Togalaau i se taulaga o le taulaga: 7 fualaau aina ma fualaau faisua e te masani ona tupu ai pe a leai se fale

Anonim

Kuka, tamato ma athotoes ma avoado - matou te taʻu atu ia te oe e mafai ona e tuʻuina i le fale i luga o le potu, pe a e manaʻo e faia le togalaʻau.

Togalaau i se taulaga o le taulaga: 7 fualaau aina ma fualaau faisua e te masani ona tupu ai pe a leai se fale 3557_1

Togalaau i se taulaga o le taulaga: 7 fualaau aina ma fualaau faisua e te masani ona tupu ai pe a leai se fale

Afai e leai sau fale poʻo se mea le tumau e le mafai ona maua ona o le tagata lava ia, taumafai e faʻavasega se mini-togalaʻau i luga o lau faamalama.

1 Greens

O le faigofie mea e mafai ona e tuʻuina i luga o lau faʻamalama o le tele o vasega o le Greenery. E aoga tele mo le soifua maloloina, ma faʻasaoina lau paketi, aua e le o faia uma ni ituaiga mea i totonu o le faleoloa i se tau maualalo.

  • 5 mafuaaga e le aoga ai le togalaau i luga o le faamalama

O le a le mea e mafai ona totoina

  • Nill. Tuu fatu i totonu o le atigipusa ma se eleele (e mafai ona e manava i ai muamua), ufiufi le eleele i se tamai vaega o le laueleele. E le fiafia le vaega o le faʻanoanoa, o lea o le faʻasusu lea. Ia sili atu i le malamalama, ae le vevela tele.
  • Pasili. O le faasusu i fatu e uiga i le afa itula, e mafai ona e afifi i totonu o le ie susu po o gasuze. Ina ua uma ona tuu i le eleele ma tuu le ulo i totonu o se lio lelei nofoaga. A o mai fatu ia te oe, tietie i latou: tuu le 4 cm i le va o vaomatua.
  • Banil. Afai e te taumafa i taimi uma lenei lanumeamata, tuu se paga o le auvae mo germination - e sili ona faigofie le faia. Tuu ni fasi i totonu o le vai. O le taimi lava e aliali mai ai aʻa, faʻaola i le eleele. Aua neʻi galo e masani ona vai ma faʻafefeteina le laʻau i le vai. Ina ua 6 ma le tele o laulaʻau o loʻo aliali mai i Sapling, Tipi le pito i luga ina ia amata ona pisi le ulufano.

  • Galueaina o le microelling i le fale: 4 auala faigofie

Togalaau i se taulaga o le taulaga: 7 fualaau aina ma fualaau faisua e te masani ona tupu ai pe a leai se fale 3557_5

  • I le Gardener tusi: O le a le mea ua totoina ia Aperila i le atunuu

2 kuka

Afai e te manaʻo e masani ona maua ni kuka mai le moega, e mafai ona e fatuina i le fale. Filifili tagata lava ia-po o ni ata vave ma vao mo lenei.

O fatu lemu i le vaivai masima masima fatu, o le pop-Up e le manaʻomia. Le isi, soia i latou mo 20 minute i le fofo o le manganese. Sa fufulu lemu le fatu ma le suamalie, ina ia aua le fufuluina i latou i le avanoa i le magoto. Ona tuu lea i le eleele ma ufiufi i se ata palasitika. Vai mafanafana vai i aso uma.

A tuputupu aʻe fanau, e tatau ona liua i latou i ni papa tetele: filifili le agavaʻa e uiga i le 6 lita. Le isi, fai le gralle ina ia mafai ai ona o fanaina le kuka a le kukama.

Togalaau i se taulaga o le taulaga: 7 fualaau aina ma fualaau faisua e te masani ona tupu ai pe a leai se fale 3557_7

  • O le a le laueleele i le atunuʻu: 7 manatu e toetoe a le manaʻomia taumafaiga ma tau

3 tamato

O Tomasi o laʻau mama-ava, o lea o le a latou o saʻo atoatoa i luga o le faʻamalama i le la o le potu. Latou te manaʻomia se vevela o sili atu nai lo le 20 ° C - i le po, e le itiiti ifo i le 22 ° C - i le ao. Mo fale mautotogi, o ni fualaʻau laiti e le talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, sieriso. E mafai ona e faʻamoemoe e leʻo ni peleni ma atigipusa, ae o loʻo faʻamutaina ai foʻi le palapala.

Togalaau i se taulaga o le taulaga: 7 fualaau aina ma fualaau faisua e te masani ona tupu ai pe a leai se fale 3557_9

  • O le a le mea e tupu i luga o le faamalama mai oloa na e maua i le fale: 4 filifiliga faigofie

4 radish

O isi le fatufatuga fualaʻau, lea e faigofie ona tupu i le fale, o loʻo susulu mai. E sili le totoina i fualaau o le omea po o laau. Fatuga i luma o le taualumaga e tatau ona faʻaʻoleʻole i le vai ma se laʻititi tele o masima. O i latou o le a le manaomia. A maeʻa i luga o le fanua, fai ni mea pupuʻu 1-3 cm iamm, tuu le fatu faʻamau ma ufiufi pou o le ata e fatu ai se mea vevela.

Tele vai o le eleele ma aua le aumaia le mago. Pe a faʻaosoina lelei, fatu e mafai ona faʻaliliuina atu i se nofoaga maʻamaʻai. E le tatau ona i lalo ole vevela ile 15 ° C. Ina ua maeʻa 5 aso talu ona aliali mai o loʻo avea o le folo, faʻaopopoina le ortinic feortirizers, ma pe a uma le 14 aso - minerale.

Togalaau i se taulaga o le taulaga: 7 fualaau aina ma fualaau faisua e te masani ona tupu ai pe a leai se fale 3557_11

  • Afai e leai sau cottage: faʻafefea ona faia se fugalaʻau moega i luga o le faapaologa ma ou lava lima

5 kapeti

O lenei fualaau faisua - O le laʻau e matua le faʻaaloalo, ina ia e masani ona e tuputupu aʻe i le fale. Ave se pusa loloto po o le ulo. O se eleele oneone oneone e talafeagai mo le tulaueleele. Fatu nofoaga i le eleele i le 3-5 cm mai le tasi ma le isi. Matamata e pei o le lalolagi i taimi uma. Dorrble Greensments pe a o le Sprouts e 5 cm le umi, ma faatali mo se manu felelei.

Togalaau i se taulaga o le taulaga: 7 fualaau aina ma fualaau faisua e te masani ona tupu ai pe a leai se fale 3557_13

  • 6 laau ma se manogi manaia e mafai ona tulaueleele i le fale

6 tipolo

O le a avea le afu laumei ma laʻau lanumeamata, tusa lava pe e le o aliali mai le fualaʻau, talu ai o le faʻagasologa o le tolopoina moni lava. E faʻafaigofie ona maua se moli i totonu o le faleoloa, ona faʻamaonia ai ni fua aoga ua e mautinoa. E le gata i latou, o loo i ai se taimi matagofie o le fugalaʻau, i le taimi o le a le o le a o le a le o se mea matagofie a le lemon.

Togalaau i se taulaga o le taulaga: 7 fualaau aina ma fualaau faisua e te masani ona tupu ai pe a leai se fale 3557_15

  • 5 O laʻau e mafai ona matutua

7 avocado

Afai ua e filifili e alu ese mai lenei fualaʻau i le fale, matou te fautuaina oe e filifili le DWarf Trieties. Latou te le o atuatuvale pei o isi. E mafai ona e tofo televodo mai le ivi, ae le masani ona vave anapogi ma manuia. Masalo, e te maua se laau e le maua fua.

O le mea lea, o le faigofie lava lena auala, pei o le tulaga o lemona, ma maua ua ou ola avoka. Mo le faʻamamaina o le fale, o se ipu lapoa lapoʻa e talafeagai (i le itiiti ifo 25 cm i le lautele), o le loloto foi e tatau ona tuʻuina atu tele, aʻo manaʻomia e le faʻavae o le avanoa. A faʻapea e le faʻagaloina le feeseeseaiga e uiga i le alavai, ma o le eleele e faʻavae i luga o le oneone-faʻavae. Ma aua nei galo i le vai.

Togalaau i se taulaga o le taulaga: 7 fualaau aina ma fualaau faisua e te masani ona tupu ai pe a leai se fale 3557_17

  • 5 mafuaaga e aveese ai le fale uma o le fale tasi ma e faavavau

Faitau atili