausaga taitasi o loʻo iai i luga o le tulaga;
  • Afai e talafeagai le fale mo le tumau nofoaga, o le lapisi mai le tusi fale e tatau ai;
  • Faʻalauteleina pepa mo fanua (Tusi Faamaonia o le Setete o le Repē o meatotino Aia meatotino; tuʻufaʻatasiga o se tofi; filifilia o le ulu o le pulega i meatotino);
  • O le uluaʻi fuafuaga o le talitaʻo o le scatral mo le faʻatau fanua.

Faitau atili