Faʻafefea ona sosolo lau laʻau: aoga aoga ma sitepu-e-sitepu faʻatonuga

Anonim

Matou te tau atu i le sauniaina o le upega tafailagi, faʻatulagaina o alavai, le gaioiga o le lulu ma le uiga ese o alalaia o le mutia.

Faʻafefea ona sosolo lau laʻau: aoga aoga ma sitepu-e-sitepu faʻatonuga 7610_1

Faʻafefea ona sosolo lau laʻau: aoga aoga ma sitepu-e-sitepu faʻatonuga

Lelei-gumomed herbal vao - o le sili teuteuina o le nofoaga. E le afaina poʻo le a le tele o le tele ma ituaiga. E oo lava i le laititi o lanumeamata patch o le a maua ai lagona manaia. E foliga mai e tele o mea e mafai ona e manaʻomia e luluina ai le mutia, ona o le a tuputupu aʻe. Ae e le faigofie mea uma. E manaʻomia le fuafuaga o le fanua faʻailogaina, saunia le maʻi ma sili atu. Sei o tatou tatala mea lilo o le au mataituina, pe faʻapefea ona lulu le vao, ina ia e fiafia i le tagata e le naʻo le tasi vaitau.

Uma e uiga i le itu taumatau o vao

Mea e tatau ona e iloa

Saunia le tulaga

Alavai ma vai

Saunia le eleele

Lulu

Vai

O le mea e tatau ona e iloa e ootia ai le vao

Laon Yons e patino i le tulaueleele fanua. Ina ia latou lelei tele, o le fefiloi filifilia taʻitoʻatasi mo nofoaga taitasi. E tatau ona tatou iloa e iai ni laʻau ma sini eseese.

Ituaiga o vao:

  • Taaloga. Faaaogaina televave suiga eseese o ituaiga eseese o ituaiga. I le mea teuteu teuteu, e iai le malolo, taʻalo feaveaʻi taʻaloga, ma isi
  • Vaega. Teuteuga vao na faia mo le teuteuina. O laʻau e filifilia ma se lanu matagofie ma le loloto.
  • Ata lafoia O iinei nei lulu ata tipiina.
  • Togalaau. Faʻaleagaina-puipuia o le faʻamamaina o le herbal ufiufi. O ia i le nofoaga savali, o loʻo faamalieina taʻaloga, etc.
  • Lautele. Mo lea, latou te filifili e faigofie ona toefaafolau, ma le masalosalo i le tausiga o ituaiga. O nei lafu na faia ni galuega i le taimi e tasi: platforms mo faʻafiafiaga, taʻaloga, savali, ma isi

Faʻafefea ona sosolo lau laʻau: aoga aoga ma sitepu-e-sitepu faʻatonuga 7610_3

E mafai ona e faia vao ma toetoe lava o soʻo se tulimanu i le atunuʻu: paolo poʻo le la, i lalo o se malifa poʻo le faʻaupuga. E fetaui lelei ituaiga e filifilia mo taʻitasi. E tatau ona e amata i le fuafuaina. O le tulaga o le tulaga o loo fausia. E faʻailoga mea e le o fuafua ai le faʻamamaina: laʻau, fugalaʻau, ma isi mea Afai e nofo toʻatasi o laʻau poʻo ni laʻau, o loʻo teuteuina lelei ma se maʻa maa. Ma mulimuli ane o le a faigofie ona tipi le mutia.

Lawctity o loo i ai le vao

Lawctity o loo i ai le vao

  • Green Laws e te maua i le fale: filifili vao vao

Sauniuniga o le Nofoaga

Amata lemu mai galuega sauniuni. O le tulaga e tatau ona kilia. Ua aveese uma fale poʻo lapisi lapisi. Afai e te manaʻomia, ata, togavao, o laʻau ua mimilo. E le manaʻomia e tuʻua fafie mea e totoa, tusa lava pe mumu. I luga o le fafie, o le sipuni o mah potu e atiaʻe malosi, latou te amatalia i lenei nofoaga ma isi malo le fiafia.

Faamamaina mai vao

O le isi laasaga o le aveʻesea o vao poʻo le turf pe a aveʻesea fanua tuai. O le turte vaega ua tipi i totonu o se suomomomomo tele. O se taimi umi lea-o le taimi e alu ai, pe a fai e te faia mea uma i ou lima lima. E mafai ona faʻafaigofie ma faʻavave pe a e faʻaaogaina se masini faʻapitoa. E mafai e le masini ona feagai ma le galuega vave ma le lelei. Ae o le faʻapitoa meafaigaluega o loʻo fautuaina e lisiina ma faʻaaogaina na o i luga o nofoaga tetele.

Vao e tatau ona aveese. E mafai ona e faia lea mea maelega, ae o le a le lava le iʻuga. Ma, o aʻa o le faʻaaliga, o le pefu, o le pefu, o le luko ma isi fasi vao mataina e le faigofie ona toso ese mai le eleele. O toega o Rhizomes o le a alu i le tuputupu aʻe pe a uma le taimi. O lea, ua togafitia i latou ma le tofa i le ola. Filifili se vailaʻau faʻatagaina mo le faʻaaogaina i luga o le atunuʻu. E saogalemu mo tagata ma manu.

Ina ua maeʻa ona gaosia, sa pasi ai Shaiciki i sina taimi, ina ua maeʻa vao leaga. O latou toe vaega e faamamaina. O lea tulaga ua tapenaina i lenei auala ua fesoʻotaʻi. E le o lona uiga o le solo ua aveʻesea, mo se faʻataʻitaʻiga. I se isi lava, o lona auai e aofia ai le tafe o le vai. Ae o lua uma o loʻo manaʻomia ma le mauga e manaʻomia ona aveʻesea. Laupapa mamanu o loʻo galue naʻo le fale, o le mauaina o se tulaga lelei lelei.

Faʻafefea ona sosolo lau laʻau: aoga aoga ma sitepu-e-sitepu faʻatonuga 7610_6

Solofi

O agaga uma e maualalo-o loʻo faʻaopopo le eleele, e sili atu i le pit. Ua aveese mauga. A le manaʻomia le upega tafailagi, galue ma le palapala o loʻo faʻatinoina. O lea, mo le vaega fou atiaʻe, o le neuropogrount ua ufitia. O le mafiafia o le vaega o le 15-25 cm. I le tele o eleele omea, oneone e faia, ua fefiloi mea uma. O le iʻuga o le fefiloi sili ona faʻaputu le ea ma vai, e lelei mo laʻau. Matou te avatu le fua mo le lelei o le eleele. I le 100 g:
  • O le Phosphorus 15-25 mg;
  • nitrogen poʻo le aofia ai ona faʻatusatusaina o le 10 mg;
  • Passtap 20-30 mg.

GUMSS Accund 2.5-3.5%, PH mai 5.5 i le 6.5.

Sauniuniga o alavai ma vai

Mo itu tau faʻafitauli, o loʻo faʻatino ai le vai o le vai, ma taʻamiga o le alavai ile alavai. O le fofo na filifilia e faalagolago i le ogaoga o le faafitauli.

Tatala alavai

O le mea sili na tapunia i lalo i luga o nofoaga ma se malifa. I luga o le faʻavae faʻatasi, o le eliina o le 0.5 i le 1.5 m. Latou lautele mai le 0.2 I le 0.5 m o le taʻavale pe o le oona o le taʻavale i le taʻavale pe i le otaota. O ata taʻitasi ua tapunia e geothextile ina ia sili atu le maualuga nai lo le maualuga o le eleele. O le alasa, palu o le maa pe malepelepe piliki i luga.

O le a saʻo pe a faʻatumuina maa le alavai i le lona tolu. O le isi avanoa o loʻo faʻatumuina i le eleele mai le apu. O mea uma e lelei na oso mai, pe a tatau ai, o se aofaiga o fanua o lo o salu. O nisi taimi o alavai na tuu avanoa, ona faʻasolo ai lea o mea faʻapitoa i totonu, pe faʻatumuina i luga poʻo le iliili. I soo se tulaga, ua latou faaleaogaina le tuuina atu o le tuuina atu. Tuʻuina atu o mea fuafua i le taimi o la latou fuafuaga e faʻatinoina saʻo.

Faʻafefea ona sosolo lau laʻau: aoga aoga ma sitepu-e-sitepu faʻatonuga 7610_7

Tapunia faiga

Lenei e mafai ona avea ma fesoʻotaʻiga o paipa-alavai, o loʻo taoto i ai faʻapitoa eli i le afi ma le lapisi. Elemene e fesoʻotaʻi i le lautele o polokalame, ua aveʻesea i totonu o faʻaputuga lelei. E mafai ona e faia se isi mea. E tolu vaega o le tino ua faaputuputu i luga o le faavae:

  • 10-15 cm tetele lapisi po o le iliili, gagau piliki;
  • 10-15 cm o tamai iliili pe oneone;
  • 20-25 CM o le Mafuga Maoi.

Uma vaega o loʻo i le faʻagasologa o le faʻataʻapeʻapemo ua tuʻufua. Ole auala tolu-vaega ole tolu e mafai ona sainia e ni fatu. Afai o loʻo manatu e faʻatulaga le uaina o le uaina e otometi, pe a fai o timuga-o laʻau, o le fesoʻotaʻiga, o loʻo faataatia le fesoʻotaʻiga ina ua fufulu le 'upega tafaʻilagi.

Lawncity moni maualalo-tuputupu ae vao

Lawncity moni maualalo-tuputupu ae vao

Sauniuniga Sauniuniga a o le i lulu ai

Amata i tagata. Lona averesi loloto 0.2-0.25 m. Teteʻe le suo pe faʻaaoga le vaʻa. I le gasologa o le teteʻe, ave uma aʻa o vao o vao, maa, lapisi mai le eleele. O vaipuna o le laueleele ua malepe i le tele o le saito. Afai latou te tuua i latou, o le eleele o le a pa'ū le le masani ai ma le fou fou fanua o le a le lamolemole. Smash Onways e ala i le auala o tui po o gaioiga mamafa. Ina ia faafaigofieina le faiga e faʻaaoga ai se afi-lotu.

I le faagaeetia o le pamu, muamua-lulu lavalava e faia. E masani lava o se lavelave i le nitrogen. O le aloita e talafeagai, e selau ma le a faoa le 4-5 kg. Uila, pe a latou faʻasoaina atu aafiaga, faʻafefea ona viliina le vao, faʻamamafa e le mafai ona faʻasolo atu le trimmer. E aveese le malosi o le vai malulu mai le stratum. O le mea lea e mafua ai le leai o se faʻaletonu o le faʻaleagaina o le ituaiga o herbal tulaga. E mafai ona e mauaina le fanua ma se togalaau faasee po o vae. O le au mai seevae mai seevae ua aveese e le 'ofu.

Faʻafefea ona sosolo lau laʻau: aoga aoga ma sitepu-e-sitepu faʻatonuga 7610_9

O le isi laasaga i sauniuniga e tusa ma faatonuga o le a vevela. E moni, e le masani ona faatino. O le aano moni o metotia i le tausiga o le upega tafailagi "e ala i le vaʻa", o lona uiga, le leʻi faia e tusa ma le tausaga atoa. I le taimi lea, matou te aveesea foi le unala vao. E aliali mai se taunuuga lelei pe a fai o oe lulu i lalo ifo o le faia faamalosi. O le lupune lenei, Vika, 'aiga o le afiafi, T.P.

Ina ua mavae se masina ma le afa o lo o latou onana e onana pe leai foi i le eleele. E tuʻuina atu le totoina fou o le tuʻuina atu o meaʻai i le lelei tele mo le fesoʻotaʻi, faʻaleleia le fausaga o le eleele. Afai ua fuafuaina le fola o le turf o le turf.

Lawncmity fefiloi fatu lakapi soka lakapi

Lawncmity fefiloi fatu lakapi soka lakapi

Lulu le vao

O le umi na lulu ai. Filifili le taimi mai le amataga o le tautotogo i le tautoulu. Ae ina ia fana e le sau i lalo o le aisa. A leai, o galuega uma e faia fua. Tele e masani ona faʻanoanoa faʻalua taimi mai le iʻuga o Aperila i le ogatotonu-Iuni.

Faʻafefea ona usuina se fanua i le atunuʻu ma ou lava lima

  1. Ave le uila afi. Matou te faatinoina pepa-paso i luga o le lalolagi.
  2. Tatala afifi ma fatu. E tatau ona sili atu nai lo mili. Aua e tatau ona lulu i se auala o le 6-8 cm mo itu uma o le vao. Faafefiloi fatu, siitia i latou i le tele o taimi i luga o le afifi.
  3. Matou te amata amata le lasaga ma ou lima lima. O loʻo matou tuʻuina mea toto i le fua o le 30-60 g i le sikuea taʻitasi. m. Afai o luga o le afifi e ese, matou te faʻatinoina nei fautuaga. E le mafai ona lulu. O le a iai le auleaga mea mataga.
  4. Faigofie galuega. Matou te vaeluaina fatu o omiga. Tasi le lulu lulu i luga o le togafiti, le lona lua - i le isi itu.

O le mea na faʻaalia e latalata i le eleele e le eleele e FAN Cull, o sina maʻi lava.

Faʻafefea ona sosolo lau laʻau: aoga aoga ma sitepu-e-sitepu faʻatonuga 7610_11

Foliga o le vai

A o le i amataina le eleele e mafai ona vaivai tele. I le taimi lava na tu ai fanua, o le vai e tatau ai. Seʻi oʻo mai sutotoga ma o le a le lafoina, sa latou faʻaʻatuina i latou ma le faʻaeteete. Faʻaaoga le suavai e mafai ma le sili ona laʻititi. Mo le otometi ala i luga, o le fevae o le manifinifi paps ua filifilia. O na gaioiga e tatau ona o le malosi o le a faamamaina fatu mai le lalolagi. A uma ona ola faavae i le 9-10 cm, e mafai lava ona atili ai ona faʻateleina le mamafa i le taimi o le suavai.

Na matou iloaina le gaoioi o le mutia. O lea e tupu lava ia atoatoa, e tatau ona e faia le tele o taumafaiga. Ae o le taunuuga e aoga. Matou te ofoina atu e matamata i se ata o loʻo faʻaalia auiliili ai le faʻagasologa ma le faʻanoanoa.

Faitau atili