Med varme med varme, ren ferge

Anonim

Gjennomgang av husholdningenes damprensere Markedet: Dampegenskaper, Steamforsyningsprinsipper og anvendt på denne dysen, verdigheten og ulempene ved instrumenter.

Med varme med varme, ren ferge 13787_1

Med varme med varme, ren ferge
Krcher.

Ved hjelp av damp, kan rengjøring uten vaskemidler rengjøres. Få noen av eierne liker å bruke gummihansker, inhalerer aromaene av "kjemi". I tillegg kan rester av kjemikalier forbli på fagene og skade på helse

Med varme med varme, ren ferge
Polti.

Steam Cleaner "Pistol Type" Vaporettino. Slike modeller er preget av liten størrelse, men som regel ikke er ment for storskala rengjøring av lokaler.

Med varme med varme, ren ferge
Ufesa.

Manuell damprenser VL0710.

Med varme med varme, ren ferge
Krcher.

I enkelte modeller av kontrollknappen (bryter og regulator av dampmatningen) er laget på håndtaket - trenger ikke å bøye igjen

Med varme med varme, ren ferge
Krcher.

Steam Cleaner SC952 og et sett med dyser for rengjøring av ulike typer overflater

Med varme med varme, ren ferge
Krcher.

Ved hjelp av damprensere kan du glatte ut og oppdatere stoffet

Med varme med varme, ren ferge
Polti.

En stor grad av handling oppnås på bekostning av slangen og håndtaket - jo lenger, jo bedre

Med varme med varme, ren ferge
Krcher.

Avhengig av typen overflatebehandlet, brukes dyser av forskjellig design. Totalt antall slike dyser kan beregnes av dusinvis

Med varme med varme, ren ferge
Krcher.

Hot Steam bidrar til å opprettholde renslighet selv i de mest harmede stedene

Med varme med varme, ren ferge
Merlin.

Jo flere dyser, den mest universelle teknikken. Imidlertid krever store og kraftige damprensere både plass til "permanent parkering". Ja, og tid til å forberede seg på jobb, de trenger mer

Med varme med varme, ren ferge
Hva slags materiale kjelen ble laget, anbefaler Krcher-eksperter å hælde inn i det bare destillert vann
Med varme med varme, ren ferge
Krcher.

Vanndamp Safe for allergi

Med varme med varme, ren ferge
Polti.

Håndtaket fra det varmeisolerende materialet vil beskytte hendene mot brenningen

Ofte er ordet "par" forbundet med oss ​​med et bad eller med motorer i gamle damp lokomotiver og dampbåter. Det ville imidlertid være en feil å tro at dekkens funksjoner i dag er begrenset utelukkende til dampbadet. Visuelt bevis - innenlands damprensere.

Ikke så lenge siden, den omfattende "parken" av husholdningsapparatene som ble brukt til å opprettholde renhet, og bestillingen i huset ble supplert med nye instrumenter av damprengjøringsmidler (noen ganger kalles de også dampgeneratorer). Navnet taler for seg selv: Disse enhetene er i stand til å produsere damp ved oppvarming av vann i et spesielt reservoar og ved hjelp av spesielle dyser for å gjelde for en forurenset overflate som en stråle. Fergen kan være svært effektivt å rense en rekke materialer, dens eiendom er viktig for å fukte og myke smusspartiklene, trenge inn i umerkelige klaring mellom dem. Å synge en slik stråle kan elimineres av de mest vedvarende, "tette" stille stykker av smuss, og uten bruk av kjemikalier. I tillegg ødelegger par ganske effektivt patogene mikroorganismer. Ved hjelp av en damprenser kan du produsere lokal desinfeksjon av rørleggerarbeid, møbler, kjølemiddel it.d. Selvfølgelig, ikke alle materialer anbefales å bli behandlet. Ja, og i seg selv er par usikre, alle vet om det, som minst en gang gikk. Så i vår artikkel vil det bli diskutert, ikke bare om modellene av damprengjøringsmidler presentert i markedet, men også om sirkulasjonsreglene.

Underholdende fysikk

Et vennlig par kjent for oss alle er ikke så enkelt som det virker ved første øyekast. Faktisk er dette en blanding av luft og vann, som ligger umiddelbart i to aggregatstater, gassformige og flytende. Den sistnevnte komponenten er dannet fra de minste dråpene, som er visuelt oppfattet som et par. Antallet av disse dråpene bestemmer egenskapene til damp. Hvis det er få av dem eller nesten nei (det meste av vannet er i en gassformig tilstand), kalles dampen tørr (faktisk enhver oppvarmet luft er så "ferge", siden den inneholder litt gassformig vann). I sin tur inneholder våt damp mye vann i form av den minste dråpen (som aerosol).

Egenskapene til tørr og våt damp varierer betydelig. Tørr damp er i stand til å trenge inn i kluten, varme den og ikke fuktighetsgivende. Derfor er det mye brukt med Moisther-behandlingen av vev og produkter fra dem - i parodilmaskiner, strykejern, fergeinene it.d. Våt damp er bedre fukting av den behandlede overflaten og brukes oftere i damprensere, som brukes til å håndtere forurensninger.

I tillegg til fuktighet er de viktige egenskapene til dampen temperatur og trykk hvor fordampningen oppstår. Ifølge fysikkloven er temperaturen og trykket i parametrene sammenhengende (se tabell).

Record-damprensene brukes til en temperatur på en temperatur på 130-140 s. Dens trykk er 2,6-3,5 atm. Jo høyere disse indikatorene, desto bedre er de bakteriedrepende egenskapene til dampen og de rensende evnene til enheten.

Vanndamptrykk ved temperaturer over 100 s *

Temperatur, C. Trykkdamp, minibank
105. 1.193.
110. 1.415.
120. 1.962.
130. 2,671.
140. 3.575.
150. 4 742.
160. 6.120.
180. 9 929.
200. 15.380.
* - P. I. VOSKRESENSKY. Laboratorieteknikk. - M.: GOSHIMZDAT, 1962

Østerrike har alle hans støvler ...

Husholdningenes damprensere er ordnet som følger. Par "forbereder" under trykk i et slitesterkt fartøy, som kalles en dampkoker. Dens beholder i forskjellige modeller varierer fra 0,25 til 2L. Enn kjelen er volumet, jo lenger damprenser fungerer uten en "tanking", men også tid til oppvarming er nødvendig. Det er aluminiumslegeringskjeler og stål. Det antas at aluminium er bedre, siden de i kraft av den mindre varmekapasiteten på materialet blir oppvarmet raskere. Men deres største fordel er den andre tingen å holde seg til veggene verre, og det er lettere å bli fjernet fra dem. Stål kjeler "overgrow" fra innsiden scolding raskere, men de er billigere.

Vannoppvarming utføres ved hjelp av en solbrent spiral, som er montert i beholderens vegger. Steam Cleaner-varmeovner er preget av strømforbruk og vannoppvarmingstid før du flytter enheten til operativ beredskap. Avhengig av modellen kan varmeapparatet være 1300-2300W, og oppvarmingstiden er i gjennomsnitt 3-6 minutter.

Dampen mates til de behandlede overflatene med alle slags dyser. De har den mest forskjellige designen, det avhenger av rengjøringsobjektet. Det er dyser for gulv eller vinduer, dyser for behandling av spor (for eksempel mellom fliser), kromdetaljer av rørleggerarbeid eller bil, vanskelig å nå steder under kant av det toalettskåler. Blant de "eksotiske" det er verdt å nevne, for eksempel, dyser-poser til badstuen, populær i Italia (og så langt ikke mottatt distribusjon i Russland). En mer relevant enhet med et rundt børstet par (Krchcher, Tyskland) er en såkalt roterende dampdyse, noe som øker dampens rensende virkning, og som det ikke er bedre egnet for behandling av ledd, hjørner og andre hard- å nå områder. Noen modeller er ferdig med dampjern (SC 1201 fra Krcher; Dampfmax fra Merlin, Tyskland; Geo VAP Pro fra G3 Ferrari; Ecopro 3300 Plus fra Polti, Italia) og til og med støvsugere (Mondial Vap fra Polti). Nærmere retningslinjer for bruk av dyser vises i tabellen.

En stor handlingsradius oppnås og på grunn av et langt håndtak. For eksempel, i Dampfmax-modellen fra Merlin-områdets rekkevidde, er nesten 9,5 m. Ja, og tiden for å forberede seg på arbeid de trenger mer.

Anbefalinger for bruk av dyser

(Levert av Krchcher)

Objektrengjøring Brukt tilbehør Notater
Gardina. Dampjern Behandle fergen i vertikal retning, fra topp til bunn
Tre benkeplater Serviett Fukt ferge serviet og tørk overflaten
Stengulv Gulvdyse, serviett Fjern alle rester av rengjøringsmidler før dampet
Leatherette Manuell dyse, serviett La dø før re-clean
Manglet overflater Manuell dyse, serviett Ikke la lang eksponering for samme sted
Møbler Serviett Fukt ferge serviet og tørk overflaten
Gulvfliser Gulvdyse, serviett Pre-Fjern fra gulvrestene av rengjøringsmidler
Vindu Vaskedyse, serviett, manuell dyse kan brukes Pre-litt behandle hele overflaten av fergen for å unngå fremveksten av temperaturspenninger
Polymer benkeplater Manuell nappet. Ikke send par på de cocked kantene
Planter Pistol sprøyter Håndtere en jet damp fra en pistol fra en avstand på 20-30 cm
VVS-beslag Spot dyse med børste dyse Kalkavsetninger dryss med eddik og gi den til å handle 5 minutter
Plomme Kraftig dyse og serviett Isolere med et serviett for å unngå spruting og rengjøring av kraftig dampstråle
Briller, speil Vaskedyse, serviett, manuell dyse kan brukes Pre-Fjern rester av rengjøringsprodukter
Chrome detaljer Spot dyse med børste dyse Etter rengjøring, polsk servietten

Ase Steambones.

En av de viktigste fordelene med damprengjøringsmidler er muligheten for rengjøring av overflater uten bruk av kjemikalier.

Størrelsene på de beskrevne enhetene innbefatter kostnadene for forberedelse for fremstilling av vann å koke. Avhengig av modellen, går den fra 15-20 sekunder til 8-10 minutter. Som er mer enn volumet av vanntank, jo mer tid trenger du. Kompakte modeller med små tanker (VL0710, Ufesa, Spania; SC952, Krchcher) er designet for operasjonell rengjøring, men de er ikke verre for å løse de "globale" oppgavene for kapitalrengjøring av lokaler (og "parken" av dysene er ikke så omfattende). Tvert imot, kraftige og multifunksjonelle damprengjøringsmidler, som er i stand til å jobbe uten en pause på 40-50 minutter, varme opp lenger og ubehagelige for raske og lokale applikasjoner.

På en eller annen måte kuttet tiden brukt på de forberedende operasjonene, bruk det oppvarmede væsken. Sparetid vil bli merkbar for store mengder arbeid, når det tar flere ganger "Opplad" damprenser med vann. Du kan helle en ufullstendig tank før du starter arbeidet, det vil også akselerere oppvarming. Avot for å prøve å fylle ut tanken med vann, bør ikke være. Faktum er at noen vertinne heller ham opp til selve kantene for ikke å ta en pause i arbeidet med en ekstra "oppladning". I dette tilfellet blir tilfelle av dampen i utgangspunktet for våt, noe som fører til en sterk fukting av rengjøringsobjektet.

Sammenligningsegenskaper av damprensere

Produsent Krcher. Polti. G3ferrari. Ufesa.
Modell SC 952. SC 1002. SC 1201. SC 1702. Genie. Vaporettino. 1701. Vl 0710.
Varmeapparat, w 1600. 1300. 1500. 2300. 1500. 1000. 2350. 1200.
Volum av oversvømmet vann, l 0,25. 0,8. 1,6. 2.0. 2.5. 0,3. 3.0. 0,4.
Maksimal trykk, bar Det er ikke noe data 2.5. 3,2. 4.0. 5.0. Det er ikke noe data 4.0. 2.0.
Oppvarmingstid, min 0,25. 7. 6. fire Det er ikke noe data Det er ikke noe data 5.0. 0.33.
Arbeidstid med full vann tanking, min Det er ikke noe data Det er ikke noe data Det er ikke noe data Det er ikke noe data Opptil 180. Det er ikke noe data Opptil 180. femten
Masse, kg. 1,7. 2.8. 5.0. 7.0. Det er ikke noe data 0,9 10. 2.0.
Dampforbruk Regulator på håndtaket (P), Hus (K) - R. R. P + K. P + K. TIL P + K. -
Pris, 76. 148. Det er ikke noe data 445. Det er ikke noe data Det er ikke noe data 390. 35.

Steam rengjøringsmidler brukes til å håndtere de fleste materialer, men selvfølgelig ikke alle. De kan spesielt ikke rense den voksede parkett og myk plast. Veldig nøye å håndtere velour, produkter fra ekte lær, "delikate" stoffer. Derfor, å anskaffe nye ting, inkludert møbler, må avklares om det er mulig å pusse dem med slikt utstyr.

Ved hjelp av en damprenser må du huske om din egen sikkerhet. Dampkokerlokket er utstyrt med en sikring som blokkerer åpningen når dampen inne i kjelen er under trykk. For å sikre sikker drift er dampkjeler utstyrt med overflødige trykkventiler og sikringer (som en siste utvei, vann vil vise seg, men kjelen vil ikke eksplodere). Også noen modeller kan utstyres med mangel på vann i kjelen.

Som de sier, teknologi teknikk, men du kan ikke glemme forsiktighet. Eierne av damprensere må strengt følge reglene for deres drift. Jeten fra denne enheten kan ikke rettes til folk, kjæledyr, planter og enheter med elektriske komponenter (for eksempel inne i mikrobølgeovner). Det er spesielt ikke verdt det, prøv å fjerne flekker fra klær, sette på folk (for eksempel, prøver "raskt" passert av gulvet i jakken). Selvfølgelig må en damprenser ikke gis til barn under noen omstendigheter. Selv fullt servicesable, denne enheten i arbeidsprosessen er veldig oppvarmet, så du må håndtere det nøye.

Redaktørene takk de representative kontorer i Krchcher, Ufesa, selskapet "Pure House and Company", "Application" for hjelp i fremstilling av materiale.

Les mer