Faʻafefea ona aveʻesea le Mukoddov i le umukuka: faʻamaonia metotia ma sili ona lelei o lona uiga

Anonim

O loʻo matou talanoa e uiga i vaega o meaola o feololo ma faʻapefea ona aveese vave vave ma faʻavavau tagata ma le fesoasoani a insecticides.

Faʻafefea ona aveʻesea le Mukoddov i le umukuka: faʻamaonia metotia ma sili ona lelei o lona uiga 3117_1

Faʻafefea ona aveʻesea le Mukoddov i le umukuka: faʻamaonia metotia ma sili ona lelei o lona uiga

Oloa faʻasaosiga, abbeit laʻititi, o loʻo i fale uma. E le lelei tele pe a tupu ai latou ua sauaina e Beetles. O le saʻo ma le faʻailoga o le talimalo e le taua iinei. Iniseti e aliali mai tusa lava pe o le a le mama i le umukuka pe leai lava. Tele faʻafitauli o loʻo tuʻuina atu le Beetle Mukid. Taʻu mai ia te aʻu le auala e faʻafeiloaʻi ai.

Uma le auala e feagai ai ma le mukob

Foliga o le leaga o iniseti

Faʻafefea ona ia oʻo i totonu o le fale

Metotia o tauiviga

Ituaiga ituaiga o le past

Mukudo Taamilosaga Surnanames, o lona igoa atoa lenei, taatele i le lalolagi atoa. I totonu o atunuu mafanafana, e toe nofo toetoe o mea uma i le malulu - na o potu malupuipuia. E mafai ona avea ma se fale nofomau poo le gaosiga o meaai. O fuaitau o le beetle e laiti. Taurus umi e le sili atu nai lo 3.5 mm. O loʻo ufiufi i le atigi fagu, o lona lanu e eseese mai le malamalama i lanu enaena enaena. O le matte hopper e sili ona lelei i mea laiti, o le malosi malosi e tuaoi i le chitona o le mataga. O le ata uumi i luga o le ulu, e mafai ona vaʻaia i le ata.

Wings Bug lelei atiina. E felelei, mafai ona manumalo mai mamao. O lona nuʻu o le au 'au, o lea ua alofa le Bug. O le sili vevela mo lona toe gaosia ma le mea mulimuli atinae - i le laina mai le 25 ° C i 27 ° C. O ia tulaga, o le fasi mea e faʻatauga faʻateleina. O le fafine e mafai ona tolopoina e oʻo i le 600 fuamoa, o loʻo iai ni tulaga faʻapitoa. Ina ua mavae tausaga 44, latou te liliu ai i tagata matutua na latou vaeluaina.

O le toe gaosia taofi i lalo o tulaga faigata. O lenei vevela i lalo ole 16 ° C. Iniseti skibby. I le Zero vevela, latou te oti naʻo le tolu vaiaso, i -5 ° C - pe a maeʻa le lua. Ia 'aifaga fasi falaoa, toomaga, falaoamata, o fua mago. Taua le faʻaleagaina o le mea moni o se taimi puʻupuʻu e mafai ona faʻaleagaina ai se tele o oloa. Sa latou tuu fuamoa ia i latou, lafo le chivine atigi, e afaina ai ma le tiaʻi. E le mafai ona 'ai ai na fuata. Maualuga le lamatiaga o se mea leaga e mafua ai.

Faʻafefea ona aveʻesea le Mukoddov i le umukuka: faʻamaonia metotia ma sili ona lelei o lona uiga 3117_3
Faʻafefea ona aveʻesea le Mukoddov i le umukuka: faʻamaonia metotia ma sili ona lelei o lona uiga 3117_4

Faʻafefea ona aveʻesea le Mukoddov i le umukuka: faʻamaonia metotia ma sili ona lelei o lona uiga 3117_5

Faʻafefea ona aveʻesea le Mukoddov i le umukuka: faʻamaonia metotia ma sili ona lelei o lona uiga 3117_6

  • Faʻafefea ona aveʻesea le Weevils i le umukuka: faigofie ma saogalemu auala

O se iniseti e pa'ū i totonu o le fale

Ua le mafai ona faigofie ona faigofie le fale o le fale mautotogi. E tele filifiliga mo le tele o tulaga i siama o iai.

Auala o le Fafo i le Fale

  • Fafaga fafaga mo manu ma manulele. E leʻo ni pisinisi uma o loʻo popole lelei i le saogalemu o a latou oloa. Tele e masani ona maua 'ava-maualalo.
  • Fale gaosi afifiina po o le faleoloa. O mea a manu e ono aliali mai i le fale teu fale pe i totonu o le faleoloa faleoloa. I totonu o le afifi, latou te lagona le lelei ma le malosi.
  • Tagata palapala. Latou te felelei lelei. I le vaitau mafanafana, e mafai ona fefinauaʻi i se matala matala poʻo se faʻamalama.

  • Faʻafefea ona aveʻesea le lele i le fale ma fale mautotogi

O lea, e masani ona masani ona aumai le umukuka i le umukuka ma faatauga. Seasea o tagata matutua. E masani lava, o faleoloa o loʻo aafia i fuamoa, e masani ona masani ai larva. E toetoe lava a le mafaufauina i latou i lenei tulaga. O le faʻafitauli ua manino ona manino pe a aliali mai tagata matutua. E manaʻomia le amata ona amata i latou e aunoa ma le faʻatuai, ona o le numera o le kolone na faʻateleina.

Faʻafefea ona aveʻesea le Mukoddov i le umukuka: faʻamaonia metotia ma sili ona lelei o lona uiga 3117_9

  • Faʻafefea ona aveʻesea le ata i totonu o le fale mautotogi

Faʻafefea ona aveʻesea le mimiti i le fale

E manaʻomia le amataina o gaioiga galue ma le aotelega o le "osofaʻiga" ma aveese uma oloa ua afaina. Ua faia lenei mea.

Fatuina gaosi algorithm

  1. Matou te aveʻese uma ni oloa tetele mai le loka ma moega taʻavale. O le mea e afaina ai e le gata cereals ma falaoamata. Na ia 'ai ma toelema fua fua mago, manogi, pamu mago, tusa lava poʻa. Matou te mamana ma le mama uma le mea e teu ai mea taumafa.
  2. E tatala e le sui le koneteina na teuina ai oloa. Asiasi ma le faaeteete. Ma le masalosalo masalosalo o siama, lafo ese. Taimi taua. O meaʻai ma le Beetles manaʻomia e ave vave mai le fale. I le taimi o le fufuluina, e mafai ona tuu i totonu o se palasitika poʻo uʻamea poʻo se koneteina tutusa. O le mea e le tatau ona alu ese ai mai. I soo se tulaga, e le mafai ona tuua i latou iina mo se taimi umi. E tatau ona tatou tutumau i mea e afaina ai oloa mai le fale mautotogi i se taimi vave.
  3. Fufulu lelei uma i fafo ma totonu o meaafale o meaafale, fata, isi nofoaga teuina. Muamua, o loʻu vai suamalie, o lona vaipuna ole mafaufau. Ou te liligi mago e aveese ai le manogi o le vineta.
  4. Agavaʻa mo le teuina faʻatumu i le vai. O loʻu agaluga, e manaʻomia e ave le mea ua faia i le tuai o le gtostas. Fefiloi faletupe faatumu faatumu i le malu vai vai ma ia malu. Ona matou fufulu ma mago. Afai e teuina le meaʻai i ato ato, e tatau ona tosoina i latou ma afifi. O pusa mago o loʻo susu i se malosi malosi malosi. I le taimi o le taimi, tui ma mamago, e leai ni matuiā muamua. Sa tumau pea le masima i ie ma e avea ma puipuiga mai le leaga o le beetles.

O nisi fautuaga, pe faʻapefea ona aveʻesea le paʻu o le pamu, faʻalagolago i ai pe o loʻo fuafuaina pe leai foi. O le a matou iloiloina uma filifiliga.

Faʻafefea ona aveʻesea le Mukoddov i le umukuka: faʻamaonia metotia ma sili ona lelei o lona uiga 3117_11

  • Faʻafefea ona aveʻesea le kolora e faʻavavau e faʻavavau

Tagata fofo

Ae paga lea, o le faʻamamaina o le a le aveese atoa le kolone atoa o iniseti leaga. O le larva o le a tumau pea, fuamoa ma e tusa lava pe toaitiiti tagata matutua. Afai e te le faia ni mea e fua, i le tele o taimi latou te toe fesoʻotaʻi ai. O BULS e nofouta i manogi manogi. Aemaise latou te le fiafia i le manogi o Kalapo, Laurel pepa, ufi ma le vineta. O le a le manogi o lalagaina o le Lavender po o le Chamoole galuega.

Sinak sipeligi ma lau o loʻo taoto i totonu o tane teuina. Tuu i luga o fata ma i totonu o kapoti. Nai lo lena, e mafai ona e tuu ni cotton swabs po o uili eli ma suauʻu. A o latou mamago, e tatau ona suia ia i latou. O nei meaaluega o loʻo iai le faʻafanua o le aufaʻatau. E mafai ona e faʻaopopoina i latou e pipii mailei mai lele. Latou te le tauʻaveuina i latou, ae oti i ni fasi vaega ma tuʻu i totonu o le loka ma faleʻaiga.

Faʻaaoga le pule masani. I tagata fai fale, o loʻo faʻatau atu i lalo o le Suafa "Pyrethrum", na taʻua muamua "Dalmatian Powder". O le tuʻufaʻatasiga lea o lapisi o lapisi o meaʻai e tele o le tele o ituaiga o le chammilile. O loo faaputu mai i le Kapeneta o le faataapeapeina pe faʻaʻoleʻole i ie lino. A maeʻa le lua vaiaso, o le mea faigaluega ua faʻamama ma gagau fou. Lua togafitiga o le a lava.

E alu ese ai o le a fesoasoani ia te oe o le a fesoasoani i le mea oona. Ua latou saunia mai le tutusa numera o pa puipui, o le eleele lelei o le eleele ma suka efuefu. O tupe e mafai, a leai, tau le manutepo. O le paluga o loʻo faʻaosofia lelei, laiti paʻu poʻo ni papala e faia mai ai. Tuu i latou i moli pepa ma faʻapipiʻi i totonu o umukuka moega i autafa o laulau ma falepuea. Iniseti na tosina e le manogi e 'ai le taupulepulega ma le oti.

Faʻafefea ona aveʻesea le Mukoddov i le umukuka: faʻamaonia metotia ma sili ona lelei o lona uiga 3117_13

  • Faʻafefea ona 'aveʻese le moega i le fale mautotogi: Le sili ona aoga auala

Vailaau

O iniseti o le sili ona aoga fofo pe faʻafefea ona toso ese le Surmimes le faʻaseʻe. Peitaʻi, na toe iloiloina i latou na o ni tulaga matuia pe a tele le tele o iniseti poʻo ni fofo o tagata e le fesoasoani. O vailaʻau e faʻamamaina ma leaga e le gata mo bug, ae foʻi mo tagata, ma fagafao. Mo le faʻagaioiga i le fale, e mafai ona e avea "Raptor", osofaʻiga, DICHOFAS, Kompat poʻo ni mea faapena.

A o le i amataina le faʻagaioiga, e tatau ona e suʻesuʻe le faʻatonuga a le gaosi oloa. E le fautuaina le le amanaiaina. I se tulaga lautele, o le Faʻaoga talosaga talafeagai ma vailaʻau uma. O oloa uma e faia mai le umukuka. O ipu e tapunia tapunia pe o loʻo tuʻuina atu foi. Mai le potu ave fagafao ma tagata, tapunia mau pupuni. O le apa o le 30-35 cm e mafai ona aumaia i totonu ma fafo o meaafale ma le tele o le pa puipui.

I le faaiuga o le gaosi, tapuni faitotoʻa i le umukuka, e sili le manaʻo e tuua le fale. Uu le taimi na faamaoti i le faatonuga. Ina ua mavae lena, latou te ulufale atu i le potu, tatala faamalama pe o le faamalama. O le fasimoli vai ua fufulu ma mea uma na tupu. Ia mautinoa ia enginse i le tele o taimi ina ia leai ni tulaga o le insecticide, ona tape lea. O pupuni o loʻo totoe e matala seʻia oʻo le manogi o le vailaʻau o le a le fiafia. A o le faia ma le iniseti totonu, e manaʻomia se tasi puipuiga, e faʻasino i vailaʻau oʻona.

  • Faʻafefea ona teu ni cereals ina ia e le amata le mooles ma bugs: 10 faʻailoga taua

Fautuaga pe faʻapefea ona aveʻese mai Mukomuvv i totonu o le umukuka o le a fesoasoani e aumaia le le fiafia "potu". Ae o taumafaiga uma o le a aoga pe a le usitaʻi i tulafono faigofie. Teu le falaoamata ma le seleselega e naʻo le onmatically tapunia tane. O le 'auʻa e aumaia le fale e manaʻomia e taulimaina: mimilo i le umu, tuu ni nai aso i le pusa aisa pe na o le taumalulu i luga o le tau malulu i luga o le tau malulu i luga o le tau malulu i luga o le taumalulu i luga o le tau malulu i luga o le tau malulu i luga o le tau malulu i luga o le tau malulu i luga o le tau malulu i luga o le tau malulu i luga o le tau malulu i luga o le tau malulu i luga o le tau malulu i luga o le tau malulu i luga o le tau malulu i luga o le tau malulu. O le loka e masani ona fufuluina i se vaifofo o le vineta, o loʻo taʻe manogi o manogi ma mea manogi ma suauʻu ma suauʻu. E lelei le ave o le tulafono e masani ona asiasia faletupe ma faiga ma kapeneta mo le tausiga o le tausamiga.

  • 7 Mea e sili atu le le teuina i le umukuka kamukuka (pe faia i le taumatau)

Faitau atili