Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu

Anonim

Ua tatou malamalama o le a fufulu pupuni mai ie eseese: flax, cotton, vicous, velvet ma le uliuli. Ma taʻu i ni maasiasi o le faʻamamaina o oloa ma le pao.

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_1

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu

E le afaina, malamalama lelei ie puipui mataina pe o le mamafa mafiafia mafiafia pupuni i luga o le faamalama. Pe o le taimi lava lea ona latou ufiufi ai le Ukuloiliuli, o le a latou totoina, o le a oo mai i luga ia te i latou. Faʻafoʻi le tusitusiga o le uluaʻi foliga e le faigofie e pei ona foliga mai. E tele mea e eseese ai mea ma kuka e matua faʻafitauli ai lenei faiga. O le a tatou faʻataʻitaʻia le auala e fufulu ai ie puipui e le faʻaleagaina ai.

Uma e uiga i le fufuluina o ie puipui

E faafia ona fai

Tusilima

Masini fufulu

Filifili le ituaiga o tisu ituaiga

O foliga o le galulue ma teuteuga eseese

E faʻafia ona tipiʻi ni ie puipui

E leai se tali e le manatu i ai i lenei fesili, e ui lava o ituaiga uma o taiala ulaula e fautuaina e fai ia tutusa le ono masina uma. Ae atonu e le lava lea mea. Tele mea e afaina ai le tikeri o le filogia.

O le a le mea e tatau ona e mafaufau ai i le fufuluina

  • Ituaiga o ie mai le ie puipui na faia. I luga o Taisvises e aunoa ma se manatu poʻo se faʻataʻitaʻiga, o le pefu e nofo vave ma i le tele.
  • Vaitau. I le taumafanafana, atoa ai ma le mafanafana o le tautotogo ma Autumn Windows e tatala, e faigofie ona ulufale le eletise i luga o le pane.
  • O le mafuaʻaga o le potu o loʻo i ai le palaso. O le mea lea, o le umukuka o le umukuka o lo o feagai ma le malosi o le steam, gaʻo speshes, etc., ae leai se faʻalavelave i le potumoe poʻo le potu malolo.

O le mea lea, o le paolo uma ia te ia lava ia filifili, ua oʻo i le taimi e fufulu ai pupuni pe leai. Ae tatau ona manatua e tusa lava pe leai ni faʻailoga faʻapitoa o palapala ia i latou, o moli na tuʻuina atu mo ni masina i le pefu. E moni, o le mea moni, e masani ona ola ile mama a le vai, ae o le a le foia ai le faafitauli. O auala e masani ai o le vai poʻo le atoa-fofoina le vailaʻau faʻamalieina e tatau ai.

Biomio bio-maaleale ua fufuluina vai

Biomio bio-maaleale ua fufuluina vai

  • Faʻafefea ona fufulu lou peleue i le fale: faʻatonuga mo tusi lesona ma masini fufulu

Tusilima

Fuafua le metotia o le faʻamamaina o le a fesoasoani e masani ai ma le gaosi oloa fautuaga. I luga o le ie puipui na faʻatauina i faleoloa sa i ai se faʻailoga, poo fea le auala e pupuni ai pupuni ma isi uiga o le faʻagasologa. A le o le mea lea, o le a e faia le tuʻufaʻatasia o faʻaputuga o faʻailoga, foliga o lona ata. O nisi tapoleni e matua faʻasaina e faʻaalia soo se tasi, faʻapea, tusi puʻupuʻu, fufulu. Ua latou maua i le matutu mama.

E le talafeagai le masini gaosi mo tagata uma. PULEGA Lautele, ae le mafai i taimi uma ona mafai. Afai, o ni faʻataʻitaʻiga, o loʻo matua tele lava faʻamaumauga ma faʻaleagaina, e mafai e le masini ona faʻafetaiaʻia ma sili atu.

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_5
Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_6

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_7

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_8

O le alamala lima mamafa faagasologa

  1. Faasaaina o ato, aveese latou mai le pefu. E sili le faia i luga o le auala pe i luga o le faapaologa. I le tulaga sili ona leaga, ua e lulu i totonu o le faletaele ina ia aua le tipiina i lalo le potu malolo. E le mafai ona lafoai ni ie pupuni ma se masini faʻapitoa.
  2. I totonu o le taele matou te sasaa vai malulu, ma faaopoopo i ai le masima i totonu. Tuu i totonu o le masima fofo o ie puipui. Pe a ma le itula, matou te tausia ia mea, o le a tatou filifili ma toe foi i le vai. Matou te toe faia ni taimi. Matou te faʻatasia vai.
  3. Matou te mauaina le vai mafanafana vai, aveese i totonu o se vai vai vaituvale pe fufulu efuefu. Afai e tatau ai, faʻaopopo se pemita pe a fai o le tapoleni e tatau ona kiona. Tuu i lalo i le fofo. Matou te alu mo le 40-60 minute. Ua aveʻese le au tapuni i nai taimi ma toe fufuʻi i le vai. Matou te tuʻufaʻatasia le vai palapala. Matou te toe faia uma le tolu pe fa taimi.
  4. Liligi le vai mama i totonu o le taele, faʻaopopo le ea pe a manaʻomia. Matou te faatopetope le oloa i le tele o taimi. Matou te gagau le oona i le umi, sinasina teisi, tautau i luga o le faletaele i le ipu tioata.

O lenei metotia o le fufuluina e talafeagai mo le faʻatagofieina o loʻo i ai, o le mea lea e sili atu le le lelei o le faʻaaogaina o masini (fulufulu o le sili, fulufulu, manifinifi, etc.

Suavai mo le fufuluina o butti vai

Suavai mo le fufuluina o butti vai

  • Auala e tape ai le ie puipui i le fale e le faaleagaina i latou

Fufulu i se masini fufulu

Fufulu pupuni i totonu o masini fufulu e sili atu le faigofie. E taua le mafai ona mafai ona aumaia le teine ​​e aunoa ma le leiloa. Lenei e tatau ona faʻamaonia muamua e ala i le faitauina o le gaosi oloa. Ina ia taofia tulaga le lelei, e manaʻomia le faʻamamaina o le heady se faiga faʻapitoa poʻo le asoa ma le agavaʻa e tape ai le vili.

Lautele Lautele

  • O pupuni ua faaputuputu i totonu o le kesi, e aunoa ma le faaeteete, e aunoa ma se avanoa ma mimilo. O le tele o le tane o le tane e le mafai ona tumu i le sili atu ma le afa. A leai, o mea e le lelei atoatoa.
  • O mea uma e ono mafai ona inu. O mea e mafai ona tafe leaga.
  • O le Spin e sili atu le faʻaaogaina pe faʻaititia lona saoasaoa i le 600 rpm.
  • Na teuteuina le lauʻeleʻele ma tioata, lopa, atigi atigi, uʻamea, etc., na o ese ai i ato faʻapitoa.

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_11
Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_12

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_13

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_14

A o le i tusi i le taʻavale, o le tusitusiga tusitusi e tatau ona luluina e faʻaititia le pefu. O mea e afaina ai oloa o loʻo muamua i le vai malulu i le vai malulu ma le masima poʻo le soda. Tatou talanoa, faʻafefea ona tapē ituaiga o ie.

Filifili le ituaiga o tisu ituaiga

CONDING faigofie tipiina e aunoa ma se mea sili ona afaina i le tausiga. O le tulaga autu mo le manuia o le filifilia o le auala gaosi.

Cotton ma le len.

Tumau, ofu tino-pala. Lelei ma le sili ona maualuga-vevela-vevela malosi. Mo le mafaufau flax, 40 ° C ua filifilia mo vali - 50-60 ° C. O le cotton e sili atu le le faaaloalo. Paʻepaʻe faʻataʻitaʻiga, pe a tatau ai, solo solo i le 80-90 ° C, vali ma le lolomi - i le 50-60 ° C. Manaomia le tele o vai, e manaʻomia le faʻaaogaina o se ea malulu. Mamago cotton ma flax ese mai le vevela o mea faigaluega ina ia aua le solomuli. Ironing i se mea vaivai susu.

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_15

Siliki, fulufulu

O oloa na faia i le masani ai fiber e sili atu i le dach faamago faamamaina. O le iʻuga o le faʻamutaina o le taʻavale e mafai ona faʻatagaina. Ae, afai e na filifili e faamama i latou i le fale, o le muaʻi tulaga faʻalenatura. O se faʻapitoa "silika" poʻo le "fulufulu" o loʻo filifilia i luga o le masini, e naʻo le faʻapitoa o vai ua faʻaaogaina, o le ea malulu. O le Spin e le mafai ona faasaina. Silk ma Woolen Beavas ua faʻamago ese mai i 'aʻai.

Gel mo le fufuluina o fulufulu fulufulu fulufulu ma le silika

Gel mo le fufuluina o fulufulu fulufulu fulufulu ma le silika

Viscose, Polyester, isi sythetics

Uma tomai faʻapitoa e le taliaina le maualuga o le vevela ma le malosi aʻafiaga. O le mea lea, e tatau ona latou toe fausia i luga o se faʻataʻitaʻiga o le 30-40 ° C. Sili atu le asliela, o le faʻaaogaina o ni vailaʻau faʻapitoa. Ina ia faafaigofieina le va ma le puipuia o foliga, e manaʻomia le faʻaaogaina o se ea malulu. E fautuaina le milo i luga o le sili ona mumusu e toe fai pe leai. I le mataupu mulimuli, o le oloa e tuu i luga o le faletaele mo le tafega vai, sosoo ai ma le isi vai susu pe vave o lo o tautau i luga o le cornice.

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_17
Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_18

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_19

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_20

Velvet

Tusa lava poo le a le faʻavae o le velvet, faʻamamaina mama e fautuaina. Ae o nisi taimi e tatau ona afifi. E mafai ai, ae o se taunuuga lelei e le o mautinoa. Muamua, o pupuni o ie puipui e tuʻituʻi ma le faaeteete. Ona gagau lea o le itu pito i totonu i totonu o le fasi, o le lautele o lo o tutusa ma le loloto o le talipalau. Gagau le tumau o le lapisi i totonu o le kitara ma folasia i totonu o le taavale. Filifili le polokalame "maaleale" ma le laititi vevela ma le taimi gaosi. O le soli e le aofia ai. Mo le faʻamago, o le tapoleni o loʻo faʻasaʻoina ma tuʻu i luga o le siʻosiʻomaga o le faaputuga.

Ato mo fufulu pito i luga hus

Ato mo fufulu pito i luga hus

Uliuli

E le o le lafoina lea o le malamalama o faʻataʻitaʻiga na faʻapipiʻi mai i mea mafiafia. E tasi ma lua-vaega. I nise mea, o le ie ua uliuli e mafai ona fufulu i totonu o se masini fufulu. Oi latou na efuefu ua tuʻituʻi mai i fafo, maʻa lelei ma faʻatulagaina i totonu o le kesi. E le manaʻomia ni puipuiga faʻapitoa. O le auala ua filifilia e tusa ai ma le aofia ai o mea. E mafai ona fetaomi ia tele. Mago i se avanoa avanoa e faʻafaigofie ai ona toe faʻafouina.

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_22

Fufulu oloa ma le devor

O le faʻamamaina o auala e iloa ai e le gata i le faʻavae o le ie, ae o le maeʻa o le oloa. Ole mea lea, e le faigofie le faia o le suʻega e fufulu lau ie puipui, faʻamaʻi poʻo le Roma. Taʻu mai ia te aʻu le auala e fai ai saʻo.

Faataʻitaʻiga ma le Alofa

O siama ua taua o mama i luga o le ie na tautau ai. E mafai ona i ai se palasitika poʻo le uʻamea, faafefeteina pe le tumau. Oe manaʻomia le fufuluina pupuni i pupuni, aua e mafai e mama ona faʻaleagaina mea. O vaega uamea o le maualalo maualalo i lalo o le vai e mafai ona faʻaosoina, ona le mafai ai ona vavaeʻese le feololo ma le susu.

O lea e le tupu lea, sili ona faʻamamaina elemene ia mautinoa e aveʻesea aʻo leʻi ofuina. O oloa ma siamupine nila e le mafai ona 'inosia lelei ua piilima, tuu i totonu o le ato mesh. Filifili se Polokalame Malosiaga Faʻamalieina, o le Spin motusia. I le faaiuga o le taamilosaga, aveese le taʻele mai le ato, latou te avatua le alavai, mamago i le aoina pepa. I se tulaga talitutusa, latou o mai ma faʻataʻitaʻiga teuteu i lapisi palasitika poʻo uamea elemene, Rhinestones, Tase.

Fufulu ie pupuni ia latou ie puipui, latou te le fenumiai ai. Mo lenei, o filo ua vaevaeina i matafaga matafaga, malua o noatia i se le-node. E mafai ona e faia se isi mea. Mai le filo lalagaina pe a fai pe a fai e mamao pe a umi le oloa. I le pito o le brading nonoa le opeotio.

I totonu o lenei pepa, o loʻo taʻoto le pupuni i le auʻaʻiga. E filifilia le auala e tusa ai ma le aofia ai o filo. Masani ona o le mea sili ona fufulu i le 40 ° C. E le mou ese le laʻau, ae aua le faʻaaogaina foi le tapulaʻa maualuga o suiga. O le oloa susu e le maina pe malepelepe, faʻasaʻo lemu ma tautau i luga o le cornice, lea na tu ai.

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_23
Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_24

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_25

Faʻafefea ona fufulu pupuni: faʻatonuga mo le tusi lesona ma masini fufulu 6066_26

Roma ma vaeluaga

E manaʻomia le tausiaina mo latou i mea e tusa ai ma faʻatonuga a le tagata gaosi oloa. Ona o le faʻamuamua, e masani lava ona fautuaina le mago ma le vailaʻau faʻamamaina. E mafai ona fufuluina, ae manaia tele. Ma o le a tatou masani i fautuaga, faʻafefea ona fufulu pupuni o le lalolagi. Muamua, o loʻo vaʻavaʻai mai i latou, ave ni vaega palasitika ma uʻamea. Ona gagau lea o le ie i totonu o le atigi meaai, taʻoto i le masini. Filifili se polokalame sili ona manaia, mago i le paolo foliga.

E le mafai ona maua le mafanafana i le fale ma le mama ua latou teena ie puipui. E le faigata tele e aumai i latou ma fai e le aunoa. Ma o le faʻamamaina o le faʻamamafa e le faʻatau atu le le aoga, ma o le iʻuga o le a sili sili ona lelei.

Faitau atili