Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne

Anonim

Ikke alle materialer vil motstå en større temperatur i ovnen. Vi forteller hva du kan sette i ovnen.

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_1

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne

SubTleties i valg av retter til bruk i ovner mye. Hovedkriteriet er varmenesistens av materialet. La oss snakke om hva slags retter kan settes i ovnen og hvordan man velger den.

Alt om den aktuelle parabolen for ovnen

Funksjoner

Former

Materialer

- Støpejern

Glass

- Metal

- Keramikk

- Silikon

Varianter av varmebestandige retter

Hva slags retter er egnet for ovnen

Elektriske messingskap er i økende grad funnet i moderne kjøkken. Disse er ganske komplekse systemer med lavere og øvre oppvarming, grill og konveksjon, mikrobølgeovn. Det er tradisjonelt gassutstyr som oppvarmer seg på grunn av brenneren med åpen ild på bunnen av rommet. I alle fall er kjente stekepanne og potter ikke ment for dem.

Når du velger retter, ta hensyn til materialet, formen og tykkelsen på veggene. Når det gjelder tykkelsen, gjennomsnittlig verdi for rettene, som kan brukes i ovnen - 0,6-0,8 cm. Det er nødvendig å vite at jo mer denne verdien, desto bedre, vokser produktet varme. Veggene samler det, distribuerer jevnt, og så gir de det i lang tid. Som et resultat avsluttes ikke preparatet på tidspunktet for å slå av varmeforsyningen. Produkter "Språk", lengre forbli varm. Tynnveggede beholdere er gode for retter som krever kortvarmebehandling.

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_3

  • Hvordan det er riktig og høykvalitets retter fra forskjellige materialer: 7 tips

Former

Skjemaet betyr også. Det påvirker hastigheten på matlaging, religiøs baking, etc. Det er visse regler for å velge et skjema for en tallerken.

  • Rund. Gir ensartet baying.
  • Runde med et hull i midten. Strømmene av forvarmet luft steg fra midten og strømmer på kantene.
  • Quadrangular. Det gjør det mulig å optimalisere ovnenes indre rom. Hvis baking forbereder seg, er det bedre å ta opposisjonen med perforering eller med et terreng på bunnen.
  • Runde med avtagbare sider. Praktisk multifunksjonell løsning. Det er lettere å fjerne ferdig baking, selv om det er litt fast.

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_5

  • 7 uventede grunner til å velge en mini-komfyr og ovn (eller forlate dem helt)

Materialer

Produsere beholdere for baking fra forskjellige materialer. Vi vil forstå deres egenskaper og utvalgsfunksjoner.

Støpejern

Dette er et råmateriale som jern, karbon og andre elementer serverer. Derfor er støpejernet holdbart og veldig holdbart. Med riktig omsorg tjener produktet i årevis og overføres av generasjoner. Funksjonen av støpejern i høy varmekapasitet. Det varmer opp veldig raskt, men gir den akkumulerte varmen ekstremt langsom. Maten er languishing, gradvis å nå klar. Det minner effekten av den russiske ovnen.

Omsorg for støpejernsarmaturer er enkelt. Etter hver matlaging må brazier eller jukse vaskes godt. I dette tilfellet kan du bruke slitende pulver eller stive børster, metallet er veldig holdbart. Og etter sikkert å tørke tørr, siden støpejernet er utsatt for korrosjon og overdreven fuktighet provoserer utseendet sitt. Det er tillatt å organisere lagring av beholdere etter type "Matryoshka", det vil si en i en. De riper ikke hverandre.

I begynnelsen er ikke de non-stickegenskapene til metallet ikke gode nok. Mat kan holde seg til det. Derfor, før første bruk, anbefales det å bli strømmet i brann i brann. Over tid passerer den, og et særegent antitrigarbelegg dannes på overflaten. Godt støpejern er veldig tungt. Dette er hans særegne funksjon som bør styres ved å velge. Dessverre er det mange feil fra urettferdige produsenter på markedet. De er preget av lav vekt, en liten tykkelse på veggene. Dette støpejernet er alltid en tykkvegget. Når det treffes, gjør det en ren lyd uten ubehagelig rattling. Det er alltid en lagbeskyttelse mot korrosjon, med utsiden av bunnen uten hakk eller ribber.

Ingen uregelmessigheter, utsparinger eller chips bør være tilstede. De snakker om lav kvalitet. Eventuelt støpejerns skjøre, det må være beskyttet mot fall og slag, ellers vil chips vises og til og med sprekker. Det er strengt forbudt å bruke i mikrobølgeovnmodus.

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_7
Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_8

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_9

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_10

  • 13 elementer som ikke kan vaskes i oppvaskmaskinen

Glass

For høye temperaturer benyttes kun herdet varmebestandig glass. Det er lett montert, tåler oppvarming opp til 300 ° C, han holder varmen i lang tid. Transparente vegger lar deg visuelt evaluere beredskapen. Mat kan tilberedes og lagres i en beholder. Glasset er helt inert til alle typer mat, ikke utskiller giftige stoffer, egnet for mikrobølgemodus, behandlet i oppvaskmaskinen.

Temperaturforskjeller er uønskede. Derfor er glassbrettet bedre oppvarmet gradvis. Det er satt i en kald ovn, så varme sammen. Den varme skuffen er forbudt å sette på en våt overflate. Når du kjøper det, er det viktig å velge riktig, hvilke glassretter kan settes i ovnen. Det har nødvendigvis en merking som bekrefter muligheten for oppvarming på platen eller i ovnen. Høykvalitets produkter har ingen luftinneslutninger, skilsmisse eller chips. Utvalget av glassbeholdere er variert: koxnitsa, steking, skuffer, forskjellige former.

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_12

Stål og aluminium legeringer

De er produsert av et obligatorisk non-stick belegg, vanligvis Teflon. Tynnveggede skuffer eller sykepleiere varmes ikke jevnt, men de er ikke redd for temperaturdråper. De har lov til å sette i den oppvarmede ovnen. Et annet pluss er lav pris. Samtidig er metallet, spesielt tynnvegget, ikke alltid holdbart. Det er deformert fra den unøyaktige appellen, Teflon-belegget over tid er tynnet. Denne prosessen akselererer rengjøring med slipemiddel, som ikke anbefaler produsenten.

Profesjonelle forbereder seg på kampene i rustfritt stål eller aluminium. Dette er et godt alternativ for hjemmebakverk eller baking. Mat stål er helt trygt, kjemisk inert, lett rengjort. Sortimentet av metallprodukter inkluderer nitene med forskjellige sidehøyder, pizza molds med perforert bunn, bølgete anti-leafs for bakervarer, bassgitter, barer med fordypninger for spampere og andre. Når du kjøper, ta hensyn til størrelsen på produktet, tykkelsen på veggene og non-stick-belegget.

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_13
Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_14

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_15

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_16

Keramikk

Produkter fra leire som har bestått høytemperaturbehandling. Grøt keramikkvegger, som gir en spesiell forberedelsesmodus for produkter. De slog eller sakte stuing, holder lukten og smaken.

Porøsitet anses ikke bare verdighet, men også en ulempe. På grunn av henne absorberer keramikk lukt. I tillegg er det skjøre og følsomme for temperaturforskjeller. Som glass er det bedre å varme opp det med utstyret. Men det kan brukes i ovnen for enhver type, inkludert mikrobølgeovn. Før du kjøper, evalueres vekten av produktet. Keramikk massiv, dette er et tegn på kvalitet. Defekter eller uregelmessigheter bør ikke være. Utenfor er produktet dekket med glasur, det dekorerer og beskytter mot forurensninger som dukket opp i porene.

Utvalget av tradisjonelle keramikk er en varmebestandig Kina. Han dukket opp relativt nylig. Dens forskjell i fravær av porer, så det absorberer ikke lukter, motstandsdyktig mot slitasje, utseendet på riper og chips. Det er ikke redd for temperaturdråper, men det er nødvendig å sette det i en oppvarmet over 250 ° C redusert over 250 ° C. Hot Kina kan ikke installeres på våte overflater eller kule med vann. Han sprekker. Du kan behandle i oppvaskmaskinen og forberede seg i mikrobølgeovnmodus.

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_17
Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_18

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_19

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_20

Silikon

Myk varmebestandig plast. Tåler temperaturer varierer fra -40 til + 260 ° C. Brukes til frysing og for baking. Bra for forberedelse av eventuelle konfekt desserter, for baking. Silikon vaskes godt. Former produseres i forskjellige størrelser og konfigurasjoner, mens prisen på deres lave. Derfor anses silikon å være en god løsning når man velger, hva slags redskaper for baking i ovnen er bedre i budsjettsegmentet.

Det myke materialet er redd for skarpe gjenstander, det er lett å bryte gjennom eller kutte gjennom. Det holder ikke form, så før fylling er det nødvendig å sette det på tøft. Det er ønskelig å fjerne innhold etter fullstendig avkjøling. Når du kjøper, er sertifiserte produkter med relativt tykke vegger valgt. Tynnvegget raskt deformert. Silikon er ideell for å lage cupcakes, muffins, andre homogene desserter. Pies i det er mye verre: massen er forskjellig innebærende i tetthet.

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_21

Listen der servise er bakt i ovnen, kan du fortsette brettet med folie eller papir. Dette er en engangsversjon, spesielt praktisk for porsjonsbaking og for de som ikke liker å vaske brenten. For permanent bruk er det bedre å velge retter med høy termisk ledningsevne og motstandsdyktige mot høy temperatur. Når du velger, er det nødvendig å ta hensyn til funksjonene i ovnen. Hvis den fungerer i mikrobølgeovn, er ethvert metall eller folie kontraindisert.

  • Hvordan vaske gassovnen til tilstanden til den nye

Utsikt

Kokekar til baking er mangfoldig. Vi tilbyr å bli kjent med sine viktigste varianter.

  • Kazan. Ser ut som en lav gryte med en flat bunn. De beste modellene er laget av støpejern. Disse er kastet massive beholdere, veldig slitesterk og holdbar. De er gode i dem, de får en spesiell smak.
  • Cocotte. En liten delform, ligner en børste med et håndtak. Laget av forskjellige materialer.
  • Cheatnitsa og Gooseman. Forskjellig med dimensjoner, er det andre alternativet egnet. Representerer en oval cauldron med et tungt lokk. Det kan være glass, keramisk, støpejern.
  • Tips. En rekke høy stekepanne med et lokk av en spesiell form. Det ligner en kjegle, på toppen av hvilken det er et lite hull. På grunn av dette i Tazhin kan du lage mat uten fett eller vann. Hemmeligheten er at i de forvarmede romproduktene produserer fuktighet, stiger den i form av et par, det avkjøles litt ned og strømmer ned.
  • Brazier. Det ser ut som en gryte, på bunnen av hvilken gitteret. Kanskje med eller uten lokket. Det kan støpejern, stål eller glass.
  • Bakeware. Det finnes forskjellige størrelser, konfigurasjoner og materialer, gjenbrukbare og disponible. Den siste er praktisk, ikke knus deigen og er lett fjernet etter matlaging. Gjenbrukbar er laget av forskjellige typer materialer. Det er i punkt og avtagbare modeller. Sistnevnte er spesielt praktiske.
  • Brett. Det er standard for enhver ovn. Det er flere variasjoner av motsetningene. For baking, et ark med en tykk bunn er bedre egnet for kjøtt, og for kjøtt - med en spesiell gitter og små spor for flytende juice.
  • Leire potter. Flytt fra brent leire. Form og lite volum hjelper jevnt å distribuere varme. Portifulle potter med deksler er veldig praktiske for matlaging og oppbevaring.

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_23
Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_24
Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_25
Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_26
Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_27
Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_28
Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_29

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_30

Brazier.

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_31

Jukser

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_32

Clay Pot.

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_33

Kazan.

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_34

Tazhin.

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_35

Kakeform

Hvilke retter kan settes i ovnen og ikke ødelegge henne 1482_36

Cocotte.

Les mer