Sili malamalama, itiiti watt!

Anonim

Vaʻaiga lautele o le maketi o le malosi-faʻasaoina lumppint lamepa: ata, o foliga, mamalu o masini, faʻataʻitaʻiga fou, o faʻavae o faʻagaioiga.

Sili malamalama, itiiti watt! 13376_1

Sili malamalama, itiiti watt!
Autu

Designer M. Mamalat

Ata P. Lebedev

Sili malamalama, itiiti watt!
Filipo.
Sili malamalama, itiiti watt!
Ge.
Sili malamalama, itiiti watt!
Filipo.
Sili malamalama, itiiti watt!
Pau asoa.

Ina ia mafai ona maua fua a moli i aso uma lalagaina i aso uma, e masani ona latou tuʻuina atu ma se mataʻupu matata atoa.

Sili malamalama, itiiti watt!
Ge.
Sili malamalama, itiiti watt!
Ge.

O le masini o le faʻapipiʻiina o moli matala (cll) faʻaaogaina ma se fausia-i uafu-fetuunai masini (viia):

O moli o le masani (natura) mamanu;

B-faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina ma le GF VAING FOLAFOLAGA

Sili malamalama, itiiti watt!
Leonardo (tele) lamepa mo fale faigaluega moli
Sili malamalama, itiiti watt!
Gammulu

Lamepa ma se spectrum o 2700 e talafeagai mo faʻafiafiaga

Sili malamalama, itiiti watt!
I le faʻatauina o lamepa mo le sefe, e manaʻomia ona amanaia le ala o lo latou malamalama. Mo le homogenous moli, e tatau ona tutusa mo mea malamalama uma. I le isi itu, atonu o nisi lamepa ma le malamalama mumu, ma isi o pulu fai
Sili malamalama, itiiti watt!
Sili atu le ducr.

O nisi moli moli na fuafuaina faapitoa mo le fetaui lelei lamepa.

Sili malamalama, itiiti watt!
Pau asoa.

Fluorescent lameps moli mafai ona faʻauʻuina i le faʻata

Sili malamalama, itiiti watt!
Taavale Fuafuaga.
Sili malamalama, itiiti watt!
Farm o Vortro.

Ona o le umi o auaunaga olaga, o le Cll ua faʻapipiʻiina i na nofoaga e faigata ai le ulufale

Sili malamalama, itiiti watt!
Tufuga

N. Siruit

Ata V. Neftudo

Lamepa i luga o pa e tu pei o le elemene elemene

Sili malamalama, itiiti watt!
Pau asoa.
Sili malamalama, itiiti watt!
Tele.

E le o tagata uma e fiafia e pei o mea leaga "tubes". O le mea lea, e tele ma sili atu faʻataʻitaʻiga ma faʻapipiʻi o le masani ai o le masani.

Sili malamalama, itiiti watt!
Filipo.

Se tasi o faʻamatalaga faʻaalia o le faʻaaogaina o le flunorescent lamepa-fafo moli moli

Sili malamalama, itiiti watt!
Tele.

Mo le nofoaga o le atunuʻu, o moli o se faʻapitoa fuafuaina e talafeagai, mafai ona galue i se lautele vevela. Lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, ammaim moli o loʻo faʻalauiloa

i -25s

Sili malamalama, itiiti watt!
Faapipii lisiti (Wever Ducr) e faʻapitoa na fuafuaina e faʻapipiʻi ai ni moli matala

seia oo i le 33 O le faʻaaogaina o le tutusa o lamepa o le tamaoaiga o le tamaoaiga, ona latou te faʻaaogaina

5 taimi le eletise nai lo le masani tele

Mo se taimi umi na talitonuina e na o ni moli lanu lumempicent e mafai ona talafeagai mo ofisa. O a latou lava alualu i luma o le pupula ma le lelei o le joklina faʻatusatusa i le tele o fale leaga. O augatupulaga o onapo nei o ia lamepa ua iloga i le tele o uiga maualuluga faatusatusa i latou muamua.

Sili malamalama, itiiti watt!
Taavale Fuafuaga.

Faʻamuta Fleparent lamepa mafai ona faʻapipiʻiina i lamepa o matata eseese ma mamanu - mai le masani ai

Seʻi oʻo i le tuluiga - o gataga o le tele o taimi e taugata, o lona taumafaina foi o loʻo tupu foi i le taimi e tasi. E manino, e vave ona totogi masina masina mo le eletise i masina taʻitasi ma faʻaopoopo vave. I aso nei, o se faʻataʻitaʻiga, o le tau o le 1 KWh o le 1.84 onanā. Mo muscovites o loʻo nonofo i fale ma fale oloa kesi. Afai tatou te faʻaaluina le selau selau kilowatt-itula inteppes, o le iʻuga, e ono faia se tulaga maualuluga. Faʻafefea ona faʻaititia le eletise eletise e aunoa ma le fetuunaia o le faʻamafanafanaga? O se tasi o auala faigofie o le faʻaaogaina o le malosi-sefe lamepa. O la latou uiga iloga o le malamalama maualuga e toe foʻi mai, o lona uiga, o le maoaʻe o le malamalama o le malamalama (fuaina i luvakhh), na mauaina e le 1 le malosi. A faʻapea ona o le faʻapopoleina o moli o lenei ata e oʻo i le 10-15 lita i le 1W, mo halogn - e oʻo atu i le 30, ona mo le $. O le mea lea, o le faʻailoga manaʻomia e mafai ona maua e ala i le suia, mo se faʻataʻitaʻiga, 100 - Watcht Interbs ma na o 20-Watt Fliorents. O se faigofie fuafuaina faʻaalia: O le a le 20-phot moli i le taimi uma o le tulaga masani o le olaga (6-8 afe o le a sefe pe a ma le 450-600 pulufana eletise. O le ulufale tutusa (ma le Readpolitan Roaffs) e tusa o le 900-1000 rubles. E tatau ona e faʻamaonia le maualuga o le tau o le flunorescent lamepa (faʻataʻitaʻiga ma se malosi o le 20-26 tone o loʻo faʻatau atu i le tau o le 150-200RU.

O le isi faʻaopopo o mea e pei o ni masini faʻapena (faʻatusatusa i totonu o moli moli ma aemaise halogn) vevela tulaga. Fluorecent lamepa e vevela tele i le taimi o gaioiga. Lea faʻatagaina latou e faʻaaoga i totonu o le "faʻafitauli" lamepa (faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina i vailaʻau mai le maualalo-liusuavai mea).

I le malamalama o le tekonolosi maualuga

O le auala o le fluorescent lamepa o lea. O le tioata flask ua tumu i se paluga o le va o le vaseina o le vasa ma Mercury Satpors, ma o le pito i luga o totonu o loʻo ufiufi i se faʻapitoa faʻapitoa. I lalo o le gaioiga o le maualuga voltage i le flask mai luga o le i luga o le kapeta, maualuga-auala eletise ua malepe. O le feagai ai ma le Mercubile Morms, latou te tuuina atu le vaega o lo latou malosi i sucord aofia ai i le atomou, ma suia i totonu o se tulaga fiafia. E le mautonu: O se taimi puʻupuʻu o taimi- ma o se mea fiafia o le electron e toe foʻi mai i lio, i se fale puipui, ma sili atu le malosi ua tatalaina. Luminofo o le tauina liua ultraviolet e vaaia malamalama.

Faʻapaʻu Flepao Flamprents: O ananafi ma le aso

Sili malamalama, itiiti watt!
Osmam O le ata faʻatulagaina o moli moli na matua atiaeina atoatoa mo se taimi umi mo le umi o le 100 tausaga talu ai, ma le uluaʻi taimi, o nei fomaʻi foliga mai o aso uma. Mafuaʻaga tulaga maeʻa: Tau maualuga, malosi faʻavae, manaʻoga e faʻaaoga ai se faʻapitoa faʻapitoa-fetuunai staratas (vii) ma le le atoatoa o le faʻapipiʻi. E mautinoa lava i lo matou atunuʻu, o le toʻatele o tagata e manatua lamepa ma "iunivesite" moli moli. Na faigata ona faʻaigoaina le toe feiloaʻi i le faʻagaioiga. O ia lamepa na faʻamaligiina i le faʻasologa o faʻagaioiga, e le faʻamalieina pe a pa'ū le vevela, ma le mea na tupu ai se leo le manaia. E le faʻateʻia ai le fale lua i fale mataʻutia i fale talaloa faʻapena.

Sili malamalama, itiiti watt!
O moli maualuga e tuʻuina atu lamepa e maua ai moli masani o le potu, e tusa lava pe tasi le moli, e oʻo lava i le tasi aph, o le tulaga na amata ona suia le tulaga mo le lelei. O loʻo i ai ni moli ma fausia i le taumatau, e mafai ona faʻaogaina, pei o ni moli moli, aunoa ma ni isi aiaiga. B1980g. O Filipaina (Netherlands) kamupani na tatala mai le muamua puʻupuʻu o le flucrent flucrescent lamepa (clf), faaauupegaina ma se tapulaʻa e27 le mautonu. Ab 1985 Osram (Siamani) mo le taimi muamua na atiaʻe ai se atunuʻu malosi-sosi le moli (duux el faʻataʻitaʻiga). Mai le afa lona lua o 90s. Xxv. O le tele o gaosiga o Cll ma se pito i lalo o le pito i lalo o Saina, ma tau mo latou na palu ai. C2001G.SHSHANTA na sao mai i le moni o le mea moni o faʻatauga; O faʻataʻitaʻiga o sea malosi maualuga o lamepa (50-70W) ua aliali mai. O mea moni na fai mai ai masini - e le sili atu nai lo se masani masani ampndescent. O le numera o le aufaʻatasi faʻataʻitaʻiga o lamepa o le faʻateleina faʻateleina: ma le sipai-foliga paipa (mimilo), moligaʻo, o le asu

Sili malamalama, itiiti watt!
"O le tele o le taua": incrandint amemp (a) ma le flunorescent lamemp (B), o le mana lava e tasi. O le lona lua e talafeagai i luga o lona pito i luga e le mo moli uma i aso nei o loʻo i ai se tele tele o faʻataʻitaʻiga eseese o le CLAM mai le tele o tagata gaosi ese. I totonu o le AutuTela, e mafai ona e taʻu maia le kamupani "Cosmos", "Amata" (uma uma), Meguman (Saina), osmar, osmam. O le tele o le Cll o loʻo gaosia i Saina (aemaise, i Hong Kong ma Taiwan) o loʻo iai foʻi ni matatalele (vaega o le 'au lautele. faʻapea foʻi i Siamani (Osram).

E eseese le CLM i le pupula, mana ile taumafaina ma le tele o isi uiga. Faatasi ai ma faʻailoga ia e faʻalogo iai pe a filifilia se moli e mafai ona maitauina le sili ona taua.

Fausiaina o le faavae. Faʻalelei, pei o ni moli moli, faʻasaolotoina ma nisi ituaiga o faʻavae. E mafai ona faʻaauupegaina i se tulaga e27, minion e14, o le e40 faʻavae, faʻaaogaina i totonu o le tele "Alamanuia, poʻo le pine apalai o le eseese o mamanu. O le faavae o le aiga luminares e faʻaaogaina e le E27 faʻavae.

Lanu lanu. O le moli na aumaia e le moli o le a maua se eseese ma le lautele. O loʻo faʻamatalaina o le le faʻatagaina o le soʻotaga o se tino uliuli o loʻo vevela i se vevela, ma ua faʻaalia i Kelvin (k). O lamepa masani ma le spectrum o le 2700k (pei o se mafanafana lanu o le samasama samasama), 4200k (40500K (malulu (malulu (malulu malulu "ma le tausiga o le lanumoana"). Lamepa ma lanu lanu eseese e ese mai i lona faamoemoe faamoemoe. Afai o le "samasama" spectrum 2700k o loʻo vaaia e pei o le "conzy" ma e talafeagai mo se potumoe poʻo le potu e 6500K Ae e mafai ona latou galulue i faʻalapotopotoga.

Sili malamalama, itiiti watt!
Ge. Foliga o le flask. O le "amataga" faʻataʻitaʻiga o le puʻupuʻu o lanu lumturettttttttttttttmentant na aliali mai i Rusia I le tele o tausaga talu ai e leai se tele o tausaga. O lenei o le tele o le laumei e manaia. E i ai lamepa o le tele o le tele-tolu-, tolu- ma le quadmal), mimilo pe amoina, pipi-ata,
Sili malamalama, itiiti watt!
O le manifinifi, maskile-foliga, cylindrical, cunly, ma le faʻata e mafaufau i aidr.

Malosi le malosi. Uma fluorecent lameps e mautinoa lava sili atu le sili atu le tamaoaiga incindandindint.

Sili malamalama, itiiti watt!
Filipo.

E masani lava ona iai avanoa ma le laumata na fai i foliga o le tolu ake, e mafai ona latou ese mai ai ia i latou lava e le mafai ona taumafaina le eletise. E pei o isi masini, o le Europa faʻavasegaina o le malosi lelei e aoga mo Cll, e tusa ai ma amepa uma e vaevaeina i le fitu vasega, e tatau ona faʻamaoti i luga o le afifi). Le sili ona lelei le malosi - A. Afai o loʻo tuʻuina mai le lamepa i lenei vasega, o lona uiga o le faʻatagaina o oe e sefe i le 80% o le eletise ma o se taunuuga e tusa ma le 6 taimi.

Mai le faigofie e faigata

O le a se isi mea e tatau ona e fesili ai pe a filifilia se lamepa? E manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻamanino ai le olaga o le 'aiga. Ukle O le 6-8 afe le H (tulaga). O nisi taimi o tagata gaosi oloa e faʻaititia ai tau, suia le fuafuaga ona o elemene lea e mautinoa le faʻatuatuaina o le lamepa. Atonu o le le lava o vaega e puipuia ai le masini mai le voltage drop, pe vave "pronepphor o le leaga lelei. O le mea lea, o le tautua o le tautua o le masini e sili le faʻaititia o le masini. O le aso, o tagata e iai le faʻaaloalo e le mafai ona sefe i luga o chips e nafa ma le sologa lelei o le lamepa, lea e mautinoa o le umi o le tautua, - o le "sili ona" faʻasologa ") ma E oʻo lava i le 15 afe h (faʻataʻitaʻiga Dulux el, el, o le 23, osrara, Breura, Generan Swords).

Sili malamalama, itiiti watt!
Cinnamon Lamp (Mass) Pisints e faʻapitoa na fuafuaina mo se limginescent lamepa na faia i le ituaiga o moli (houp) e masani ona faʻaaogaina ai le maualuga o lamepa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le geura faʻataʻitaʻiga o se faʻailoga o le electrode mamanu. O le electron-ion plasma o loʻo faia e faʻaaoga ai le maualuga-taimi (2.65 MHZ) faʻaosofia le CHZ) Faʻamalosia e se fale-i le Voltage RFT. O lenei plasma e mafua mai i le ulraviolet glow o mekurini starchors, ma o le phosphor liua ultraviolet i le malamalama vaaia. O ia tekonolosi o loʻo maua ai se umi auaunaga olaga o le moli, maualalo le maualalo o le vevela (mai le -10с) ma luga atu o le 100 afe inisi i le 100 afe inisi i luga o le 100 afe inisinia.

O le isi vaifofo atoatoa o le Amaltiam tekinolosi e faʻaaogaina i le fasilaau 12y. O Lamemp Gigyr Sogygese (i lenei faʻataʻitaʻiga 100%, o le moli tafe e ausia e tusa ma le 3 minute), ae e taulaʻi atu i le faʻateleina o le maualuga ma le maualalo o le afi. E taua tele lenei tulaga pe a faʻaaogaina se moli matala i moli matala, pei ona faapipiiina i potu le saogalemu, aua e amata i le vevela mai - 25c.

Taua tele le parameter - o le a le lamepa. Filifili le faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le kapimea, e manaʻomia le amanaia o le iai o le masani masani a sosaiete a le sosaiete E27 e le o se faamaoniga e talafeagai mo le moli. O lea, o le moli umi o le 85s (faʻataʻitaʻiga 4u 85 o2742, "Cosmos") e 335m, ma le lautele o le 78mm, ma le lautele o le 78mm, ma le lautele o le 78mm, ma le lautele o le 78mm; Tutusa foliga o loʻo i ai ni moli e tutusa o isi tagata gaosi.

Sili malamalama, itiiti watt!
O tagata atamamai e talitonu o le taʻaloga ma le malamalama o se tasi o sili ona tamaoaiga ma ofoofogia metotia o totonu o le faʻavae. Malulu ma mafanafana malamalama malosi faʻaolaina moli faigofie gofie ona fausia lau tulaga faʻavae tulaga ese i totonu o le ata o laina fou o loʻo ofoina atu o le vevela vevela i le tulaga o loʻo faʻatagaina ai oe e faʻapipiʻi ai le vevela. maualuga-malosi fluorescent lamepa i le tapunia o le paluga (talu ai, ma le siʻitia o le vevela o le kesi-discrage paluʻai, o le moli lelei ua faʻaititia). E le gata i lea, o nei masini e faʻaaoga se palasitika faʻavae ma se taugofie. O le faʻavae e le mu e le mu i le pulufana ua leva ona faʻatulaga, o lea i le lumanaʻi moli moli e faigofie ona liliu.

O tekinolosi fou na faalauiloa foi o Filipo. I totonu oi latou o se malosi-sefeina lamepa ma se faaluaina malamalama o le auala "2 i le 1". E i ai le fauina-i le taʻitaʻiina ma mafai ona galue i le lua auala: I le po o le po (faʻafefeteina le malamalama ma le malosi o le 1W) ma le masani o le laina o le 9W). O le faʻataʻitaʻiga "2 i le 1" o loʻo fuafuaina mo le faʻagaioiga o nofoaga, lea e umi se malamalama o loʻo manaʻomia mo se taimi umi: Mo le potu malolo pe a matamata i se taimi faʻatulagaina.

Sili malamalama, itiiti watt!
O le "otometi 8 tausaga" faʻataʻitaʻiga (Filipo) ua mamanuina mo se auala faʻapipiʻi ma faʻagaioia i le otometi auala fou a le Kamupani-Photos " O le malosi lea o le sosoʻo lea ma le lua suka e lua, o loʻo otometi moli i le dusk ma tape pe a lava le auala. Ua fuafua mo le faaaogaina o fafo faaaoga: moli togalaau, veranda, ulufale. E mafai foʻi ona faʻaaogaina o se isi puipuiga saogalemu e le o avanoa faʻatasi. O le lelei o le "otometi 8 tausaga" amepa o le ensors e iloga i se olaga masani mai le mea e mafai ona faʻapipiʻiina ai le lamepa ma opm e atagia ai le moli.

Fuafuaina oloa fou na folasia e Osmram - Faʻataʻitaʻiga Dulux Eli fale. O lenei tekonolosi ua faʻatinoina, e mafai ai ona fesuiai solo i luga ma tapē lamepa i le olaga atoa, atoa ai ma le faʻavaveliga faʻatekinolosi ina ua uma ona faʻataʻalo. O nei vae e faʻatagaina ai ona e faʻaaogaina ni lamepa popo e faʻaalu ai le moli e aofia ai le tele o taimi ma mo se taimi puʻupuʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o faletaele poʻo auala masani (two masani o loʻo fuafuaina mo tulaga tutusa galuega).

IB faagaoioiga ...

E ui lava i le ono mafai i fafo atu o lamepa ma moli moli, e tele ni mea e tatau ona mafaufauina i le taimi o la latou taotoga. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le moli o loʻo aʻafia i le vevela o le tino. Fluorecent lameps e le lelei o tauaveina le vevela i luga 60s, ma luga o le aisa atoa taofi galue. O le mea lea, afai e tatau ai, o le malamalama o le le fiafia o nofoaga ma atunuʻu e tatau ona faʻaaogaina e faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o clls mo fafo. E tutusa lava laʻasaga a le Lapaʻu o loʻo i totonu o le tele o Kamupani o Kamupani, Osmram ma mai isi tagata gaosi. Peitaʻi o le tele o 'ane aiga o le au lamepa manatu e le o fuafua mo le faʻaaogaina i frosts pe a o loʻo i lalo -10с.

Sili malamalama, itiiti watt!
Tusiata fale

Ioe. Sennikov

Destiger T. Zhuk.

Ata S. ma E. Morganov

O le faʻafitauli mo lumusitcent lameps o lo latou faʻaaogaina pe a maualalo pe, i le sili atu, maualuga le vevela. O loʻo faʻaauau pea le galuega o le lamepa pei o se tulaga lamepa, ae ua i ai le faʻaititia o le malamalama o le malamalama. O le masani masani o le faʻagaioiga o le faʻaaogaina o le, pei o le tulafono, -5 ... + 50c. O le fiva lamepa e le mafai ona faʻaaogaina i le tuʻufaʻatasia o le eletise i le moli eletise. Sili atu le saʻo, aua o moli pito i luga e manaʻomia le faʻaitiitia o se faʻapitoa mamanu. E le o tagata gaosi uma o le uaea o oloa na gaosia, na o GIra (Siamani) ma LeGend (Farani). E masani lava ona latou mamanuina mo moli matala ma tuʻufaʻatasia aia tatau eletise ma eseese i le tele o tau. O lea la, afai e te faʻaaogaina se tausaga e sui ai le tele o moli malamalama, ia manatua o le a suia ai le malamalama ma le malamalama.

O lenei fesoʻotaʻiga e sili atu le fia iloa moni o le kamupani osrarac-durux el dir. O le CEll, o le faʻaeletonika mataʻutia lea e talafeagai mo le faʻagaioiga o se lamepa ma masani o faʻavae. O le masini fou e mafai ai ona fetuunai le malosi o le malamalama o le malamalama i le laina o le 15-100% i le tutusa auala e pei ona masani ai.

O se mea manaia auala e foia ai le faʻafitauli o le fetuutuunai o le pupula o le cll ofoina megaman. O le Dors Volter Sporry na faʻaaogaina tekonolosi e faʻaititia pe faʻateleina le pupula faʻaaogaina o se masani lua-tulaga ki. Ina ia faʻagaioia le pupula fetuunaiga polokalama, e tatau ona e mafai ai ma tape le moli mo le 1 s. Malosiaga le Amata, e mafai ona suia le moli malosi (5, 336, 66, 100%).

Faaopoopo le "vevela amata"

E i ai le malosi o le sosoʻo o le sosoʻo o le somemes-somepi ma muamua-mafanafana (malamalama i luga o le 1 sekone pe a uma ona sui) ma le malulu amata (o loʻo i ai vave). O le tau muamua e taugata, ae e iai se numera le faatapulaaina numera o toe amata, o le lona lua "e le fiafia i ai" ina ia liliu atu i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lautele o le eletise eletise e faʻatuina le tautua o loʻo soifua i lona CLM i le fua o le ono inisinia i le aso. O le puʻupuʻu o le taimi o le masini mo se vaitaimi o le itiiti ifo nai lo le 20mini mafua ai le malosi o ofu ma matua faʻaitiitia le umi o le taotoga masani. Uili, o le mea lea e tatau ona ki ai le moli ma soo se taimi, e fautuaina tele e faʻapipiʻi lamepa ma muamua-mafanafana. I fafo, latou te le eseese mai le faʻataʻitaʻiga ma le malulu malulu, ina ia mafai ona faʻamalamalamaina le ituaiga o le latou fuafuaga.

Ma le umi-taimi gaioiga, uma fluorescent lamps pa'ū toe malosi. O le masani na manatu o se faaitiitia i lenei faʻailoga i le 20% i le faaiuga o le fuafuaina o le olaga, ae i le sili ona lelei phosphor, o le tulaga o le malamalama e mafai ona ofi i le 50%. Alas, e le mafai ona faʻaoʻoina e le mafai ona faʻailoaina o le maualuga o le sili ona maualuga-tulaga masani i le le lelei lelei. O le mea lea, afai e te manaʻo i le pupula o le talofa e le tele naua a o gaosia e avea o le punaoa, ae faatoa mafai ona fautua atu oloa o le lauiloa ma faʻamaonia gaosi oloa.

Ma le mea mulimuli, ou te fia fai atu ni nai upu e uiga i le saogalemu ma le Ecoology. O le Mercury paga e faʻaaogaina i le fiafia o lamepa. O loʻo pulea le latou aofaiga e faʻatonutonu ai tapulaʻa faʻatulagaina o loʻo faatupulaia tagata gaosi i Europa, Asia ma le Iunaite Setete. O le mea lea, tusa lava pe na e le faʻavaivaia se moliʻei lea i le fale, e le mafai ona faʻatatau i se mafuaʻaga e popole ai, e lelei tele le ea o le potu. O le aotelega o le maualuga o le saogalemu o le faʻasaʻoina o le faʻasaʻoina ma se flask coated ma se faʻapitoa sili sili ona lelei - mo se faʻataʻitaʻiga, o le moligaʻo o le moligaʻo). Afai e pa'ū se moli moli ma pupuʻu, scrags ma mercury paga o le a le paʻu i le ea.

Talu ai o le Mercury i Flecourcent lamepa, e le mafai ona lafoaʻi ma le masani ai o manu masani i le fale. Falemai, o matou tufuga e leʻi faʻaalia ona e leʻi faʻaalia ona o le masani ai o le malamalama. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Europa ma Amerika o loʻo iai ni tane lapisi e le gata i naʻo moli moli, ae foi mo isi mea e tutusa ma isi mea e foliga mai o le lunisi. O Wmosk o loʻo lava lava inisiua sa aafia ai le faʻaletonu o otaota matautia, ae latou te galulue faʻatasi i faʻalapotopotoga, e ui lava o se konekarate mo soʻo se tasi. Ioe, o lē e ona se matauila e tasi le pulu e le malie, ae mo le pule sili o fale o fale, o se galuega talita tele ua faigata ona inisiua. E pei ona latou fai mai, o le tausalaina, ae manaia. Skidoto- tauva lava mai se foliga o le foliga.

Faitau atili