Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le fale mautotogi ma e faʻavavau

Anonim

Matou te taʻuina le mea e faʻaaoga ai le toe fai, pe mafai ona ou faʻaaogaina le fai oona ma pe faʻapefea ona fai ni musitrap.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le fale mautotogi ma e faʻavavau 5256_1

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le fale mautotogi ma e faʻavavau

Faatasi ai ma le amataga o le malulu muamua, rodents o loʻo sailia se sulufaiga mo le taumalulu. Latou te manaʻomia le vevela ma meaʻai faʻasaoina. O nei mea uma latou te mauaina i fale mautotogi, lea na latou o atu ai mai le auala. O Autunn Etagata o Fale Sili, aemaise ai i latou o loʻo ola i lalo ifo o le maualalo o fola e uiga i le osofaʻiga o lanu efuefu. Afai e te le faia se gaioiga, o le a molia i latou mo se taimi umi ma o le a vave tele tele. Taʻu mai ia te aʻu le auala e aveese ai isumu i le fale mautotogi e faavavau.

Uma e uiga i le faʻaputuputuina isumu i le fale mautotogi

O fea latou te o mai ai

Faʻafefea ona Malamalama O Rodent o loʻo faʻaalia i totonu o le fale

Puipuiga auala

Aoga auala o tauiviga

Faʻafefea ona puʻe se manu

O fea e sau ai rodents mai

I le fale mautotogi, manu e paʻu'ū i ni auala eseese. Tele taimi e ala i le pito i lalo poʻo le ata, lea latou te o mai ai i le sailiga o le vevela. O se faitotoʻa matala mo i latou e avea ma ava le faʻamaoni i tafatafa o le vai sapalai ma le paʻu o le vai ma le slopes, slots i probage disk, ma isi. E ala mai ia i latou, meaola laiti na muaʻi paʻu'ū i totonu o nofoaga. Afai latou te iloaina le vai ma meaai, o le a mautinoa lava e oo mai i le taimi nei ma faatoa ou faia moni iinei mo se taimi umi.

Na faasolosolo lava ona, o le moli uila, mai le mea e sau ai, ola aʻe ai ma maua ai teritona fou. O lea, mai le pito i lalo ma pito i luga ma pito i luga, latou ofi atu i potu o loʻo i le ogatotonu o le tulaʻi mai o le maualuga o le fale. Latou te faia i luga o le sili atu, balconhies po o loggas. Misi faʻaaoga pu i le sima faʻapipiʻi e pei ona faʻagaioi, sae ese laupapa ma palasitika elemene.

Ma titou e manaʻomia le tau, aua o lo latou pitonuu e le taliaina mo tagata. Latou te fesiitai mai faʻamaʻi faigata, pei o Salmmunellusis, o tularemi, entityhaligis, mala, Toxopunass, ma e O vaega o fulufulu ma le lita ulufale mai le ea, o le faʻatupuina o le ogaoga o le ogaoga o le tagata aʻafia. E le gata i lea, o le isumu kolony nibbles mea uma e sau i luga. E le gata ua vete oloa, ae o lavalava foi, tuufua, puipui, puipui ma isi

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le fale mautotogi ma e faʻavavau 5256_3

Faʻafefea ona malamalama o loʻo amata le vaipanoa i totonu o le fale mautotogi

O le masalosalo o le le fiafia tuaoi na faamamaa lata ane ma ua oo i le taimi e aveese ai ni faailoga.

  • Pu i puipui, fola, pronthes.
  • O se mea e sili ona manogi, i le taimi lava e tasi e mafai ona maua ma le sosolo. E sau mai le isumu isumu ma mimiti.
  • Rustling ma Squak. I le aoauli, o nei leo e le aunoa na lagonaina, aua e na o manu e na o le po. Latou te fefefe i le ao.
  • Savali pusi. E lagona le iai o le i ai o suega.
  • Mou le lapisi. E mafai ona maua i nofoaga e leʻi fuafuaina. Tamai fulufulu uliuli uliuli.

O foliga o i se tasi o nei faʻailoga e tatau ona mataala. Afai latou te faʻaalia mea uma, e le tatau ona masalosalo, ua oʻo i le taimi e aʻoaʻo ai ni auala auala e feagai ai ma isumu i le fale mautotogi.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le fale mautotogi ma e faʻavavau 5256_4

Puipuiga auala

Ma le mea pupula masalosalo na amata ai rodents i totonu o le fale, e aoga le faia o puipuiga puipuia. Muamua lava, e manaʻomia le faʻaalu o ni mea faigaluega avanoa i meaai ma vai. O lea, e le mafai ona tuua toe vaega o oloa i luga o le laulau pe teu i latou i nofoaga tatala. Mo se taimi umi, e le o le faaseʻe i ipu poʻo le pa puipui o lapisi o lapisi na avea ma mafuaʻaga lelei o meaʻai mo manu.

Uma le count carnes po o paipa e vave ona toe faaleleia. A aunoa ma le vai, o le moli moli o le a le mafai ona taofi sili atu nai lo le 5 aso. E taua tele le faamamaina o le faʻamamaina e le aunoa, suia uma tupe teu o lapisi i totonu o le fale ina ia aliali mai ai ni faamoega. A faʻapea o loʻo i luga o le nofoaga o loʻo nofo ai i le fogafale muamua, o loʻo i ai i se nofoaga lamatia. O faitotoʻa uma pu ua tapunia i uʻamea lalagaina, faʻaputuputu ma paʻu ma paʻu.

Aoga lona uiga mai isumu i le fale mautotogi

O metotia o le faʻafefeteina o le le fiafia o tagata e tele: mai le fefe i le faʻaleagaina tino. O le a matou auiliiliina le sili ona aoga.

O le a le mea e fai ai scare

E ave le akeriva, e tatau ona e faʻaogaina le mea latou te fefefe ai. O latou nei fili i le natura. Ma, na vave foʻi le pusi ma toe faʻaleagaina uma tagata taʻitoʻatasi ma aiga. E moni, o manu faiʻai e le mafai ona mafai ona faʻamatalaina lenei mea, ae o lo latou manogi e mafua ai le popole mai manu ma faia latou tuua faamoega. Afai o le pusi e le ma e leai se avanoa e amata ai, o le pusi faʻaaoga fata poʻo le ie e faʻamamaina ai ma le urosa pusi ave e pei o se 'eleelea.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le fale mautotogi ma e faʻavavau 5256_5

E tusa lava ia sili atu le galue o le manogi o gata. Mice le ola i tafatafa o reptiles. E manino lava e le o tagata pau o le a faaosoosoina le lagoto i totonu o le potu, ae o lologa o gata i tulimanu ma latalata i le tautoga o le gata o malosiaga o Snuke. E mafai ona e mauaina i totonu o soʻo se faleoloa fagafao, faʻatau o reptiles, afai e te malie i le tagata faʻatau.

E mafai ona e scre fluffy "osofaʻiga" ma le 'au. O le manogi o nisi o latou latou te le taliaina. O le Pepela lea, Chamomile, Pyrhyme, Pyrethrum, laulaau ma Stems o pateta po o tamato. E faʻaaoga uma fualaʻau fou poʻo ni fualaʻau fou, i le mea e gata ai latou te faʻaititia i le vai faʻapaʻu e manogi ai le manogi. Lelei aafiaga ma suauu taua. Latou susu le ieie poʻo le pato, tuʻu i luga o le fola ma i tulimanu.

O rodents e le taliaina le maualuga o taimi. Latou te faaigoaina o lo latou popole, mafua ai le popole. O le mea lea, o le faʻaaogaina o mea faigaluega e faʻaalia ai le lelei o le au faʻatauga. E tofu le masini ma se radius o gaioiga. E tatau ona lava mo le vaega atoa o fale. A leai, faʻatau lua pe sili atu masini. E le lagonaina e tagata le galu o mea uma, ae o nisi manu e lagona ia i latou. Masalo o fagafao o le a le fiafia, ona e tatau lea ona lafoaia.

O le ASH e fesoasoani lelei mai i le fogaga o tagata. Ua salalau i auala latalata i le Aʻu o le Aʻai, i tulimanu - 'ai na vaʻaia ai manu i soʻo se mea. O le Alkali o loʻo iai i totonu o lefulefu i le tele o le paʻu o le paʻu o le paʻu o le paʻu i ona vae, mafua ai le tele o le ita. Afai e te alu i totonu o le gutu, e 'ai le mucous membrane. O mea uma e faia ai meaola e aloese mai lefulefu. E faapena foi, ua gaoioi le faailoga. I fale fou i nofoaga, o le tioata nutimomoia o nisi taimi o loo salalau ai i nisi taimi.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le fale mautotogi ma e faʻavavau 5256_6

Mafai ona ou faaaogaina mea oona

E toʻatele mafaufau i filifiliga sili ona lelei, faʻafefea ona aumaia isumu mai le fale mautotogi. I nofoaga e le mafai ona maua i tamaiti ma fagafao, na tupu ai le mea na tupu ai le posit. O manu e aveʻesea o manu ia i latou lava ma pe a uma se taimi e oti ai. I faleoloa na faatau ai le sauni-faia Briquettes po o vai o le mea o loo i ai le mea oona. O le tau i le mea e sili ona lelei, ae e mataʻutia pe a fai o le a vave maua ai tamaiti poʻo manu. E mafai ona maʻi le mulimuli, faʻaali le rodent oona.

O lea la, o mea e tatau ona faʻaaoga lelei i latou. O lea, o Alapata poʻo Gypsium e fefiloi tutusa i vaega tutusa ma falaoamata. O le iʻuga o le fefiloi o loʻo tuua i tafatafa o le mimiti pe i nofoaga o le manaʻoga. Latalata ane o ni tane laiti vai. Fiafia i le gypsum-falaoamata paluga, o se meaola inu vai. O le faʻamamaina o gypsum ua faʻaʻaisa e avea ma mafuaʻaga o tagata taʻitoʻatasi.

O le tele o mea e sili ai o lenei metotia o le manaʻoga e saili ma aveese le tino. Afai e le faia lenei mea, o le a tele le matua manogi. O nisi taimi e le mafai ona fai pe a fai pea le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o le fola pe i se isi nofoaga faigata. I lea tulaga, e le mafai ona aveesea le faamaoni. O le mea lea, e le tatau i taimi uma ona faʻaalu manu, atonu e sioa ia i latou pe puʻe.

Faʻafefea ona aveʻesea le isumu i le fale mautotogi ma e faʻavavau 5256_7

Faʻafefea ona maua se isumu i le fale mautotogi

Mo lenei mea e le o se mea e manaomia ai se pusi. Maua le manu i le tele o auala. O le faigofie - tuu se isumu. E le masani i filifiliga, filifiliga faaonaponei masini e ese. O nisi o latou e taulai atu i le puʻeina ma le faʻatafunaina o manu. O ia togafiti i le faigofie lomiga ua faaauupegaina i vaega leaga tele. O faiga faaeletoroni na fasiotia ai le faʻaemaina o le tina o Mammalian o loʻo iai nei i le lotoa o la latou gaioiga.

E le fiafia tele i le aveeseina o tino. E le o uma uma tagata uma, o le mea lea ua iai le aga fetolomesa. E lē masani ona latou le faaumatia, ae na o le televave "fale mautotogi". E manaʻomia e le itiiti ifo i le tasi le aso e siaki ai ia mailei e faʻasaoloto ai pagota. E masani ona latou sosola ese mai le fale ma tatala ai iina. I lea auala, e mafai ona faʻaititia ai le faitau aofai o tagata.

E i ai le isi auala e puʻe ai papa. O le faʻapitoa faʻapitoa lenei. E gugu i luga o kata, ua tuulafoai mai i latou po o fea manu e aliali mai. E mafai ona e taumafai e uu latou ma tuu se mea suamalie i tua o le kelu gludue. Na ou aʻoaʻoina le vaega e mafai ona alu i luga o kelu ma tuʻusaʻo ai mea i le laupapa. O le a le mafai ona faʻasaʻolotoina o ia lava. E na o le pau le taimi e mafai ai ona aoina mailei ma lafo ese. A leai se tasi, pe a uma se aso, e lua e manaʻomia e faʻafou ai le kulimi. E ufitia i le efuefu ma leiloa lelei.

E mafai ona e faia se mailei oe lava. Faʻataʻitaʻiga, o lenei vitio, ae faʻaalia le faia o se tupua mai le fagu palasitika.

Afai e le o maua uma le auala e manaʻomia ai le taunuʻuga, e naʻo le tasi le auala e toe faʻafoʻi ai le isumu i le fale mautotogi i le mautotogi e faavavau. O lenei ua fuafuaina. O le faia o lenei mea, faʻasino i polofesa e faʻaogaina vailaʻau faʻapitoa mo le faʻavavevaveina o le faitau aofai o tagata. Ua ave i latou mo le faʻamamaina atoa o le Clony na nofo i totonu o le fale ma faia le puipuia o le ono mafai ona foliga mai o le afu.

Faitau atili