Faitotoa a le togalaau

Anonim

Ua leva ona olaola o soʻo se laufanua o laʻau. O a ituaiga ma ituaiga i nei aso o loʻo sili ona manaʻomia, pe faʻapefea ona filifilia le laina ma vaʻai i le tele o faʻatoʻaga, faitau i le matou faʻatalatalanoaga ma le fanua o le aufaita o Andrekov

Faitotoa a le togalaau 12235_1

O a ituaiga ma ituaiga o laʻau i aso nei e sili ona manaʻomia, pe faʻapefea ona filifilia le laina ma vaʻai i le tele o faʻatoʻaga, faitau i le matou faʻatalatalanoaga ma le fanua o le tagata faufautua arsikov

E manino lava, e oʻo i le tasi, e oʻo lava i se aʻoaʻoga tele e le mafai ona faʻaaogaina uma ai vaega o le tuputupu aʻe laau i le lotoifale. Sei o tatou taofi i le sili ona talafeagai ma manaia. Faʻataʻitaʻiga, o loʻo iai se faʻasologa mo i latou poʻo isi laʻau?

Ioe, o lea e mafai ai ona tatou fai atu. Afai e te faʻatusatusaina le "tele" ituaiga o le "o le 10 pe 20 tausaga ua mavae ma iai nei aso, ona mafai lea ona e vaʻai i le suiga i suiga i suiga. I aso gatasi, o matou taʻutaʻua fua vaomatua faitotoʻa faitotoʻa ma togalaau e tumu i fanua ma faʻaʻoleʻole fualaau aina. Ae ui i lea, afai o fugalaʻau ma tagata taʻitoʻatasi na maua, o lea na faʻamalieina ai foliga mai o loʻo faʻaalia i le maketi i le 90s. Avanoa Fou E tele tagata fai togalaau ma tagata fiafia o taualuga, na amata lava ona aoina le tele o vaega mai ituaiga eseese ma taumafai e fausiaina ni suiga tauaofiaga.

Faia sili atu ma sili atu le faʻaaogaina o pepa faʻapipiʻi. Ua i ai ni tamaʻitaʻi tama tama e manaʻomia, o lo o latou sauniaina o se tipiina o mea manaia, aʻo leʻi vave aumaia i Europa na laʻau mai Europa. Mo lauulu o loʻo faʻaaogaina e fai ma faʻataʻitaʻiga o le pala (elm, o le lepela, lipa, roan, hawthors, arch Far, Juniper Medium, Thuja Western). O lenei e mafai ona e matauina le fiafia ma laʻau mai le vaega o le lamatiaga vaega e le lagolagoina i tulaga taumalulu, ae mataina mai se vaega o manatu. O le fale mautotogi lenei, o le ostolistic ma mita) ma le paʻu o laumei laulaʻau ma o isi e tutusa lava ma le tele o le magnolialia.

Faitotoa a le togalaau
tasi
Faitotoa a le togalaau
2.
Faitotoa a le togalaau
3.

1-3. O ni faʻailoga tetele, o loʻo avea ma lipine, Elms e avea ma papupuni puipuia mo le faʻatoʻaga (1). O le paʻu o le paʻu e mafai ona fausia o se laʻau poʻo le vao (2). Feusuaʻiga o Weleymouth Expitip Emplestles, i le togalaau ua tupu lona televave (3).

Faitotoa a le togalaau
fa
Faitotoa a le togalaau
lima

4.5. E eseese ma fafine kopi o le tamaʻitaʻi o le Juniper Juniper e ese mai: o tamaloloa - con-kolose (4), fafine "mea lilo", lalalo. Laau ma le malamalama o le moli moli o ata pulupulu (5)

Ioe, o le fiafia i le eota e masani: O tagata e faimalaga tele, ia masani ai ma laufanua fou - o loʻo tulei i faʻataʻitaʻiga. O le a se mea e mafai ona tupu o se tapasa pe a filifilia se tele?

E tau atu le faʻalogo i foliga ma le tele o laʻau, o loʻo tatou faʻamaoni i le siosiomaga tulaga o le upega tafailagi ma, lea e matua taua lava, faigata malulu. I le amataga, o le Europa faafanua o Isaraelu na amata ona taʻitaʻia soneto. E tusa ai, o le tele o le ogatotonu o le vaega o le atunuʻu o le tatou atunuʻu, e aofia ai le itu a Moscow, ulufale i le sone 4 ma le itiiti vevela mai -2. Mospesland ", e pei o le vaega 5 (mai le -25, 4 i le i -28.8 c), ia maua ai le Teritori i Saute o le St. Peterburg Comolenk Vrgograd a smolenk fragork amo. I nei kata, o lenei pepa e tatau ona togafitia lelei lava, o loʻo faʻapipiʻi pea le faʻatau faʻaputuga.

O lea e te fautuaina i le faʻaeteete tele e ave ai se manatu faʻamoemoeina o le tuputupu aʻe o laʻau mai se vaega o lamatiaga.

Ioe. E tatau ona manatua ei ai le lalolagi uliuli e le o mea uma, o le sone o mea tau solitulafono ma togalaau. Tele o taʻaloga taaloga fai taaloga fai tino i luga o poloka o fale-alofa ma le maualalo-taulaga, mo le tama o soʻotaga, o le pito i luga o le doladic, virser o tagata Iapani. O le lisi o mea e tutusa o le vaomatua e mafai ona faaauau ma faaauau pea. Ae ui i lea, vave tele, tagata fai togalaau o le pulega o le pulega. Ia, a le moe foi laʻau-moe i le uluaʻi taumalulu, ae i soʻo se mea, latou te tigaina foi i le malulu.

O se malamalamaaga tele ma le malamalama loloto o ituaiga ma ituaiga e manaʻomia foi le faʻatauina o pine (aemaise o i latou i le utupoto o le lima chewing). E mafai ona i ai i taimi uma e faʻaʻaisa le ogatotonu o le ogatotonu, quince Iapani, almonds tolu-uliuli ma o WOW. O le a le ono afaina o le a tigaina ai le arazov i le Merozov is Rankar-Nishiki, aemaise lava lona fortak foliga. I se faapuupuuga, ae e te leʻi faia le fiafia i se ituaiga o laʻau, ona e matua matagofie ma e te fiafia i ai, e aoga le aʻoaʻo atili i luga o le taumatemala i ou tulaga taugofie.

Faitotoa a le togalaau
6.
Faitotoa a le togalaau
7.
Faitotoa a le togalaau
valu
Faitotoa a le togalaau
iva

6-9. O le Contifer Group mai le Tui Western ma Juniper Saina ua teuteuina i se tulimanu tulimanu (6). Steel-foliga ituaiga o juniper medum (7) o loʻo tusia i le talafatai. O se tasi o le sili ona matagofie i mea taua, Spiny Poice Baungens GaungAca globsa i le tamai sisiva, ua totoina i autafa o le paneta mauga (8). O fana o Elingan, o loʻo feosofi i luga o le maualuga o le maualuga o le 1m, fesili i lalo le laʻau e pei o se afu (9).

Faitotoa a le togalaau
10
Faitotoa a le togalaau
sefulu ma le tasi
Faitotoa a le togalaau
12

10-12. O faʻamatalaga o loʻo i totonu o le mea leaga, ae e le gata i le lauʻeleʻele, ae mo se faʻataʻitaʻiga, elm, elm o clapersion chepernoi (10) poʻo le 'oti (12). O le muamua o loʻo pikiina i luga o se laina faʻataʻamilomilo o se tulaga maualuga o le 1m (e oʻo atu i le fa-lima laupapa i le taimi lava e tasi - ina ia o le cascades o le maualuga o le 24-30 cm. O le moli pupula o le Big PullPaure e tosina mai ai le gauai ma fai se ituaiga i le aotelega o le lanumeamata lanumeamata o le siʻosiʻomaga (11).

Faatasi ai ma se ituaiga o loʻo fuafuaina e fuafuaina mea, e faigata tele ona fuafua le filifiliga. O a fautuaga e mafai ona aoga?

Muamua lava, e tatau ona e faʻaeteete ile amataga o mea toto. O laʻau e aumai mai i le itu i saute i le itu i saute ma le agamalu le tau ma Hindy, Iu Iumane, Ukraine, Moldiaum ma Siamani Siamani) o loʻo faia i le Worty Whitast. Na latou toʻilevaleina i luga o latou atinaʻe i le itu o lamepa ma o se aso umi lea i lo latou atinaʻe, ae le o le faʻamutaina o le tuputupu aʻe o le tau malulu, o lea e sili ai ona faʻaʻaisa mai le tau malulu, o lea e tele ai taimi e faia ai le tau malulu. E le gata i meaola teuteu, a e uiga foi i fua aganuu, pe a filifilia i le mea e tatau ona e tuʻuina atu ai le fiafia eoae e faʻamaonia ai. A tatou talanoa e uiga i le Balticard States ma Pilafai, ona aumaia lea o tulimanu o laau tu masani, i totonu o nei tisiki, pei o se tulafono, e sau i luga o tatou tulaga o le atoatoa lelei. Ae e sili le faʻatauina o fanau e tupu i le latalata i lau togalaʻau o se vasega pepe. I le faʻaliliuina o le lautele ma le lelei o le fanua o fanua e masani ona mamao mai le silisili, i tausaga talu ai talu ai nei ua aliali mai ua faʻaalia manino ile tulaga lenei. Taumafai e aua neʻi faʻatau laau i se vaega o le fua o aʻa lea, aemaise le faʻatasi, pe a maeʻa le totoina e seasea ona seasea. E sili le filifilia o laʻau i koneteina, a o le soona tuʻuina atu o ai e tatau ona tumau pea le foliga o le koneteina ma tagofia ma aʻa.

Na e talanoa e uiga i le lauiloa o ituaiga fefiloi ... akiks lo latou malosi o le ono mafai, pe faʻapefea ona faʻaaogaina i le laufanua?

Faatasi ai ma le fesoasoani a Confifirs, faia le ulufale atu i le nofoaga ma suiga i le va o vaega eseese o le togalaʻau, latou te vaʻaia lelei lava i le vaega o le vaega, e faʻaoʻo ai auala ma nofoaga. O tuaoi sili ona lelei mo tupulaga o tupulaga, Eric ma Rhodedwendrons. E mafai ona latou tuʻufaʻatasia faʻatasi ma roses, cereals, eleele o le tele. Faʻaalia uma fofo, ma o le au pule i vaega o loʻo i totonu o vaega, arch, laina, Pine, Thuja Western poʻo Pseudo-Pan "Foliga Forezy I le faʻaopopo atu i le ata o ni nila, o le faʻatulagaina o le pale e faʻatau tele ai se vaega tele. Ia faia lea o le faʻamaoni i le kulupu, e manaʻomia le mafaufau e ala i faʻalapotopotoga o laʻau, eseʻese mai le faʻatulagaina (lautele ma le vaapiapi pyhoutits), ma le tino (lototele, salalau ai le sipena).

Introva fesili e uiga i le vaega. O a ni mea taua i lenei aso?

O le lisi o ituaiga faʻatasi ma ituaiga o loʻo faʻaaogaina i totonu o le faʻatoʻaga o le faʻatoʻaga e mafai ona latou tuʻuina atu e le o le tasi monograph. O laʻau manino, o le pale lea e foliga mai o se polo, mo se faʻataʻitaʻiga, ituaiga o mauga: tetele gnomy ma le mobilet whic ma le compine whices oplay. Ksharyoid poʻo le lapotopoto foliga o Tui Western Spport Snowsa, Tiny Tim, Govern Tim, Bootwardo, Boobwed, Coubod, Hosey. Western Tui Wister Sarcata ma Globea Dane o le leaga i lo matou olaga, o loʻo faʻaaoga e fausia ai ni tuaoi maualalo ma tapunia.

O laau ma le faʻamalamalamaina, o le faʻaseʻe, o le gaoi ma le aluga o pale e lelei mo le teuteuina o le scoat, e tutusa lelei ma le ogatotonu o vaega. "Tupu" iinei e tele ituaiga ma ituaiga o Juniker and Traisc, alavai, sisina, taotoga, masoa. E mafai foi ona avea ma se microbiota cross-sitepu, tagata eseese o le pine ma spegreen tsuginan.

Afai tatou te talanoa e uiga i Confilars, ona e foliga mai o le taumalulu ma taumalulu ituaiga e tatau ona filifilia e pei o le tali mai o laau. O le mea lona lua ua fausia mai i le vailaau fefiloi ma se pale o ata eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, o le juniper cankuck lanumoana, tatalaina le kenera. O le "Bobby" Consiactions ma le maualalo, flittering geports: faʻaalia Juniper Agver-Blue Sing-Blue Swintal Bed ma Warning Bardiscieck ma le Green Barkiscioli ma le Green Breakscieck ma le Green Breakscieck ma le Green BarkIscle ma le Green Breakscieck ma le Green Barkiscioli

O a ituaiga e te fautuaina e faʻaaoga mo le faʻavaeina o le ola o le tagata o loʻo ola?

E masani ona suia mai i laau o se ituaiga o maa. Mo se ituaiga, e mafai ona e sui ai pepa ma le faʻapitoa o lanu eseese poʻo foliga o le tasi leo. Mo hedges mai le lafu o paelo, lanumeamata, lanumoana ma singides pepa ua filifilia, o nisi taimi o le tui i le lauʻeleʻele na 'aʻai ma masani. Valcian mai Tui Western ma se taimi e sili ona manaia e ofi ai i le ofi atu i le tele o ituaiga ma se pogisa-lanumeamata), Europa-lanu moana).

Afai tatou te talanoa e uiga i laʻau o mea faigata, o lona uiga e mafai ona vaeluaina i latou e tuʻufaʻatasia a fetu sili ona lauiloa "fetu", o le a faʻataoto ai?

Mai le taumalulu-siama, faʻatasi ai ma laʻau le mautonu i le manaʻoga mo Birch (fluffy ma taugofie, aemaise lava o le paleti o loʻo faʻapipiʻiina. ). I luga o ni togafiti o se tele tele o le tele o Stitisizers, o le ok mumu, o le mageso o le lauolapu ma lapoa, solofanua chestnut, o le monster, o loo i ai. E pei o le sosolo, e foliga lelei i laʻau laʻau ma se paleina o le palepale ma se mea tatala a le aliʻi ma le vine o le charking, Iapani.

Faitotoa a le togalaau
13
Faitotoa a le togalaau
sefulu mal le fa
Faitotoa a le togalaau
sefulu ma le lima
Faitotoa a le togalaau
sefulu ma le ono

13-17. Autumn faailoaina le lala o laau. E faʻapitoa lelei le aʻoga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le apu o le apu (13). Faigofie fatu (14) ma le samasama samasama (15) latalata i le tautoulu ma o latou fua. Pear (16) ma le apu laau (17) tupu i luga o le Grinder tuuina atu se sili atu le tele o le seleselega o le vave matua. E mafua mai i le fesoʻotaʻiga i le pale. O le filifiliga sili o le totoina o se dorton foliga i saute.

Faitotoa a le togalaau
17.
Faitotoa a le togalaau
sefulu ma le valu
Faitotoa a le togalaau
sefulu ma le iva
Faitotoa a le togalaau
lua sefulu

18-23. Faʻafitauli Tulaga o laʻau: O meaʻai taumafa e alu i luga o le ogaumu o laʻau faʻafeiloaʻi (18, 19); O nutvs osooso na osofaʻia ai le laʻau o nati (20); MIDEEW (21) e mafai ona faigofie i Lilac, Currant, Viburnum, Barberry; Monylize (22), o le taia, o se tulafono, o aganuu ponaivi e tele atu tali - mo le pa o viutov i lenei matafaioi o loo gaoioi; Palu papupuni (23).

Faitotoa a le togalaau
21.
Faitotoa a le togalaau
22.
Faitotoa a le togalaau
23.

O le fua o le togalaʻau, e pei ona e taʻua i le amataga o le faatalanoaga, ua atili ai le le lelei i le faasolitulafono o vaega. Peitaʻi, o nisi faʻatoʻaga e taofi pea le tautalaga e faʻamamaina ai laʻau fua faʻapitoa. O a faʻafitauli e faʻateteleina ai le suiga i lenei mataupu i le taimi nei?

Ia sili atu ma sili atu ona masani mo se tamaʻi fale nofoaga, o loʻo e taumafai e filifili se ituaiga maualalo-agaga i luga o le semi-dwarf ma faʻataʻitaʻiga, le paragogovy parataiso i luga o le apu). O le totoina o laʻau e masani ona faʻaalia o se palealii faʻapitoa ma fetaui lelei i le mamanu o se togalaau laititi. Atinaʻe ma le koluma Torturesies o apu, e masani ona puipuia le itu o sikauti o le skeletal, ae e le lava le maualuga maualuga. Afai tatou te talanoa e uiga i ia laʻau apu, ma i latou i le Sili e taʻutaʻua - o le saunoaga a le Peresetene, "Maysha", "ISAH", "Tupe". Ma i le pito o le masaniga, o le faʻafaileleina o le tele o sasae-lalagaina. O i latou taʻitasi e fai ma sui o le tele o ituaiga eseese o apu poʻo ni pisi ua sasaina i le tasi dot.

O le iʻuga o le fai togalaʻau e maua ai se laʻau le masani ai, tuʻuina mai o le "malosi-caliber" seleselega. O laʻau na e lava le teteʻe i tulaga leaga o le tuputupu aʻe, maua ai uluaʻi foliga. E mafai e soʻo se mea e mafai ona sui ai le tele o apu laʻau poʻo pitata i le taimi e tasi. I se faʻaopopoga, o se iʻuga o le mafaufau loloto o fugalaʻau mai ituaiga eseese o ituaiga, o seleselega e masani lava o lona lelei.

E mafai ona talanoa e uiga i le fua o laʻau e uiga i teuteuga?

Ioe, ei ai le agavaivai - decorate le nofoaga o apu pito i luga. Ina ia faia lenei mea, faʻaoga masani fua o fualaʻau ma se matagofie fausiaina, ae sili atu ona masani - o le sili ona lelei-lelei-lelei o ituaiga, sparyskysky. Latou te tutu i fafo i le togalaʻau e le gata i le taimi o le moli o le tautotogo fugalaau, suia ai le lauiloa o Sakura, ae o le tautoulu o le togalaʻau. Smoothed Varies (Pricier Fire, Litet po o le Rudolf) Pingish, Prachoviya pe Purchoviya pe Purphancho po o le pulupulu uliuli ua faasao i le vaitau atoa. E teuteu tele le togalaau i le tautotogo fuga o siʻusi, e le gata i le faʻaleaganuʻu o siʻomia, ae o fualaʻau foʻi, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, oneone, fasi Liua togalaau i le tautotogo ma plum. Naʻo le totoina e tatau ona iai ni laʻau e latalata atu ai ina ia mafai ona latou malamalama. O le sili ona faʻatau ata - "Hungarian Moscow", "Mumu Mumu", "O Eurasia 21", "Arnsushka".

Filifiliga o ituaiga talafeagai ma ituaiga o le tele o le muamua tulaga o le galulue ma laau. O a faigata e ono tulaʻi mai i le faʻaopopoina o le "faamalosiauga" i luga o le faʻasologa "(vai, fafaga ma teuteu)?

O se isi natura moni mo le furi ma pai i totonu o nuu ma nisi o itulagi sa koroedy. E taʻua i le vaega o meaola faalafua o Xylophhages (e le gata i tagata faufautua i lenei vaega e afaina ai foi, i le sami) - latou te taia fafie, le mafaamatalaina o laupapa. O le osofaʻiga o Kroudov e mafua i le mea moni o le vaomatua o le itulagi o Moscow Region i tausaga ua mavae na tuʻua ma le o tausia lelei laʻau, e iai foi laʻau i laʻau i le taimi o atinaʻe.

Vinoga tagi tetele i le vaega o Felafolaga - o le taua faasaga i le kororades e faigata ma taugata. O le iʻuga, o laufanua tumaʻoti e tigaina. Afai tatou te talanoa e uiga i fualaʻau suamalie, o lona uiga o le faʻamaʻi i lenei aso na latou salalau atu i o tatou togalaau o le siama o fatu o fatu (taia le asus) ma le paʻu o le moa o maa toto. O tino o faʻafitauli ma faʻamaʻi e mafua ai le sese o le fanua - i nofoaga ma le maualuga o eleele o loʻo tu (lalo ifo o le 1.5-2m) ma le leaga o le root potu ma le leaga o le warbeanted root potu ma le leaga o le root potu ma le leaga o le roto.

Faitau atili