Faʻafefea ona aveʻesea le va i totonu o le fale ma le fale mautotogi

Anonim

Sa matou taʻu i le leaga o feaveai i totonu o le fale, pe faʻapefea ona saunia mo le faʻauiga, o a vailaʻau e faʻaaoga ma le mafai ona fesoasoani ai tagata.

Faʻafefea ona aveʻesea le va i totonu o le fale ma le fale mautotogi 5734_1

Faʻafefea ona aveʻesea le va i totonu o le fale ma le fale mautotogi

E leai se taimi e faitauina ai se tusitusiga? Matamata le vitio i luga o le autu!

Afai na avea le fagafao, ma luga o vae ma lima o tagata uma o e nonofo i le fale, i le toeitiiti lava o le malosi o le fale mautotogi na aliali mai,. Latou te vave i ai se teritori fou. I le puʻeina o fale, ae oʻu aso malolo, ae e matua faigata foʻi ona tutuli ese i latou. Taʻu mai ia te aʻu le auala e aveese ai le va i totonu o le fale.

Faʻafefea ona e aumaia tamaʻi toto

O le mea e tatau ona e iloa e uiga i iniseti

Le mea latou te aliali mai ai

Auiliiliga faʻatonuga mo le faʻaleagaina o iniseti

- Matou te faaaogaina insecticides

- alavai metotia

Mea moni mea moni e uiga i iniseti

Laititi Flepa - O nei toto toto o le toto mai le aveese o le arthropods. Lusia e sili atu nai lo 500 ituaiga. Sili ona faʻaalia le laʻititi foliga o loʻo i ai: mai le 1 i le 5 mm le umi. E seasea lava maua ni ituaiga tele ma le tino umi o le 10 mm. E leai uma a latou mea, e fealuai ma le fesoasoani a vae. O latou vae e malosi ma umi, faafetai e mafai ona maualuga le iniseti ma mamao.

Faʻafefea ona aveʻesea le va i totonu o le fale ma le fale mautotogi 5734_3

O le olaga o le olaga o le tagata mulimuli na mulimuli mo se taimi umi, i le averesi masina pe lua. Peitai o le maea lelei o le suauʻu a Block, pe tolu tausaga. I le taimi lava e tasi, e mafai ona faia mo se taimi umi e leai se meaai, ia faamalieina i le faʻaputuputuina o meaʻai. Taitasi fafine meli mai 350 i le 450 fuamoa. Na te tuʻulafoaʻiina i latou, o lea e mafai ona e iloa ai foliga foliga i soo se mea.

O le inivesi tau-faʻalavelave e faʻamatalaina ai le latou saoasaoa fofo. Faatasi ai faʻatasi i le fale, "tagata ese" i le faʻaleagaina o le Teritoga Fou. O fuamoa fuamoa o loʻo tupu aʻe i le larva, ona piki ai lea i luga, pe a maeʻa le tolu vaiaso, ona avea ma afa-ala-auala tagata. O le mea lea, o loʻo feteʻenaʻi ma tuaoi le faʻaaogia i faʻailoga muamua lava o latou foliga vaaia.

O le faʻailoga, faʻasilasila mai o loʻo iai le taimi e suʻe ai le auala e aveese ai le va i totonu o le fale mautotogi, e faʻamamaina i vae ma lima mumu. Tele ona masani ai latou maitauina i le taeao, aua i le po na faateleina ai le aofaiga o le blites. Afai e manaia le numera o tui, e mafai ona vaaia i le ao latou o tutu ai vae i luga o le fola. E mafai ona e faʻaaluina se ituaiga suʻega. Luga o le fola ma se paepae lapoa. O le le fiafia ma foliga lanu uliuli faʻaalia le iai o le tele o le tele o le tele o siama.

Fulufulu Raptor

Fulufulu Raptor

E manaʻomia ona aveese latou. Ua faʻamaonia o le toto toto e sili atu nai lo le 25 mataʻutia faʻamaʻi. A paʻu, latou tuu le latou vai i le palu. O loʻo i ai le siama, ma o lea o le faʻamaʻi 'ai. E masani ona faʻatagaina e le parasi o soʻo se toto, o lea e iai le faʻaliliu o faʻamaʻi mai isumu, isi manu feʻai i se tagata. E mafai ona matua matautia. I le tutusa auala o iniseti ua aafia i le sili atu.

  • Faʻafefea ona aveʻesea le apogaleveleve i le fale: aoga o tagata ma faleoloa meafaigaluega

O fea latou te o mai ai

Iniseti e faʻatatau i le pupula o le toto, e masani ona masani ona ola pe i latou, poʻo ai i latou malutaga ma faamoega. Ma o lea, i le taumafanafana po o le tautotogo, e faigofie ona latou faafuasei ona tuu i totonu o se fale tumaoti. Lisi ai mafuaaga masani mo o latou foliga vaaia.

Mafuaaga o foliga

  • Latou te paʻu'ū i totonu o potu o loʻo i luga o le pito i luga o vae pito i lalo o potu mai le potu i lalo ma tofa.
  • Maua i luga o le savaliga maile po o pusi toe foi i le fale ma i latou.
  • Faaliliuina i le tagata faʻatasi ma le auala faʻamalama poʻo le palapala.
  • Maualuga le suamalie ma le mafanafana. O tulaga sili ona lelei mo le olaga o toto toto.

E le o ituaiga uma o toto o loʻo sau faʻataʻamilo i le fale, pe a ma le 30 fesuiaʻiga ua nofoia latalata i tagata. Nei Ratt, pusi, potu, tagata, taifau Foa. Muamua, latou amata i luga o moega, ulufale mas, ma isi mea Faasolosolo e faʻaaoga i totonu o le potu atoa.

Lea na ola ai le 'au

  • Umi luga meafale, meataalo i meataʻalo, pulou.
  • Slots, avanoa i lalo o le upu alofa.
  • Parquet, kapeta poʻo kapeta, laʻau, linoleum.
  • Lavalava, ae maise o lona avanoa e teu ai;
  • Otaota o le fale.

Ae ui i lea, e mafai ona i ai fuamoa e sili ona le fuafuaina. O fafine tuʻu i ai i latou i fafo ae le o ni faamoega, ae moni i soo se mea. Mo le ola, latou te le manaʻomia ni tausiga poʻo ni aiaiga faʻapitoa. O le mea lea, peʻa mauaina se penefiti faʻa-pi o loʻo mauaina, e le tatau ona faatino se vaega o le tasi i le tasi taʻitaʻi.

Faʻafefea ona aveʻesea le va i totonu o le fale ma le fale mautotogi 5734_6

Faʻafefea ona aveʻesea le fale

E tatau ona malamalama e mafai ona faʻaleagaina tuaoi e le usitaʻi ma tumau naʻo le faʻaaogaina o le gaosiga. E aofia ai le malaia o siama i totonu o manu fagafao i totonu o le 'ai i totonu ma atoa le atoatoa o le fale. Ma e talafeagai lenei mea mo se taimi puupuu. Lelei, i nai itula. O le mea lea, o e tatau ona e faʻataʻitaʻia le aso malolo e faʻaalu ai i luga o le le atoatoa.

Mo le faʻagaioia o manu poʻo manu, e tatau ona e filifilia se lelei talafeagai lelei meafaigaluega. Shampoo o le a le mafai ona fesoasoani vave, e sili atu le faʻatau i le paʻu. O iai nei oona, ina ia latou faʻaaoga lelei pea e tusa ma faʻatonuga. E masani ona puipui i luga o ulu, mai iina e le mafai e le fagafao ona tapuni ai. A maeʻa ona faʻagaioia, e fautuaina le ofuina o se kolisi faʻapitoa i luga o le pusi poʻo se maile e puipuia ai le faʻamaʻi lona lua. Potu fale, olo malosi foi o faleuila. O loʻo i ai i le paʻu pe tumau i le malulu, o le palasitika i le vaipuna. O nisi e fiafia ia i latou e aua le vevesi faataamilo, ae na o le togiina ma faatau mea fou.

Ua lapa le ie puipui o le ie moega, e soloi i le vevela maualuga, i soʻo se taimi e faʻasolosolo ai, ona faʻamalieina lea. Aluga ma manuʻa e sili ona lelei e mou atu ma le faʻaʻaisa afi poʻo le faʻapipiʻi i luga o le aisa. O mea leaga e sau i le auala tutusa. O meaafale gaogao moli, fufulu ma le vai ma se aniani o le ava malosi poo se suauu taua. O laei uma ma ie liking mai le kapeneta ua aveʻese, latou te manaʻomia le ova atu i le uʻamea poʻo le mou atu. O luga o le ofu pito i luga o lo o tago i le matutu mama.

Faʻafefea ona aveʻesea le va i totonu o le fale ma le fale mautotogi 5734_7

O mea uma na faʻatautaia e faʻapipiʻi i totonu o palasitika taga palasitika ma tapunia tapunia ina ia le toe oso ai nei iniseti. A o leʻi faia le Destery Freesas i totonu o le fale, o le faʻamamaina o loʻo faia. Faʻaititia lelei faʻamama i itu uma ma paʻeʻesega, fufulu pa, puipui ma meaafale uma ma vai. E fautuaina e tuu se taga pepa i le pa puipui e faʻapipiʻi ai vave i le taimi lava na faia ai galuega. A leai, o faʻamaʻi ma o latou fuamoa o le a tumau pea i le ato ato. O nei galuega uma e mafai ona manatu e tatau ona iai tapenaga, pe a uma ona e amata faʻaleagaina tamaʻi toto.

Matou te faaaogaina insecticides

Ia tutoʻatasi manino parasi, e manaʻomia le filifilia saʻo o le vailaʻau. O le tele o mea e talafeagai i le tele o iniseti. O lenei ua faʻamatalaina o uiga faʻapitoa o iniseti. Faigofie le toto, mo lenei mafuaʻaga, o le maunu meaai, e aoga i isi tulaga, aua le galue iinei. Sauniuniga mai le toto e gaosia i se lua ituaiga.

  • Aerosols. O le mea oona oona e aofia ai i le ea-popplet. O lea e masani ai i le tino ma mafua ai le lata mai o le oti. GALUEGA E FAIGOFIE MATUA MA O LATOUNVA. Aerosols e matua talafeagai i le faaaogaina. Latou te le tuua ni manatu i luga o tamaitusi ma meaafale, o le manogi o le chemistry o le a vave ona faataapeapeina. Latou gaioiga e aoga, ae puupuu.
  • Fesootai fualaau faasaina. Eseese faʻamaʻi ma powder. 'Ua latou faaumatia le neura o le toto o toto, slonesissis viokes, ona oti ai lea. Faatino le sili atu nai lo aerosols, ae masani ona matautia mo fagafao o nonofo i le fale mautotogi i totonu o le fale mautotogi. Fiafia mo larva ma mo faioloa tagata.

O nisi taimi e aveese ai le fale mai le flos i luga o le fola fesoasoani i le efuefu. Afai e pa'ū i le okaleʻele, lea e fafaga ai le larva, o le a faʻateleina o le a faʻatasia. Mo tagata matutua toto, efuefu ua saogalemu.

Spray mama fale

Spray mama fale

Tulaga o le le mautonu

  1. Faia fufulu fufulu.
  2. Faʻasolo meafale mai puipui, puʻeina ata, kapeta, ma isi.
  3. Aveese tagata ma fagafao.
  4. Matou te ofuina ni lavalava puipuia, renovavive headirator poʻo le palu o fusi, totigilima.
  5. I le agavaʻa e tusa ai ma fautuaga a le tagata gaosi oloa, matou te talosaga ai le filifilia filifilia i luga o laufanua uma, i lalo o le 'aʻai, etc.
  6. Tapuni tapuni uma faamalama ma faitotoa. Matou te tuua le fale togafitiga mo sina taimi, sili atu i le po atoa.
  7. Faia ma le faaeteete i fafo nofoaga. Lau laufanua, pe a faʻatagaina i faʻatonuga mo sauniuniga filifilia.

A manaʻomia, pe a uma le vaiaso, matou te toe fai le faʻateʻaina o le fale e nonofo ai.

Faʻafefea ona aveʻesea le va i totonu o le fale ma le fale mautotogi 5734_9

Matou te faaaogaina metotia o le FOKK

Ae paga lea, e leai se fofo fofo o le a faʻaleagaina ai le nuu i le fale. Na o le toe fefefe i latou. O lea la, o le lalolagi, auala vai, oneone ma isi ituaiga o siama e le fiafia tele tele manogi.

Le a le mea e mafai ona talosaga

  • Eseese lala o fualaʻau fualaʻau 'aina poʻo anufe, o le laʻau lalama ua fola mai i tafatafa o faitotoa, i tulimanu. Pe fai ni faaletonu e vali ai tutusa vaega. E leʻi levatia le afaina, e manaʻomia le faʻafouina e le aunoa o latou faʻalelei.
  • O le suli o soʻo se citrus e tatalaina mea i mea uma e mafai ai e siama o loʻo aliali mai.
  • Lua pe tolu h. L. O le uso o Beer o loo faateteleina ma le kapeteni. Fola atu i tamai vaega i le fale. Pe saunia le faʻavaivaia mai le vai ma le taʻele ma faʻapipiʻi i totonu o nofoaga.
  • Solia i le vai soda ma masima. O fola o le fola, ua solo ai meaafale, manu vaefa i totonu.

Faʻafefea ona aveʻesea le va i totonu o le fale ma le fale mautotogi 5734_10

Matou te faʻaesea ni auala sili ona aoga e aveʻesea ai le 'aina i se fale tumaʻoti poʻo se fale mautotogi. A leai se mea na fesoasoani, e tatau ona e sailia se fesoasoani mai kamupani le sala. E i ai la latou sooupu malosi e faʻatamaia ai le toto toto vave ma e faʻavavau.

Faitau atili