McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau

Anonim

Matou te taʻuina pe aisea e aliali mai ai le laugutu ma le auala e faʻaumatia ai latou e tagata ma vailaʻau vailaʻau.

McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau 8148_1

McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau

Tasi le faitauina? Matamata i le vitio!

Ia malamalama i le auala e aveese ai le susu i le faletaele, e tatau ona e iloa le mea o loʻo latou sui ai. O lea e mafai ona e iloa mai ai mai isi manu. O le a e iloa le nofoaga, o uiga o le tino ma puipuia a latou foliga fou i lou fale. O mea laiti ia, 10-18 mm, o le faigata tele. E i ai la latou efuefu lanu efuefu, enaena, i nisi taimi paʻepaʻe tala, talavai pine o latou vae, i le aluga o lo latou vave gaoioi ai.

I le natura, o nei manu e fiafia tele i nofoaga susu i le itiiti ifo i le susulu o le la ma fafaga ma se okeni. E mafai ona e feiloaʻi ma i latou i lalo o maʻa, ogalaau, ma le vaʻa e le tauʻaveina. O a mea latou te maua i totonu o fale o tagata?

Faʻafefea ona aveese le mokritz

Le mea ma pe aisea ua aliali mai ai

O le a le mea e muamua

  • Faamamaina, mago
  • Faamaufaailogaina
  • Puipuiga puipuia

Tagata o le tagata ma teu oloa

Aisea ma le mea o loʻo aliali mai ai le totā i totonu o le fale mautotogi

I totonu o fale na latou tosina ai le mea lava e tasi e pei o fafo - le le lava le malamalama, susu ma le tele o meaai. E pogisa, a le potu malolo, o loo i ai i taimi uma se mea e masani ai. E masani lava o lenei faletaele, faleuila. Masalo e ono umukuka. Latou te a ola ai iina e ala i le ea, sapalai mai vai ma faʻaseʻe i le puipui, mai faʻavae poʻo le faʻatafunaga. E mafai ona latou vaʻaia i le faʻasaina ae le o ni nofoaga:

  • Pini.
  • Magoto.
  • Taele.
  • Plinthes.
  • Tile auala ma avanoa i lalo o le Tile, pe a iai le leaga.
  • Faasee mo le luga o le masini fufulu.
  • Linouum.
  • Susu susu o loo taoto i luga o le fola.
  • Ua tufuga.
  • Tu i lalo o le pts ma fugalaau o fugalaau.

Ia malamalama i le mea e tape ai le susu i le faletaele, e tatau foi ona e iloa mea na latou mauaina iina. I le taumafaina o nei manu e le uuina - i le fale na latou fafagaina i luga o pepa susu, fasimea i luga o puipui, pefu, lapisi, fatu, fatu. O mea mataʻutia mataʻutia e faigata - latou te le pipii, aua le fusi, aua neʻi faapaʻiina mea, i ni tulaga e seasea o fugalaʻau i totonu o fugalaʻau. I totonu o se fale tumaoti, faleoloa e ono afaina ai pe a teuina i se nofoaga e le lelei saunia pe galo ona togi ese fualaau aina ma fualaau faasaina.

McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau 8148_3
McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau 8148_4

McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau 8148_5

McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau 8148_6

E masani ona le faaaogaina uma le fale. E manaʻomia le faia o le tele o taumafaiga ina ia aliali mai i totonu o potu - aua le onosaʻi i le lapisi mo se taimi umi, aua le o le vai, i lalo o le vaituloto tuaoi le lelei). Tele taimi e masani ai ona feagai ma le tagata osofaia e fesiligia mo se teritori teritori. O lenei fesoasoani o le galuega.

I le ala, i fale e iai se isi meaola ma nofoaga tutusa ma mea taumafa ma meaʻai o meaʻai - Fua. O Loo paʻepaʻe, ole pe o le aoauli, ufiufi i vaega o le sami, tuʻuina atu i le siʻusiʻu, iniseti. E mafai foʻi ona latou aveesea metotia o loʻo tatou faʻamatala mai i lalo.

  • Maua le faaiuga o le vaiaso: 6 Laʻasaga mo le vave faʻamamaina i le faletaele

Puipuiga puipuia

Mai mea o loʻo i ai o mea i totonu o le faletaele ma latou te tosina mai, ua uma ona e iloa. O le mataʻutia o le potu o le potu o le potu, o le leai o se faamamaina ma le malamalama e tolu mafuaaga mo le pitonuilitasi ma i latou. O lea, e manaʻomia le faia mo le faʻaumatiaga ma le faʻamamaina o tulaga lelei faʻapitoa mo latou.

Fufulu

Togi pou tuai, solosolo, fala, lapisi. Fufulu mea uma luga, e aofia ai puipui, avanoa i lalo o le magoto, faletaele ma pipili ia lava. E sili le faia o lenei mea ma ni filo. E le manaʻomia le toe fai o ia faʻamamafa uma. Lava - tasi le vaiaso pe laititi foi.

Faʻamago le faletaele ma faʻatumauina i se tulaga. A maeʻa ona faʻaaogaina le agaga pe magoto ifo, solo le paʻu i luga o le fola, puipui ma mea siomia. Taumafai e mulimuli i lenei tulafono ia le itiiti ifo i le tasi i le aso. Siaki uma paipa mo le le lelei ma sui le tafe o vaega. O le a itiiti o le o le a tosoina le auala mo se taimi umi.

McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau 8148_8

Avanoa Taugofie

Faʻafefea ona aumai le vaipuna mai le faletaele ma le faleuila ina ia latou le toe faʻaalia? O se tasi o le sili ona aoga auala o le faʻamaufaʻailoga o mea uma o slots ma ova le ventipelation ma se tamai kulimi. Aveese uma ai isi mea ma siaki le fola ma puipui mo faaputuga. Afai o latou - latalata i latou ma le sili ona lelei o le sami. Faʻapea foʻi le avanoa i le va o le faletaele, magoto ma puipui. O vaʻaiga o paipa e mafai ona vaʻaia e Alabaster poʻo le faʻapipiʻiina o Aam. Masalo o le mea e tupu ai le faʻatauga e le o i totonu o lou fale mautotogi. Asiasi i le Ventilation Grid - e leai ni pu i ai?

Fausiaina o se Gichucsured Microclite

O le tuʻua le faitotoʻa faitotoʻa o loʻo tatala ma faʻasaina le fale mautotogi pe a uma le vai uma pe i le po. Siaki pe o le Ventinelation galue lelei. E mafai ona faia lea i se pepa pepa. Tatala faʻamalama ma le faitotoʻa, aumai le lau i le laʻau. Afai na ia faʻapipiʻiina i le pu, ona lelei mea uma. O le aofia ai le pito o le Heat Hall Ralil po o se vevela fesoasoani - o le a magovave vave vai mai lo latou vevela. Afai e mafai, ave ese le mago o se tele o le ofu i totonu.

  • Faʻafefea ona aveʻese le drampness i le fale mautotogi: 8 metotia ma le 4 puipuia le fono

O tagata ma faleoloa mai le vao i le faletaele

O fale mautotogi e tele naua mea, e mafai ona e faʻaogaina ni metotia faʻaopoopo o tauiviga.

  • Ma masima, lanu mumu mumu, tapaa. E le fiafia Crustace I lalo i le mea ei ai le suvimu ma le pouliuli. E mafai ona e faʻaogaina ese, ma e mafai ona e faia se paluga i tutusa vaega. O le minus, o le pito i luga e le mafai ona faagasolo. E tatau ona tatou saunia se fofo ma faʻaputu puipui mai le fagu. Sootaga: 0.5 ppm O vaega taitasi o le 1 lita o vai vevela.
  • Amo acid. Faaumatia le crustacean chitin. Tuʻu i lalo le paʻu i nofoaga masani, salalau i le vai (1 sipuni ti i le 0.5 lita o le vai) pe fai se faʻasologa o le vai ma le fuamoa fuamoa.
  • Boms. Susu lelei i latou ma tuu i latou i le po. I le taeao e tatau ona fuaina atoa o meaola o meaola a meaola a meaola a meaola. Na o le pau lava lava le mafai ona tuʻu lala i le afifi, nonoa ma tutumau.
  • Sww pateta. Galue i le mataupu faavae tutusa a bomoms. Oti ese mai le tubie 'olo ma tuu i latou mo se aso po o le po. Ona togi ese mai mailei.
  • Matutu kvass. Puipui ma le itupa e togafitia ma fofo.
  • Alum. O le fua faatatau: 100 g o le auala i le tasi lita o vai.
  • Vineta. E aoga e pei foi o le masima, pepa, tapaa - score, pe a e spras o le potu.

McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau 8148_10
McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau 8148_11

McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau 8148_12

McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau 8148_13

O nisi hostesce na fautuaina e aveese mai tagata fou o loʻo faʻaaogaina le osofaʻiga, dichlofos ma taʻaloga masani, mai lipo. O le a talafeagai ai mo le faʻaaluina o ni foliga ina ia mautu le iʻuga. Latou te agaʻi i lalo o le faletaele, magoto ifo i luga o lapisi pakete, faʻafetai, mo paipa, i tulimanu. I se tulaga lautele, i nofoaga na maua ai meafaimea. I le faʻaopopoga i lenei, e mafai ona e faʻaaogaina:

  • "Mole" po o se isi mea tutusa viel mo le faʻamamaina o paipa. Ae leʻi mafai, faʻatasi i le masina, sasaa atu i totonu o le alavai peʻa iai ni ou faʻafitauli ma ao. Tagata uma o loʻo nonofo pea i le paipa, eseese ituaiga ma meaola.
  • Taraks. Powder o loʻo soloia i le vai ma spray pogisa ma susu nofoaga mai le fana fana.
  • Chlorine. E le mafai foʻi i le vai ma tagofia le faletaele, e aofia ai le saʻo o luga (50 g o lona uiga i le 1 lita o le vai). O le faia lea o lenei mea, o le ae manaʻomia totigilima ma ufimata. I le taeao pe mulimuli atu i nai itula, fufulu mea uma ma vai masani ma mago.
  • "Tutusa", "Riapa", "fienans". O nei palu e faigofie ona salalau solo i mea uma susu ma pogisa.
  • Maua. Aoga manogi manogi, saogalemu mo tagata, ae o le oona mo iʻa. Afai o loʻo i ai le sequarium latalata mai - tapuni malosi.
  • Vave. Faʻatumu se tamai pusa ma tuʻu mo le lua pe tolu aso i le tapuni faletaele. I lenei taimi, e leai se tagata e tatau ona alu ai, pei o tagata e leaga le mea.
  • Tetrix. O lona uiga o le mea e mafua ai ona le amanaiaina o nofoaga.

McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau 8148_14
McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau 8148_15

McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau 8148_16

McSians i le faletaele: Faʻafefea ona aveese latou e faʻavavau 8148_17

E mafai lava ona aveese uma le suamalie mo le faavavau e na o se lamatiaga o lamatiaga: o le faʻamamaina masani, faʻafefeteina, faʻamago, faamaufaʻailoga o taupega. Afai na faia le fale mo se taimi umi ma aveese ni avanoa ma le faʻafiafiaina o se potu faʻatasi e faigata, taumafai e galulue faʻatasi ma tuaoi. E taua lo latou iloaina ma le loto i ai ina ia faʻataunuʻuina tulaga uma mai le tusitusiga.

Masalo, ua uma ona latou faia le faafitauli lava e tasi. Soʻofaʻatasi gaioiga e te le foia atoatoa, ae e saʻo lava le faʻaititia. Fesootai tautua aoga pe a iai se masalosalo o le punavai o loʻo i vaega tutusa. O loʻo togafitia i latou ma iniseti o le suauʻu.

O loʻo iai ni tautua faʻaletonu e fesoasoani e aveese ai ni iniseti ma manu. E moni, i fale matutua e le tatau ona faamoemoe mo se iuga umi umi. E masani lava ua lava mo ni masina. Faʻalautele le aʻafiaga o ia togafitiga, e naʻo le tausisia o le faʻamamaina ma le masani ona maua i fale mautotogi, i le pito i lalo.

  • Faʻafefea ona aveʻesea le va i totonu o le fale ma le fale mautotogi

Faitau atili