Uma le totoina o tuli i le tautotogo: O se taiala o le a malamalama i ai i novice ma e aoga i le poto masani i tagata fai togalaau

Anonim

Matou te faʻamatala auiliili e uiga i le taimi ma metotia o tuli i le tuʻugamau i le tautotogo.

Uma le totoina o tuli i le tautotogo: O se taiala o le a malamalama i ai i novice ma e aoga i le poto masani i tagata fai togalaau 4364_1

Uma le totoina o tuli i le tautotogo: O se taiala o le a malamalama i ai i novice ma e aoga i le poto masani i tagata fai togalaau

Ina ia mafai ona alu le tautotogo o le tautotogo, e tele aganuu o loʻo totoina i le tautoulu. E moni, auā e ono tele lava ina le masani ai. Tatou talanoa e uiga i le totoina o tuli i le tautotogo: o afea ma pe faʻafefea ona totoina, ina ia mafai e laʻau ona fuga i le taumafanafana.

Uma e uiga i le tautotogo Toulips

E mafai ona faia i le tautotogo

Aso o le lauʻeleʻele galuega

Ituaiga o tulaueleele

Auala e kuka ai fatu

Lua tulaueleele faatonuga

- i le avanoa

- i le pots

E mafai ona toto i le alu i le tautotogo

O nei pulu e matua tetee lava i le malulu. Ole mea lea, e masani ona latou mataʻupu i le eleele i lalo o le taumalulu. Fai ia Setema po o Oketopa. Latou te masani ai i le taumalulu. I lea taimi, na faʻaputuputu le malosi i le faʻaauau ma le tele o fuga ma le taunuu mai aso mafanafana. O lenei filifiliga e manatu sili sili ona lelei, ae le naʻo le pau le mafai. E mafai e oe le laueleele i luga o le tele ma ia Mati - Aperila, faʻapea foi i le atoa masina seʻia oʻo ia Iulai. Mulimuli ane e le fautuaina le faia, aua o le laʻau e leʻo ni o le taimi e sauniuni ai mo le taumalulu ma ono fano. E moni, ua totoina e fuga o fuga pe a uma ona manatu le ata lenei tausaga. E le maua se taimi e olopalaina ai le mafanafana o le fatu. Ina ia faʻavavevave le faiga, o le lapoʻa i le tautotogo o loʻo tusia i luga o le tramp. O le uluaʻi faʻaituau e faʻatagaina ai le lapoʻa o le animolimize ma tuputupu aʻe malosi. Na o le tasi le auala e maua ai fugalaau pe a uma le tautotogo o le tautotogo.

I soo se mataupu, totoina "i le taumalulu" o le a tele o le a tele na aumaia le tele ma vave fuga. O le a fuga mai le tautotogo i se taimi mulimuli ane ma o le a sili atu le matamuli. Ae e mafai ona latou suia le tasi ma le isi pe a e fuafuaina uma ituaiga o le tasi i luga o le tasi fugalaau. O lea e mafai ona e maua fuga i totonu o le lua masina. A tatou nonofo i lalo ituaiga tuai-malulu, o lenei faʻaiʻuga o le a faʻateleina.

Uma le totoina o tuli i le tautotogo: O se taiala o le a malamalama i ai i novice ma e aoga i le poto masani i tagata fai togalaau 4364_3

  • O a fugalaʻau e tuʻu i luga o le fale ia Aperila: o se lisi o laʻau matagofie mo lau fugalaʻau

Le taimi e alu ai le 'auvae i le tautotogo

E leai ni pepa agavaa iinei. Lukovychy togalaau i le taimi lava na faamafanafanaina ai le lalolagi. I tulaga eseese o tulaga, e tupu lenei mea i taimi eseese. Pule se tasi. Ina ia mafai ona maitauina le laau Matou te aumaia se faʻataʻitaʻiga faʻatulagaina mo le totoina o ē le lelei.

Faʻatulagaina mo soʻotaga eseese mo le tuli i le tupua

  • Kuban ma isi itu i Saute - Fepuari-Mati. Saunia o le ai ai le tau lelei tulaga.
  • Moscow itulagi ma le ogatotonu o Rusia o Rusia - Aperila.
  • Ural ma siberia - Me.

Filifilia o nofoaga lelei e faafaigaluegaina mo le tulaueleele, tatau ona tatou iloa le tele o ituaiga. E vave ma tuai ituaiga. Toto i le taimi e tasi, naʻo le pau lava le mea o le a fuga mai ai aʻu, isi mulimuli ane. Mo laueleele malulu, o le muamua inisiua e fautuaina. O le Grouw Groung e tuu i luga o le auala i le taimi lava lea e tasi ma le auvae. A o fugalaau o le a aliali mai ia i latou muamua.

Uma le totoina o tuli i le tautotogo: O se taiala o le a malamalama i ai i novice ma e aoga i le poto masani i tagata fai togalaau 4364_5

  • O le a le fefiloi o fertisizers aumai i le tautotogo: o se auiliiliga muamua e ituaiga o fualaau

Ituaiga o tulaueleele

Maloloina maualuga-tulaga maualalo ua totoina i le tautotogo tolu auala.

  • I le avanoa eleele. Afai e le misia le tupe faavae, o laau toto o le a folasia ma fuga. Ae o fugalaau o le a laititi. E masani ona o le tausaga fou o fuga.
  • I ni pusa laiti po o ni atigi pusa. I le mafanafana o le tau, vaomatua vaomatua ua toe fetuunai luga o moega o le fugalaau. E fuga mai masani i le taumafanafana, ae ui i lea nai ia nai i latou na totoina i le tautoulu.
  • I totonu o pusa tetele poʻo ni mata e aunoa ma le mulimuli ane o le faʻapopoleina. Ua vave ona totoina. O laʻau e iai le taimi e ola ai ma aʻa. I le vaitau mafanafana, o faʻafitauli i luga o ninii e faia i luga o le teʻelega, o se veranda, o se nofoaga i luma o le fale. Tele taimi e i ai le latou taimi e fuga ai i le taumafanafana.

Lukovachny lagona lelei ma vave atiaʻe i Greenthouse. Peitaʻi, o iinei e masani ona latou feoai mo le faʻatinoina o le tele.

Uma le totoina o tuli i le tautotogo: O se taiala o le a malamalama i ai i novice ma e aoga i le poto masani i tagata fai togalaau 4364_7

Faʻafefea ona kuka mea mo le tulaueleele

O loʻo faʻaputu 'ese le anufe i totonu o le tautoulu, latou te faʻatau i maketi poʻo totonu faʻapitoa fafo. Ae, e tusa lava po o le a le mea e faatau ai, e tatau ona teuina i le taumalulu. O le fatu laʻau ua faʻamaualuga, 'Aveʻeseina le lalolagi pipili, pe a tumau. O mea na saunia i se auala e pipiʻi i pusa laupapa ma tasi le vaega. Afai tatou te tuʻuina i le lua pe tolu vaega, o le faʻafitauli o le faʻaleagaina o lows faʻateleina. Faamama le malu malu. Teuina o le vevela - i le leai o se mea. E manaʻomia le saʻo o le lumanaʻi.

I fale tumaoti, Lukovichki maualalo i le pito i lalo po o le cellar. Afai e leai se mea, gagau i le pito i lalo o le pusaaisa. O iina na latou taofi ai le ala i luga o le taumalulu atoa. Ae le i totoina, o fatu e maua ma le maopoopo ma le totoʻa. O mea uma e paʻu ma faʻailoga o le pala poʻo faʻamaʻi ua teena. O le a latou o le aoga o le ola maloloina. Faʻatau mai le tele o mea na tuu i totonu o le koneteina i le pito i lalo o le pusaaisa a itiiti mai 12-14 itula. O iina latou te taofi ai, avea ma faigata ma malosi.

O le isi o loʻo faia faasaga i le supa ma faʻamaʻi. Tuutuu i lalo le maualalo mo le afa itula i se taimi muamua o le saunia o le permangate byassium o le vaivai lanu piniki. E mafai ona e faʻaogaina le faʻailoga o le mama poʻo se isi auala mai faʻamaʻi ma meaola.

A o le i alu ese, latou te aveese le mautu fatuga i le tele o pulu. Toe tasi le siakiina. O le faʻasolo o le faʻamaʻi poʻo le faʻaleagaina - o se mafuaʻaga mo le teena. O le faʻafitauli o faʻamaʻi o tuaoi i luga o le moega o le fugalaʻau.

Uma le totoina o tuli i le tautotogo: O se taiala o le a malamalama i ai i novice ma e aoga i le poto masani i tagata fai togalaau 4364_8

O le a le mea e faia ai le fanua

Ina ia maua aʻi aʻiaʻi, e taua le iloa e le gata pe a totoina le supper oulop, ae faʻapea foi ona faia. E tatau ona e amata i le tapenaina o le nofoaga tutotonu. Mo vao tui, e matua moni lenei. O le fugalaʻau e tatau ona ufiufi ma mafanafana le la. E le gata i lea, o le malamalamaaga e tatau ona tutusa, a aunoa ma le utu o le a amata aapa ai i le la, tupu faalotoloto. O ituaiga sili ona lelei o le eleele o le malamalama e iloa po o lom. Ua telegve tele ituaiga o atinae ma foliga o lanu.

Tulaueleele i le Primer

Matou te ofoina atu auiliiliga auiliiliga pe faʻafefea ona toto toto i le eleele.

  1. Sauniaina o se nofoaga. O le maa mafanafana mafanafana ua onana. O le sili sili ona lelei o se suo. I totonu o le eleele tuʻu i lalo, o le faʻatoʻaga o le a vave lava ona atiaʻe.
  2. Matou te faailoa atu Fertilaizer. E mafai ona avea ma se tino malolo, vagana ai mo le fale fou. E faaosofia le lio ma le faʻamaʻi o aʻa o aʻa. Mo eleele malamalama, minerizers o le talafeagai talafeagai ua fautuaina.
  3. Tuu ia nofoaga o le a matou totoina ai fugalaau. Taofi le ata o le 10x10 cm. Lafoina lelei vaieli pe fai le galuega.
  4. E tele vai tioata, matou te faʻatali seʻia faʻaaoga le susu.
  5. Faapipii le vaega tele. Ua ou moe ma se mea e sili atu ona suia. Laititi laiti ma le aau.
  6. Vai toe. O le vaega lona lua o loʻo faimago e faʻafetauilia le lalolagi ma fanua tulei i totonu, lea e tele tele le saoasaoa ma le lelei.

Manatua ia e faia le faamauga. E i ai le tulafono: E tatau ona tutusa ma tolu talimalo. I le averesi, laiti mea o loʻo faʻapipiʻiina i le 5-6 cm, tele - i le 10-12 cm.

Uma le totoina o tuli i le tautotogo: O se taiala o le a malamalama i ai i novice ma e aoga i le poto masani i tagata fai togalaau 4364_9

Pailate fanua

O le metotia e talafeagai mo le faʻaletonu pe a fuafua e toe setiina le laʻau, ma mo le tumau le tuputupu ae i le teuteuga. Na o tane o le a ese. I le uluaʻi mataupu e leai se faʻapitoa faʻapitoa mo i latou. I le isi lona lua, e manaʻomia le faʻatau maualalo maualalo pots poʻo ni mea e tasi. E sili ona lelei i le au pamu e ulufale ai i le ea i le korten com. E le misia e le pipipi.

Faatonuga mo le solosolo

  1. I le pito i lalo o le tane o loʻo taʻoto le vaega o le tino. Matou te faia mai i le charazit po o ni ofu. Maualuga e tusa o le 5 cm. E manaʻomia le puipuia o le tele o le faʻaleleia ma puipuia aʻa mai pala.
  2. Saunia o se mea e sili atu ona galue. O sea tutusa, fefiloi le eleele le eleele. Afai e le o le eleele e talafeagai mai le togalaau. Faʻaopopo nisi oneone ma pit e maua ai le eleele ma se vaivaiga a Alkalialine. E mafai ona e faʻaaogaina le faʻatauga o se talafeagai o le faʻavae.
  3. Faʻatumu le mea e sui ai le pusa ina ia tumau i luga o pito e uiga i le 10-15 cm. E faʻamoemoe lava i luga o le tele o le lapoʻa.
  4. Tuu i fafo fatu fatu. Ogaoga vaega e tatau ona faasino atu. O le va i le va o le lumanaʻi o loʻo iai le 10 cm.
  5. Ua ou moe ai le mea na tupu ai ina ia tumau 2-3 cm i pito i luga o le koneteina, o matou o sina ituaiga, vai.
  6. Faʻaliliuina pusa i se nofoaga mafanafana o le sosoʻo: i luga o le glazed logginia poʻo le faʻamalama.

I tulaga uma e lua, o fanua o loʻo nonofo i le auala lava e tasi. Ae le i aliali mai o le ata, o le tausiga o loo taoto i totonu o le vaitaimi faavaitaimi. E maligi le leo o pulumu vali, ina ia le maua e le vai. Tuputupu fatuga fafagaina pailate paysh, fosphate ma nitric fetilaisa. Laʻau ma le taufaʻamataʻu le tatau ona tuʻu i le fugalaʻau togalaʻau taimi. Faia i le faʻagasolo o le manuia vevela.

Uma le totoina o tuli i le tautotogo: O se taiala o le a malamalama i ai i novice ma e aoga i le poto masani i tagata fai togalaau 4364_10

Na matou mauaina pe mafai le totoina o 'ie i le tautotogo ma le auala e fai ai O fugalaʻau e le aoga i le tausiga, e ui lava e mafai foi ona tuputupu ae o se tagata amataina. O le lautele o le filifiliga o ituaiga o le tele o tafega o le a faia le sili auala e faʻalautele ai le faʻatau atu o le faʻatau atu o fugalaʻau i le atunuʻu pe latalata i le fale. A faʻapea e laʻititi le poto masani, matou te fautuaina oe e amata i se palu palu. E faigofie tele ona tausia fugalaʻau, ma a fuga mai, e mafai ona feʻaveaʻi se nofoaga talafeagai.

Faitau atili