Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga

Anonim

Matou te faʻamatalaina pe faʻafefea ona faʻamau tamato i totonu o le ceelsos, i le pusaaisa, freezer, i le faletupe ma le auala e sauni ai mo le teuina umi.

Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga 2378_1

Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga

Ae paga lea, o le taimi umi o le taimi e aunoa ma le gaosiaina o le faʻagaioiga, tamato e le tu ai. O le moni, masima pe faʻapipiʻi fualaʻau e matua manaia lava. Ae o le a umi lava o le malulu o le taeao ou te manaʻo ai i se falesa fou mai loʻu moega, ona o lona tofo e leʻo se faʻatusatusaga ma oloa gaosi. E mafai ona e taumafai e sefe. Taʻu mai ia te aʻu le auala e teu ai tamato i totonu o le pusaaisa ma e aunoa ma ia.

E uiga i le taimi umi o le taimi o tamato

Malolo Aiaiga

Teuina metotia

- i le cellar poʻo le faʻavae

- i se pusaaisa

- i le pusa 'aisa

- i le fale mautotogi

- i le faletupe

-

Fautuaga Aoga

Tuutuuga o le umi le teuina

Mo le pito i lalo o le ola, o le tele o mea e afaina ai. Sei o tatou talanoa auiliili.

1. Filifiliga o ituaiga

Mo teuga o tupe, latou te filifilia ituaiga ma mafiafia o le paʻu ma le mafiafia mafiafia. O le Crumpy Sugar Sinies o le a le fetaui. Suka ua amata ona feoaʻi, o le mea e tau ai i le vave faʻaleagaina. Afai e te fuafua e faʻatumauina le seleselega mai lau togalaʻau, pe a filifilia fatu totoʻa e totoʻa i ni ituaiga. O le "Koaʻi lea", "Giraffere", "Tausaga Fou" po o le "Authout Meaalofa". O loʻo iai le hadids o lona susunuina e sili atu lona maualuga. O le "Mataili lenei - 1", "Zazamk", "Leeboks", "Melietsa", "Mosisina".

E le o se mea leaga mo le masani ai telefoni ma le tuai ona alu ese atu o ituaiga fuafuaina mo masima. E pei o le "de-bara", "Rio Mamalu", "Samun thyzanon" ma na e pei o ia. A le mafai ona e tupu aʻe aganuu ma e tatau ona faʻatau i le maketi, e tatau ona e filifili saʻo. E tatau ona laititi ni nai kopi, sololeagaina ma matua. O le ituaiga e mafai ona i ai, ae o le sili atu o ituaiga eseese e masani ona faʻataʻamilomilo pe plum.

Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga 2378_3

2. Le seleselega

Aoina tamatoo e tatau ona i ai i se aso suamalie. E tatau ona matutu uma mai le sus po o le alavai. Na latou saeia ma le faaeteete i luma ma le fua. O lona i ai o le alu i le ola o fualaau faisua. E moni, e manaʻomia le tuu i latou i se auala faapena e taoto ai le fua i luga pe alu i luga o lana pito o le scotch. O le a puipuia ai le leiloa o le susu ma le sosolo teuina. O le fetaomi atu o le taimi aoina e le fautuaina. Malulu le tau, ma mo tamato o loʻo i lalo ifo o le 5 ° C, latou te le afaina ai foi. Latou te le fiafia le tomai e matua ai i fafo atu o le vao. A taoto i le faasaoloto, o ata lanumeamata e lanumeamata, vave suia.

  • Faʻafefea ona teu ie kapeti i le fale ina ia le faʻaleagaina mo se taimi umi: 4 auala

3. Sauniuni mo le Taaloga

E i ai ni tulafono, o le a mulimuli ai le faʻailoga o le tusi na faia i le fou.

  • Na o le ma le soifua maloloina tulaga ua filifilia mo le sefeina. E le tatau ona avea ma sili ona malamalama o faʻamaʻi, gagau, dents po o maosiosia. O mea uma nei o le "faitotoa" mo le pipisi. E oo lava i le faasaolotoina o le leaga o le saogalemu o le pati, ona e mafai ai lea ona fuaina isi uma.
  • Tamai kopi ma telefoni tetele na fetufaai. O le muamua e te manaʻomia le tele o le taimi e ō ai, aʻo le lua o le a vave tele. Ma o le a le mea e ese ai a latou taimi ua teuina.
  • Mafai ona faia se faʻavasegaina e tusa ai ma le tikeri o le matua. Vavae ese mai le tasi le isi lanumeamata, lanu enaena, mumu ma tamato o le susu susu. O le mea mulimuli e paepae. I le mataupu sa i ai, e ese le taimi sa latou eseese ai taimi, ma le taimi lea, ae le o le tutusa taimi teuina. Peervani fua faatatau mo sefe e le talafeagai.
  • E leʻi teuina e le Clipe Primmen e leʻi teuina ma le le fiafia. E maua mai e le tamato susu le mumu o Ethotoes ethylene, o le saoasaoa o le gaioiga. Osegā e afaina ai le teuina o fualaʻau. E faapena foi, o le pitonuʻe ua faʻaosofia ma ni fualaʻau, e pei o pā poʻo apu. E le tatau ona lata.

Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga 2378_5

  • O mea lilo uma o le taimi umi o le teuina o kuki

4. Mauaina tulaga

Vaitaimi, e tele le aoga o tamato, e fuafua lava i tulaga o latou. O mea e pito sili ona taua o le le fiafia ma le vevela. O solomuli mai le fautuaina tulaga taua o le a mafua mai i mea leaga. O lea, o le sili ona faamalieina o le 85-90%. A faʻaitiitia nei faʻatagata, e mago, ma le faʻaopoopoga - sasa. O le vevela e fuafua i le tikeri o le matua.

Fautuaina le vevela

Matua Vevela, ° с
Lanu meamata 12-15
lanu paʻepaʻe 8-10.
lanu enaena 4-6
lanu mumu 0-2

Faʻafefea ona tausi manutoto mo le taumalulu

E mafai e tamato ona felelei i le taumalulu ma o le umi lava pe a faʻaaoga le aoga o le teuina o latou. Sa matou aoina le sili.

1. I totonu o le cellar poʻo le faʻavae

Ia, afai e mafai ona e sefe se faʻatoʻaga i le pito i lalo poʻo le cellar. O le tumau pea o loʻo fuafuaina e faʻatatau i lea, o loʻo mafaufauina, e filifili lava le tulaga o le matua fua o fualaʻau. A o lei taoto, e tatau ona latou saunia. E fai lenei mea e pei ona taua.

  1. O loo matou filifilia le soifua maloloina, ae le o ni tulaga leaga. Matou te nonoa uma fofo o le potassium permangate poʻo le 'ava malosi. 'Aua nei mago mago.
  2. Saunia pusa afifi. E mafai ona avea ma laupapa laupapa po o le palasitika pusa ma pu. O slots e manaʻomia e faʻamautinoa ai le ea. I le pito i lalo o loʻo matou tuʻuina le mamago moss-sfagnum poʻo le peʻa, o le sili lea filifiliga. Afai e leai se avanoa, soʻo se mea e talafeagai ai le hyguroiscopic mea e talafeagai: pepa, fasito, burlap.
  3. Matou te tuu le tamato i le tasi vaega o ipu. Ufiufi a latou vao, o le mataua po o se pepa. Matou te tuu se vaega i luga, moe moe.

I le tala lea, ua aveʻesea le seleselega mo le teuina. Taimi taua. E manaʻomia e masani ona asiasia fualaʻau ina ia tapeina le utaina poʻo le faʻamalu i le taimi. O le a avea i latou ma puna o faʻamaʻi i le malologa.

Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga 2378_7

O le cellar o se filifiliga lelei, faʻafefea ona teu le lanumeamata lanumeamata e mumu. O latou muamua muamua e tatau ona puipuia mai le malamalama. Taʻitasi kopi ma le liliu atu i se pepa, sili atu le pogisa. I lenei nofoaga, o le a taofia i latou i luma o le Tausaga Fou. E tuʻuina atu ia i latou ae le masani ai ae le i faʻaaogaina, o le pusa na taʻoto i totonu o se moli mafanafana ma aveese le afifi mai le fua. Ia faʻavaveina le faʻagasologa, e mafai ona e tuʻuina i luga o le lanumeamata tasi poʻo le lua o tamato.

2. I le pusaaisa

O iina, o fualaʻau 'aina e teuina mo se umi, na maua ai sa latou tuʻuina i le pito sili ona malulu malulu. O le fualaʻau lenei o loʻo i ai i totonu o le '' aina, o le freves o se nofoaga poʻo le malutaga i faitotoʻa. A o le i faia se tusi, e leai se sauniuniga faʻapitoa e manaʻomia. Mamago ma mama, ae le o fufuluina, o fua e faaputu i totonu o le koneteina. E le tatau ona tapunia vave, a leai e foliga mai o le susu na faʻaalia i totonu o le a faʻaleagaina ai mea. E mafai ona e faʻaopopo tamato i le pusa pusa pusa.

E i ai le taimi le fiafia. I totonu o le malulu, volatile vailaau e tuʻuina atu le tofo ma manogi, amata ona malepe. O lea, ua aveʻesea le suito mai le pusa puipuia. Ina ia aloese mai lenei, e fautuaina muamua e tagata atamamai. Afai e te ave se tamato i le vaiaso ae e te leʻi inu, o le manogi o le a toe foʻi mai. Ma afai e te avatua se tamato ia le itiiti ifo i le mafanafana pe a uma le pusaaisa, o le a sili atu le tofo.

Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga 2378_8

3. I le pusa 'aisa

I le tulaga o le faʻaʻaisa, uma vitamini ma mea aoga ua sefe. O le mea lea, e tele naua fitafita sili atu le auala o sefe faletoto. Saunia latou faigofie.

  1. Ma tala fatu mamato.
  2. Oti i latou i fasi laau, taʻoto i luga o se pepa tao poʻo se ipu tele. Ufiufi le palasitika ata ina ia latou le maua le susu ma le manogi e le mitiia.
  3. Matou te aveese i le pusa aisa mo le tele o itula.
  4. Ua matou gagau fasi fasi fasi fasi i totonu o le koneteina, taoto i le pusa aisa.

O isi auala o le 'aisa o loʻo faia. Tamato i fafo atu o le 'aisa atoa, mugs mo pizza po o le mama. Lelei mea lelei semi-uma oloa. I le avea ai o se faʻatumuina, mash potu, pepa, pompkin poʻo carrots o loʻo faʻaaogaina.

Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga 2378_9

4. Naʻo le fale mautotogi

E leai se cellar poʻo le potu i lalo, o lea e tatau ai ona e iloa faʻataʻitaʻi tamato i totonu o le fale mautotogi i totonu o le fale mautotogi. E sili le faia i le mea sili ma le pogisa nofoaga. E tupu, o le fale mautotogi e iai le tamai potu teuina. A leai ni paipa, o le a avea ma filifiliga sili. O fualaʻau o loʻo ofuina i totonu o le ato poʻo le atigipusa, faʻapea foi ma le tusitusi le Cellar, ma faʻapipiʻi i le potu teuina. Isi filifiliga e mafai.

E talafeagai mo le faʻatulagaina o le teuina o le teuina poʻo le loggia. Optimomedy, afai o le vevela iinei taofi i totonu o le 10 ° C pe sili atu maualuga. Taimi taua. O ni fua matua pe a o le tamaitai o loʻo ufiufi ina ia le faʻateleina le moli o le malamalama. Afai e leai se tausaafia poʻo se vai o le tino, o le seleselega o le a faʻasaoina i luga o le fola. E masani ona tuʻuina atu i le tasi vaega i lalo o le moega i totonu o le potumoe poʻo lalo o le kapoti. Manatua ia fetaui lelei ma le pepa poʻo le ie, tapuni mai le malamalama.

Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga 2378_10

5. I le faletupe

O nei metotia o loʻo tausia le 'aina fou, o le mea lea mai le masani ai faʻasaoina.

Ma le sinapi

Faletupe, sili atu le tolu itu-nofoa, fufulu ma faamamaina i soo se auala. I le pito i lalo o le mago le tane, o se tamai vaega o le steard powder ua tuu. O utaina, ua fufuluina ma magotogo mamago i le tasi vaega. O le pepa o le pepa ma le moli o le a tuu i luga. O lea e toe fai i le pito i luga o faletupe. O le mea mulimuli e moe moe ai le poto powder. Ua ufitia le ua i le fufuluina o ufiufi tino papala.

I le gaogao

O le solo solo ma tamatogo mago o loʻo teuina i totonu o fale puipui mama. I le va oi latou e tatau ona laititi. Ona ia lio lea o le 'sipuni o le ava malosi ma lulu lemu ina ia tufatufaina atu ai le vai. O le 'ava malosi o loʻo faʻatulaga i lalo seʻia e susunuina, ua solomuli le faletupe. A faʻasaina le vai, o le gaogao o le a faʻaalia i totonu o le koneteina, lea e tumau pea le athto mo ni masina.

E i ai le isi auala mo le fausiaina o se masini maua i totonu o le tane. O le tapenapenaga e fesoʻotaʻi tutusa, naʻo fua e faʻatutuina e auvai. Ona tuu ai lea o le moligao laiti i totonu. E mafai ona e faia ni mea teuteu i le uʻamea lima, naʻo le tofo. E faʻamautuina, ufiufi le ua ma se tapuni ma le faʻamalolo. E taua le tatou i ai o le moligaʻo i le faiga o le leoa e le o fafo. O le a alu i fafo pe a fusia uma okesene.

Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga 2378_11

I le suauu

O le fufuluina ma mamago tamato ua faaputuputu i totonu o le fagu. O le muamua-fufulu ma faamamaina. E taua le faʻaumatia o pathogenic microoleiconisms. O le suauʻu fualaʻau 'aina ua sasaa i totonu o le koneteina. E mafai ona iai se: Sutuufu, tonanau, olive. Taimi taua. O le suauʻu e tatau ona nana fualaʻau, ina ia o le vai o le vai o se vaega o le suavai ma le maualuga o le 1 cm. Tapunia i avanoa ma le faʻamamaina o moli.

I le pole

O le togafiti e ono faia ma le faasaoina i le suauu, ae ae e le aoga le faʻatumuina o le masima ma le vineta. Mo ana sauniuniga taofia lima o le vai. E tatau ona punou ma malu. Faaopopo vaega o le vineta ma le vaega o le masima. O tagata uma e faʻamamaʻi atili seia maeʻa ona soloia masima fatu masima. O le Readyment REF o loʻo liliuina ni fua mama na tuʻu i totonu o le Stelilized Bank. Faataamilo ma se tapuni.

O nei tetele uma e sili ona teu i se malu malulu nofoaga.

Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga 2378_12

6. Faʻamago

O Drive Deritoes o Metitirayravean manaia. E faigofie ona ou sauni i le fale. E lua metotia o loʻo faʻaogaina mo le kuka: Faʻamago i le ogaumu poʻo le natura. I le tulaga muamua, fualaʻau 'aina, mago. Tipi le fua ma tipi i ni fasi fasi. O lo latou mafiafia e tatau ona tusa o le 0.5 cm pe teisi sili atu. O le taga apalai e faʻapipiʻi ma le paketi poʻo le kukaina o le pepa, o loʻo tu i fafo o faʻaosofia fasiga o loʻo i ai.

Mo le tofo e mafai ona e faʻaopopoina ai le suauʻu ma le suauʻu olive. Mo lenei, i totonu o le laupuʻu o loʻo fefiloi, o le malosi o le manufe o loʻo mibriming tutoso. Ua faʻamafanafana le ogaumu i le 85-100 ° C, na latou tuʻu ai se pepa tao i totonu. Faitotoa aua le tapunia malosi. Mamafa e tatau ona avea ma se tamai avanoa. Tamato seevae mai lea taimi i lea taimi liliu.

Fualaʻau faʻapea mo faʻamagogo ua faʻaleagaina e saunia tutusa, ae leai ni tau faʻaaogaina. Masima e le mafai foi ona aoga. O fasi fasi e tatalaina i luga o le fuded pepa fata po o ni feteenaiga, ufiufi mai luga o le harley mai iniseti. Faʻavalo i le auala i totonu o se nofoaga mafanafana i le mea o le la o le la o le la e le paʻu. I lea taimi, o le Lobes liliu. Taua manatu: Afai o le tau e leaga, e sili atu le tolopoina. Ua faʻaopoopoina le faʻanoanoa ma le malulu ma le malulu o le a faʻamalosia ai le paʻu.

Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga 2378_13

  • 4 sili auala e teu ai strawberry seleselega

Fautuaga o Hall Hallwhives

Mo le faasao le seleselega umi, e aoga le faʻalogo i nei fautuaga.

  • O le i ai o fua e momoli ai le fata fata o tamato. A gay, e tatau ona i luga, aua o le paʻu e agamalu ma e faigofie ona gaʻu. Afai e tupu lenei mea, e le mafai ona 'alofia.
  • O fua sili ona lelei o loʻo faʻasaoina i se siosiomaga hygroscopic. O lo ¯ a ao le i tusi, e tatau ona latou faʻapipiʻiina ma se pepa malu.
  • Mo tamato e le taʻe i lalo o lo latou lava mamafa, latou o loʻo tuu i pusa i le tasi pe lua vaega.
  • O siaki masani a le masani o le faasao e manaomia. Afai ua aliali mai le tau, e tatau ona aveʻesea i le taimi e pei lava o le ola maloloina o kopi.

Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga 2378_15

Na matou iloa le auala e teu ai lanumeamata ma mumu tamato. E tele auala. E i ai le avanoa e taumafai ai Hoste e taumafai e ese ma filifili na mautinoa le seleselega mo se taimi umi. Ona o laʻu lava tama mumu o le a i luga o le laulau e oʻo i le taumalulu.

Faitau atili