O lenei, na matou o atu i le nonoa

Anonim

Faʻaaogaina o tomai faʻamaumau i le faʻataʻitaʻiga o noatia i le semi-tausaga fou seti o "manatu o lou fale".

O lenei, na matou o atu i le nonoa 14900_1

O lenei, na matou o atu i le nonoa

Ia, a leai lava a matou tagata e faʻailoaina e iloa o "Manatu o lou fale" o se mekasini e tasi. Soo se tasi na iloa ma fiafia e fai ana itulau latou te tatalaina mea lilo o ni faiga matata, faʻaaoga polokalame i totonu o faʻavae mo se fanua fatufatu. O le mea lea, e le gata i le a ou alu e alu i le mekasini, ae e te toe foi i tua foi. Ia, ma o tulaga sili ona lelei mo lana faʻasaoina o loʻo i le tulaga e fesoʻotaʻi ai. Matou te - faʻatatau i le mea moni o loʻo iai i totonu o tatou faitauga o loʻo i ai miti e aʻoaʻo ai le amio lelei, matou te fautua atu i le faʻataʻitaʻiga o "manatu o lou fale ".

E te manaʻomia tele mo lenei mea?

O lenei, na matou o atu i le nonoa

Ina ia faia le muamua fusi, o le ae manaʻomia le tutusa mea ma le tele o mea faigaluega e pei o le sefulu poʻo le sela. Muamua lava, e manaʻomia: Ing, pepa malo, faʻamau mea, kupili, gatete ma tuʻuaʻi. O le malosi o le filo e mafai ona fai mai o le mafiafia o le mafiafia o le laina i luga o le laina o le sporedbooks. Ae faʻaoga le filo manifinifi "Harsh" e le talafeagai, aua e le talafeagai le faʻaofi i totonu o le tagata le tagolima, o se fasi filo e sili atu nai lo le 70, o le a faigata ona galue. O le mafiafia o le cardboard o loʻo fesoʻotaʻi ma le tutusa tapulaʻa ma le tele o le fusiua. Ina ia mafai ona filifilia le sili ona talafeagai i mataupu taʻitasi, e i ai lava le avanoa e faʻatusatusa ai lau filifiliga ma le mea moni o loʻo faʻaaogaina mo le thapographic fusia o le tusi tutusa. O le mea sili e sili ona lelei mo le fusifusia galuega e le masalomia pva. O nisi taimi e fefiloi ma isi afu, ae e filifili. E le talafeagai le tusi o le ketioneyry. Paʻu ma galue n88 na faʻaalia foi o latou ae le o le itu sili ona lelei: E ui lava latou te le polokaina le pepa, ae a le mafai ona faasaʻoina i luga o le mea itiiti tausaga i le nofoaga o le tala.

E pei o le gaze, o le le-sterile gasuze brage o pe tusa o le 15 cm e masani ona faaaogaina. O le faiʻai e tatau ona avea ma cotton, aua o le synthetic o le a le manuia. Ma le mulimuli ane, ni nai upu e uiga i mea fusia. E le gata i le onosai, faigofie ona aofia ai, ae faapena foi i totonu o le faigata o le teuteuga. O le pepa fusia faʻapitoa e mo le faʻatau atu "faia ia lava", e mafai ona faʻaaogaina i le tele o mea ma le manuia. E sili atu le fiafia o saito, e maua mai i luga o mea e maua mai i faitotoa, paʻu paʻu ma paʻu moni. E moni, o a latou meatotino teuteu e matua faatapulaaina lava. Mo le noatia o mekasini, e mafai ona e faʻaaogaina se fasi kesi mautu o potu puipui e talafeagai mo le lanu ma le ata i le aofaʻi o le potu.

I le faʻaopopoga i mea faigaluega e avanoa i le toeitiiti lava o se fale - seleulu, sui ifo, Pule o loʻo i ai ni nai mea taua. Muamua o mea uma, o se mea tipi poʻo se naifi e mafai ona maua mai se calena uamea, ma le lautele lautele ma le-itu-itu-itu tino. Mo ia, o se fatu toto o le a manaʻomia, aua o le paʻu e vave ona valea, ma i le galuega e tatau lava ona nofomama. A faʻatau le faʻatauina o ata i le mafaufau nai lo sili atu latou te sili atu le malosi, lelei. I le alofa, o le puʻeina e tatau ona le itiiti ifo ma le 7-8 cm. O le ae manaʻomia ni vaega se lua e sili atu nai lo le tele-vaega (16mm mafiafia) plywood O isi itu taua o papatusi e mafai ona sopoia, ae e manaʻomia tele lo latou lautele, e le itiiti ifo nai lo le 23cm, ma le umi. E masani lava, o le a manaʻomia se laulau faapitoa mo galuega, o le mea lea o le a lamatia o le o le a le mafua ai se vai o le aiga ma le 770cm o se vaega galue i luga o le laulau.

O se Bristle Bristle mo Glue o le a aoga (sili atu mafolafola), ae o le a faʻamalosia pea, o le a fesoʻotaʻi ma le vai lea e manaʻomia ona teu ai. O lenei pulumu foi mafai foi ona faʻaaogaina ma le manifinifi fusi fusi, ma vave peleue ma le lapoʻa o le lapoʻa.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

Fetuʻutuʻu, Mekasini popo, e mafai ona aveʻesea ina ua maeʻa ona suli isi pu. I lea tulaga, puipui o le a le faʻatagaina ai pepa e fesuiaʻi ai le tasi i le isi.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

Amata le toese mai le ufiufi mai le pito i lalo pito.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

Na ou faia le mekasini muamua, o le filo malosi.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

Saunia le isikasini a le isi ma tuu i luga o le numera muamua, ua amata foi ona sui mai le ufiufi, ae mai le pito i luga.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

O le maeʻa o le laga i le faaupuga lona lua, o le filo filo ua toe faʻaleleia ma o le saʻolotoga o loʻo fusia mau i se faigofie faʻalua le nonoa.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

O le mekasini lona tolu o loʻo malosi i lea lava faʻasologa o le muamua.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

Sa ou toe sisi i le faaupuga lona tolu ma toso le filo, ua ato i lalo o le tasi na ou aumaia le lua muamua.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

Soo se taimi e tusa ai ma le isi mekasini stitching, o le filo e tatau ona tosoina ma fusi mau i le taimi nei ua uma ona i ai nei.

Muamua see ma glue

O loo i ai i mekasini le faaputuga i luga o le laulau (o le numera muamua o loʻo i lalo) ina ia latou faigofie ona maua lo latou lima taumatau. O le pito i luga (n6 / 8) ua tuu i luma o latou i le itu tauagavale ma faailoa i le ogatotonu. O puipui uʻamea e faʻatupuina ma aveʻesea, taumafai e aua le sifi pepa e faʻatatau i le tasi ma le isi. Lea na nonofo ai puipui i puipui, e fa pu. I le faʻaopopoga, fa e sili atu le fa e faia ia i latou ma se filifiliga maʻai: tasi i le mamao o le 2 cm mai itu taʻitasi o le aʻa o le tasi i le ogatotonu o le 2-3cm mai le tasi.

Ua amata ona e flash le mekasini mai le pito i lalo (tuaoi ia te oe), mai le itu o le seleselega. Faʻaoʻo toetoe o le filo atoa pe a uma le nila i le muamua pu, vaega o le tusa o le 5-6 cm ("tail") i fafo. " Faʻasolo le faʻaleleia o le pu taʻitasi ma faʻamalamalamaina le filo i taimi uma, uuina le "siusiu". Ina ua maea ona tosoina filo i le pu mulimuli, e tatau ona "i fafo atu." Tapuni mekasini.

O le isi mekasini ua tapena mo le moliina i le auala lava lea e tasi o le tasi muamua, tuu i luga o le foliga foliga ua uma ona uu i luga. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia ona ua faʻatafunaina e le saua o natia i se filifiliga i sisiʻega eseese i le mamao ese mai pito o le aʻa. O loʻo faʻaofi pea le nila mai fafo o le aʻa i fafo, ae o lenei, amata mai le pu tele (mamao mai ia te oe). Ina ua uma ona faamaulauina le mekasini lona lua, ua tapuni ma tuulafoaiina se filo i le taimi e tasi, tulei i ai, ona fusi lea o le nonoa e lua.

O le upu faʻaloaloa lona tolu o loʻo faʻatulagaina, pei o le pito i lalo, amata mai le pito i lalo. Ae i luma o le faʻaofiina o le nila i totonu o le pu i luga o le isi (lona fa taimi) o le mekasini, ua pasi i lalo o le filo o loʻo fesoʻotaʻi i le pu o le muamua lua mekasini. E tatau ona maitauina o le filo i tafatafa o le nila e fautuaina e faamalolo i taimi uma i le faʻamaeʻaina o le Scine Slassion. Sa ou pueina le fa mekasini lona fa, aua le galo aʻo le i faaofiina le nila i le pito i lalo o le lona lima, osooso i lalo o le filo o le lona lua ma le tolu. Faʻamaeʻaina e flash le mekasini ono (i le mea moni, N1 / 3), o le filo ua i lalo ifo o le filo o loʻo fesoʻotaʻi ma se nonoa faigofie o le lua tusi.

Mo le gaosiga o nila, faaaoga lava le pepa malosi. E mafai ona avea ma se-vaevaeina o afa afa, ma lauene o le pepa. O le laupepa e tatau ona i ai se tulaga talafeagai (sili atu nai lo le lua ituaiga o le lautele o le itulau muamua o le mekasini o le mekasini. O le pito i luma ma tua e tutusa ma le tele. Ia aua neʻi "solia" i le taimi o faʻagaioiga, e mulimulitaʻi i mea famea i luga o le auliʻifi. O la latou taʻitaʻiga e fuafuaina e ala i le punou i le lau e ala i le osooso lima. Afai e te le lagona le tetee, punou. Mo le faʻapipiʻi faʻalua, o le laupepa o pepa o loʻo faʻatagaina ai se mekasini, ogatasi le Fgebe, o le aʻa o le mekasini i luga o le mekasini ma lavea le pule.

O se tasi o tagata o loʻo pipiʻi i luga o le itulau muamua o le faavaa n1, ma le lona lua i le isi itulau, i luga o le itulau lona fa o le faavaa n6. I le taimi lava e tasi, faʻaoga le faʻaaogaina o Onsels e faʻaaoga e se manatu vaʻai mai le itu o le puʻeina o le isumu, lea na apalai i le faavaa o le mekasini. O le taua o le mekasini ma le laina tui o le mow, faʻapea foi ma ona teuteu o loʻo ofi ma faʻasolosolo uma luga o le fasi mea. Foliga tutusa i le lona lua asatu.

Ina ua maeʻa, o mekasini o loʻo feololo i luga o le pito, o le popo i le poloka atoa, ona o lea o le isi iʻuga e uiga i le laulau. O se tasi o papalau laupapa o loʻo ufiufi i se laupepa o polythylene (ina ia le faʻasusu le pepa i mea o le prop plate). "Orick" ua tuu i luga ina ia i ai aʻa o ituaiga uma o se vaalele e tasi i le vaalele ma nisi o papatusi lapopoa. I luga o le mekasini poloka, o le isi laupepa o polythylene ma le laina lona lua e tuu i le tutusa auala. O le iʻuga "sanuisi" e tumau i le lua alavai e ala i le vaʻai atu o papatusi. I lenei fomu, e tatau ona ia faamamaina mo ni nai itula. Ae a o le i lafoina se "sanuisi" i luga o le faʻamago, e tatau ona e alu i le fale i le sela masani "piliki". O le isi mea susu o le mea e faʻamalieina ai ma le faʻapipiʻiina se vaega o le galugalulale. I le pito i luga ma lalo pito o le aa, e le tatau ona oʻo i le 2-3thm, ma i le taimi lava e tasi o mataʻitusi o le P5 VASEGA. A le manaʻomia le toe amata ona toe amata teuteu pe fai e le talafeagai (pei o le tulaga o la matou mekasini), e mafai ona e vave maua le laualuga ma pito i luga mo se fasi pia. O le lautele o fasi taʻitasi e tatau ona tutusa ma le "piliki" mafiafia.

Faʻapea e le aoga le faia o se pito fou mo le semi-tausaga seti o "manatu o lou fale", faʻaʻupuina lua manatu: aua e leai "fanua" Lona lua, o le pepa e matua mafiafia ma mautinoa e leai se taimi e faʻamau ai i lalo o tulimanu, ae o se mea e faʻaliliuina ai le vaega. Taimi uma, pe a fai o loʻo e manatu o le toe faia o faʻatoʻaga, o le a tatau ona i ai se mea faigaluega o loʻo i ai i le lisi o loʻo i ai se isi 30-40 cm i luga o le itu i luga pito i luga, maualalo ma taumatau pito. Flousappe Line (Leai se itiiti ifo nai lo le 5mm mai le i ai nei pomu). E sifi piliki i le pito taumatau i le pito o le laulau ma faaputuputu le tulimanu. Tasi le Popole Plate ma Clamps tulimanu faatulagaina ona amata loa lea ona galue o se tipiina. E tatau ona foaʻiina i le mea e tatau ona taofia le maaleale i luga o luga, fetaomi le lauʻeleʻele i luga o le vaalele. Tipi sili atu, o le tuulafoaia o le tasi pe lua laupepa, ae le o le "mu" loloto. Ina ua mavae le tasi ma le afa liken o loʻo agai i se tipiina, e tatau ona faʻasaʻoina i luga o le maa toto. YVse-Taki o se pito lamolemole, e foliga mai o le a le aoga: O lenei galuega e sili atu le malosi ma manaomia tomai faapitoa.

E faʻapena foʻi, o le "piliki" o loʻo togafitia i le pito i luga ma maulalo i lalo, ma pe a uma ona faʻaseʻe i pito o ona aʻa vaega.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

Ina ua uma ona faʻauʻu e flash le mulimuli (n1) mekasini, o le saʻolotoga o le filo e fesoʻotaʻi ma le "sil".

O lenei, na matou o atu i le nonoa

Algining O le iʻuga o le poloka i luga o le aʻa ma le pito i lalo o le tipi, o loʻo avea ma ata vali ina ia le pipii ai le poloka o papa) ma le fesoasoani o le maea.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

E mafai ona pipii i le aʻa o le fusi ma faʻafeiloaʻi i le taimi lava lea, ae o le mea e faʻatagaina ai ona matutu.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

Mo le faavaa, e fautuaina ai le faʻaaogaina o le mafiafia o le laupepa laupepa.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

O le Makomu o le ufiufi mea ua amata i le itu taumatau, ua fuafua le laina o le maketi, o le a faʻavae i luga o le kata kalama lea, ona otooto loa lea o fanua.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

Mea laiti sese pe a paʻu ese fanua e le mataga - O le siosiomaga o le a faʻataʻitaʻi mulimuli ane.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

O le atigipusa o loʻo ufiufi i le faʻailo faʻalua, pe a fai o le vai, ma ia folasia ma laupepa o laupepa i luga ole laina o le laupepa.

Ona tipiina lea ma kulimi

A o le "piliki" dries, e mafai ona e faia le gaosi oloa. Faia mai le tasi pepa o mea noataga fusi ma tolu fasi pepa malo. E manaʻomia le faʻatauaina o le aʻa o sea faavaa e le o racks ma masalo o taimi o le fusi o loʻo iai le faʻamavae. Ae peitai, o le sili ifo ma le maufaatuatuaina o le ufiufi o le faavaa o pulumu e tolu, lea sa i ai le paʻu, e le o le paʻu, e leai se paʻu.

Muamua lava, e manaʻomia le aveese le tele o le poloka faʻaiuga. Mo le aofaʻi muamua e ono o le 1998th "aitia ..." O mea uma nei o loʻo iai: lautele - 219mm, umi - 295mm ma le mafiafia - 255m. E tolu fasi pepa laupapa ma i latou: E lua e tutusa (lautele - 22, o le, 2mm sili atu piliki ") ma le umi 299mm).

O vaega uma e tolu e tatalaina i le itu sese o mea noataga fusi ina ia o le pito i luga o le laina tutusa, ma vaapiapi i le ogatotonu. O le mamao i le va o kata e tatau ona 5mm. O vaega taitasi o le a faamalosia e se penitala, ma tafolu tapata na mauaina i luga o pepa ma itu e fa o le fasi punou. O le aotelega o le fuainumera ua tipiina i se laina pito i fafo.

O loʻo tuʻuina atu gaioiga ina ia faʻataunuʻuina i vaega, afai e le lava le poto masani. I le tulaga lea, o le kulimi e faʻaaogaina i le pulumu i luga o le pepa laupapa i luga o le vaega atoa faʻalua, talu ai o le muamua vaega e vave ona afaina ai.

  1. Fasi fasi pepa o pepa laupapa i le nofoaga (i luga o le talafeagai makaina).
  2. O isi mea e punou ma fasi fasi fasi o punou.
  3. Aveese mai le Press "piliki", Vaaia Vaʻaia o le auala o lo oi ai o lo o faʻapipiʻi i totonu, widging ma le glue "apaau o loʻo fuliina i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o le poloka i luga o pou.
  4. Faʻaoga le kulimi i le itu taumatau o le pepa lautele o le pepa laupapa faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi lemu le poloka i luga. I le taimi lava e tasi, o le ala talafeagai e tatau ona i ai i le va o papala ma pepa malo, o le muamua mo le tolu itu e tatau ona solomuli mai le pito o le faavaa mo le tele o le pili o le O le pito i lalo o le kapoti o loʻo feagai ma le faavaa o le faavaa poʻo se ulugalii o taʻifau e faʻatino ai. Ose aʻoaʻoga faalauiloa, lea o le faʻasaʻoina o lea tulaga manaʻomia ai le suiga o le fola.
  5. O lenei o le kulimi e faʻaaogaina i le itu tauagavale o le faavaa o le faavaa o le ufiufi ma ua faʻamalosia lemu ai i le avetaʻavale pito i luga.
  6. O le taimi lava na maeʻa ai le vaega mulimuli i le va o le ufiufi ma le saʻolotoga o isumu o taliga, ua faʻapipiʻi i luga o se fasi posisi, o le pito lea o le tele o sene sotisiti o le tolu itu o le fusiua. A leai, e mafai ona tumau le pito i itulau e tele.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

O fanua faʻapipiʻi muamua i le lautele o le faavaa, ona vaapiapi lea. O le ufiufi e manaʻomia foi e taofia ai i lalo o le fetaomi atu i totonu o ni nai itula, ma le taimi nei o le a faia le gaosia o lopa.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

I le va o laupepa o moli taʻitasi na taʻoto ai le polythylene ata, ufiufi o latou pito i fafo ma gluue ma faʻamalosi tino ma faʻamalosi i totonu o le faavaa.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

Pipii i le itulau muamua o le faavaa o se ata (lea e faigofie ona e tutoʻatasi) "Raw" o loʻo lafoina i le tolu-aso "i lalo o le au lolomi.

O lenei, na matou o atu i le nonoa

O le faʻavae o le "foʻio mo le paie" ua manino mai i lenei ata.

Ma mulimuli ane, mamago mea uma o loʻo tipi, suʻi, ma faʻapipiʻiina ...

O le auala mulimuli e sili atu le fiafia, ae o le sili ona umi. O le noataga o loʻo tuu i le va o papatusi o faʻamalama ma, pe a mafai, ma faʻataʻitaʻi ai siamupini. I totonu o vitio, e tatau ona mo ni nai aso. O i latou o loʻo faanatinati ma aveese le mekasini e ese mai i le vave feagai ai ma faʻafitauli: o Moauts poʻo le fusifusi mea mafai ona gasolo atu i tua o le pepa laupapa ma fausia se "faʻaputuga". O le nonoa i le le tusa ma le lua i le fa aso e faʻalagolago i le vevela ma le susu i totonu o totonu.

I le faaiuga, e mafai ona e talanoa e uiga i le saisaitia mo le "paie". O le mea moni, e tele naua le tumau ma faʻaaogaina tele i mataupu o loʻo fesoʻotaʻi ai tusitusiga poʻo nisi isi pepa e leʻi totogia. O loʻo fesoʻotaʻi i le itu tauagavale ma pito i lalo, o loʻo siomia ai le va o le auvai i luga o le itu tauagavale (root) o le 10-15 nofoaga ma le uamea o le 3-5m. O le tui e tele le malamalama ma le kulimi ma i le slot "snake" tuu le filo mai le pito i le pito i luga ma tua. Ile tulaga lea, e le mafai ona lafoaʻiina le filo, ese, ma le faailoaina o le tusi i soo se itulau, le filo ua oso ma le ie o le a amata ona nutimomoia lemu. Ina ua maeʻa le "kesi", o filo ua toe lavea, ma o ni galuega uma o le ao o le "piliki" i le ufiufi e leai se eseesega.

O lea faʻatali ia oe pe a e faʻamago le seti o mekasini, ia e alu ese aʻe, tatala i luga ma vaʻai i itulau masani. Afai e le liliu mai, o le vaega o mekasini o loo lalaeseina i lalo, o se vaega o le aʻa e le o se faʻatonuga, ae mafaufau o lou faʻapaʻaga lea na tupu!

Faitau atili