Tulimanu o le natura i luga o le tasi lalagaina

Anonim

O se faigofie laufanua faʻavae o laʻau faʻatasi - o se fetuunaiga i le va o le manaʻo i le i ai o se vaega o le lalolagi ma le le lava o le taimi e tausi ai fugalaʻau.

Tulimanu o le natura i luga o le tasi lalagaina 15463_1

Tulimanu o le natura i luga o le tasi lalagaina

Tulimanu o le natura i luga o le tasi lalagaina
O le tagata maualalo e le solia ai le natura o le tulimanu o le natura.
Tulimanu o le natura i luga o le tasi lalagaina
O le vasea o le laufanua laufanua.
Tulimanu o le natura i luga o le tasi lalagaina
O se fatuga o le iva vao o juniper o ituaiga eseese.
Tulimanu o le natura i luga o le tasi lalagaina
O le nofoaga o le lua ituaiga o Tui ituaiga o koluma i le pito i tua o le fale.
Tulimanu o le natura i luga o le tasi lalagaina
Nofoaga o faʻafiafiaga, siosiomia e le togavao o spiray van gutta.
Tulimanu o le natura i luga o le tasi lalagaina
Dendroplan Puntat eria faataamilo i le tasi lalagaina:

1. Thuja Aritoties Holmststrupt

2. Thuja Vlities Smiragd

3. Fawn

4. Puipuiga o Juniper Butsh

5. Lanuster

6. Le Bumbits

7. Juniper

8. Tui ituaiga o pou

O le manaʻo ia maua se aulelei ma faʻaauupegaina matagofie o le fanua i tafatafa o le fale o loʻo tele. Peitai, e lava ma le taimi e tausia ai. O le fetuunaiga o se faigofie laufanua faʻavae o laʻau taua.

O le a le laufanua e manaʻo e vaʻai i se sitiseni mai le faʻamalama o lona fale? Ioe, o le mafuaaga o le filemu pe a maeʻa mea uma, mafatiaga ma lagona le lelei o lagona o se vevesi. O le a mauaina vave le tietie i le itula-isi mea mama ma fou o le ea. I le iuga, o le laufanua laufanua e tatau ona faʻapitoa ma e le tutusa ma isi. Ia, masalo, o le toʻatele o le a manaʻo e tausi i le tausiga o laʻau i le itiiti ifo i le taimi. E uma ona faia? E aliali mai le ioe, afai e te liliu atu i le polofesa - laufanua laufanua mamanuina.

Faʻataʻitaʻiga o laufanua laufanua ma faʻatapulaʻaina o fanua tutotonu o fanua, e sili atu le tuʻuina atu o le manaʻomia i laau taua. O le latou vaaiga manaia, matagofie foliga ma le pale pale lapopoa lapopoa ma le manogi o nila lautele e faʻaalia ai naʻo nofoaga tetele, ae i luga o nofoaga tetele, ae foi i luga o nofoaga tetele. I se faʻaopopoga, o se flora o le mea mulimuli "moe moe" ma le palu o le kiona ma le muamua "ala mai i luga o le tatagi o le kiona. Peitai, o vaomatua o manu fetaupulega i le ogatotonu o Rusia o sina tala: na tupu, Pinea ma Junion, ma le masani ai tulaʻi mai. Ma, na tuu e lou tuaoi se tamaʻi tamaʻi i talaane o le fale. Ina ua mavae tausaga e valu tausaga na Ia mafai ai ona faʻamalieina le faʻamalama naʻo lona paelo, ae leʻo se palealii, aua ua leva ona i ai i le taualuga.

Tulaga Ese meatotino o Confifers

E le gata i tagata ma ni mea e sili ona fiafia i ai laau ma le manifinifi ma siama, ae toe toeitiiti lava a tatou uma o eseta laau. O ni manaʻoga o soʻo se tasi o latou o loʻo vaʻaia faʻapitoa mea faʻapitoa i le siosiomaga - volatile phytoncdides, faʻatumu le ea ma le faʻamalieina o le starma ma le fiafia. Latou faʻamuta le toe faʻaleleia o siama, siama, microbes, bodusce, microscopic finsi ma nisi iniseti, o nisi taimi na te fasiotia ai. Sili ona malosi "tumaoti" - juniper. E masani lava o ni nila o loʻo umi-taimi, tausi i lala o le 4-6 tausaga (o nisi taimi e oʻo i le 10 ma le 12 tausaga le matua) e paʻu lemu. Natura na faia ai i le agavaʻa e mafai ai ona tausisi i le tulaga o loʻo i ai i tulaga o se vaega intra-poloketi o le feololo o le masani o lani. O ni nini o le laina o laʻau, pei o le milo, ua ufitia i le sxo filifili, fesoasoani ia latou ola i le siosiomaga siosiomaga. I se faʻaopopoga, o le paʻu paʻu ua ova lemu ma tautua o se lelei "palanikeke" mo aʻa ma le faʻavaeina o le pito i luga o le malae vaʻalele. Ua le mafai ona filifili ma le faaeteete vaega o laufanua o laau taualuga e le gata i le siosiomaga, o le foliga o le pale, o le lanu o le maualuga. Ma i nofoaga laiti, maualalo-agaga-agaga-agaga e sili atu le aulelei, o lo latou maualuga i le matua tau e tautau atu i le 3-4 m.O laʻau nei e le faʻateʻaina ata mataua, e masani lava "o loʻo talafeagai" i le laufanua aganuu, ma o lisi uma o loʻo e le mafaufau i ai i le tele "aiga". O la latou tulaga masani o le faʻalagolago i le tuputupu aʻe ma foliga mai le mama o le ea (muamua o uma i le tulaga o le kesi ma le asu), ina ia latou tuputupu aʻe e sili atu nai lo le asu.

I le ogatotonu o le Rusia i le lelei Ecolo-Gym ma, e mafai ona tupu ai ni tulafono a Acromachnical, Couroories Willows mo le taumalulu mo le taumalulu mo le taumalulu faʻapea foʻi ma le valevale o loʻo iai: Juniper, Thuja, Tyos, Tsurov, Cypreovok (ae le o le Cypress, ae le o le le mautonu, ae le o le oona o le tau).

Ia faʻaosofia avanoa o le faʻatinoina o le tagata-faia "oasis" o le natura, tatou te aumaia le laufanua o le taulaga o le fa o le 'afa o le fa o le afa o le' auvae e toʻasefulu o le afa o le Faja, Areto ma Hota. ) Ma iva togavao o le lima ituaiga o juniper ((faalava, consack, Saina, masani ma mauga masani). O le 'eleʻele sili ona leaga o loʻo filifilia i le eleele, na lava le fetuʻutuʻunaʻi i le taulaga. E tusa ai ma le matagi roses, o loʻo nofo o le fale ina ia puipuia le pa o le vevela ma le faʻatasi mai i matagi sosoʻo ma le mamao.

E tusa ai ma le Dendroplane, o le fa o vasega maualuga e tatau ona tapunia atoa le faigofie i le va o le Windows, ae o le paga muamua o le pito i ai o le HopeMos Coure. i le taimi lava e tasi mo le faʻavaeina o le juniper vao. O se vaega o le tolu Tui Vieties Smiragd o loʻo i ai i le itu tauagavale o le nofoaga, ma le lua o le vasega yui i le fale i le fale pei o le ulufale atu i le fale pei o le ulufale i le fale pei o le ulufale. E le masalomia, o le teu ma togalaau o le juniper o le a tupu aʻe i le taimi, ae e vaʻai i ai i le "atoa", e le tatau ona faia le ulu, tu i luga o le ulu, tu i le ala.

Ni nai fautuaga lautele mo Androtechnology o le autasi laau

- Taulimaina i le va o laʻau masani e masani ona faia mai le 0.8 i le 1.5 m ma se fanua loloto o le sili atu o le 0.8 m. O le eleele o se nofoaga vaʻa ma le faʻaopopoina o le oneone poʻo le omea. E manaʻomia le alavai ile eleele mamafa. Mo ai, o le potu o le 20 Cm mafiafia e talafeagai, e aofia ai Sailu ma Sopena piliki.

- I le lua o vaitau e lua pe a uma ona totoina, micral fertirtizers saofaga i le aofaiga o 30-40 g / cm2. O le faʻavae o le mafiafia-lofituina mai ni nila e fesoasoani i le faʻavaeina o se vaega o le lafulemu ma le faʻasaoina o le susu. I le vevela vevela, o laʻau faʻatasi e faʻatupumoina o laʻau e fautuaina e oʻo i le vai 3-5 taimi i le vaitau o le $ina o 10 pe a latou uma. E manaʻomia le faʻapipiʻiina 2 taimi i le masina. E tatau ona fefiloi 2-3 tausaga tele lava.

- Trims foʻi faʻapipiʻi le eleele e tatau ona faʻaogaina i taimi uma e maua ai le loloto o le 10-15 cm. E mafai ona e mumū i le chip o loʻo i ai i le chip,

O le fana o fana lemu i lalo, ma o le pale e sili atu le mafiafia e ala i le teuteu i le tautotogo o le tautotogo o le tasi tausaga ua faateleina e le 1/3 o le latou umi.

-O le maualuga i lalo ifo o le 0.8 e masani ona tigaina i le tau malulu, aemaise i le muamua lima tausaga o le olaga. Ia Oketopa, latou te manaʻomia le puipuia o le heselie poʻo le kolu pepa, lea e aveʻesea vave ai nei Aperila. Frost-Rustant tagata matutua toto ma le maualuga o le sili atu nai lo 1 m sili ona masani mo le taumalulu e le ofi. O mea uma o i luga ma isi ituaiga o galuega e mafai ona faia e ala ia lava pe mo se tau totogi e molia ai le kamupani. O le a avea ai foi ma nafa ma o latou uiga ma le faia o taimi uma.

Fiafia o elemene o le laufanua - ala. O loʻo teu ai le tino o paluga, lea, e ui lava e te vaʻaia le "mamalu" I le faʻaopopoga, o le pa puipui o loʻo taugofie nai lo maaleale poʻo le maʻa masani. Lua laupapa laupapa laupapa e faʻamalamalamaina e le maualalo o le vani o van gutta spiray. Spareta malulu tetee ma ola i le 40 tausaga. I le tautotogo, o fugalaʻau paʻepaʻe na aliali mai i luga o. Shrub Booms mo le tolu vaiaso talu mai le faaiuga o Me. E matagofie i le Pa'ū, ufiufi i le mumu-lanu uliuli o loʻo malolo seia oʻo i le iʻuga o Oketopa. O le tolu maualalo le moli ua faʻatulagaina i se auala i le pogisa, e faʻamamafa lemu le faʻaolaina o le thuay ma i le taimi e tasi e le oʻo i le faʻavaeina o mata pupula.

I le vaega o totoe o le nofoaga ei ai se mutia. Na te faʻatupuina se auala mo faʻatasiga laʻau e latalata i le vaomatua, ma o le a lelei foi o se tala i fafo, faʻamamafaina o latou tulaga ese matagofie. Ua amata i totonu o le vao mai i puipui o le fale, e masani ona fai i le isi itu o le saogalemu, lea e fautuaina i le faasaunoa pe a fai o le vevela pe a palota. O le moe o Tui Pyramidal Shapes o loʻo iai le faʻaaogaina o pale (ma e le o le fulafula o pale, maualuga uiga o laʻau o le juniper i luga o le vaomatua. O le leai o ni mea e le masani ai laʻau e faʻaititia ai le tele o le tele o le lanu o le laufanua, faʻatapulaʻa i le taumafanafana naʻo le fugalaʻau mai lanu samasama. E fesoasoani i ona mata i le masani ai i le taofiga o le laufanua, e fausia ai se siosiomaga o le toʻamalie ma le lagona o le talitonuina oe lava.

Afai o le vaega o le vaega o le mea laiti, ona mafai lea ona e tuu le lua nofoa faʻafeagai le tasi ma le isi, ma le laulau mo le taeao o le taeao i le natura o le taeao i le natura. I lea tulaga, e sili atu le ala e faʻalautele ai sina taimi.

E mafai ona e fiafia ma tuu ni nai maa laiti i luga o le vao ma le "sopoia" mulumulu le a latalata atu i le laufanua masani, ae, o le a faateleina ai le orcord. Peitai, e foliga mai e le tatau ona faʻamalosia le faʻaaloalogia o le masani masani laufanua. I se isi tulaga, le saʻo le faʻaeteeteina o laʻau taua, faʻapea foi ma faʻafaigofie mo vao ma magaga, o le a le manaʻomia faʻapitoa tausamiga. Air Mamaina, toe fetolofi solo ma tausia le lanu o le lanumeamata o le a momoli e leai se fiafia mai le tulimanu o le natura nai lo le savaliga moni o le natura.

Laufanua, faʻaleleia ma laufanua fausaga

I tusitusiga uma o loʻo i laufanua laufanua, e toʻatolu tagata pele e masani lava ona faʻaaogaina i le uiga o le upu: laufanua ma faʻaleleia ma laufanua. O le a le latou suiga? I lalo o le upu "togalaʻau" o lona uiga o le totoina o lanumeamata lanu e faʻateleina ai le gaʻo i le ea, faʻaititia le faʻaiʻuga o le asu, faʻaluaina pefu. E mafai ona suia toto laʻau ma laʻau o laʻau, o laʻau e aunoa si pepe, feaveaʻi moega, fealuaʻi, puipui, ma isi mea

Faʻaleleia o loʻo fuafua e faʻatinoina tulaga sili ona talafeagai mo tagata o le tagata ma e aofia ai le aʻoga inisinia ma laufanua.

O le fuaitau "laufanua o laufanua" faʻailoa le tomai o le tuʻufaʻatasia o le natura ma le tusiata galuega. O lenei faaupuga na sau "ona o le tele." I le 1858, F. Oliva, Manumalo i le tauvaga mo le sili ona lelei poloketi o le Central Park o Niu Ioka, na faaigoaina o ia o le "Lataina Faafanua. I ona lava poloka fanua, o se tasi o faʻafitauli autu o laufanua laufanua, e ao ona faʻatau atu, ona fatuina ai se togalaau teuteu.

Faitau atili