Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga

Anonim

Matou te faʻailoa e uiga i ituaiga o fausaga, mea e fai ma fausia ma faʻasalalau atu faatonuga e fausia ai le faʻavae, puipui ma le taualuga.

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_1

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga

O le Woodwood e manaʻomia muamua e faʻamago ai le tiʻetiʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻeʻe, ma i le lumanaʻi e le tuʻuina atu ia i latou e susu i le timu poʻo le kiona. E taua pe a e fanaina, - mago le laʻau e sili atu le vevela. O le faʻaaogaina lelei o le teuina mo fafie o le teuteuina foi o le 'upega tafaʻilagi: O le laki o laina lapotopoto, o le moli malamalama o le laʻau faʻaopopo le mafanafana. I le tusitusiga lea matou te taʻu atu i le faia o se laupapa laupapa ma ou lava lima.

Faʻapefea ona fausia se teuina mo fafie i luga o le togafiti

Ituaiga o Fuafuaga
  • Tuusaunoaga agavaa
  • Latalata i le fale

Filifilia o se Nofoaga

Taua taua mo le fausiaina

Mea

Faʻafefea ona fausia se fale teu oloa ma ou lava lima

Ituaiga o fausaga ma manaʻoga mo le fausiaina o

Wilroover mo le tuuina atu ma ona lava lima e fau faigofie. O nisi ituaiga e iloga: o se fale ese i lalo o lona lava taualuga (nofofua ma faaluaina), sili atu ma le manu manu; valevale po o se faʻaopoopoga i tafatafa o le fale; Fausia-i le mamanu poʻo se tamaʻi suko teuteu ie lino. Ae mo ituaiga taʻitasi e i ai manaʻoga faʻapitoa. Tele faʻamatalaga tatou te vaʻavaʻai i le muamua lua filifiliga filifilia ma faʻaalia i latou i le ata.

O le mamanu e tatau ona fai togafiti, puipui le matatu o mea mai le matagofie, oso le ea i fafo atu o lamepa e le ufitia i le taumalulu ma le le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i luga o le taumalulu ma e le pala i le taumalulu. Afai e te fuafua e fauina se fale ese, e sili ona natia i se mea i le loloto o le upega tafailagi ina ia aua nei malupuipuia le laufanua.

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_3

  • Faʻafefea ona fausia meaʻai ma ou lima lima

Vavae ese

Faʻafefea ona fai se laupapa laupapa i le tulaga o le tutoʻatasi o le fale? O le fofo faigofie mo le faia o le faʻavaʻa ma le tu o le ofuina o koluma e fa o uʻamea, piki i luga le foloa i luga aʻe o le eleele ma faʻamalosi i totonu o lau lima. O lea fausaga e faigofie ona faia mai le toe faʻatulagaina o meaola o mea o loʻo iai uma tagata i le atunuʻu. Ae, pei o se pule, o nei fale e laiti, ma afai tatou te manaʻomia e lafoa le suauu le suauʻu, e ono faʻaaogaina atili ai le fale. Fai se ata o le lumanaʻi galuega, mafaufau i le fuafuaga ma le nofoaga.

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_5
Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_6

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_7

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_8

O le avanoa i le va o le eleele ma le fola e le o aofia ai i le potu i lalo, e manaʻomia e aveese le lapisi ma maua ai se alavai. E mafai ona e faʻatulagaina se pallet iina ina ia sili atu le fiafia e faʻamamaina. O puipui e faia ma fttcece, ma e le paʻu'ū ai totonu, o puipui puipui i lalo o se faʻauiga. Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa, pe a fai e te le maua ni komipiuta? E te le tau faʻataulafoeina ai ma le faʻapitoa, o le sui e mafai ona avea ma soʻo se lapoʻa pe itiiti ifo nai lo le tutusa tutusa. E mafai ona tuu i auala eseese: simily, faʻapipiʻi i luga, i luga o le tulimanu poʻo le ata. Tuu ni tauofoga. Faʻaaoga fao ma fao e puipui.

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_9
Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_10

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_11

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_12

E mafai ona pupuʻe le pa i auala e lua: O le i ai o le pito i luga o le laupapa le mamao pe faʻaliliu. I le tulaga muamua, o le a siitia le afifi, ma i le lua o le a puipuia mai le faʻaosoosoina. Filifili se auala faigofie e fuafua i le tau ma le itulagi.

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_13
Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_14

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_15

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_16

Fausiaina lata mai i le pa o le fale autu

O le lua ituaiga o mamanu o se faalauteleina agai i le fale. E sili atu le faigofie ona fausia nai lo se fale ese. Lelei mo i latou e le o aofia ai le tele o le fafie. O lea fausaga e iai lona uiga e iai lona uiga. Talu ai o le a auai i le fale, o le faateleina o le lamatiaga o lona afi tu, o le lamatiaga o le tele o iniseti ma le faia o le fingus.

O le vaega autu o le fausiaina o loo i le faaputuga o faavae faavae. Afai o le fale o le atunuu na fausia ma le fuainumera o le lumanaʻi o se faʻalauteleina, ae afai o le faʻavae i lalo o le togalaʻau ma le faʻavae autu o le a faigata tele. E maualuga tele le afaina e afaina ai le fausiaina.

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_17

Filifiliga o nofoaga e fausia

O le mea sese tele i le fausiaina o le teuina o le teuina o laupapa ua uma ona filifilia. O se tuʻuga tuʻugamau e le tatau ona i ai i le ogatotonu o le 'upega tafaʻilagi - o le a faalavelave i le tuputupu aʻe o le atunuʻu, faia se ata lafoia ma faʻaumatia le atoa ata o le nofoaga. I le vaovageso, e le mafai foʻi le fausiaina, o le a faʻaputu ai foʻi le laʻau i isi meamataa ma faʻasolosolo. E sili le filifilia o se tulaga i se mamao, aua e leai se mea e tupu, sili atu i luga o le mauga, ma patipati se ala sima. Manatua mai i le fausiaina o le fale autu e tatau ona i se mamao o le 4 mita, e le aoga foi le fausaga i autafa o le taele.

A o tuaoi tuaoi i le fale, e sili atu le talafeagai le i ai o latou mai le itu i saute, lea e sili atu nai lo le la. South Sourswestern ma West Pa o le fale o le a fetaui foi. Afai e te nofo i se vai malulu ma le tele o matagi malosi, fai se suiga mai le itu i matu, o le a avea ma puipuiga faaopoopo o le fale mai ata tifaga ma le mimilo.

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_18

Taua tulafono e manaʻomia ona mafaufauina

Aua le faʻaopopo i le laupapa laupapa i le fale laupapa. E matautia i le taimi e tasi mo le tele o mafuaaga. Muamua lava, o le ae solia le afi puipuia o le tulafono afi, faʻafaufaʻailogaina, i le iniseti e mafai ona ola i totonu o le fale moli, e mafai ona faʻaaoga ma le fale. I le tulaga lea, e talafeagai ai se nofoaga eseese.

Tuʻuʻese ai le tuʻusaʻo o le taumalulu mo le taumalulu e tatau ona ufiufi i le plywood. O puipui laʻau e pasia le ala o le a le puipuia i le kiona i le timu, ma o le plywood o le a avea ma isi faʻalavelave mo le faʻamataʻua. I le tautotogo o le a faamamaina e malie e mago lelei.

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_19

O ni nai fautuaga i le teuina o fafie: Afai o le laau fetaui i le tautotogo, o le a naʻo le sauni naʻo le tautoulu. O lauila, saunia i le taumafanafana, mago ma o le a sauni mo na o le isi tausaga. O le mea lea, e taua le teuina muamua o avanoa i le taimi muamua.

  • Faʻafefea ona e faia se afi i le atunuʻu ae le solia tulafono o le saogalemu afi

Mea mo le Woodrovnik

O se mea, o le pu e masani lava ona faʻaaoga e le fola e faʻavae i fafo o fafie. E sefe ai, o nisi o loʻo faʻaaogaina o ni mea faufale ma se faapaologa. E ui lava e maulalo i le malosi o Bruus. Taua minus - e faigata tele ona latou faaleleia. I se isi itu, e mafai ona e faʻaaogaina laupapa faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o le lagsi. Masinifai lava ma maʻa mama, e toe tutumau ai laupapa.

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_21
Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_22

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_23

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_24

Faʻapefea ona fausia se apaʻau mo fafie i le atunuʻu

A o le i alu i le galuega, fuafua le tele o suauu o le ae teuina. Afai o loʻo faʻaogaina le fale o le atunuʻu, i le taumalulu latou te le o mai ai iina, ma e manaʻomia avanoa mo le tele o le vaega mo le mama, ona e le manaʻomia atoa le pa. Ma, seliseese, afai e te fuafua e te nofo i le atunuʻu i le taumalulu uma, e tatau ona e faʻapupula i le tele e mafai ai.

Faavae

O le faigofie mea o le ofuina o koluma i le eleele. E masani lava o lo latou maualuga e tutusa ma le maualuga o le a le o le fausiaina o le fale. Afai o le tau e masani lava ona matagi, o le a le faʻavae faʻatulagaina ma le taula bolt o loʻo faʻatau i pou. A maeʻa, ua faʻamamaina le mamanu, moeiini i le oneone ma le nutimomoia o maʻa, pe a uma ona tulei. Ua saunia le faavae.

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_25
Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_26

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_27

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_28

Fola fola

O le isi vaega o le a avea ma saito. E masani ona tuua na o le lattice pe faia i le pito i lalo o le va. E manaʻomia mo le le lelei o le ea soʻofaʻatasi ina ia le mafai e le fafie ona mitiia susu. Ae o lenei metotia ua i ai ana lava mimiti. O le mea na tusia ai, o le a maua mai fafie i le fola, e mafai ona avea ma auala lelei mo le nofoaga o mea a suega. E leaga lava e le gata mo taufetuli faatanoa, ae foi mo le fausiaina, ma e mo laau i le atunuu. Oti tipiina e mafai ona popole i lalo o le fola. O loʻo fautuaina le Pros e mafaufau i lenei taimi i luga o le faʻavae o tab. Afai e te faia ia monolithic, o le a le manaʻomia mo le fola o le a mou atu. I le auala, o le sima o le a faasolosolo ina faasolosolo inagi le vevela o le a faaputuputu i le taumafanafana, o lea o le a mago le fafie.

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_29
Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_30

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_31

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_32

Puipui

O puipui pei ona fai mai ai e fai ma lattice, mai fafo o puipui, o lea ua puipuia leaga avanoa ile lautele o le ea. E leai se manatu e tasi e uiga i le tulaga o komipiuta, mea ma le mafiafia. O le tala faaupufai e faia ai le faʻavaʻa e sili ona tumau, ae o le timu paʻu sikoa mai ia. E sili le faia o se ata o le paolo, ae mo lenei mea e te manaomiaina mea sili atu. O se fofo talafeagai: ia faʻatulaga le pito i lalo o le afa o puipui ma tuʻusaʻo i luga e faʻapipiʻi i luga o fusi. O le mea lea, o le vaega pito i lalo o le a umia mai le susu, ma le pito i luga o le ea avanoa.

O pa o puipui i luga o le faiga o tauaso o le a puipuia i le suamalie o le suvise, ae o le a faʻafefeteina le ea fesuiaiga ma tuai ona solo. O le mea lea, afai e i ai le pa i le faʻavae o tauaso, faʻaoga ai avanoa i le va o sili atu. E mafai ona e faia le ea i totonu o le laupapa laupapa.

Faʻapefea ona fauina se laupapa laupapa mo le tuʻuina atu o ou lava lima: sitepu-i-sitepu faʻatonuga 5859_33

Taualuga

Na fautuaina oe e le Tulafono e te fuafuaina oe e te fuafuaina le taualuga ma se malifa mai le fale, ae le o le faafeagai. O le a fesoasoani mafanafana mai i le fale e ulufale i le wobbler ma mago lamepa. E taua le le mafai ona tapunia le puipui i luma. I lalo o le magoto o le taualuga o le a faaputuputu susu susu ma lamepa o le a avea ma suluia. O le fola e mafai ona faia i gatete ma vavale, o le mea autu, e faigofie lava ma e le soona faʻatau le ata atoa. O le taualuga a le Svez e sili atu ona lelei mai le 35 Centimeters ma sili atu - o le a puipuia ai le suauu mai timuga.

I itulagi e malosi ai le faia, e fautuaina ai le fuafua o se faaputuga taualuga mai le fale - e puipuia ai le sili atu ona talitonuina mai le timu ma le kiona. Upton e aoga le tuua o le lattice mo sili atu le ea ea.

Ina ua maeʻa le faʻaiuga o le galuega faʻatoʻaina, ia e mautinoa e faʻatino iniseti. E faʻapena foʻi ile laupapa, ae o fale poʻo fale moe. O Bugs e mafai ona tui i le laititi o avanoa ma sauni iina ma se polokalama faamaumau, O lau galuega o le taofi o malo e le faʻatagaina e i totonu o le fale.

I le faʻaiuga, tatou te vaʻaia le mataʻituina o se vitio e uiga i le fausiaina o le laʻei.

Faitau atili