16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu

Anonim

Matou te taʻuina o fualaʻau, fugalaʻau, lanumeamata, fugalaʻau ma laʻau o loʻo totoina i le masina talu ai o le taumafanafana.

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_1

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu

I le taumafanafana talu ai o le taumafanafana na faasolosolo lemu malulu. Po ua umi ma avea ma malulu. Ia tulaga e lelei mo le tuputupu ae o le tele o aganuu. E le gata i lea, o moega mai lalo o vasega amata ua uma ona tatalaina. E mafai ona e lulu fou. O le a tatou fuafuaina e mafai ona e tuʻuina ia Aukuso i le faʻatoʻaga ma le auala e fai ai saʻo.

Mea uma e uiga i le autau Aukuso

Greens ma fualaau faisua

Fugalaau

Fualaau aina ma berry

Lanumeamata lanumeamata ma fualaau faisua

Mo le Aukuso fanua fanua, o ata uma ma se puupuu puupuu vaitaimi e lelei. E le itiiti, e i ai foi le mea e tutupu mai le mea e filifilia. Matou te ofoina atu se lisi o fefaʻasoaaʻi e talafeagai.

1. salati.

Mo le vave mai, filifili i le vave ituaiga. Ua latou sauni e aoina mai le 30-40 aso talu ona mavae Sev. Ia o le lanumeamata e masani ona i luga o le laulau, e mafai ona e sailia ma le vaitaimi o le tasi ma le afa pe lua vaiaso. E sili le tuputupu ae o le deatuce salate i lenei taimi. E i ai le peleue, afa-toto ma laugfy viiga. Fautuaina Valiliga: "Lauiloa", "Grand", "Luga o le Iona", "Robin", "Chabra".

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_3

  • O a fugalaʻau e toto ai i le tautoulu: 9 sili ona laʻau

2. Argulala

Manogi vao o le masoa aiga. Lelei le faapalepale o le malu, o le solomuli o le faʻaʻaisa i -7 ° C. Naʻo le tulaga, i le taufaʻamataʻu o le maalili, o le mutia ua ufitia i le palasitika fagu. E le taliaina e Arkula le faʻatafunaina ma ua maeʻa faʻamalieina vai. Na faʻailoa e le au fai togalaʻau na faʻailoa e lulu i ai ina ua maeʻa le tele o lesume, maukeni poʻo pateta. E talafeagai mo le alu ese atu ituaiga o Rocoo, "Corcama", "Euphoria" ma "poker".

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_5

  • 8 taua mataupu e manaʻomia le i ai o le taimi e fai ia Aukuso i le atunuʻu

3. spanich

O le laau o le fale i le Amirano. E le pei o le la susulu o le la, o lona uiga e maua ai ile taumafanafana. Ma le tuai o le faʻatoʻaga e le tatau lea. Faʻamalie le malulu o le tau, puʻupuʻu le pogisa aso ma lelei vai. Le averesi taimi mai le lulu i le faamama o 30 aso. O le sili ona muamua o le: Potoo, radishes, kuka, betts. Fautuaina Vaoni - "virofu", "chook", "Blusgellalky", "Mauga".

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_7

4. Cabbage

Mo le lulu, o le muamua unra-sladdy ituaiga o paepae po o Saina Cabbage ua filifilia. O le mea mulimuli, o loʻo taʻua foi Pak-Chi, aua e te fenumiai ma le le fiafia. Nei ituaiga eseese. Ua totoa le lulu ma le le mafaamatalaina o le auala e le mafaamatalaina. E sili ona tele le togalaʻau ma ufiufi i le Lotusralil, Spanbond ma i latou na ma matauina mea. I ia tulaga, ua vave ona aliali mai. O le muamua seleselega e aveese i le masina. Fesuiaiga talafeagai: "Mea Faanoanoa", "Iuni", "Bolio" ma "Rinda" Hindack ".

O le Katava Saina e sili ona tupu i le malu ma o le paolo. E le pei o le paʻepaʻe poʻo le beijing, o le laau e fai ai se mata mai lau laʻau malosi i luga o se vae puʻupuʻu. Ae mafai o le aʻoaʻoina o nei mea i le tulaga puʻupuʻu o le aso, a leai e pei o le kapelu e puʻupuʻu. Le matua o le matua 45-60 aso. Mo le Aukuso Seva Filifili "Meafaigaluega", "Pagada", "Veseseka", "Chayney Kravern".

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_8

  • Faʻafefea ona sefe Tomatoes: 6 auala mo lau faʻatoʻaga

5. radish

E mafai ona e lulu e le gata i le amataga, ae i le ogatotonu o le masina. O le seleselega e aveese i le lua pe tolu vaiaso, e laʻititi ifo fua i fua i le pogisa, tofoina. Manaʻomia se fatu puʻupuʻu fatu ma feololo le vai. E manaʻomia e aʻe i luga o le moega ma se malie poʻo se mea. Rasgish e fiafia i le le mautonu le eleele. Oppemomedy, pe a i ai o pi po o le kapepo o le au o pi. O le tele o le ituaiga o "paepae po", "Farani o le taeao", "O Syshka" fautuaina i le tuai o le lulu.

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_10

6. Redon

O le isi filifiliga e totoina ia Aukuso. Mafai ona tuufaatasia o soʻo se ituaiga: dieke, uliuli Lusia, Saina lanumeamata, Iapani. Tapuni fatu e mulimuli i se tasi mamao. Rasgish mafai ona tupu tele, 20-25 cm i le lautele ma e oo i le 40 cm umi. Agaifanua e fiafia i le eleele lafulemu. Ia, afai e ola le au kuka i lenei nofoaga. Manaʻomia le susulu o le la ma le le masani ai vai. I le iʻuga o le taumafanafana, sa lulu ai Sudhasushka, o se umi o le taumafanafana uumi, "ladushka", "Tempū".

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_11

7. Tatala Lisi

O le a le mafai ona maua ni aʻa tetele o aʻa i le 30-40 aso. Ae e mafai ona e aoina se faʻatoʻaga o se tamaʻi pulou suamalie. E moni, afai o le tausaga ua faasaʻoloto le malulu, ma o le a leai se isi mea e leaga ai. E le fiafia Beet. Manaʻomia muamua - Zucchini, Aiani, Talto. Mo le lulu, o ia ituaiga o filifilia: "Mu Mutto", "Malulu malulu - 19", "Schartheka", "le mafaamalopo". E pei o le tuputupu ae. E tupu tele ae manaia.

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_12

Mo Aukuso, o nisi taimi i le amataga o Setema, na sosolo 'ese totofa mo Greens: Nill, Basley, Coryley po o Pasley po o Pasley po o Pasley po o Pasley po o Pasley po o Pasley Mo le tuputupu ae, ua lava lo latou 20-25 aso. Ina ia te maua le seleselega lelei, fatu i luma o le lulu saito ua luluina. O lona uiga, ma le faʻamalosia o le pipiʻi i alofilima, o lea ua tupu ai microkacks o latou luga. Ona latou faaminoina lea aso i le tasi aso i le faatupulaiga malosi, milimili pe na o le mafanafana vai. O fatu e togafitia e ala i lenei auala faʻafeiloaʻi ma faʻamalosi lelei.

Aʻo leʻi faia ni faamauga o soʻo se aganuu, e tatau ona saunia le lalolagi. E masani lava ona suia i fatu fatu le ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele ele eleloto, ae latou te le auai. Ia e le tupu, O le palapala ua faʻavaivai le tele o taimi, ina ua maeʻa ona faʻauia e le susu. E mafai ona faatinoina fatu i se faʻataʻitaʻiga: "Epin", "Heetero o loʻo", "zerasina". E masani ona le mauaina o le mauaina o le vai, aemaise lava pe a oʻo i le taumafanafana.

  • O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua

O a fugalaʻau e mafai ona totoina ia Aukuso

I le iʻuga o le tau o le taumafanafana, e tatau ona tuʻuina atu se moega o se fugalaʻau. O nei faʻaletausaga e le manaʻomia le mafaufau, ae o fugalaʻau o le gataifale o loʻo sauni mo le vaevaeina ma le toʻilalo. Matou te lisiina ia Pemennial e toto ia Aukuso.

1. Astilba

Paolo vao ma le tele o fugalaʻau. Mafai ona tupu i tulaga o le maualuga o le heady o le eleele. Faateleina ma fatu ma fefiloi. E mafai ona e vaevaeina pe a le i tafe pe a uma. Optimomem Masani: O le faaiuga o Iulai-Oketopa. Taulai atu i tulaga tau, e le tatau i le au talavou ona paʻu i lalo o le aisa. O le umi o ituaiga o loʻo totoina i se mamao o le 0.5 m se tasi mai le isi, le faʻaoo i lalo - 0.3 m. O le fanua o loʻo tuʻuina atu i le faʻavae poʻo le faapalepale.

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_14

2. oona

Matagofie fugalaʻau povi lapoʻa. Nofo i totonu o le eleele latalata i le amataga o le tautoulu. Afai e vave sau mea, o le fugalaʻau alu i le tuputupu aʻe ma o le a oti mai le taumalulu malulu. O galuega toto e mafai ona faia seʻia oʻo i le iʻuga o Oketopa. E faalagolago uma i le tau. O le tele o 'aisa e sili atu i le fanua le tumau. O le atoatoa filifiliga mo i latou o se tala malie po o se malosi mataga. O le faʻaiuga o le toto, na te le faʻaseʻe ai ile soona fai. O le auʻauna o loʻo faʻapipiʻiina i le 12-15 cm, tuʻu mamao i le va o latou 12-14 cm.

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_15

3. Iris.

Fugaina o le aiga o le aiga o koluma. Fuafuaina e le Vaega o Rhizomes po o fatu. E ave e le au mea a le au a le au faitagata, o lona uiga, mai le faaiuga o Iulai i le amataga o Setema. Ua totoina i pu i le loloto o le 15-18 cm. O le mamao i le va o latou e 20-25 cm. Iris e manaʻomia se eleele vaivai. Susulu malamalama e sili atu i le afa muamua o le aso. Ona ia matua lele atu lea aua e ono ma seia oʻo i le iʻuga o le taumafanafana. A tulaueleele, e manaʻomia le manatu o le tutusa o le Personal o le vaitau e malolo, i le vaitau e mafai ona siitia atu i le tele o pasene. O le mea lea, i le nofoa, ua toto i se taimi fiafia, ae le o laina. O lea la e foliga mai ai

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_16

4. Peoni

Mai le ogatotonu o Aukuso, Penonono o loʻo aʻafia ma feʻemoli. Amata mai le tipiina o fasimoli, leai se sili atu nai lo le tolu o lo latou uumi. Ona faitau lea e le ma le faaeteete le aʻa, tuʻu i le lua pe tolu. Ua totoina i le saunia muamua i vaieli, o le loloto o le 60 cm. I le pito i lalo e tatau ona e faia se vaega o alavai 20-25 cm e le mafai ona malamalama i ai, o le vao e le taliaina ai le conveg. O le alavai ala e tatau ai mo le tuputupu aʻe masani. Le nofoaga mo Pering e filifilia ARLAR ARLE, e aunoa ma ni ata. Le lalolagi e tatau ona puipuia, tatalaina ma se le mautonu tali.

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_17

5. Lilies

Lilyiks ua totoina mo le masina ma le afa i le muamua frosts. I lea vaitaimi, o le lapoʻa na i ai le lapoʻa e maua ai le taimi e sauni ai mo le tau malulu. O le mea lea, o le taimi tonu o le ogatotonu o le ogatotonu o loʻo fuafuaina i le tau e tatau ona faʻailoa atu le tau i le lotoifale. Tele o lili e ola lelei i luga o se moli uliuli lanu uliuli o le le mautonu. E i ai ituaiga eseese o ituaiga e manaʻomia isi eleele, o loʻo faʻamaninoina pe a faʻatau. O le '' upega tafaʻilagi e tatau ona la i le la, tapunia mai tusi ata. O se alavai lelei e faʻamalosia, o le tau o le vai o le a oʻo ai i le oti o le tele o le tele.

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_18

O nei mea uma e le mafai ona totoina ia Aukuso. O le au togalaʻau na gasolo ai, e pei o le leo o le togalaʻau, Turkey Carnites, Viola poʻo le Disyy. I le tautotogo, ua latou olaolaola ai. I le iʻuga o le taumafanafana, o le toʻatele o numera o loʻo totoina ma palau. E i ai le taimi e sauni ai mo le taumalulu, ua talia ma le lumanaʻi, latou te fiafia i le tele o fugalaʻau.

  • 10 laʻau mo le fale o le a tolopoina le taumalulu nei

Fualaau aina ma berry

O le Aukuso e talafeagai e talafeagai mo le tele o fua o fualaʻau, tuʻuina atu o le fatu i le tapunia o le faʻatulagaina o le auala filifilia. Na fautuaina e tagata fai togalaau tagata fai ni tagata fai togalaau e saunia ai ni tau faʻapipiʻi i le tolu pe fa vaiaso aʻo leʻi alu ese. Ona Faʻaola mai le Feusuaiga i totonu ia i latou le taimi e faʻaleleia atili ai i se foliga faigofie tele, e sili ona faʻapipiʻi. Matou te lisi atu o le a le aganuu o le a lelei ona suia i le tulaueleele i le faaiuga o le taumafanafana.

1. vine

O le vine ua suia i taimi eseese, ae o le tele o tovine e manaʻo e tulaueleele i le masina mulimuli o le taumafanafana. E taua le filifilia o se ituaiga eseese. E ao ona isiga, e leai se fualaʻau o le a maua ai se mea ma e maliu vave. Mo vine filifilia se sunny tulaga, sili atu i luga o se tamai mauga. I le itu i matu o loo fautuaina e toto laau i luga o tumutumu o le vine i luga o le vine ata e puipuia ai le vine mai matagi malosi. E le taliaina le sili atu i le sili atu, ia mautinoa e faʻapipiʻi le eleele. E taua le lava i le sosaiete ma le le aoga ma le le mautonu i le aciday.

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_20

2. Strawberry

E le manuia atoatoa le va faʻatoʻaga faʻatoʻaga i nofoaga ma faʻafiafiaga lelei, pe a leai ni ata ma le faʻamasaniga. E manaʻomia ai le mamafa o le faʻasologa o le eleele, pe a fai o pi, parsen, beet poʻo aniani o tuputupu aʻe i lenei nofoaga i lenei nofoaga. Polokalame, faʻapefea ona toto fatu ia Aukuso, tele. Ae masani ona filifili se tasi- pe lua-lafu. I le muamua i le va o laina, 0.6-0.7 M e totoe i le va o laau 0.3-0.4 m. I le va o le 'elemene Ua tuua e Bush le 0.3 m. O le fatu i le fatu o le fatuina e ala i vao, faapaologa pe lofituina i luga.

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_21

  • 4 sili auala e teu ai strawberry seleselega

3. pluma

Filifili na o fatu fatu ma tapunia aa. E manaʻomia le tolopoina o le plum i le tele o taimi e maua ai le taimi e sauniuni ai mo le taumalulu i se nofoaga fou. Mo le faʻaʻeseʻaga, e le o se vali ata ma se palapala ua filifilia e filifilia. O le mamafa o laumaʻe, o oneone ma masima masima o le a le fetaui. E tatau ona tapunia le eleele i lalo ole 1.5 m, a leai o le laau o le a siitia. E manaʻomia ala masani, e manaʻomia le tatau ona i le pale lelei faʻavae e ala ile tuimili.

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_23

4. SMORODINA

I le faaiuga o le taumafanafana vaitau, o le tele o fana lanumeamata e aliali mai i tafatafa o le Kustiks. Maise latou tipiina togi, o lo o nonofo ai i luga o le tulaga. A o le i totoina, o ato e susu i le 12-40 itula i le fofo o le "epin" po o le "heterocexin". Ole avanoa e fiafia ai e le au malaga. O loʻo faʻapipiʻiina i le 200-250 mm i se tulimanu o le 45 °. O le mamao i le va oi latou e tatau ona le itiiti ifo i le 2 m. E fuafua lava i foliga eseese. Lua fao fatu fatuga o totoe i luga o le laualuga. Ile taimi ole fautuaga ole laʻau, e manaʻomia lava ona lava, ae o le tele o mea e le manaʻomia.

16 laʻau e mafai lava ona tuʻu pea ia Aukuso i le atunuʻu 2488_24

  • O mea lilo uma o le taimi umi o le teuina o kuki

O nisi o togalaʻau e le i faanatinati atu e toe maua se seleselega lona lua mai le moega faʻamalama. Latou te fiafia e tausi le Toefuataiga o le eleele saogalemu o le lalolagi. O loʻo faʻamauina mo lenei mea. E mafai ona avea ma ia kereri, toso, sinasta poo le mages. Ina ua uma ona fana e aliali mai ma o le a tuʻuina atu se puaa ma le maualuga o le 15-20 cm, ua vavaeina. O aʻa o loʻo totoe i le eleele. Decompuvos, latou te maua ai se tele o taumafa. Tele aoga e aumaia fua.

O le faaputuga latalata i le eleele i le pole. O latou e le mautonu i luga ma feoaʻi i luga o moega faʻatasi ma lanumeamata. O lenei mea e maua ai se tele o faʻatauga o micro ma macroemptions e faigofie ai le fuafuaina o laʻau, o ia e faʻaosofia ai le tuputupu aʻe ma le tau o fualaʻau ma le ulo oona i le tautotogo i lenei nofoaga.

  • Matou te filifilia tuaoi i moega: Totoina auala talafeagai i le togalaau ma le togalaau

Faitau atili