Mai le mamanu i le taualuga: O le a le taualuga e filifili ai mo le fale

Anonim

Ituaiga o Tifaga mata, o le filifiliga o mea malifa ma taualuga mea - matou te malamalama i ituaiga o taualuga ma filifili le tasi e sili ona fetaui mo lou fale.

Mai le mamanu i le taualuga: O le a le taualuga e filifili ai mo le fale 8412_1

Mai le mamanu i le taualuga: O le a le taualuga e filifili ai mo le fale

Filifili se taualuga mo le fale

Tulaga o Filifiliga

Ituaiga o tino oti

  • Mafolafola
  • Masei

Tiʻetiʻe

Mataala tao

Tulafono Filifilia

Auala e Filifili ai se Ituaiga o Ata

O tekinolosi e fesoasoani ai ia te ia e sili atu ma le fiafia fofo i le ola, ae o latou taʻitasi e mafai ona tuu i se tasi o ituaiga o fale tumaoti. Filifili lena tolu mataupu autu e fesoasoani mo le fausiaina:

  • foloa tulaga;
  • le laau o le malifa;
  • Taualuga.

O tapulaa uma e filifilia ma le tele o mea. O le sili ona manino o i latou o ni tulaga taua. O le malosi lenei o le matagi, o le tele o ona foliga, o le aofaʻi o le timu ma le sosolo o le vevela. O lenei mea uma e faʻamautu ai le foliga o le faʻavaʻa ma afaina ai le filifiliga o le ituaiga o taualuga. O le mea mulimuli, o le asthetic moomoo o le e ona e amanaia. Talu ai matagofie, ae le o se galuega aoga e le manaʻomia. Mafaufau i itu uma o mea.

Mai le mamanu i le taualuga: O le a le taualuga e filifili ai mo le fale 8412_3

  • O le a le mea e filifili ai: Ondulin po o le uamea tale? Faatusatusa 5 tulaga

Ituaiga o taualuga mo se fale tumaoti

E i ai le vasega faʻaaogaina faʻailoga eseese. Aua o se tasi na latou, o taua uma e lanu o loʻo vaevaeina ma suʻesuʻeina ma le faʻaaogaina. I le tulaga muamua, o le taualuga ua faatulagaina o se taaloga faiva, o se tamai faafiafiaga, ma isi. O loʻo iai foʻi se mea e te fiafia i ai. O le mea mulimuli na atagia mai ai le auai i le solofanua. Peitaʻi, e masani ona faʻavasega e tusa ai ma le geomotry o le faʻavaʻa.

Mafolafola

O le eseesega i le va oi latou o loʻo taoto i le tulaga o le faʻaalia o le taualuga i le laina tafailagi. Mafolafola ua taofia. Lenei e maua ai ia lelei:

  • Le mafai o le faʻatulagaina o se vaega o le taualuga.
  • Lelei le matagi avega solia.
  • Luga o le fauina o le fauina ma le faʻamaeʻaina tau.

E i ai le tele o meaaiga. O le sili ona taua - faʻaputuputu o le lumanaʻi. E na ona latou o ese atu e alu ma le laualuga luga. Vai e faʻaleagaina ai le faʻamalu, o le tele o le kiona e mafai ona gagau le faʻavae. O le mea lea, o se faʻaogaina lelei o le susu toto, alavai faʻapea foi ma le faʻamamaina masani o le kiona i le taumalulu e manaʻomia. Ufiufiluga mafolafola taualuga ma ofu vaivai, pei o rubberowid, Rubret, etc. O nisi e le fiafia i o latou foliga maualalo e le mafai ona putuuina.

Mai le mamanu i le taualuga: O le a le taualuga e filifili ai mo le fale 8412_5

  • Faʻafefea ona fausia se faʻaoleoina vave ratid

Masei

O le malifa o loʻo taʻua o le laualuga ma se faʻafanua o le vaʻai mai le 10 °. E leai se mea sese. I le tele o taimi, o le faʻaaliga e oʻo mai ia te oe lava. Foliga lalelei e maua i le tele o filifiliga o filifiliga. Latou te tasi, lua ma le fa-fufusi. E tele atu fesoʻotaʻiga ma laʻasaga tuʻufaʻatasia ma tuʻufaʻatasia, aofia ai ma ni foliga faʻatasi. E masani ona latou masani ona tuu i luga o le tasi-faleoloa po o le lua-faleoloa fale.

E le au e tatau ona faʻailoa i le lavelave o le mamanu ma faʻapipiʻi. E matua moni lava mo le tuʻu faʻatasi ma tuʻuga o taualuga. Squata eria e sili atu le tele nai lo le laualuga luga, o lea o le tau o mea. O le maualuga o le solo, o le sili atu le le maoao mai le matagi avega. E manaʻomia le faʻalogo lelei i ai ma amanaia pe a mamanuina.

E tele naua o latou. Matou te faamasani ma le tele o ituaiga.

Tasi taavale

E aofia ai ma le tasi vaalele, e faʻatapulaʻa a latou fuafuaga. O ona itu o loʻo faʻaputuputu i luga o pa patu, o laʻasaga maualuga e iloa ai le papupuni. E le tupu le potu i totonu o le potu i totonu o le potu. Nofofua taualuga e seasea tuʻu i fale nofomau, sili atu i luga o le nozpostroy, Veranda, ma isi.

Mai le mamanu i le taualuga: O le a le taualuga e filifili ai mo le fale 8412_7

Faaluaina

Lua skate-felauaiga skate. O a latou mea e mafai ona i ai i lalo o le tele o slopes pe symmetrical. O le umi o le por oi luga o leo ma siens e ese foi. Ona o lenei mea, e tele ituaiga eseese o le polokalama. I soo se tulaga, e lelei i ai, ma e le mafai, o le saleni le lakapi. E mafai le faʻatulagaina o se mea faitino poʻo se ata. Vaivai mo matagi malolosi.

Mai le mamanu i le taualuga: O le a le taualuga e filifili ai mo le fale 8412_8

Mansard

O le ituaiga o se vaega o le vataina ma se talaaga o se ituaiga malepe. Taʻitasi Faapitoa e lua-tulaga: O le paʻu maualalo paʻu ma le pito i luga e agamalu. O sea pepa e aofia ai le avanoa sili ona mautu i le eria, lea e mafai ai ona faia se nofoaga nofomau ai. O le mea leaga tele e le mafai ona le lelei e malosi ai le matagi. Ina ia mafai ona aloese mai faʻafitauli, o le taualuga o mea i le tulaga o le faʻalavelave o le mea na tupu ai.

Mai le mamanu i le taualuga: O le a le taualuga e filifili ai mo le fale 8412_9

Faleie

Fausiaina o tolu pe sili atu tringular rocky vaalele. O i latou uma e itu e faʻatatau i le tulaga o le tulaga o le ogatotonu, e fesoʻotaʻi i le mea masani. O lenei faʻavaʻa o loʻo faʻapipiʻiina naʻo i le fale, o le pito lea o le taumatau polygon. E matuā teteʻe lava ia matagi avega, o se vaʻaiga manaia. Symmetrical formactive cricalite faʻapipiʻi ma mamanuina. Afai o le faʻauma o le faʻaaogaina o le faʻatulagaina o le faʻatulagaina poʻo isi pepa teuteu lelei mea, o le a tele naua lapisi.

Mai le mamanu i le taualuga: O le a le taualuga e filifili ai mo le fale 8412_10

Walmovawaya

Tuʻufaʻatasiga o le faleie ma duplex faiga. Ulugalii, o latou suilapalapa, ua fuafuaina e tafatolu. O le lua o loʻo totoe o loʻo totoe o vaalele e tutusa lava le taimi o le trapezoids. O le mamanu e maua ai se tele o avanoa avanoa mo le iligi poʻo se fale. Tetee i matagi musses, leai se faatuai faaluaina. Faigata i le faʻapipiʻiina ma mamanu. Tele o le taualuga o otaota.

Mai le mamanu i le taualuga: O le a le taualuga e filifili ai mo le fale 8412_11

Polvalmovaaya

Symbiosis o le bental ma le stap system. Penionaina, e laiti leotetele o loo fetaui lelei i luma o le mulimuli. Latou te tapunia le teineitiiti mai lea matagi, lea e faʻateleina ai le teteʻe atu i le matagi avega. O le mea lea, o le afa-hil o le filifiliga sili ona lelei mo le steappes. O lona faafoʻoga, mamanu, o le faʻapopotopotoga e matua faigata.

Mai le mamanu i le taualuga: O le a le taualuga e filifili ai mo le fale 8412_12

Faapamaina (Domed)

Lapotopoto fausiaina o le sasaina mai luga. Seasea faapipiiina i luga o se fale tumaoti. E masani ona tuu i luga o ni vaega eseese o le tusiata: i luga o le turret, terrace, etc. Manaʻomia le faʻapitoa fuafuaina, o le faʻapipiʻi e faigata i le manaʻoga e manaʻo i le taualuga o se faʻasologa o se faʻasologa.

Mai le mamanu i le taualuga: O le a le taualuga e filifili ai mo le fale 8412_13

E le o ituaiga uma o taualuga o fale tumaoti. E mafai ona fausia taʻitasi ata o loʻo faʻamatala i totonu o le "mama" foliga pe tuʻufaʻatasia mai seisi lava. O le tele o faʻataʻitaʻiga e maua i totonu o le ata i mekasini poʻo le Initaneti.

Sili ona lelei

O le faʻapopoleina o le laʻau o le pale vaalele e fuaina o se pasene o le fua faatatau o le tele o le va o le alatele o le ata. Po o se tikeri. O le mafuaaga autu lea na filifilia ai le taualuga taualuga o le manaʻomia mo lona faʻamamaina mai i le faʻaolataga. A o le faʻaituau i luga o le 45 °, e maua le avanoa ia te oe lava le pule e aunoa ma le tagata e ona le faʻalavelave. I le taimi lava e tasi, o le maualuga maualuga o le kiona e pa'ū i le faʻavaʻa ma se tulimanu o le 30 °.

O lea na i ai foi le matagi i le faiga i luga o le faiga. O lea, ma le faʻateleina o le faʻanoanoa i le 20-25 °, o le avega tuputupu aʻe lima taimi. E taua le filifilia o le faʻafitauli o loʻo manaʻomia le paleni i le va o le kiona ma le matagi avega. E mafai ona faʻatino muamua le fuafuaina. I le tulaga lautele, o le tulimanu e tutusa o le a tutusa ma le fua faatatau o le umi o le skite i le afa o le fale. O le iʻuga o le aofaʻi e faʻateleina e le 100. Afai e faigata le mataupu, e manaʻomia le faʻatonuina manatu faʻavae e le tagata faʻapitoa.

Mai le mamanu i le taualuga: O le a le taualuga e filifili ai mo le fale 8412_14

Taualuga

Ua matou iloa o a taualuga o fale tumaoti. E teuteuina uma i mea eseese. O le filifiliga e matua fuafuaina lava i le malifa o le toʻotoʻo o le skite. O le a le mea e le i ai, o le Dentars e tatau ona fausaga o le faʻauma. O le tausisia o lenei tulafono o le a puipuia ai le leiloa o le aoauli, o le a faʻalautele le tautua tautua o le taualuga keke. E aofia ai le feteʻenaʻi, PARO ma le totoina o isi mafiafia.

O le faʻauma uma e tapunia mai i ni aʻafiaga. Afai o loʻo vete, o mea uma lava o le a vave faʻafevaveina mai le le mautonu.

Ceramic faaputuga

Tumau, faatuatuaina, tumau ma matua matagofie. Totherer Citimics e faʻamalosi mea, tetee i le faʻaleagaina o le faʻaleagaina, onosaʻi. E tele le mamafa, o se tau maualuga. Ua filifilia o se fiva e le mafai ona toe fausiaina.

Uamea Tipi.

Faafoliga o ofisa. Tumau, malamalama mama, tumau. A fuafua e manaʻomia le fetaui. O le faaletonu e manatu e le lelei le faʻaogaina o le 'aʻai, o loʻo manaʻomia ai se masini o se leo o le tele o vaega. A faʻapipiʻi ma le uʻamea paʻu, e tatau ona e taulimaina ma le faʻaeteete ina ia aua neʻi faʻaleagaina le vaega puipuia. A leai, o le oulo iron lau tali i lalo o le a vave ona vave taunuu.

Feololo

O le malu lemu o loʻo sologa lelei i luga o se faʻavae o soʻo se ituaiga, ae o se paʻu laupapa laupapa e manaʻomia. Tumau, faigofie, faigofie ona faʻapipiʻi. Magisrates, Tausiga, e lelei le leo. Lautele filifiliga o lanu ma ata. O le militeli e aofia ai le maualuga o le tau ma le faʻatapulaʻaina o le faʻaaogaina o le itiiti ifo i le 12 ° faʻavaʻa.

  • Faʻafefea ona faʻapipiʻi se Mansard Windard i le taualuga o le taualuga e ufiufi i luga o pou.

Polofiti aoga

Tumau, magafagafa, malamalama. Na te fetaui i luga o le pusa tusi, faʻapipiʻi faila faʻapitoa. E leaga lava le mafanafana ma le leo, o lea o le aʻa o le a tuʻuina atu atili ai ma feʻe. Afai o le puipui puipui ua malepelepe, leaga ua aliali mai i nei nofoaga. Uma scratches e foliga mai pe a taʻoto e manaʻomia e vali.

Mai le mamanu i le taualuga: O le a le taualuga e filifili ai mo le fale 8412_16

Auala e Filifili ai se Taualuga

O le filifiliga e fuafua e ni tulafono masani:

  • 'Aua neʻi faʻatupu le pepa, le faiga e manaʻomia ai le fausiaina. Le vaega sili ona o le paketi o se tasi pe faigofie duplex mamanu.
  • Afai o le nofoaga e nofo ai nofoaga e fuafua i le fogafale muamua, o le filifiliga sili o se ata tifaga.
  • Tele tele o le muai olaga, aemaise le kiona, o lona uiga ose tulaga taua le mafai ona vavalo. E tatau ona le itiiti ifo nai lo le 45-50 °. I le lotoifale ma se matagi taua na avega, o le tulimanu, i le isi itu, ua filifilia itiiti, pe a ma le 10-20 °.
  • Mo le lavelave tuʻufaʻatasia pepa, o le mamafa o le tele o le taulaga o fausia. O lenei tele e tatau ona faataatia i le malosi o puipui ma le faʻavae.

O ituaiga o fausaga foi afaina ai foi le faaiuga mulimuli. O lea la, e tele atu le faʻavaeina o faʻavaʻa na tuufaatasia i ni vaega se lua pe faʻamau. O latou o māmā ma le le manaʻomia le faʻaopoopoina o le faʻaputuputu. O se filifiliga, e mafai ona e mafaufau i le marm. O fale e tasi--tala e ono fausia e ono fausia i luga o le fua o le limutatituti, latou te le tutu ai i le fausaga faigata. O le faigofie auala e faʻapipiʻi ai se duplex poʻo le tasi itu o le taualuga. Templus le mautonu tuʻufaʻatasia fofo.

Lua-faleʻoloa fale e sili atu tele tele lo tatou faʻatapulaʻaina ole filifiliga. E ui lava i se tasi, e oʻo foʻi i tuʻufaʻatasiga faigata ma tuʻufaʻatasiga e talafeagai iinei. E naʻo oe e tatau ona amanaia tulaga taua ma filifili saʻo le tulimanu o le tuina o vaalele. Nofofua mataupu iinei, o se tulafono, aua le faaaogaina. Ae o le mafolafola e fetaui lelei o le faʻavae i lalo o le terace poʻo se tamai togalaau.

Mai le mamanu i le taualuga: O le a le taualuga e filifili ai mo le fale 8412_17

O lē e ona e filifili ai le taualuga e filifili ai mo le fale. E mafai ona ia taofia le filifiliga mo soo se isi. Ae o le i faʻapipiʻi i ai, e aoga le taulimaina o tagata faʻapitoa, ia maua se faʻatagaga mai ia i latou, ma e sili atu vave. O loʻo faʻamautinoaina ai o le 'autau o le a onosaʻia ai i soʻo se auala talafeagai ma umi ai.

Faitau atili