3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi

Anonim

Matou te taʻu mai ia te aʻu o loʻo matou amanaia i le nofoaga o le moega ma faʻateʻaina tolu laupapa: i ni laina se lua, i le tolu laina "e tusa ma le muttotleve".

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_1

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi

I soo se sone o faʻatoʻaga lamatia, e faigata tele ona maua le faʻamautuina tele fua. O le mea lea ua afaina i tulaga tetele. Lelei Fofo - Faapipiiina o se fale vevela. I taimi e uiga i ai, soʻo se fualaʻau toto faʻatoʻaga, tele o le fua ma maua ai le seleselega aʻo leʻi faia le taimi masani mo lenei laufanua mo lenei nofoaga. E tele peleni i le faʻaaogaina o ni puipuiga a Agrarian. Sei o tatou mafaufau pe faʻafefea ona filifili le nofoaga o moega i totonu o le fale o le fale o le 3x6, 3x4 ma 3x8 mita.

Uma e uiga i le fua faatatau o loʻo fetagisi i totonu o le fale

Mataupu Faavae o Delitement

- fua

- o le adinetation

- foliga o le mamanu

- tulaueleele fanua

Nofoaga Avanoa

Fautuaga Aoga

Faʻafefea ona tuʻu i luga o moega i le fale o le fale ma le mea e tatau ona taʻu

Tumauga o faʻamatalaga a tulafono i totonu o le falefaʻatumalo o loʻo faʻatasia mo mamanu o vaega uma. E tatau ona latou iloa ma amanaia i le tulaga o le filifilia o le faʻapipiʻi nofoaga, ia faʻamaonia le avanoa o le sili atu o le faʻatulagaina o le potu fanau. Matou te lisiina i mataupu faavae faavae.

1. Maualuga ma lautele groz

Mo le masani atinaʻe o laʻau, o le tagata filifilia filifilia e taua. E faalagolago tele i le ituaiga eleele.

  • Maualalo - 100-150 mm. Faaaogaina i luga o eleele lafulemu i lalo o le tulaga o le maualalo tulaga o le vai faasili. Faatumuina o pusa ma eleele faʻapitoa ua le saunia, ae se se nofoaga mo i latou.
  • Averesi - 250-300 mm. Fetaui lelei mo aganuu ma luga o aʻa. Fuaiupu e tusa ai ma pala e sili ona tumu i le aoga tele i le aoga.
  • Maualuga - e oo i le 600 mm. Faaaogaina i fanua ma le maualalo gafatia pe i vai susu. Tumu i luga o eleele faapitoa. Lelei mo ituaiga ma se umi aa faiga. Manaomia le masani ai alavai.

Mo le tuputupu aʻe i le amataga o faʻatoʻaga na tuu i luga le 800 mm maualuga. Sa vave ona latou faʻamafanafana, lea e maua mai ai le avanoa e tuʻufaʻatasia ai fatuga poʻo le lulu fatu. Masalo faʻaopopo le faʻaleleia o le vevela.

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_3
3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_4

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_5

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_6

  • Taiala i luga o mea matau mea: Mo lanumeamata lanumeamata, lanumeamata ma moega

O le lautele o le pito i tua o le pito i luga o loʻo filifilia i luga o le faʻavae o le auala e fuafua ai le fuafuaga o loʻo fuafua e tausi ai tulaueleele. O lea, pe a o le tasi itu o avanoa ua fuafuaina, 450-500 MM e manatu loloto tele. Mo fua fua o le lua avanoa, mamanu mafai ona lautele: 900-1000 mm. I soo se tulaga, e tatau ona saoloto le togalaʻau e maua fua i le isi itu e faʻatino ai le galuega talafeagai uma.

  • 10 lanu e tupu e oo lava i le mea e tupu

2. Oti i autafa o le lalolagi

O lenei vala e aʻafia ai le malamalama o fatuga fatu, lea e taua tele mo lona atinaʻe tatau. Ia, a o le mea e fai i le itu i sisifo i sasae. Ona ma faataotoina uma laau uma i le ao o le po o le aso, e tusa lava po oa latou tele. O le Ortino i le itu i matu-Saute o le laina e le masani ai. O loo faʻaaoga foi, ae masani lava ona masani ai mo ituaiga maualuga.

O nisi mea e oʻo mai i le tulaga o le fale o le fale o loʻo i totonu o le lotoa o loʻo i totonu. I lea tulaga, e sili le taulaʻi mai i le itu i saute i saute. Aganuu o loo totoina le tumau i le itu o le slope. O lea e te liliu mai i fafo uiga ese "ma Greens. Tuuina atu le laʻititi o le eseesega i le maualuga, o le atoa o le ao ua lava mo le tuputupu aʻe masani.

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_9

  • 4 ituaiga o moega i lalo o le strawberries ma a latou sauniuniga talafeagai i le tautotogo ma o latou lava lima

3. O foliga o le fale gaosi fatu

Faʻafefea ona maua se togalaʻau i totonu o se togalaau e faʻalagolago i lona maualuga ma le ituaiga o le taualuga. A faʻataʻitaʻi, o le tali e masani ona faʻaaoga masani.

  • O le taualuga o le taualuga e manatu lautele. O le maualuga o le faiga e tutusa i itu uma. E mafai ona e faia ni fanua i le tolu pe lua laina, totoina o laau o soo se tele.
  • O le oso le oso e aofia ai se maualuga maualuga i le ogatotonu o le potu. O iinei e masani lava ona faia le tumutumu o aganuu maualuga. Lua sili atu mo le maualalo ai le faia o puipui.
  • Taofia le fausiaina. Lelei mo fetu ma maualalo visties. Latou te totoina ia puipui, ma o le ogatotonu e tuua le fuaitau.

E le o se tulafono faʻatonuina, mo mataupu taʻitasi e te filifilia lau faʻaiuga. Tele faalagolago i le maualuga o le fausaga. E manaʻomia tele mo se faʻataʻitaʻiga, e tupu tele ituaiga i se tamaʻi fale falaoa na atoʻasaina. E taua tele le totoina o le a siitia mai le eleele ia lava mo le leai se totogi o le ventraing mamao.

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_11
3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_12

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_13

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_14

  • Laasaga-i-sitepu gaosiga o moega mafanafana ma o latou lava lima: Vaʻaiga lautele o 3 filifiliga

4. Faʻatulaga o loʻo tutoʻatasi

Ina ia faʻaaogaina lelei le avanoa i totonu o le mamanu, o le tulaga saʻo o loʻo faʻaaogaina. Matou te lisiina ni filifiliga talafeagai.

  • Taofia ni postisi po o fata. Lelei mo le tuputupu ae apepe, strawberries ma umanume.
  • Faʻavaʻa ma fagu palasitika ua faʻaaogaina i ai, lautele pu, loloto, loloto le gatete poʻo ni pefu. Latou totoina fualaau faisua pe asi.
  • Racks i totonu o fata ma autafa o laina faʻapipiʻi. O fanau e totoina ia i latou pe o pou ma lanumeamata e faʻapipiʻiina.

Faatasi ai ma lenei metotia, o le laueleele ese o eseese ituaiga e tatau ona matua manatu lelei mai le moli. E le tatau i tulaga maualuluga ona taofiofi le aupito maualalo tuaoi. E tatau ona manatua o le a tuʻuina atu i se tele o mataʻitusi laiti, o le a tapuni le moli. Ole mea lea, o le mamao i le va o bush e tatau ona filifilia ina ia le tupu lenei mea.

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_16

  • I le Gardener tusi: O le a le mea ua totoina ia Aperila i le atunuu

SAUNIUNIGA FILIFILIGA I LE AIGA 3X4, 3X6 MA 3X8 mita

E masani ona faʻapipiʻi ni faitotoʻa i vaega o le oloa mai polycarboate. O le alamanuia e maua ai i le tele 3x8, 3x6, 3x4 mita. O le lelei filifiliga mo a latou faʻapipiʻi o le faʻataʻitaʻiga mai sasaʻe i sisifo. O le pa ma faitotoʻa o loʻo tuʻuina i le itu o le itu o le itu i matu, ma e faʻasolosolo le pito i tua i saute. A fuafua le nofoaga o le tulaueleele, o tulafono o le faʻavae o le faʻavae o le avanoa o loʻo iai.

  • O le fea mea manaia e sili atu: na tuʻituʻi, matamuli pe saʻo foi-uaea? Ata faatusa

Tulafono mo le faʻatulagaina o avanoa

  • O le lautele o le fuaitau e tatau lava ona lava mo le masani ai faʻataʻitaʻi ma faʻatoʻaga. Faʻataʻitaʻiga, ina ia mafai e le tagata ona nofo i lalo ma e le faʻaumatia fana. O le pito sili ona maualalo o le 450-500 mm pe a fuafua le paluga - 900 mm.
  • Faʻamautinoaina le avanoa avanoa i luga taʻitasi o luga. Sa tatau lava ona lava la moli, vevela ma meaʻai. Manaʻomia mo le masani o le itu masani i le va o le 'eseʻese.
  • O le lautele o le rumno atonu e le sili atu nai lo se mita, a leai pe a galue ma le sadade o le a laa i luga o le eleele. Ma e le manaomia.
  • Latalata i le faitotoʻa e tatau ona tumau fua avanoa. O le mea lea, afai o le vaneiu i le ogatotonu, e tatau ona puʻupuʻu nai lo le itu.

A fuafua e fuafua e amanaia le taimi lea e tupu ai le pito i luga o le pito i luga ma velu o le a tupu ma tapuni se vaega o le ala. Ina ia faigofie ona filifili pe faʻapefea ona maua se faʻatoʻaga i se togalaau i le fale gaosi, mafaufau i le tolu saili-mulimuli i filifiliga.

  • O loʻo matou fuafuaina le nofoaga o moega i luga o le atunuʻu o le atunuʻu: tulafono, lapopoa ma isi mea taua

1. Lua fasi pepa

O nofoaola ua tuu i luga o puipui ma se lautele ogatotonu. Masalo tutusa filifiliga e lua. I le muamua laau o loʻo tuʻuina i luga o puipui. I le lona lua, faitafa atu i se isi tamaʻi togalaʻau i le pito i luma o le fale vevela. Maua se P-mamanuina faiga ma le maualuga le faʻatumuina o le vaega aoga. E manino vaaia i le ata.

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_20
3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_21

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_22

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_23

Taimi taua. I le taimi lava lea e tasi, o le nofoaga e le magamau ia faʻaitiitia le lautele o le fuaitau e faʻaopopo ai le fanua tulaueleele. E le mafai ona faia lenei, a ese o le tausiga e faigata. Nofo i lalo o vao ma laina e lua. O se tusi talosaga pe o le sikuea sikuea e faʻaaoga. I le mataupu mulimuli, o le sprouts o loʻo tuu i tulimanu o se suega suega fatu. O le umi o lona taimi e faʻamoemoe i le tele o mea. O le ogatotonu o le pupuga e lua. O lenei metotia matua faʻaopopo fua.

  • Matou te filifilia tuaoi i moega: Totoina auala talafeagai i le togalaau ma le togalaau

2. tolu fasi pepa

Tulaueleele e tuu i laina e tolu. E masani lava, o ato e matala o loʻo i luga o puipui, ae leʻo le 400 mm. Lautele e lautele, talu ai e mafai ona e tausia vao i luga o itu uma e lua. P-ata ata e mafai ona faʻaaogaina, ae e seasea lava. O ala o le sili ona talafeagai fuaitau. O le uili na te le pasi. E le mafai ona e faia ni vaapiapi tele. E manaʻomia le tuʻuina atu ia i latou i le mea moni o le taimi o tumutumu ma veluge, o nisi o le avanoa o le a tapunia.

I le ogaoga o mea, e sili atu le totoina o le totoina o ituaiga tino ma laina e lua. Ua tuuina mai, o le sui o le faʻavae o le chessebrd, poʻo le "laina". I le ogatotonu, o le mea e maualuga atu ai le taualuga, ua tuu laau maualuluga. Tele taimi latou te totoina ma le "chess". Sikuea-tistring metotia mafai foi ona apalai ai. I faʻamatalaga e iloiloina ai le tolu-laina nofoaga o moega i le fale ulu o le 3x6 mita i le ata.

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_25
3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_26

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_27

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_28

  • Auala e Filifiliina ai se Nofoaga i lalo o le Fale o le Mea Fanau: O tulafono e tatau ona iloa e taga taʻitasi

3. Fuafuaina "muttliderader"

Sa faʻatupuina e le American Bounter Stock Vod D. Mititlider ana lava metotia o fugalaʻau. Aemaise lava, na ia tuuina atu le mamanu o le fale gaosi, lea e sili ona lelei ai ni tulaga ua faia. O loʻo faʻaaogaina e le aunoa lona leo e maua ai le leo e faʻateleina ai le gatete. Tusa lava pe leai se avanoa e tuʻu ai le ventiplation flams e pei ona fautuaina e le Mitraperadrader.

  • O se vaega o le fale o le fale mautotogi malosi mai i matu i saute.
  • Tuu i lalo fanua na o le lua. Le lautele o le 450 mm.
  • O laau i luga o le pito i luga o le pito i lalo i le lua laina.
  • Maualuga o le togavao 100 mm. E tatau ona i ai laupapa pe pa i fafo o le eleele.
  • Luga mo tulaueleele e lamolemole, e aunoa ma le malifa ma sitepu. E faigofie tele le soona tufatufa atu o fetilaisa ma vai vai.
  • O le tele o le ogatotonu tutotonu o 900 mm pe teisi sili atu.

O se mea e maua ai le sili atu o le Shipparks i le toniga o laʻau o laʻau uma, e mautinoa ai latou i le va o le ea fou.

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_30
3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_31

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_32

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_33

  • 4 sili auala e teu ai strawberry seleselega

Fautuaga Aoga

Tusa lava poʻo le a le mea e filifilia ai le taimi o le taimi, agronomasts. O loʻo iai i le mea lena, o faiga ma le faʻamamaina o totonu o le olaola. Latou te manatu o le faʻaaogaina o le vevela mai le pala o le orcortic. E faigofie tele le lelei o se mamanu. I le pito i lalo o le fale gaosi afifi, o le mea faʻamea e punitia, e sili le ave o konky, faʻatusa i luga. O mea uma ua tapunia ma se vaega o le eleele. O lea, e mafai ai ona faʻamafanafanaina fanau ma tuʻuina mai i le sapalaiina o meaʻai.

Le mafai ona faatulagaina le malu. E faapena foi pe a le lava le mumū i luga o le palapala. Ona faaputuputu lea o paipa i le pito i lalo o le pusa. Na lati mai le vai vevela. E sau mai le fale o le fale o le fale o le fale o le fale. E mafai ona suia i latou ma se le magafagafa o loʻo liliu le eletise e vevela. O le faʻamafanafana meafaigaluega ua faʻaesea ma ua ufitia i le eleele.

3 talafeagai suiga i le nofoaga o moega i le fale gaosi 3712_35

  • Faʻafefea ona fufulu mai totonu o le fale o le fale oona mai le polycarboate i le Spring: 11 o lona uiga

A o tusi ma fatuina o moega, o le pai i le faiga tau fefaatauaiga e lelei. E talafeagai tele aua o le matua faʻaititia le taimi ma le malosi e faʻaalu ai le tulaueleele. O le saʻo le faʻatulagaina o avanoa i totonu o le fale o le aoauli e fesoasoani i laʻau talafeagai ma maua ai le mamafa tele mai ia i latou.

  • 9 sili Siteries o tamato mo le lanumeamata

Faitau atili